Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Kitchentime, Gymgrossisten, Netonnet , Bagarenochkocken & Kjell.com.

Matlagning och bakning kräver rätt ingredienser i rätt mängd och därför behöver du den bästa köksvågen. Det ger dig en oanad kontroll över hur mycket som du använder dig av. En köksvåg är trots allt en våg som är anpassad för att användas i köket. För att ge dig en otrolig kontroll över vad du har i dina recept och för att garantera att du äter det du vill i rätt mängd. Med hjälp av en köksvåg kan du enklare avgöra hur mycket du äter och hur mycket av varje ingrediens som finns i en maträtt. På det här sättet kan du ta din matlagning och din bakning till nya höjder. Något som trots allt kan göra en riktigt stor skillnad.

I vårt test blev drömprodukten Caso Köksvåg B5, mellanprodukten Köksvåg med tarafunktion Wilfa KW-4 och budgetprodukten Andersson Köksvåg KNS 2.3. Vi har även en specialare: SOEHNLE Köksvåg Bamboo.

Slutligen har vi fyra bubblare: MINGLE Digital Köksvåg Utdragbar Display, KS 19 köksvåg Beurer, Wilfa Köksvåg KW-60 och Rubicson Köksvåg Vit.

Ta del av vår köpguide nedan för att få hjälp, tips och inspiration då du vill hitta den bästa köksvågen för dig. Vi har samlat ett antal olika modeller i olika prisklasser för att alla ska ha chansen att hitta en favorit här! 


Vad är en köksvåg?

En köksvåg hjälper dig att väga upp alltifrån några gram till flera kilon. Ett utmärkt hjälpmedel i köket som verkligen gör en riktigt stor skillnad för att få en optimal kontroll över vad som finns i det du lagar.


Drömprodukten: Caso Köksvåg B5

Caso Köksvåg B5

Caso Köksvåg B5 är ett riktigt snyggt alternativ som gör arbetet i köket mycket lättare och har en precision på så lite som 0,5 gram. Ett riktigt bra alternativ för dig som vill veta precis hur mycket du ska använda i dina recept.


Mellanprodukten: Köksvåg med tarafunktion Wilfa KW-4

Köksvåg med tarafunktion Wilfa KW-4

Köksvåg med tarafunktion Wilfa KW-4 klarar av att väga upp till 5 kilo med ett grams intervall. Det ger dig en större kontroll över hur mycket av varje ingrediens du använder dig av.


Budgetprodukten: Andersson Köksvåg KNS 2.3

Andersson Köksvåg KNS 2.3

Andersson Köksvåg KNS 2.3 kommer med en tydlig LCD display och är gjord i värmehärdad och tåligt glas samt har en nollställningsfunktion.


Specialaren: SOEHNLE Köksvåg Bamboo

SOEHNLE Köksvåg Bamboo

SOEHNLE Köksvåg Bamboo är en riktigt snygg köksvåg som kommer i en bambustil och som passar utmärkt för dig som vill ha ett stilrent och passande alternativ


Så här genomförde vi testerna för bästa köksvågen:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa köksvågen

Drömprodukten: Caso Köksvåg B5

Caso Köksvåg B5

Caso Köksvåg B5 har en annorlunda utformning som dock gör det väldigt enkelt att väga upp ingredienser på upp till 5 kilo. Den har en precision på så lite som 0,5 gram och du kan därmed vara säker på att du alltid har möjligheten att använda rätt mängd av det du behöver. På många sätt är det trots allt viktigt och ska inte underskattas. Därför ska du inte missa vilken skillnad det gör att använda sig av rätt utrustning och verktyg. Framförallt när det kommer till något så viktigt som den bästa köksvågen.

Information om produkten:

 • 0,5 grams precision
 • Nollställningsfunktion
 • Drivs med tre AAA batterier
 • Klarar upp till 5kg

Du har ett riktigt bra alternativ när det kommer till vår drömprodukt. Den har ett eget utseende som verkligen är stilrent och som passar in i alla kök. Framförallt är den väldigt enkel att använda sig av. Något som trots allt är bland det viktigaste. Du kommer att kunna vara säker på att du använder dig av rätt ingredienser i rätt mängd. För det är det allra viktigaste när det kommer till den bästa köksvågen.


Mellanprodukten: Köksvåg med tarafunktion Wilfa KW-4

Köksvåg med tarafunktion Wilfa KW-4

Köksvåg med tarafunktion Wilfa KW-4 kommer med en stor och lättläst display för att du enkelt ska kunna hålla koll på hur mycket du använder dig av. Ingredienser behöver vägas upp för att du ska få det allra bästa tänkbara resultatet. Det är trots allt viktigt både inom matlagning och bakning att använda sig av rätt mängd ingredienser. Något som man verkligen kan vara säker på när man använder sig av en köksvåg.

Information om produkten:

 • Lättläst display
 • Väger upp till 5 kg
 • Gjord i borstat stål
 • 1 grams intervall

Du kan med det här alternativet få en snygg och enkel köksvåg att använda dig av. Det är trots allt något som gör en större skillnad än vad du kan tro. På många sätt är det nämligen viktigt att du använder dig av den bästa köksvågen i köket. För det ger dig en större kontroll över vad du använder dig av i dina recept.


Budgetprodukten: Andersson Köksvåg KNS 2.3

Andersson Köksvåg KNS 2.3

Andersson Köksvåg KNS 2.3 är visserligen vårt budgetalternativ men det är fortfarande en riktigt bra köksvåg. Den har en tydlig LCD display som visar upp vikten och är gjord i härdat glas för ett stilrent utseende. Du kan nollställa den enkelt för att väga upp saker och ting på ett bättre sätt. Man ska trots allt inte underskatta värdet av att göra saker och ting lättare för en själv. Välj vårt budgetalternativ om du inte behöver något speciellt utan bara en bra köksvåg.


Specialaren: SOEHNLE Köksvåg Bamboo

SOEHNLE Köksvåg Bamboo

SOEHNLE Köksvåg Bamboo är ett riktigt snyggt alternativ från den välkända tillverkaren Soehnle som tillverkar alla tänkbara köksprodukter. Du kan med den här köksvågen väga upp saker och ting på ett enklare och smidigare sätt. Där du dessutom har en väldigt stilren design då den är bambufärgad. Du kommer därmed att kunna känna att du valt ett alternativ som passar för just dina behov.

Det är en riktigt bra köksvåg som gör det lättare att väga upp det du behöver på ett enklare sätt. Man ska trots allt inte underskatta värdet av att välja ut det som passar för ens egna behov. Det här är vår specialare men kan fortfarande vara köksvågen som uppfyller dina krav och villkor. Du är den som ska få den köksvågen du behöver.


Våra bubblare

MINGLE Digital Köksvåg Utdragbar Display

MINGLE Digital Köksvåg Utdragbar Display

MINGLE Digital Köksvåg Utdragbar Display har en rolig och spännande funktion som passar för dig som vill väga större saker utan att blockera displayen. För med den här köksvågen har du en utdragbar display. Om behållaren du vill använda täcker för displayen, drar du bara ut den och kan då enkelt se hur mycket allt väger. För det är något som verkligen gör en stor skillnad för dig som vill kunna arbeta i köket på ett smidigare sätt.


KS 19 köksvåg Beurer

KS 19 köksvåg Beurer

KS 19 köksvåg Beurer låter dig väga upp saker och ting i köket med ett grams noggrannhet. Den har ett spännande utseende som verkligen kan liva upp ett kök. Du kan dessutom vara säker på att du använder dig av rätt mängd i dina recept. Något som trots allt är viktigare än vad man kan tro. Det är något som gör att man kan vara säker på att recepten man följer blir lika bra som man tänkt sig.

Wilfa Köksvåg KW-60

Wilfa Köksvåg KW-60

Wilfa Köksvåg KW-60 är ett vattentätt alternativ som ser riktigt spännande ut. Den passar in i alla tänkbara kök och har en riktigt bra noggrannhet. Du kan använda upp till 5 olika måttenheter och skölja av den direkt under kranen. Något som gör att du enkelt har en köksvåg som uppfyller alla dina krav och behov. Väger upp till 5 kg med ett grams noggrannhet samt har en nollställningsfunktion.

Rubicson Köksvåg Vit

Rubicson Köksvåg Vit

Rubicson Köksvåg Vit är ett bra alternativ för dig som vill ha en passande köksvåg. Det här alternativet är vitt och gör sig därmed bra i nästan alla kök. Är enkel att använda och stänger av sig självt efter användning. Har en noggrannhet på ett gram och väger upp till 5kg.

Sammanfattning

Du kan med den bästa köksvågen göra arbetet i köket lättare. Det handlar bara om att se över dina behov och välja ut det bästa alternativet. Ett alternativ som gör allt lättare och smidigare samt kan användas på det sättet som du vill. Den bästa köksvågen hittar du utan problem i vårt test då vi har flera olika alternativ för dig att välja mellan. Se till att du får ett alternativ du känner är passande för dig och din plånbok.

I vårt test blev drömprodukten Caso Köksvåg B5, mellanprodukten Köksvåg med tarafunktion Wilfa KW-4 och budgetprodukten Andersson Köksvåg KNS 2.3. Vi har även en specialare: SOEHNLE Köksvåg Bamboo.

Slutligen har vi fyra bubblare: MINGLE Digital Köksvåg Utdragbar Display, KS 19 köksvåg Beurer, Wilfa Köksvåg KW-60 och Rubicson Köksvåg Vit.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa köksvågen.

Måste jag använda en köksvåg?

Det måste du såklart inte utan det är ett hjälpmedel i köket som ser till att du använder dig av rätt mängd. I vissa recept kan det vara viktigt att exakt rätt mängd används.

När använder man köksvågen?

Det finns många tillfällen som kan vara passande att använda köksvågen vid. Du kan till exempel väga upp ingredienser och se till att du använder dig av rätt mängd. Det kan också vara ett bra sätt att kontrollera mängden du äter av olika saker.

Vilken är den bästa köksvågen?

Den bästa köksvågen är den som uppfyller dina behov och krav. Du kan enkelt väga upp precis det du vill och om du vill kunna skölja av den måste den vara vattentät. Se till att du väljer rätt alternativ som passar för dig.

Källor
 • https://www.kitchentime.se/p/koksvag-b5
 • https://www.netonnet.se/art/hem-hushall/koksmaskiner-koksredskap/koksvag/wilfa-kw-4/167291.9497/
 • https://www.netonnet.se/art/hem-hushall/koksmaskiner-koksredskap/koksvag/andersson-koksvag-kns-2-3/1006334.9497/
 • https://www.kitchentime.se/p/koksvag-bamboo-16cm-x-20cm-x-2cm
 • https://www.kitchentime.se/p/digital-koksvag-utdragbar-display
 • https://www.gymgrossisten.com/beurer-kitchen-scale-ks19-lemon/B70407.html
 • https://bagarenochkocken.se/koksredskap/hushallsvagar/wilfa-koksvag-kw-60/
 • https://www.kjell.com/se/produkter/hem-fritid/kokstillbehor/koksvagar/rubicson-koksvag-vit-p47031
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Caso
Produktnamn
Köksvåg B5