Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Eltrascooter, Elon , Netonnet , Motorsweden & Kjell.com.

Att kunna ta sig runt enkelt och miljövänligt är något vi alla vill och den bästa elscootern du kan hittar hjälper dig med detta. Det är ett eldrivet fordon som gör det betydligt lättare att ta dig dit du vill utan krångel. De kommer med olika räckvidd och kan användas under större delen av året, dock framförallt under vår och sommar. För dig som inte bor långt ifrån ditt arbete eller från skolan du går i är en elscooter ett bra alternativ. Den har en maxhastighet på 25 km/h och har en räckvidd på upp till 45 km. Ta dig precis dit du vill utan krångel med hjälp av en elscooter.

I vårt test blev drömprodukten Urban – Eltra Scooter, mellanprodukten Xiaomi Mi Electric Scooter 1S Nordic Edition och budgetprodukten Elektrisk kickbike för barn – Freev EVS 210. Vi har även en specialare: X-Pro Fatboy 2000W.

Slutligen har vi fyra bubblare: Xiaomi Mi 1S Elscooter med 30 km räckvidd, Xiaomi Mi Pro 2 Elscooter med 45 km räckvidd, E-Way E250 Elscooter med 17 km räckvidd och Robust el-scooter med hastighet upp till 25 km/h.

Ta del av vår köpguide nedan för att få hjälp, tips och inspiration då du vill hitta den bästa elscootern för dig. Vi har samlat ett antal olika modeller i olika prisklasser för att alla ska ha chansen att hitta en favorit här! 


Vad är en elscooter?

En elscooter ser ut som en sparkcykel och kommer med en elmotor som kan köra i upp till 25 km/h och har en räckvidd på upp till 45 km. Ett alternativ för dig som vill kunna ta dig till och från skolan eller arbetet på ett mer miljövänligt sätt.


Drömprodukten: Urban – Eltra Scooter

Urban - Eltra Scooter

Urban – Eltra Scooter har en motor på 350 watt och en hastighet 25 km/h samt klarar av en maxvikt på 120 kilo och har en räckvidd på mellan 20 och 30 km.


Mellanprodukten: Xiaomi Mi Electric Scooter 1S Nordic Edition

Xiaomi Mi Electric Scooter 1S Nordic Edition

Xiaomi Mi Electric Scooter 1S Nordic Edition åker i 20 km/h med en räckvidd på 30 km och en lutning på 14% för att du även ska kunna ta dig uppför en backe.


Budgetprodukten: Elektrisk kickbike för barn – Freev EVS 210

Elektrisk kickbike för barn - Freev EVS 210

Elektrisk kickbike för barn – Freev EVS 210 är ett bra alternativ för barn och klarar av en hastighet på 20 km/h och har en räckvidd på 12 km.


Specialaren: X-Pro Fatboy 2000W

X-Pro Fatboy 2000W

X-Pro Fatboy 2000W har en monstermotor på 2000 watt och en räckvidd på 40 km samt kan nå upp till en hastighet på 40 km i timmen.


Så här genomförde vi testerna för bästa elscootern:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa elscootern

Drömprodukten: Urban – Eltra Scooter

Urban - Eltra Scooter

Urban – Eltra Scooter är vårt absoluta drömalternativ som har en hastighet på 25 km/h för att du snabbt och enkelt ska kunna ta dig dit du vill. Den har en motor på 350 watt och klarar av en vikt på upp till 120 kilo. Något som trots allt är viktigt för att du ska kunna ta dig runt på den här elscootern. På många sätt ska du inte underskatta hur mycket maxvikten kan påverka då det självklart påverkar hur snabbt och långt den kan åka. Därför är det här ett ypperligt alternativ för dig som vill vara säker på att du kan ta dig dit du vill.

Information om produkten:

 • 25 km/h
 • Räckvidd: 20 – 30 km
 • 350 watt motor
 • Väger 16 kilo

Att du väljer den bästa tänkbara elscootern gör en riktigt stor skillnad. Därför ska du se till att utgå ifrån dina behov. Då är det framförallt räckvidden som är det viktigaste. Du vill kunna ta dig till arbetet eller till skolan på ett enkelt sätt. Man ska helt enkelt inte missa vilken skillnad det kan gör att redan från början välja det bästa tänkbara alternativet. Då du snabbt och enkelt kan ta dig precis dit du vill.


Mellanprodukten: Xiaomi Mi Electric Scooter 1S Nordic Edition

Xiaomi Mi Electric Scooter 1S Nordic Edition

Xiaomi Mi Electric Scooter 1S Nordic Edition är utrustad med ett dubbelt bromssystem och kan kopplas till Xiamis egen app för ytterligare kontroll. Den väger 12,5 kilo och kan köra i 20 km/h med en motor på 300 watt. Allt för att du enkelt och utan problem ska kunna ta dig dit du vill. Dessutom klarar den här elscootern av en lutning på upp till 14%. Något som gör att du enkelt kan ta dig upp för backar om det krävs.

Information om produkten:

 • 300 watt motor
 • Väger 12,5 kilo.
 • Räckvidd på upp till 30km
 • Topphastighet 20 km/h
 • 8,5 tums däck

Xiaomi är välkända för sina elscootrar och de är ett ypperligt alternativ för dig som vill ha ett riktigt bra alternativ. Du tar dig snabbt dit du vill utan krångel eller problem. Dessutom kan du upptäcka fördelarna med att ta dig fram på ett mer miljövänligt sätt. Man ska trots allt inte underskatta att det gör en skillnad för miljön.


Budgetprodukten: Elektrisk kickbike för barn – Freev EVS 210

Elektrisk kickbike för barn - Freev EVS 210

Elektrisk kickbike för barn – Freev EVS 210 är vårt budgetalternativ som framförallt är framtaget för barn och har en topphastighet på 20 km/h. Den har en räckvidd på 12 km och kan självklart fällas ihop vid behov. Vilket gör den lättare och enklare att använda än många andra alternativ. Maxvikten den klarar av är på 80 kilo. Kommer med 8 tums däck och skivbroms. Ett roligare sätt att ta sig runt för barnen.


Specialaren: X-Pro Fatboy 2000W

X-Pro Fatboy 2000W

X-Pro Fatboy 2000W är ett perfekt alternativ för dig som vill ha en helt fantastisk elscooter. Den ser ut som en Harley Davidson på många sätt och vis. Den har dessutom en stark motor på 2000 watt och klarar av en topphastighet på 40 km/h. Om du kör i 20 km/h har den en räckvidd på omkring 40 km. Det gör att du enkelt kan ta dig precis dit du vill utan krångel eller problem.

Upptäck hur mycket lättare det blir om du väljer ett riktigt bra alternativ när du ska välja ut den bästa elscootern. Därför kan det här vara precis det som passar för dina behov.


Våra bubblare

Xiaomi Mi 1S Elscooter med 30 km räckvidd

Xiaomi Mi 1S Elscooter med 30 km räckvidd

Xiaomi Mi 1S Elscooter med 30 km räckvidd kommer med en topphastighet på 25 km/h och har en räckvidd på upp till 30 km. Det gör att du snabbt och enkelt kan ta dig runt på ett smidigt sätt. Den kan parkeras och ställas undan utan att vara i vägen. Den klarar av en lutning på upp till 14% och är ett perfekt alternativ.


Xiaomi Mi Pro 2 Elscooter med 45 km räckvidd

Xiaomi Mi Pro 2 Elscooter med 45 km räckvidd

Xiaomi Mi Pro 2 Elscooter med 45 km räckvidd passar perfekt för dig som behöver en riktigt lång räckvidd. Med 45 kilometer i räckvidd är det också det alternativet i vårt test som kan ta dig längst. Den har en maxhastighet på 25 km/h och klarar en 20% lutning samt har en 600 watt motor.

E-Way E250 Elscooter med 17 km räckvidd

E-Way E250 Elscooter med 17 km räckvidd

E-Way E250 Elscooter med 17 km räckvidd tar bara några sekunder att sätta ihop och har en maxfart på 20 km/h samt en räckvidd på 17 km. Det gör att det är ett perfekt alternativ för dig som vill kunna ta dig fram och tillbaka på ett snabbt sätt. Underskatta inte hur mycket enklare ditt liv kan bli med den bästa elscootern.

Robust el-scooter med hastighet upp till 25 km/h

Robust el-scooter med hastighet upp till 25 km/h

Robust el-scooter med hastighet upp till 25 km/h klarar av en topphastighet på 25 km/h och har en räckvidd på 25 km. 12 tums däck som är luftfyllda och tillskillnad från andra elscootrar har den ett säte du kan sitta på. Det gör att du smidigare tar dig dit du vill utan krångel.

Sammanfattning

När du ska välja den bästa elscootern är det viktigt att du väljer det alternativet som bäst passar för dig. Det handlar då framförallt om räckvidden. Du vill trots allt kunna ta dig dit du vill utan att behöva ladda den då det inte går speciellt snabbt. Tänk på att hastigheten är begränsad på de flesta elscootrar för att kunna framföras på allmän väg. Välj det alternativet som passar dig och din plånbok.

I vårt test blev drömprodukten Urban – Eltra Scooter, mellanprodukten Xiaomi Mi Electric Scooter 1S Nordic Edition och budgetprodukten Elektrisk kickbike för barn – Freev EVS 210. Vi har även en specialare: X-Pro Fatboy 2000W.

Slutligen har vi fyra bubblare: Xiaomi Mi 1S Elscooter med 30 km räckvidd, Xiaomi Mi Pro 2 Elscooter med 45 km räckvidd, E-Way E250 Elscooter med 17 km räckvidd och Robust el-scooter med hastighet upp till 25 km/h.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa elscootern.

Behöver jag en elscooter?

Vill du kunna ta dig runt på ett miljövänligt sätt och ta dig fram utan krångel, då är en elscooter ett perfekt alternativ.

Får jag köra en elscooter på allmän väg?

Om den uppfyller de lagar och krav som finns får den framföras på allmän väg. De är hastighetsbegränsande för att du ska kunna köra dem utan problem.

Hur ska jag välja den bästa elscootern?

Du börjar alltid med att tänka på dina egna behov och krav. Tänk på avståndet du kommer att åka med din elscooter och tänk då på att du behöver ta dig tillbaka också. Om du kan ladda den under arbetstid är det mindre viktigt.

Källor
 • https://eltrascooter.se/products/urban-250w-350w
 • https://www.elon.se/xiaomi-bhr4524gl
 • https://www.netonnet.se/art/hem-hushall/elfordon/elscooter/freev-evs-210/1014333.16045/
 • https://motorsweden.se/harleyscooter-x-pro-fatboy
 • https://www.kjell.com/se/produkter/hem-fritid/elsparkcykel/xiaomi-mi-1s-elscooter-med-30-km-rackvidd-p99941
 • https://www.kjell.com/se/produkter/hem-fritid/elsparkcykel/xiaomi-mi-pro-2-elscooter-med-45-km-rackvidd-p99942
 • https://www.kjell.com/se/produkter/hem-fritid/elsparkcykel/e-way-e250-elscooter-med-17-km-rackvidd-p99945
 • https://www.netonnet.se/art/hem-hushall/elfordon/elscooter/freev-evb-510/1016289.16045/
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Eltra Scooter
Produktnamn
Urban