Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Storytel, Bookbeat, Nextory , Auible & Libravox.

Hela världen lyssnar på och läser böcker idag så därför ska du hitta den bästa ljudbokstjänst som passar för dig. Det är precis som Spotify fast för ljudböcker. Lyssna och välj mellan ett enormt utbud av böcker som passar för dig. Alla har vi olika behov och intressen. Alla vill inte läsa böckerna själva eller har inte möjligheten då koncentrationen krävs för något annat. Att ha en möjlighet att läsa böcker på ett nytt sätt är trots allt väldigt viktigt. Det leder i slutändan till att man kan njuta av böcker på ett sätt som passar för en själv. Att välja den bästa ljudbokstjänst som finns och som uppfyller ens krav handlar egentligen enbart om att se till utbudet och utgå ifrån vad du tycker om.

I vårt test av det bästa ljudbokstjänsterna på marknaden just nu blev drömprodukten Storytel, mellanprodukten Bookbeat och budgetprodukten Nextory – Silver. Vi har även en specialare: Nextory – Familj.

Slutligen har vi två bubblare: Audible och Libribox.

Ta del av vår köpguide nedan för att få hjälp, tips och inspiration då du vill hitta den bästa ljudbokstjänst för dig. Vi har samlat ett antal olika modeller i olika prisklasser för att alla ska ha chansen att hitta en favorit här! 


Vad är en ljudbokstjänst?

En ljudbokstjänst är på många sätt som att en musiktjänst. Du väljer bland ett riktigt stort utbud av olika titlar och genrer. Sedan streamar du böckerna på samma sätt som om du streamat musik direkt till datorn, surfplattan eller mobiltelefonen. Vi har alla olika behov av att göra saker och ting, det är också viktigt att vi väljer det som passar oss själva. En ljudbokstjänst gör det lättare att lyssna på ljudböcker när det passar dig.


Drömprodukten: Storytel

Storytel

Storytel ger dig möjligheten att både lyssna och läsa, utbudet består av hundratusentals titlar som du kan ladda ner och spara lokalt om du inte har internet tillgängligt. Ett absolut drömalternativ som passar för alla och som erbjuder 14 dagar utan kostnad i provperiod.


Mellanprodukten: Bookbeat

Bookbeat

Bookbeat låter dig njuta av över 300 000 ljud- och e-böcker som du får prova på helt utan kostnad i 30 dagar och du har tre olika abonnemang att välja mellan. De passar för alla typer av läsare och låter dig välja precis det som passar dig.


Budgetprodukten: Nextory – Silver

Nextory – Silver

Nextory – Silver ger dig tillgång till hundratusentals titlar både i form av ljudböcker och e-böcker. Upptäck hur enkelt det är att koppla av med en bra bok när du har ett enormt bibliotek i handen.


Specialaren: Nextory – Familj

Nextory – Familj

Nextory – Familj är för dig som njuter av böcker tillsammans med hela familjen och upp till fyra personer kan använda samma abonnemang och läsa och lyssna obegränsat.


Så här genomförde vi testerna för bästa ljudbokstjänst:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa ljudbokstjänst

Drömprodukten: Storytel

Storytel

Storytel är vårt drömalternativ som ger dig oanade möjligheter att läsa och lyssna på böcker när det passar dig. Enligt oss är det här den bästa ljudbokstjänst som du kan hitta vid skrivande stund. Du kommer helt enkelt att kunna upptäcka hur mycket roligare och mer avkopplande livet blir om du har en bra bok att läsa eller att lyssna på. Du har dessutom gott om möjligheter att hitta nya och spännande böcker du annars aldrig hade köpt. För hos Storytel har du tillgång till hundratusentals olika titlar.

Storytel

Information om produkten:

 • Tillgång till över 100 000 titlar.
 • Både e-böcker och ljudböcker.
 • Läs och lyssna som det passar dig.
 • Obegränsad tillgång till böckerna.
 • Ladda ner dem och läs dem offline.
 • Har familjeabonnemang på upp till 6 personer.

Du kan helt enkelt njuta av en bok när och hur det passar för just dig och din familj. Läser hela familjen har du möjligheten att skaffa ett familjeabonnemang. Abonnemanget ger dig då möjligheten att låta hela familjen lyssna och läsa helt obegränsat. Laddar ner böckerna när du vill kunna läsa eller lyssna utan att ha tillgång till internet. Vårt drömalternativ som verkligen ger dig oanade möjligheter att kunna läsa när det passar dig.


Mellanprodukten: Bookbeat

Bookbeat

Bookbeat är ett mellanalternativ som ger dig fler möjligheter att anpassa ditt abonnemang. Du kanske inte läser mycket eller har samma tid som du hade velat ha. Då är det onödigt att betala för en ljudbokstjänst som är obegränsad. Hos Bookbeat har du istället möjligheten att välja själv hur ofta du lyssnar på eller läser böckerna. Utbudet består av över 300 000 titlar både i form av ljudböcker och e-böcker. Ge dig själv en present du verkligen kommer att njuta av. För att koppla av med en bra bok är trots allt något du inte ska underskatta värdet av.

Bookbeat

Information om produkten:

 • Tre olika abonnemang.
 • Över 300 000 titlar.
 • Läs och lyssna när det passar dig.
 • Lägg till familjemedlemmar till en låg kostnad.
 • Ingen bindningstid.

Att du kan njuta av böcker på det sättet som det passar dig och din familj är trots allt viktigt. Du får en oanad möjlighet att läsa precis det du vill med Bookbeat. Ett helt enormt bibliotek som du håller i handen och du kan läsa precis hur mycket du vill. Välj bara ett av de tre abonnemangen som passar för just dig och dina behov. Du kan då se till att du inte betalar mer för ett abonnemang du inte använder tillräckligt mycket.

Bookbeat

Budgetprodukten: Nextory – Silver

Nextory – Silver

Nextory – Silver är vårt budgetalternativ som dock passar för de allra flesta. Du får tillgång till hundratusentals böcker och ljudböcker. Det som ingår i silverabonnemanget hos Nextory är 30 timmar i månaden. Du kan då läsa och lyssna i upp till 30 timmar. Något som räcker för de allra flesta och gör det möjligt att få tillgång till fler titlar på ett effektivt sätt. Underskatta inte möjligheten som det innebär att kunna lyssna och läsa när det passar dig. Upp till fyra olika profiler kan skapas men bara en person kan lyssna åt gången. Det är dessutom helt kostnadsfritt att prova på det här abonnemanget i 30 dagar.

Nextory Silver

Specialaren: Nextory – Familj

Nextory – Familj

Nextory – Familj är abonnemanget hos Nextory som ger dig möjligheten att läsa och lyssna helt obegränsat. Du kan dela abonnemanget med hela familjen och upp till fyra personer kan använda sig av appen samtidigt. Det gör att en hel familj kan läsa tillsammans utan avbrott. Inte heller finns det någon tidsbegränsning. Lyssna och läs hur mycket som helst. Läs eller lyssna hela månaden ut och få ut det mesta av din upplevelse.

Att njuta av böcker är trots allt något som gör en riktigt stor skillnad. För du kan verkligen koppla av på det här sättet. Dessutom får du med den bästa ljudbokstjänst du kan hitta möjligheten att inte behöva köpa böcker du bara läser en gång. Det är trots allt något som tar upp en massa plats och som är ett enormt slöseri.

Nextory Familj

Våra bubblare

Audible

Audible

Audible ger dig tillgång till över 300 000 titlar att lyssna på och passar utmärkt för dig som vill kunna läsa och lyssna på det som passar dig. Du kommer trots allt att kunna njuta av en bra bok som får dig att slappna av när och hur det passar dig. En av fördelarna är att du äger ljudböckerna du laddar ner även efter att du avslutat abonnemanget. Ett riktigt bra alternativ som kan passa för de flesta.


Libribox – gratis

Libribox – gratis

Libribox – gratis är ett helt unikt alternativ. Det är en helt gratis ljudbokstjänst där böckerna har passerat gränsen för copyright och läses in av volontärer. På det här sättet kan alla lyssna på de klassiker som finns utan någon kostnad. Ett riktigt bra alternativ för dig som vill få en unik upplevelse och som inte behöver tillgång till ett enormt utbud av de senaste ljudböckerna.

Sammanfattning

Hitta den bästa ljudbokstjänst som passar för dig och som uppfyller dina krav och behov. Du har i vårt test flera alternativ att välja mellan och då även ett gratisalternativ. Se bara till att du väljer ut det abonnemang som passar för just dina behov och din plånbok. På många sätt kan det trots allt göra en riktigt stor skillnad och innebära att du kan njuta av en bra bok när som helst.

I vårt test blev drömprodukten Storytel, mellanprodukten Bookbeat och budgetprodukten Nextory – Silver. Vi har även en specialare: Nextory – Familj.

Slutligen har vi två bubblare: Audible och Libribox – gratis.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa ljudbokstjänst.

Hur är det att använda en ljudbokstjänst?

Du lyssnar eller läser böcker utan krångel eller problem. Dessutom får du tillgång till över hundratusen olika titlar att välja mellan. På det här sättet har du alltid något att läsa utan att det innebär en massa krångel eller problem. Det handlar helt enkelt om att göra det lättare för dig att läsa på det sättet som det passar för dig.

Ska jag använda en ljudbokstjänst?

Om du lyssnar på många ljudböcker och idag köper dessa upptäcker du snabbt att det kostar en del och du lyssnar säkert inte om på ljudböckerna speciellt ofta. Genom att skaffa en ljudbokstjänst kan du lyssna på allt möjligt när det passar dig utan extra kostnad.

Vilken ljudbokstjänst är den bästa?

Du avgör detta helt själv, vi tycker att Storytel är det bästa alternativet. Dock finns det många olika alternativ att välja mellan och alla personer och familjer har olika krav och behov. Du kan därmed alltid välja ut det som bäst passar för just dig och din familj. Alla alternativ i vårt test är bra och enkla att använda.

Källor

• https://www.storytel.com/
• https://www.bookbeat.se/
• https://www.nextory.se/
• https://www.nextory.se/register/familyform/
• https://www.audible.co.uk/ep/sweden
• https://librivox.org/

Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Storytel