Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Gardenstore.

Sommar och sol i kombination med grillning är en succé och när solen har kommit till vårt avlånga land är det fram med grillen som gäller! Grillad mat är lika delar umgänge och trivsel som en härlig smakupplevelse. För att få den bästa smakupplevelsen och mest utbyte av din grill utan strul gäller det att välja rätt grill. 

Som alltid när det gäller köp som är lite dyrare är det extra viktigt att göra en noggrann analys av vad som finns på marknaden. Just när det gäller kolgrillar finns det ett stort utbud av olika grillar och det är anledningen till varför vi har gjort denna guide där vi också presenterar olika kolgrillar.

Vi har gått igenom flera stora bäst i test av kolgrillar och har kommit fram till ett par alternativ som troligtvis tilltalar de flesta personer i både form och storlek. Vårt bäst i test är baserat på oberoende test, produktrecensioner och kundrecensioner. Som alltid när vi gör våra guider tar vi fram en drömprodukt, en mellanprodukt, en budgetprodukt och en specialare. Förutom det har vi även tagit ut fyra bubblare som vi också gillar!

I vårt test av bästa kolgrillen blev drömprodukten Kolgrill Everdure HUB II och vår utvalda mellanprodukt blev Kolgrill Weber Performer Deluxe GBS följt av budgetprodukten Kärcher K2 Full Control. Vi har även valt ut en specialare i Kolgrill Everdure 4K Orange.För att bredda vårt test så har vi även valt ut några produkter som är vår utvalda bubblare. Dessa är: Kolgrill Napoleon PRO605, Kamado Grill Mini Loge Svart, Kolgrill Weber Master-Touch GBS E-5750 & Kolgrill Boretti Fratello.


Drömprodukten: Kolgrill Everdure HUB II

Drömprodukten: Kolgrill Everdure HUB II

HUB II från varumärket Everdure är den perfekta enheten för alla utomhusgrillare. En suverän grill som har allt du behöver. Kolgrillen är också vår utvalda drömprodukt i kategorin bästa kolgrillen. 


Mellanprodukten: Kolgrill Weber Performer Deluxe GBS

Mellanprodukten: Kolgrill Weber Performer Deluxe GBS

Kolgrill Weber Performer Deluxe GBS är en av svenskarnas absoluta favoritmodeller bland grillar, med både kolgrillens och gasolgrillens fördelar. En bra grill till ett vettigt pris gör att produkten är vår utvalda mellanprodukt i kategorin bästa kolgrill.


Budgetprodukten: Kolgrill Landmann Kepler 400

Budgetprodukten: Kolgrill Landmann Kepler 400

Kolgrill Landmann Kepler 400 är trots priset enpremiumklotgrill med grillskål på Ø57cm. Detta gör produkten till en av våra favoriter och vår utvalda budgetprodukt i kategorin bästa kolgrillen.


Specialaren: Kolgrill Everdure 4K Orange

Specialaren: Kolgrill Everdure 4K Orange

Kolgrill Everdure 4K Orange kombinerar den långa historien om träkolskokning med dagens krävande teknik och modern design. 


Så här genomförde vi testerna för bästa kolgrillen:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.

Vi rekommenderar

Drömprodukten: Kolgrill Everdure HUB™ II

Drömprodukten: Kolgrill Everdure HUB II

HUB II från varumärket Everdure är den perfekta enheten för alla utomhusgrillare. En suverän grill som har allt du behöver. Kolgrillen är också vår utvalda drömprodukt i kategorin bästa kolgrillen. Oavsett om du bara vill avfyra några enkla nacksteker med HUB II eller grilla en ambitiös 3-rätters meny gör grillen jobbet! Snabbt lägga ut några korv till vänner eller planera en fest med en helt sugande gris på rotisserie. HUB II är den perfekta enheten för alla utomhusgrillare.

Under utvecklingen av HUB II togs särskilt hänsyn till de höga kraven på större händelser. Med honom kan grillmästaren bevisa sin förmåga igen och igen. Flammor, brinnande kol och värmen som gör köttet sizzle. Upplev den autentiska känslan av grillning med kol.

Drömprodukten: Kolgrill Everdure HUB II

Information om produkten:

 • Unikt elegant design
 • träkol + elvärmebatteri
 • Klar för användning på 10 minuter tack vare Fast Flame Ignition System ™
 • Automatisk avstängning av värmespolen
 • Patenterad Rotiscope Technology ™ / Rotisserie med en lastkapacitet på 40 kg
 • Rotisserie kolumner elektriskt justerbara
 • Fullt utdragbara rotisserie kolonner
 • Grillskyddslocket fungerar som en vindbrytning vid grillning
 • 1,5 m strömkabel (utdragbar)
Drömprodukten: Kolgrill Everdure HUB II
Drömprodukten: Kolgrill Everdure HUB II

Mellanprodukten: Kolgrill Weber Performer Deluxe GBS

Mellanprodukten: Kolgrill Weber Performer Deluxe GBS

Kolgrill Weber Performer Deluxe GBS är en av svenskarnas absoluta favoritmodeller bland grillar, med både kolgrillens och gasolgrillens fördelar. Performer Deluxe GBS 57 cm är utrustad med en praktisk gasoltändning som snabbt får fart på briketterna utan skorstenständare och tändkuber.

Webers Performer Deluxe GBS gaständningssystemet gör att du kan koncentrera dig på trivseln, maten och gästerna. Du slipper tänka på att ta fram skorstenständare och tändkuber. Gaslågan tänder briketterna på nolltid. Sedan kan du släcka den och grilla vidare över briketterna. Performer® Deluxe GBS®  57 cm har utrustats med timer, som du kan ställa in på ringning när maten har tillagats så länge som den ska. Grillen har dessutom ett sidobord som gör det möjligt att blanda salladen, röra ihop dressingen eller skära upp köttet vid grillen i stället för att springa mellan köket och trädgården. Det här är kolgrillning i lyxklass!  

Mellanprodukten: Kolgrill Weber Performer Deluxe GBS
Mellanprodukten: Kolgrill Weber Performer Deluxe GBS

Information om produkten:

 • En brikettklassiker med sidobord
 • Klassisk design med stilren panel
 • Gott om plats till matlagning på det stora inbjudande sidobordet
 • Slipp skorstenständare och tändblock – grillen tänds med hjälp av det integrerade gasoltändningssystemet
 • Gourmet BBQ System-grillgaller, som gör det enkelt att komma igång med Webers stora sortiment av insatser till systemet,   till exempel wok och munkpanna
 • Praktisk inbyggd timer som kan ställas in så att den ringer när maten är klar
 • Högt underrede som ger perfekt arbetsställning

Budgetprodukten: Kolgrill Landmann Kepler 400

Budgetprodukten: Kolgrill Landmann Kepler 400

Kolgrill Landmann Kepler 400 är trots priset en premiumklotgrill med grillskål på Ø57cm. Detta gör produkten till en av våra favoriter och vår utvalda budgetprodukt i kategorin bästa kolgrillen. Den stora grillytan inbjuder till möjligheten att hålla både stora och små grillfester.

Mycket goda val av material vid tillverkning. Kraftig emaljering för god hållbarhet på klotet och askuppsamlaren. Ventiler, värmesköld, skruvar tillverkade i rostfritt.

Information om produkten:

 • Stort grillgaller av rostfritt stål
 • Påfyllningsluckor i gallret
 • Kolavskiljare
 • Lättåtkomlig asktömning
 • Kraftigt emaljerat klot
 • Termometer på locket

Specialaren: Kolgrill Everdure 4K Orange

Specialaren: Kolgrill Everdure 4K Orange

Kolgrill Everdure 4K Orange kombinerar den långa historien om träkolskokning med dagens krävande teknik och modern design. Den omedvetna smaken av träkol som har haft mänskligheten under årtusenden, gör 4K mer fördjupande än någonsin tidigare.

Från bakning, till rostning, grillning, långsam matlagning till matlagning över direkt värme, har 4K så många uppenbara fördelar att du hittar nya sätt att laga mat i framtiden också.

Information om produkten:

 • Fullt värmeisolerat hus tack vare dubbelväggig / isolerad konstruktion
 • Beredningsvarianter från låg och långsam (110 ° C) till stark (+ 400 ° C)
 • Lämplig för all matberedning, från brisket till NY stekhus och pizza
 • Anslutning via Bluetooth / iOS och Android App under utveckling
 • Patentansökan för “Fast Flame Ignition”; Det första tändningssystemet för kol, där skärmens beröring är tillräcklig för att antända kolet
 • Fullt integrerade kött- och miljögivare (4 köksensorer och 2 ugns-temperatursensorer)

Våra bubblare

Kolgrill Napoleon PRO605

Kolgrill Napoleon PRO605

PRO605 är den ultimata kolgrillen med allt vad en grillkolentusiast kan begära. En ställbar grillkolsbädd med lucka för påfyllning av grillkol framifrån. Du kan också grilla med rotisserie med den bakre brännaren. Praktiskt underskåp ingår. Som tillbehör finns överdrag, rotisserieset m.m. Detta är en riktigt exlusiv träkolsgrill för den kräsne grillkocken. 

Denna exklusiva grill har ett stort grillområde vilket gör att du kan grilla mycket samtidigt. Den är även utrustad med sidoluckor vilket ger dig ännu mer arbetsyta. Grillen har också integrerande vertgshakar på samma sätt som en stor gasgrill.

Grillen har en ställbar grillkolsbädd med lucka för att kunna fylla på grillkol framifrån. Napoleon erbjuder även ett stort utbud av olika tillbehör som exempelvis överdrag, grillvantar, tändkuber och andra olika grillvertyg.

Kolgrill Napoleon PRO605

Kamado Grill Mini Loge Svart

Kamado Grill Mini Loge Svart är en praktisk kamadogrill i modellen mindre som lämpar sig bäst som bordsmodell, men det går även att ha den på marken om så önskas. Fördelen med den här grillen är att den inte väger för mycket, den är liten och flyttbar, samtidigt som tillagningsytan ändå är tillräckligt stor för praktisk matlagning. Perfekt för dig som vill ha med din kamado på resan, utflykten, eller bara använda den hemma på terrassen.

Kamado Grill Mini Loge Svart
Kamado Grill Mini Loge Svart

Kamado-grillar är extremt mångsidiga. De kan inte bara användas för att grilla eller röka kött och grönsaker, utan även pizzor, bröd, pajer och kakor kan bakas utan problem i dem. Tack vare deras utmärkta värmehållningsegenskaper kan höga temperaturer uppnås och hållas genom exakt kontroll av luftflödet via topp- och bottenventilerna. Höga temperaturer är perfekta för snabbtillagning av hamburgare och korv medan låga temperaturer tillagar större bitar över längre tid.

Information om produkten:

 • Grillen har ett grillgaller
 • Bordsmodell
 • Tillagningsyta på 34,5 cm i diameter
 • Handtag med stativ
 • Värmer upp till 370°C
 • Termomete

Kolgrill Weber Master-Touch GBS E-5750

Kolgrill Weber Master-Touch GBS E-5750

Kolgrill Master-Touch GBS E-5750 från det varumärket Weber innehåller en lyxig, stilren samt traditionell kolgrill för den som är ute efter känslan av äkta kolgrillning. Vi har även lagt till ett premium överdrag så att kolgrillen bevaras i topp skick och ett premium redskapsset som underlättar grillningen. 

Paketet inkluderar även grillrengöring och ett tändpaket som gör att du kan komma igång med grillningen snabbt och enkelt. Slutligen har vi lagt till en iGrill Mini termometer som ser till att du har full koll på grillningen.

Kolgrill Weber Master-Touch GBS E-5750
Kolgrill Weber Master-Touch GBS E-5750
Kolgrill Weber Master-Touch GBS E-5750

Kolgrill Boretti Fratello

Kolgrill Boretti Fratello

Kolgrill Boretti Fratello är en populär träkolmodell eftersom den ger så fantastiska resultat i så lite utrymme. Som småbror till Barilo är Fratello mindre, men fortfarande fylld med en myriad av fantastiska funktioner. Grillen har två grillar, två kolhyllor och en stor, lättskurig askbricka som säger farväl till tung lyftning. 

En praktisk termometer i locket hjälper dig att hålla koll på grilltemperaturen, medan den kantiga designen och märkesaccenterna ger den den unika känslan. Perfekt för grillning eller långsam tillagning. Om du älskar den klassiska charmen av en traditionell kolgrill men med en modern twist, är Fratello grillen ditt perfekta minikök.

Kolgrill Boretti Fratello
Kolgrill Boretti Fratello
Kolgrill Boretti Fratello
Kolgrill Boretti Fratello

Sammanfattning

Sommar och sol i kombination med grillning är en succé och när solen har kommit till vårt avlånga land är det fram med grillen som gäller! Grillad mat är lika delar umgänge och trivsel som en härlig smakupplevelse. För att få den bästa smakupplevelsen och mest utbyte av din grill utan strul gäller det att välja rätt grill. 

Som alltid när det gäller köp som är lite dyrare är det extra viktigt att göra en noggrann analys av vad som finns på marknaden. Just när det gäller kolgrillar finns det ett stort utbud av olika grillar och det är anledningen till varför vi har gjort denna guide där vi också presenterar olika kolgrillar.

I vårt test av bästa kolgrillen blev drömprodukten Kolgrill Everdure HUB II och vår utvalda mellanprodukt blev Kolgrill Weber Performer Deluxe GBS följt av budgetprodukten Kärcher K2 Full Control. Vi har även valt ut en specialare i Kolgrill Everdure 4K Orange.För att bredda vårt test så har vi även valt ut några produkter som är vår utvalda bubblare. Dessa är: Kolgrill Napoleon PRO605, Kamado Grill Mini Loge Svart, Kolgrill Weber Master-Touch GBS E-5750 & Kolgrill Boretti Fratello.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa kolgrillen.

Vem anser ni borde köpa en kolgrill?

Svaret är ganska enkelt: du som tycker om att grilla! Du kanske har haft en gasolgrill som du kört på med under flera år men vill ta dig an större utmaningar. 

Man kan säga att en kolgrill är lite svårare än en gasolgrill men det ger en helt annan upplevelse och passar därför perfekt för dig som är en van grillare men som vill utmana dig själv.

Vad är det bästa med en kolgrill?

Det bästa med en kolgrill är att du får den där härliga smaken på det du grillar. En lite mer rökig smak som inte går att efterlikna med någon annan typ av grill. En kolgrill är oftast också betydligt billigare än en annan typ av grill, vilket också är ett klart plus i våran bok.

Hur gjorde valde ni ut de bästa kolgrillarna?

I valet av de bästa kolgrillarna har vi fokuserat på modeller i olika prisnivåer och försökt lyfta fram den kolgrill som presterat bäst i ett rimligt prissegment överst, för att även tillhandahålla alternativ. Vi har gått igenom olika tester och guider som ligger ute på nätet för att sedan sammanställa allting och välja ut de produkter som vi anser är de bästa.

Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Everdure
Produktnamn
HUB II