Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Linasmatkasse, Hello Fresh, Middagsfrid, Ecoviva, GI-boxen, Simplefeast & Matkomfort.

God och nyttig mat är otroligt viktigt och för att göra livet lättare för dig själv kan du välja den bästa matkassen. Det är ett sätt för dig att slippa planera veckans middagar då du får en matkassa med allt det du behöver. På det här sättet kan du prova på nya rätter och få ett lättare liv. Framförallt innebär det att du har möjligheten att äta nyttigare och bättre. Något som trots allt inte är helt enkelt att göra. Om du har specifika matkrav som laktovegetariskt eller veganskt finns det alternativ som passar för dina behov. Vi vill alla kunna äta gott och nyttigt emellanåt. Att komma på vad man ska äta under veckan är trots allt inte helt enkelt. Det kan vara en stressfaktor som den bästa matkassen helt tar bort.

I vårt test blev drömprodukten Linas Matkasse, mellanprodukten Hello Fresh och budgetprodukten Middagsfrid. Vi har även en specialare: Ecoviva.

Slutligen har vi tre bubblare: Gi-boxen, Simplefeast och Matkomfort.

Ta del av vår köpguide nedan för att få hjälp, tips och inspiration då du vill hitta den bästa matkassen för dig. Vi har samlat ett antal olika modeller i olika prisklasser för att alla ska ha chansen att hitta en favorit här! 


Vad är en matkasse?

En matkasse är ett koncept som blivit alltmer populärt under åren. Konceptet går ut på att du får allt det du behöver i en matkasse tillsammans med ett recept. Du följer sedan recepten och schemat för veckan för att slippa tänka på vad familjen ska äta. Ett sätt att minska stressen och pressen under veckan då du alltid har något gott att laga och äta.


Drömprodukten: Linas Matkasse

Linas Matkasse

Linas Matkasse är vårt drömalternativ som erbjuder tre olika matkassar där du själv väljer hur många måltider som ska ingå och för hur många personer. Prova på nya och nyttiga rätter att äta med det här alternativet.


Mellanprodukten: Hello Fresh

Hello Fresh

Hello Fresh ger dig nyttiga och goda recept som sparar dig en massa tid. Välj vilka typer av recept du föredrar, hur många måltider och för hur många personer och få en matkasse som uppfyller dina krav.


Budgetprodukten: Middagsfrid

Middagsfrid

Middagsfrid välj mellan en mängd olika matkassar som passar för dina krav och behov, ett budgetalternativ som verkligen ger dig den bästa matkassen i många fall.


Specialaren: Ecoviva

Ecoviva

Ecoviva är matkassen som fokuserat på att ge dig möjligheten att välja ekologiskt och klimatsmarta alternativ. Har flera matkassar som passar för alla krav och intoleranser.


Så här genomförde vi testerna för bästa matkassen:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa matkassen

Drömprodukten: Linas Matkasse

Linas Matkasse

Linas Matkasse är ett perfekt alternativ för dig som vill ha den bästa matkassen. Det är trots allt viktigt att du slipper stressen som det kan innebära att behöva tänka ut maten under veckan. På det här sättet får du ett lättare liv och kan samtidigt vara säker på att kan äta både gott och nyttigt. För det är grunden för den bästa matkassen. Att det inte är samma mat om och om igen. Välj det alternativet som bäst passar för dig och som ger dig den matglädje du förtjänar.

Linas Matkasse
Bild från: Linasmatkasse.se

Information om produkten:

 • Välj mellan tre olika matkassar
 • Ekologiskt, enkelt att laga eller klassiskt
 • Nyttiga och goda recept
 • Byt ut recept du inte tycker om
 • Enkelt och smidigt

Att välja den bästa matkassen kan i längden göra en riktigt stor skillnad. Du får på det här viset en möjlighet att äta gott och nyttigt. Du kan även minska vardagsstressen och slippa regelbundna besök i mataffären. Istället får du en matkasse levererad som innehåller allt det du behöver för att laga mat tillsammans med recepten. Bestäm om matkassen ska vara för två eller fyra personer. Upptäck hur mycket lättare och smidigare det blir att laga mat när du inte behöver tänka ut allt helt själv.

Linas Matkasse
Bild från: Linasmatkasse.se

Mellanprodukten: Hello Fresh

Hello Fresh

Hello Fresh är ett perfekt mellanalternativ som ger dig matro och minskar både stressen och pressen på matlagningen under veckan. Det här är även ett alternativ som låter dig välja ut det som passar dig. Att äta mat som är god och nyttig gör trots allt en väldigt stor skillnad i slutändan. Man ska helt enkelt inte underskatta betydelsen av att kunna koppla av och njuta av livet. Det kan man göra om man bara ser till att få lite avlastning när det kommer till matlagningen. Att välja den bästa matkassen gör att du får mer tid över till annat och kan koppla av och njuta av maten du lagat.

Hello Fresh - Matkasse
Bild från: Hellofresh.se

Information om produkten:

 • Välj recept som passar dig.
 • Välj mellan 3 – 5 recept per vecka.
 • Passar för familjer på mellan 2 – 4 personer.
 • Skräddarsy din matkasse på ett enkelt sätt
 • Passar utmärkt för vegetarianer

Att njuta av livet är något som man aldrig ska underskatta värdet. Maten är då en väldigt viktig bit av detta. Det ger dig trots allt en möjlighet att prova på nya maträtter och få en stund för dig själv då du inte behöver planera allt. Upptäck hur mycket smidigare och enklare det blir att få både god och nyttig mat. Använd de enkla recepten och ingredienserna för att göra vardagen till en fest.

Hello Fresh - App
Bild från: Hellofresh.se

Budgetprodukten: Middagsfrid

Middagsfrid

Middagsfrid är för dig som vill få lugn och ro vid middagen. Vårt budgetalternativ låter dig välja vad som passar för just dig. Vill du vara klimatsmart, laga maten snabbare eller få barnvänliga recept finns det något som passar för dig hos Middagsfrid. Du kan med den här matkassen vara säker på att du alltid kan njuta av något gott och nyttigt. För det är trots allt viktigt att man inte äter samma sak om och om igen. Det är ingen som tycker det är roligt och med en matkasse behöver du inte oroa dig över den biten mer.

Middagsfrid
Bild från: Middagsfrid.se
Middagsfrid
Bild från: Middagsfrid.se

Specialaren: Ecoviva

Ecoviva
Ecoviva - Matkasse

Ecoviva är matkassen för dig som vill äta ekologiskt och som vill kunna välja ut det som passar för just dina behov. Passar utmärkt för dig som är laktovegetarian eller som är gluten- eller laktosintolerant. Det är trots allt viktigt att man kan äta det som passar för just en själv. På många sätt och vis är det trots allt viktigare än vad man kan tro. Därför ska man se till att välja ut den matkassen som gör livet bättre. Det här är då ett alternativ du kan ha i åtanke.

Ecoviva - Matkasse
Bild från: Ecoviva.se

För med Ecoviva väljer du själv den typen av matkasse som uppfyller dina krav och behov. På många sätt är det trots allt något som man inte ska underskatta värdet av. Därför kan du alltid se till att du får en njutbar upplevelse under middagen under veckodagarna. Istället för att känna att du blir stressad av tanken på vad du ska äta.


Våra bubblare

Gi-boxen

Gi-boxen är den bästa matkassen för dig som vill äta enligt GI-metoden. Den här matkassen kommer med färdiglagade maträtter för både lunch och middag. Ett enklare alternativ som innebär att du sparar en massa tid och energi på att laga mat. Du kan också vara säker på att du äter nyttig och god mat som passar för just dig. Välj hur många boxar du vill ha och leverans görs varannan vecka. Se till att du får matglädjen du vill ha och förtjänar.

Gi-boxen
Printscreen från giboxen.se
Gi-boxen
Bild från: Giboxen.se

Simplefeast – Vegansk & vegetarisk matkasse!

Simplefeast

Simplefeast är ett alternativ som är framtaget för dig som är vegetarian eller vegan. Du väljer själv vilket alternativ som passar för dig. Allt är förberett för dig att snabbt laga maten och du kan njuta av goda rätter som också är nyttiga. Att du kan få precis den matglädjen som passar för dig är trots allt väldigt viktigt. Det gör en större skillnad än du kan tro att det ska göra. Underskatta därmed inte hur smidigt och enkelt det kan vara att prova på något nytt.  

Simple Feast
Bild från: Simplefeast.se
Simple Feast
Bild från: Simplefeast.se

Matkomfort

Matkomfort

Matkomfort är perfekt för dig som vill få smakrika rätter som är enkla att tillaga. Recepten är framtagna av kockar som också tillagar alla tidskrävande såser, fonder och smaksättare. På det här sättet kan du snabbt och enkelt laga till maten och njuta av den fantastiska smaken. För matglädje är något som man inte ska underskatta är väldigt viktigt.

Matkomfort.se
Printscreen från matkomfort.se

Sammanfattning

Du har alltid möjligheten att äta god och nyttig mat om du väljer den bästa matkassen. Det här ger dig oanade möjligheter att äta något som är riktigt gott under veckodagarna. Utan att behöva planera och köpa in allt. Istället får du färdiga recept med allt det du behöver för att tillaga maten. Du kan då upptäcka hur mycket lättare och smidigare det blir om du väljer den bästa matkassen. I vårt test hittar du flera olika alternativ som kan passa för just dig och din plånbok.

I vårt test blev drömprodukten Linas Matkasse, mellanprodukten Hello Fresh och budgetprodukten Middagsfrid. Vi har även en specialare: Ecoviva.

Slutligen har vi tre bubblare: Gi-boxen, Simplefeast och Matkomfort.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa matkassen.

Vilken matkasse ska jag välja?

Det avgör du helt själv och du väljer självklart det som passar för dig och din familj. Vi har alla olika krav och behov när vi ska äta och därför har vi i vårt test en massa olika alternativ.

Finns det en matkasse för veganer?

Det finns självklart matkassar för veganer och i vårt test hittar du flera olika alternativ att välja mellan. Det finns också matkassar framtagna för laktovegetarianer och för dig som vill äta mat fri från gluten och laktos.

Varför ska jag välja en matkasse?

Matkassen du väljer gör livet mycket lättare och smidigare. Du får allt det du behöver för att laga maten tillsammans med enkla recept. Upptäck hur mycket tid du får över och vilken matglädje det innebär att äta nya och goda rätter.

Källor
 • https://linasmatkasse.se/
 • https://www.hellofresh.se/
 • https://www.middagsfrid.se/
 • https://www.ecoviva.se/
 • https://www.giboxen.se/
 • https://simplefeast.com/se
 • https://www.matkomfort.se/
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Linas
Produktnamn
Matkasse