Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Bagaren & Kocken, Kitchentime, Cervera & Tretti.se.

Det finns få saker som slår en riktigt god kopp kaffe och en bra kaffekokare är ett måste i alla kök. Vi kan snabbt säga att vi har en tydlig favorit i detta test och det är företaget Moccamaste från Holland som tillverkar högkvalitativa produkter för en rimlig summa pengar. I och med att vi har denna förkärlek till Moccamaster kommer du att hitta en rad produkter från detta företag, men vi kan garantera att du inte kommer att bli besviken.

Som alltid när vi gör våra tester är det viktigt att vi går igenom produkter i olika prisklasser så att alla kan hitta en produkt som passar just dem. Vi har därför tagit ut produkter i kategorin drömprodukt, mellanprodukt, budgetprodukt och specialare. För att utöka antalet produkter har vi även valt ut några bubblare som inte riktigt håller samma nivå som de bästa produkterna, men som vi ändå känner är värt att ha med i testet.

I vårt test blev drömprodukten Moccamaster Kaffebryggare CD Grand AO 1.8 L Silver och vår utvalda mellanprodukt blev Moccamaster Kaffebryggare KBGT741 Termos Polished Silver följt av budgetprodukten OBH Nordica Coffee Box Kaffebryggare.  Vi har även valt ut en specialare i Sage PRECISION BREWER THERMAL SDC 450 KAFFEMASKIN.

Slutligen har vi även fyra bubblare: Bosch Kaffebryggare Svart TKA8013, Moccamaster Kaffebryggare KBGC982AO 1.25 L Mässing, BRAUN KF7020 , Kaffebryggare & KitchenAid Kaffebryggare 1,7 l Svart.


Drömprodukten: Moccamaster Kaffebryggare CD Grand AO 1.8 L Silver

Drömprodukten: Moccamaster Kaffebryggare CD Grand AO 1.8 L Silver

Moccamaster Kaffebryggare CD Grand AO 1.8 L Silver är enligt oss den absolut bästa kaffebryggaren just nu. Den har allt och håller en hög kvalitet inom alla olika aspekter!


Mellanprodukten: Moccamaster Kaffebryggare KBGT741 Termos Polished Silver

Mellanprodukten: Moccamaster Kaffebryggare KBGT741 Termos Polished Silver

Moccamaster Kaffebryggare KBGT741 Termos Polished Silver är en snygg termosbryggare från Moccamaster med smarta funktioner som kalkindikator och automatiskt droppstopp.


Budgetprodukten: OBH Nordica Coffee Box Kaffebryggare

Budgetprodukten: OBH Nordica Coffee Box Kaffebryggare

OBH Nordica Coffee Box Kaffebryggare är vår utvalda kaffebryggare i budgetklassen. Den har alla smarta funktioner så som droppstopp och löstagbar filterhållare och ett givet valt till en student eller en person som söker ett enklare alternativ på sin kaffebryggare.


Specialaren: Sage PRECISION BREWER THERMAL SDC 450 KAFFEMASKIN

Specialaren: Sage PRECISION BREWER THERMAL SDC 450 KAFFEMASKIN

Sage PRECISION BREWER THERMAL SDC 450 KAFFEMASKIN är världens första dropp-bryggare med en kokare som har plats för 1,8 liter kaffe. En kaffebryggare av hög kvalitet där du kan ställa in vilken bryggmetod som du önskar.


Så här genomförde vi testerna för bästa kaffebryggaren:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.

Vi rekommenderar

Drömprodukten: Moccamaster Kaffebryggare CD Grand AO 1.8 L Silver

Drömprodukten: Moccamaster Kaffebryggare CD Grand AO 1.8 L Silver

Moccamaster Kaffebryggare CD Grand AO 1.8 L Silver är en unik kaffebryggare från Moccamaster som är extra stor och därför passar perfekt till arbetsplatsen. Designen är unik så till vida att den är rund istället för fyrkantig. Denna design kallar Moccamaster själva för Clement Design, eller CD. Färgen kallas Polished Silver och ger kaffebryggaren en stilren och klassisk känsla.

Kaffebryggaren har en kapacitet på 1,8 liter vilket gör det möjligt att brygga 20 koppar på 6 minuter. Dubbla värmeelement gör det enklare att hålla kaffet varmt och man kan själv justera temperaturen på värmeplattan. Bryggaren har en Auto Shut Off-funktion som gör att kaffebryggaren stänger av sig själv efter 40 minuter.

Precis som alla andra kaffebryggare från Moccamaster handtillverkas den i Nederländerna och är godkänd av ECBC (European Coffee Brewing Centre) som garanterar en god kopp kaffe.


Mellanprodukten: Moccamaster Kaffebryggare KBGT741 Termos Polished Silver

Mellanprodukten: Moccamaster Kaffebryggare KBGT741 Termos Polished Silver

Moccamaster Kaffebryggare KBGT741 Termos Polished Silver är en snygg termosbryggare från Moccamaster med smarta funktioner som kalkindikator och automatiskt droppstopp.

Med termosen hålls kaffet varmt längre och är lättare att ta med sig. Kaffebryggaren är handgjord i Holland, är återvinningsbar och godkänd av ECBC som garanterar att man får en god kopp kaffe i Moccamasters kaffebryggare. Termosbryggaren brygger 10 koppar kaffe på 6 minuter och är tystgående.


Budgetprodukten: OBH Nordica Coffee Box Kaffebryggare

Budgetprodukten: OBH Nordica Coffee Box Kaffebryggare

OBH Nordica Coffee Box Kaffebryggare har alla smarta funktioner så som droppstopp och löstagbar filterhållare. Vattennivåmätaren syns på båda sidor om kaffebryggaren vilket gör det enkelt att möta upp rätt mängd vatten. Kraftfullt värmeelement på 680 watt. Kapacitet: 0.75 liter, vilket motsvarar 6 koppar kaffe. Auto-off: stängs av automatiskt efter 2 timmarPraktisk löstagbar filterhållare – filter storlek: 102. Vattennivåmätare på bägge sidor av vattentanken. Anti-dropp funktion förhindrar dropp på värmeplattan

OBH Nordica erbjuder ett brett sortiment av innovativa produkter med smarta lösningar för kök och hem. OBH Nordicas slogan; ”Designing Good Life” står för det faktum att man med hjälp av deras produkter underlättar arbetet i köket vilket ger mer tid över till annat.

 • Kompakt kaffebryggare i modern design
 • Kraftfullt värmeelement på 680 watt
 • Kapacitet: 0.75 liter, vilket motsvarar 6 koppar kaffe
 • Auto-off: stängs av automatiskt efter 2 timmar
 • Praktisk löstagbar filterhållare – filter storlek: 102
 • Vattennivåmätare på bägge sidor av vattentanken
 • Anti-dropp funktion förhindrar dropp på värmeplattan
 • Färg: Svart
 • Kapacitet: 0.75 liter, 6 koppar
 • Effekt: 220-240 volt // 680 watt
Coffee Box Kaffebryggare
Coffee Box Kaffebryggare
Coffee Box Kaffebryggare
Coffee Box Kaffebryggare

Specialaren: Sage PRECISION BREWER THERMAL SDC 450 KAFFEMASKIN

Specialaren: Sage PRECISION BREWER THERMAL SDC 450 KAFFEMASKIN

Sage PRECISION BREWER THERMAL SDC 450 KAFFEMASKIN är världens första dropp-bryggare med en kokare som har plats för 1,8 liter kaffe. En kaffebryggare av hög kvalitet där du kan ställa in vilken bryggmetod som du önskar. Med sex unika bryggmetoder har “The Sage Precision Brewer” det kompletta paketet att erbjuda kaffeälskaren och ger dig full kontroll över din kaffebryggare samt låter dig göra kaffe exakt så som du vill ha det.   

Den har sex förinställda program och en noggrann och justerbar temperaturreglering. Vattentemperaturen kan ställas in mellan 91-96 grader enligt SCA’s riktlinjer. Kaffebryggaren levereras i borstat rostfritt stål och har en effekt på 1650 W. Den har en kapacitet på 1,8 liter vilket motsvarar 12 koppar. 


Våra bubblare

Bosch Kaffebryggare Svart TKA8013

Bosch Kaffebryggare Svart TKA8013

En svart kaffebryggare från Bosch som prisats av både Råd & Rön och av Ica-kuriren som bäst i test. Den bevisligen höga prestandan ger oss tillsammans med den diskreta stilrena designen en alldeles utmärkt kaffebryggare. 

Information om produkten:

 • Effekt på 1160 W.
 • Brygger 10-15 koppar, eller 1,25 liter.
 • Brygger perfekt även vid mindre volym.
 • “Dual heating system” med två värmeelement som garanterar den optimala bryggtemperaturen och serveringstemperaturen.
 • Droppstopp.
 • Genomskinlig avtagbar vattentank med integrerat handtag.
 • Avtagbar swing-out filterbehållare.
 • Sladdupprullning.
 • Sladdlängd på 100 cm.

Moccamaster Kaffebryggare KBGC982AO 1.25 L Mässing

Kaffebryggare Mässing från MoccaMaster

Moccamaster Kaffebryggare KBGC982AO 1.25 L Mässing är en fantastisk kaffebryggare av hög kvalitet som dessutom är snygg i ditt kök! Denna stilrena och moderna bryggare kommer inte bara bli hemmets snyggaste detalj men också den mest använda. Med sin konstanta bryggtemperatur på 92-96 grader och korrekt värmehållningstemperatur på 80-85 grader kommer ditt kaffe alltid serveras perfekt. Oavsett om kaffet bryggs på stressade morgnar eller långa bjudningar tar det endast 6 minuter att brygga 1,25 L. Den kommer med ett automatiskt dropp-stoppsystem samt automatisk avstängning efter 40 minuter.

Varje kaffebryggare från MoccaMaster tillverkas för hand och genomgår en provbryggning innan den lämnar fabriken i Holland. Energibesparing och återvinning utgör en viktig del av designen för alla modeller. Den avancerade bryggtekniken som används har gjort att MoccaMaster erhållit flera certifikat och kvalitetsstämplar. En perfekt, pålitlig bryggare som är ett måste i varje kaffeälskares hem.


BRAUN KF7020, Kaffebryggare

BRAUN KF7020, Kaffebryggare

Denna klassiska kaffebryggare från Braun garanterar att fylla ditt behov av kaffe i din vardag utan att behöver vara onödigt komplicerat. Maskinen stängs av automatiskt om du inte använder den vilket hjälper till att hålla elräkningen nere.

BRAUN KF7020, Kaffebryggare

KitchenAid Kaffebryggare 1,7 l Svart

KitchenAid Kaffebryggare 1,7 l Svart

Kaffebryggaren från KitchenAid är mycket smidig att använda och kan brygga upp till 12 koppar kaffe på en och samma gång. Detta kan du göra med en enkel knapptryckning för styrka, liten sats och bryggning. 

Man kan förprogrammera kaffebryggaren tack vare 24- timmarsprogrammering så att ditt kaffe är klart exakt den tidpunkt du valt samt att det går att göra automatiska justeringar för att optimera uppvärmnings och mättnadstiden, på så sätt uppnår du bäst smak även för mindre satser. Du kan stoppa bryggningen när du vill och hälla upp en kopp innan bryggningen är klar.  

KitchenAid Kaffebryggare 1,7 l Svart

Sammanfattning

Det finns få saker som slår en riktigt god kopp kaffe och en bra kaffekokare är ett måste i alla kök. Vi kan snabbt säga att vi har en tydlig favorit i detta test och det är företaget Moccamaste från Holland som tillverkar högkvalitativa produkter för en rimlig summa pengar. I och med att vi har denna förkärlek till Moccamaster kommer du att hitta en rad produkter från detta företag, men vi kan garantera att du inte kommer att bli besviken.

Som alltid när vi gör våra tester är det viktigt att vi går igenom produkter i olika prisklasser så att alla kan hitta en produkt som passar just dem. Vi har därför tagit ut produkter i kategorin drömprodukt, mellanprodukt, budgetprodukt och specialare. För att utöka antalet produkter har vi även valt ut några bubblare som inte riktigt håller samma nivå som de bästa produkterna, men som vi ändå känner är värt att ha med i testet.

I vårt test blev drömprodukten Moccamaster Kaffebryggare CD Grand AO 1.8 L Silver och vår utvalda mellanprodukt blev Moccamaster Kaffebryggare KBGT741 Termos Polished Silver följt av budgetprodukten OBH Nordica Coffee Box Kaffebryggare.  Vi har även valt ut en specialare i Sage PRECISION BREWER THERMAL SDC 450 KAFFEMASKIN.

Slutligen har vi även fyra bubblare: Bosch Kaffebryggare Svart TKA8013, Moccamaster Kaffebryggare KBGC982AO 1.25 L Mässing, BRAUN KF7020 , Kaffebryggare & KitchenAid Kaffebryggare 1,7 l Svart.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa kaffebryggaren.

Hur väljer jag rätt kaffebryggare?

Till att börja med måste du komma fram till vilken typ av kaffemaskin som passar dina behov. Det finns egentligen fem olika typer att välja mellan: kaffebryggare med filter, halvautomatiska espressomaskiner, automatiska espressomaskiner, helautomatiska espressomaskiner och kapselbryggare. När du vet vilken typ du vill ha bör du även fundera på saker som funktioner, storlek, användarvänlighet och pris. Ditt val baseras givetvis på vad du söker för kaffebryggare, men givetvis är estetiken också något som man kan lägga in i köpet av sin nya kaffebryggare.

Vad kostar en kaffebryggare?

När det gäller priset på en kaffebryggare så beror det alltid på vilken kvalitet du söker och vilket märke du köper. Men man kan säga att priset ligger någonstans mellan 2500 kronor – 300 kronor. I detta test kan du hitta produkter i olika prisklasser och vi kan garantera dig att du hittar någon som passar dig och din plånbok.

Hur avkalkar man en kaffebryggare?

Med tid kommer du få kalkavlagringar i din kaffebryggare, hur snabbt detta går beror på hur hårt vatten du har där du bor. Att kalka av en kaffebryggare är dock inte särskilt svårt. Det finns särskilda avkalkningsmedel att köpa, de går både att få tag på i välsorterade livsmedelsbutiker och hos återförsäljare av kaffebryggare.

Om du vill kan du också använda ättika (eller ättiksprit, om du du aldrig har avkalkat och du har mycket avlagringar i bryggaren). Använder du vanlig ättika tar du en del ättika och tre eller fyra delar vatten. Med ättiksprit bör du ta fem eller sex delar vatten.

Att göra själv avkalkningen är inte svårare än att du häller i blandning av vatten och ättika/avkalkningsmedel i kaffebryggaren och kör ett bryggningsprogram. För att säkerställa att det inte finns några rester av medlet eller ättikan kvar efteråt bör du därefter köra bryggaren en eller två gånger med rent vatten.

Avkalkning – steg för steg

 1. Börja med att tvätta av slla kaffebryggarens delar.
 2. Häll 1dl 24% ättika och 6-8dl i kaffebryggaren.
 3. Kör igenom ungefär hälften av blandningen.
 4. Låt blandningen göra sin magi i 10-15 minuter.
 5. Brygg resterande blandning.
 6. Gör rent kaffebryggaren och kör 3-4 omgångar med vatten för att få bort all ättika.
 7. Brygg magiskt kaffe med din nästintill fabriksnya & fräscha kaffebryggare!

Ättiksprit fungerar lika bra som färdiga medel. Om du har 12% ättika kan du dubbla dosen till 2dl och totalt 6dl vatten.

Hur kokar man kaffe i en kaffebryggare?

Att koka kaffe är oftast en väldigt rättfram process. I en så kallad “droppbryggare” måttar du upp rätt mängd kaffe i ett kaffefilter och sätter i filterhållaren, och sedan häller du rätt mängd vatten i vattenbehållaren och startar bryggaren. Detta är den generellt sett vanligaste typen av bryggare.

Det finns dock andra typer av bryggare, till exempel pour over- och pressbryggare. En pour over-bryggare fungerar så att du först väter kaffet med ungefär 10% av den totala vattenmängden, och när det har fått dra en stund häller du sakta över resterande vatten och låter det färdiga kaffet rinna igenom.

I en pressbryggare häller du i både kaffe och varmt vatten i bryggaren och pressar sedan ner kaffet med en pinne med inbyggt filter, så kaffesumpen hamnar i botten under filtret och det färdiga kaffet ovanför.

En annan typ av bryggare är en elbryggare, eller perkolator som det också kallas. Den har ett inbyggd filter där du måttar upp kaffet, och bryggaren spolar sedan vattnet genom filtret ett flertal gånger under bryggningen. Liksom med en droppbryggare är det en helt automatisk process, du trycker bara på en knapp så sköter bryggaren resten.

Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Moccamaster
Produktnamn
Kaffebryggare CD Grand AO 1.8 L Silver