Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Kitchentime.se & Bagarenochkocken.

För många är en osthyvel ett måste i hemmet. Med en riktigt bra osthyvel kommer hanteringen av din ost inte bara bli enklare och smidigare, utan det kommer även gå snabbare och ge mycket bättre resultat. Trots att en osthyvel må kännas som en onödig sak att lägga pengar på så kan vi garantera dig att det är skillnad på osthyvel och osthyvel. 

Om du själv gärna äter ost på frukostmackan och vill slippa krångla med att få till de där perfekta ostskivorna är det faktiskt ett måste att köpa en bra osthyvel. För att få en osthyvel av bra kvalité som jobbar effektivt, ger resultatet du önskar, är bekväm att hålla i och som varar länge krävs det dock inte en överdrivet stor investering. 

För att du ska kunna hitta din favorit när det kommer till osthyvel har vi samlat de modeller som ingår i kategorin av bästa osthyveln på marknaden. Vi hoppas att våra tips och råd kan komma till stor hjälp då du vill hitta den osthyvel som passar dig bäst!


Drömprodukten: Stelton Stockholm Osthyvel 23 cm Aquatic

En både lyxig, snygg och praktisk osthyvel från Stelton Stockholm. Denna modell är robust och tålig, vilket gör att den håller länge. Trots det känns den elegant och exklusiva i dess fina mönster. Extra plus för svensk design!


Mellanprodukten: WMF Profi Plus Osthyvel 24cm stål

Här har vi en riktigt användarvänlig osthyvel tillverkad i snyggt och hållbart rostfritt stål från WMF. Designen är ergonomisk och mycket bekväm, samtidigt som den känns praktisk och behändig. Kan hängas för enkel förvaring, och kan även diskas i maskin. Prisvärd!


Budgetprodukten: Fiskars Inspiration Osthyvel Merlot

En klassiker från Fiskars! Denna osthyvel kommer i en snygg design med ett vinrött handtag och hyvel i rostfritt stål. Handtaget är mjukt och greppvänligt, vilket i kombination med det högkvalitativa bladet innebär smidig och säker användning även på hårdostar. 


Specialaren: Brabantia Tasty Osthyvel + Rivjärn Gul 22,5 cm

Vill du investera i en mångsidig, multifunktionell osthyvel ska du kolla in vår specialare från Brabantia. Denna variant är nämligen utformad som en osthyvel och ett rivjärn i ett, vilket är så smart och praktiskt!


Så här genomförde vi testerna för bästa osthyveln:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa osthyveln

Drömprodukten: Stelton Stockholm Osthyvel 23 cm Aquatic

Gillar du att investera i köksprylar som håller sig snygga, fräscha och hela länge, och som dessutom också ser väldigt trevliga ut? Då ska du kolla hit! Vår drömprodukt är nämligen ingen mindre än den här lyxiga och exklusiva osthyveln från Stelton Stockholm. Deras Aquatic Osthyvel på 23cm är minst sagt en investering när det kommer till osthyvlar.

Trots att den kommer till ett rätt högt pris kan vi lova dig att det är värt det. För den här är nämligen inte bara lyxig till sitt pris, utan hela dess kvalité och utformning osar exklusivitet. De har dock lyckats väldigt bra med att kombinera elegans och stil med en praktisk och funktionell form – den är bekväm att använda, den tål mycket och håller länge. 10 poäng till svensk design!


Mellanprodukten: WMF Profi Plus Osthyvel 24cm stål

Med fokus på enkelhet och funktionalitet är detta ett mycket bra alternativ av osthyvel från WMF. Denna modell, deras Profi Plus osthyvel, är nämligen utformad för att vara så praktisk och lätthanterlig som möjligt.

Materialet på osthyveln är därav av tåligt och hållbart rostfritt stål, som kommer hålla sig fräscht, fint och vasst länge trots slit och släng. Den tål till och med disk i maskinen! Dessutom är osthyveln ergonomisk för att vara så bekväm att använda som möjligt. Tack vare dess smarta ögla kan den hängas upp vid förvaring. Genomgående snygg, stabil och smidig. 


Budgetprodukten: Fiskars Inspiration Osthyvel Merlot

Detta är en av de mest prisvärda osthyvlar vi stött på på marknaden, speciellt med tanke på dess funktion och kvalité. Vid första anblick må den inte se så mycket ut för världen då dess design är väldigt avskalad och enkel. Utan det är först vid användning som du kommer inse dess fulla potential.

Det fina vinröda handtaget är gjort för att vara mjukt, greppvänligt och tryggt att hålla i. Själva osthyveln, det vill säga bladet, är tillverkad i rostfritt stål för att tåla mycket slit och släng. Tack vare denna kombination är Inspiration osthyveln Merlot både smidig, enkel och säker att handskas med. 

Perfekt för hårdostar som kräver lite extra arbete och som du verkligen inte vill ha en ”skidbacke” på. Överlag känns den modern men simpel på bästa sätt! Så prisvärd. 


Specialaren: Brabantia Tasty Osthyvel + Rivjärn Gul 22,5 cm

Brabantia har skapat en otroligt smart produkt som de allra flesta kan få stor användning av i sitt kök. Både osthyvel och rivjärn är två köksredskap som de flesta är i behov av under matlagningen. Om inte tillsammans så vid olika tillfällen och för olika maträtter. Så varför inte skapa en kombination av dessa två, så att man får ett multifunktionsredskap!?

Det är nämligen exakt det som Brabantia har gjort med detta redskap, deras Tasty osthyvel + rivjärn. Precis som deras motto är denna ”designed for living”, vilket vi tycker är precis vad de gjort här. Det finns dock inte så många liknande produkter på marknaden, därav valet som specialare. Trots att den är designad i plast anser vi att den gör ett bra jobb som håller! 


Våra bubblare

Rösle Osthyvel

Rösle osthyvel är en otroligt lyxig modell på många sätt och vis. Inte bara kommer denna till ett exklusivt pris, utan även osthyveln i sig är exklusiv då den har en otrolig kvalité som medför mångsidig användning. Att hyvla, skära eller skiva går snabbt och enkelt tack vare dess långa blad med smal slits. Resultatet blir tunna, perfekta skivor som smakar mycket mer!


Hardanger Bestikk Osthyvel för hårdost i presentförpackning

Här har vi en perfekt osthyvel för dig som vill ge bort en lyxig, stilren och användbar present till någon du tycker om. Den här osthyveln från Hardanger Bestikk kommer nämligen förpackad i en elegant presentförpackning! 

Och inte nog med det, utan själva osthyveln är även den både bra och häftig. Signerad Thor Bjorklund, uppfinnaren av osthyveln, är den unik i sitt slag. Vid användning skär den tunna, fina skivor med det vassa men pålitliga bladet av rostfritt stål. Handtaget är bekvämt och lätt att greppa om. 


Iittala Collective Tools Osthyvel 22 cm

Återigen en riktigt lyxig variant av osthyvel till ett exklusivt pris. Den här osthyveln från Iittala är dock en riktig klassiker som är väl värd att investera – den håller högklassig kvalité och kommer i en förstklassig design. 

Designade av Antonio Citterio känns den både stilig, elegant och funktionell. Osthyveln ligger bra och stadigt i handen samtidigt som det rostfria stålet innebär hög slittålighet och långvarig hållbarhet. Stilren och användarvänlig för att passa alla!


Hardanger Bestikk Björklund Osthyvel Original 1925

Precis som osthyveln för hårdost i presentförpackning är även den här modellen från Hardanger Bestikk, Björklund osthyvel Original, tillverkad med en fantastisk finess.

Som en reproduktion av den ursprungliga osthyveln från 1925 håller denna variant högsta kvalité – materialet består till 18% av krom och till 8% av nickel, vilket är det absolut bästa då kan få. Tack vare en specialbehandling glider osthyveln längs osten för att skapa de perfekta skivorna utan kladd och smul. Det går lätt, smidigt och säkert. 

Du kan med andra ord lita på att Norges ende osthyvelproducent gör det vi alla önskar, det vill säga uppfyller det grundläggande syfte som en osthyvel har. Vid köp får du med en fin förvarings- eller presentlåda. 

Sammanfattning

Vi skulle utan tvekan säga att en osthyvel är ett köksredskap som alla bara borde ha i sitt hem. Och då menar vi inte bara vilken osthyvel som helst, utan den ska vara bra. Oavsett om du själv är en ostälskare och gärna äter ostmacka varje dag, eller om du väldigt sällan äter ost så kan den komma till användning på olika sätt. 

Inte nog med att det är bra att ha en osthyvel hemma om du har gäster hemma som gärna äter ostmacka med perfekta ostskivor. Utan en osthyvel kan även komma till användning för att skära, hyvla eller skala andra råvaror, så som gurka, morot, smör, frukter, osv. Det är med andra ord ett redskap som är mångsidigt och därmed bra att ha hemma. Hoppas du kan hitta en favorit!

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa osthyveln.

Är en osthyvel en värdig investering?

Ja! En osthyvel är inte bara ett köksredskap som kommer underlätta väldigt då du vill hyvla din ost och få till de där perfekta skivorna utan att skapa någon ”skidbacke” i osten.

Utan en osthyvel kan även användas till mycket annat, så som att skära gurka eller skiva morot. Ostälskare eller inte kommer den att komma till använda på ett eller annat sätt!

Hur vet jag vilken osthyvel som är bäst?

”Osthyvel som osthyvel” är det många som tänker, men faktum är att det kan vara väldigt stora skillnader från en osthyvel till en annan. Det kan med andra ord vara värt att lägga ner en liten extra slant för att få den där modellen som man vill ha. För resultatet kan verkligen variera! 

Utgå från önskat användningsområde och se till att din osthyvel är anpassningsbar om du vill använda den till att både hyvla, skära och skiva olika råvaror. Tänk även på kvalité och hållbarhet, samt pris – det finns mängder av olika alternativ att se över idag.

Vad ska jag tänka på vid köp av osthyvel?

För att hitta den bästa osthyveln är det viktigt att du först och främst utgår från design och form. Den ska vara bekväm och säker att greppa tag om, samtidigt som den ska vara robust och stadig. Bladet ska vara vasst och ha en bra vinkel som tar sig igenom den hårda osten utan att något fastnar. Den bör också vara enkel att rengöra i maskinen. 

Så tänk på detta vid köp av osthyvel; design och utformning, greppvänlighet, skärpa och material, samt hantering och rengöring. Dessa bör alla stämma överens med det du är i behov av och det du efterfrågar för att det ska bli så bra som möjligt. 

Källor
  • https://bagarenochkocken.se/koksredskap/osthyvlar/stelton-stockholm-osthyvel-23-cm-aquatic/
  • https://www.kitchentime.se/p/profi-plus-osthyvel-24cm-stal
  • https://bagarenochkocken.se/koksredskap/osthyvlar/fiskars-inspiration-osthyvel-merlot/
  • https://www.kitchentime.se/p/tasty-osthyvel-rivjarn-gul-225-cm
  • https://www.kitchentime.se/p/collective-tools-osthyvel-22-cm
  • https://bagarenochkocken.se/koksredskap/osthyvlar/hardanger-bestikk-bjorklund-osthyvel-original-1925/
  • https://bagarenochkocken.se/koksredskap/osthyvlar/rosle-osthyvel/
  • https://bagarenochkocken.se/koksredskap/osthyvlar/hardanger-bestikk-osthyvel-hardost-presentforpackning/
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Stelton
Produktnamn
Stockholm Osthyvel 23 cm Aquatic