Under årets omständigheter så har allt resande och alla äventyr som kommer där emellan, fått ta en drasktigt förändring. Man ska däremot inte glömma bort att det finns flera andra fantastiska sevärdheter i vårt härliga land!

Här är några tips på saker att göra eller resemål som är värda att besöka.

1.Fler svenskar söker även en aktiv semester. Ledigheten handlar om att röra på sig och att upptäcka spännande saker på resan. I dag når intresset för vandring knappt några gränser. En trendunderökning från STF och Sifo visar att hela 40 procent av svenskarna angav vandring som orsaken till att de reser inom Sverige.

2. Se sverige ifrån ovan! Att åka luftballong är det inte många som har testat på än, vilket är något helt magiskt för de som inte är lite för rädda med höjderna!

För er som har möjligheten så är en resa med luftballong i stockholm en otroligt fin upplevelse.

3. Besöka Gotlands finaste stad. Visby var ett viktigt fäste under vikingatiden, varifrån de äldsta fynden som gjorts i staden är daterade till 700-900-tal e. Kr. Så här finns en lång och intressant historia med många historiska sevärdheter att titta på. Den absolut mest kända är ringmuren med dess torn som omringar staden. I centrum finns många små butiker som säljer lokalt hantverk, mysiga restauranger och kaféer.

4.Besöka Kungsleden är vandringsleden som går genom fjällen i Lappland och sträcker sig cirka 425 kilometer från Abisko i norr till Hemavan i söder är mycket välbesökt under sommarmånaderna.

Leden, som passar såväl nybörjare som rutinerade vandrare, passerar bland annat Kebnekaisemassivet, Stora Sjöfallet, Kvikkjokk, Jäkkvik och Ammarnäs. Längs större delen av Kungsleden finns övernattningsstugor som drivs av Svenska turistföreningen. Mellan Kvikkjokk och Jäkkvik finns dock inga stugor, men här går utmärkt att tälta.

5. Äventyra till Borgholms slottsruin vilket kan klassas som en av Sveriges vackraste historiska miljöer.Här är det lätt att känna vingslagen av landets storslagna 1600-tal.Slottet byggdes vid mitten av 1600-talet åt Karl X Gustav. Då var det ettenastående barockpalats. Men efter en våldsam brand 1806 finns bara en ruin kvar.

Under de drygt 200 år som slottet var beboeligt var det fullt av liv och rörelse här.Ruinen är numera ett stort turistmål som låter besökarna ta del av över 900 år av nordisk och europeisk historia.