Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Gardenstore, Byggmax & Bagaren och Kocken.

Vem älskar inte svensk vår när solens varma strålar levererar de första ljumma kvällarna att sitta ute och äta? Det är ofta startskottet på grillpremiären som följs av en sommar där man spenderar mer tid ute vid grillen än inne i köket. Doften och smaken av grillat är någonting helt oslagbart. Förutom aromerna från köttet, osten eller grönsakerna från grillgallret är det en doft som berättar att det är sommar, kravlös semester och fullständig njutning och avkoppling. Från grillen kommer doften från paradiset som bekräftas när du tar första tuggan av hamburgaren, majskolven, halloumin eller vad det än är du önskar att ha på grillen.  

För den som har tillgång till en uteplats eller en trädgård är det i det närmaste obligatoriskt att ha en tillhörande grill. Det är en fantastisk känsla att kunna laga mat utomhus och njuta av kosten i sin egen trädgård. Dessutom smakar alltid grillat betydligt bättre än om det exempelvis steks eller kokas. Idag är det med gasolgrillar som är det mest moderna sättet att grilla på. En gasolgrill erbjuder fler smarta funktioner än en vanlig kolgrill, vilket också märks i resultatet. Nedan kommer du få en inblick i några av alternativen som finns på marknaden idag och vad du får för pengarna. 

I testerna av årets bästa gasolgrillar kom vi fram till följande: Drömprodukten är Utomhuskök Boretti Gasol Inkl Kylskåp Luciano, mellanprodukten består av Gasolgrill Broil King Baron 490 och budgetprodukten är Portabel Gasolgrill Landmann. Vi fann även en specialare, nämligen Napoleon Napoleon Gasolgrill TQ285-1 Svart Bärbar.

Fyra bubblare som kämpade om en plats på listan var Grillstation Bluegaz Z-Island, Gasolgrill Loge Champion 4G med Sidobrännare, Gasolgrill Landmann Rexon PTS 4.1 samt Dangrill Gasgrill Gefion 3 Brännare inklusive bord.


Drömprodukten: Utomhuskök Boretti Gasol Inkl Kylskåp Luciano

Drömprodukten: Utomhuskök Boretti Gasol Inkl Kylskåp Luciano

Som rubriken lyder är det här en dröm för grillmästaren som inte vill tumma på kvalitén. Stilren grill som levererar oslagbara resultat.  


Mellanprodukten: Gasolgrill Broil King Baron 490

Mellanprodukten: Gasolgrill Broil King Baron 490

En prisvärd gasolgrill med lång garanti på upp till tio år. Praktisk, enkel och tar inte upp för mycket plats.


Budgetprodukten: Portabel Gasolgrill Landmann

Budgetprodukten: Portabel Gasolgrill Landmann

Denna billigare variant av gasolgrillar kommer i en mindre och portabel modell. Perfekt för utflykten eller för den med begränsad utomhusmiljö hemma.


Specialaren: Napoleon Napoleon Gasolgrill TQ285-1 Svart Bärbar

Specialaren: Napoleon Napoleon Gasolgrill TQ285-1 Svart Bärbar

Även vår specialare är en bärbar modell. Snygg, praktisk och levererar smakfulla grillränder på maten tack vare sitt porslinsemaljerade gjutjärnsgaller.


Så här genomförde vi testerna för bästa gasolgrillen:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.

Vi rekommenderar

Drömprodukten: Utomhuskök Boretti Gasol Inkl Kylskåp Luciano

Drömprodukten: Utomhuskök Boretti Gasol Inkl Kylskåp Luciano

Att inte förtjusas av denna gasolgrill som är så mycket mer än enbart en gasolgrill är i stort sett omöjligt. I denna produkt får man förutom grillen ett kylskåp, förvaringsmöjlighet i skåp och lådor och kanske det bästa av allt – ett rotisserie där du kan rosta exempelvis en kyckling med jämn värme från dess infraröda brännare. Boretti Gasol Luciano är inte en enbart en gasolgrill. Det är ett fullständigt utomhuskök som tar din matlagning från köket till uteplatsen med fantastiska resultat. Det är omöjligt att misslyckas med denna drömprodukt som kommer att förgylla dina grillfester för hela sommaren. 

Drömprodukten: Utomhuskök Boretti Gasol Inkl Kylskåp Luciano

Det här är dessutom ingen grill som står och rostar, samlar damm och blir en oestetisk plåtklump i ett hörn av trädgården. Utomhuskök Borett Gasol Luciano inklusive kylskåp är en design av mästarklass. Det gör att användbarheten och enkelheten kompletteras med en grill som är en fröjd att vila ögonen på. Var noga med att städa av och rengöra denna gasolgrill, för med sitt pris, utseende och praktiska nytta är detta en grill som du vill ska kunna lösa dina flintastekar under många år framöver. Med Luciano avnjuter du grillning i världsklass. Enbart det bästa är gott nog för att få ut så mycket som möjligt av grillsäsongen.  

Drömprodukten: Utomhuskök Boretti Gasol Inkl Kylskåp Luciano
Drömprodukten: Utomhuskök Boretti Gasol Inkl Kylskåp Luciano

Mellanprodukten: Gasolgrill Broil King Baron 490

Mellanprodukten: Gasolgrill Broil King Baron 490

Det här är en gasolgrill av estetisk utsökthet och likt drömprodukten en gasolgrill med flera funktioner även om den saknar kylskåp. Det är även en lättare variant på 74 kilo och 117 centimeter i bredd som gör att den tar mindre plats i trädgården. Broil King Baron 490 är med andra ord perfekt för den som vill ha en ordentlig och stabil gasolgrill men samtidigt vill att grillen ska vara en mer integrerad och diskret del av uteplatsen. Denna gasolgrill är den gyllene medelvägen mellan den stora, flerfunktionella grillen och den praktiska mer lättförvarade grillplatsen.

 

Mellanprodukten: Gasolgrill Broil King Baron 490

Broil King Baron 490 briljerar med sina brännare av rostfritt stål som inte missar en millimeter av grillen, vilket innebär att du kan njuta av en helgrillad stek, fisk eller vad som helst som har fått en jämn grillning över hela matbiten. På bara några minuter går grillen från 0 till 350 grader. Du kan med andra ord lägga på maten nästan direkt, till skillnad från kolgrillar som tar betydligt längre tid på sig för att hitta lagom grilltemperatur. Man anar kvalitén på grillen med den garanti som finns på brännarna – nämligen ända upp till tio år.  

Mellanprodukten: Gasolgrill Broil King Baron 490
Mellanprodukten: Gasolgrill Broil King Baron 490

Budgetprodukten: Portabel Gasolgrill Landmann

Budgetprodukten: Portabel Gasolgrill Landmann

Man behöver inte spendera tusentals kronor för att få grilla sina korvar på en gasolgrill. Detta alternativ ger dig en gasolgrill för dryga tusenlappen med många praktiska fördelar på köpet. Den är definitivt av en modell mindre och lämpar sig troligtvis i första hand till de kunder som avser att grilla på balkongen eller ta med sig grillen på utflykt eller husvagnssemestern. Med sina blotta 7,5 kilo, 50 centimeter bred och 25 centimeter hög när den är hopfälld är det ett oslagbart alternativ för den praktiska grillmästaren. Den här grillen öppnar grillsäsongen även för den med tunnare plånbok och begränsade resurser.

Budgetprodukten: Portabel Gasolgrill Landmann

Produkten i sig är även flexibel då den går att koppla till både en större och en mindre gasolbehållare. Tack vare sin storlek är det lämpligt att grilla mindre portioner åt gången, vilket kan göra att det kan ta längre tid att grilla fullständiga måltider åt större sällskap om man jämför med grillarna i högre prisklasser. I grillkvalité kan den dock fortfarande mäta sig bland sina dyrare konkurrenter. Den är också tacksam på så vis att den med anledning av sin nätta storlek rengörs snabbt och effektivt. 

Budgetprodukten: Portabel Gasolgrill Landmann

Specialaren: Napoleon Napoleon Gasolgrill TQ285-1 Svart Bärbar

Specialaren: Napoleon Napoleon Gasolgrill TQ285-1 Svart Bärbar

Vår specialare kännetecknas även den av sin praktiska karaktär. Napoleons Gasolgrill TQ285-1 är också av portabel modell och därför lämplig för dig som är ute efter att gasolgrilla på andra platser än möjligtvis i trädgården, till exempel på stranden, på campingen eller i parken. Något tyngre än sin budgetkonkurrent med sina 12 kilo så är den också utrustad med större grillyta samt ytterligare funktioner och generellt av högre kvalité. Bland annat finner du på denna produkt två bottenbrännare som arbetar på en styrka som uppgår till 4,1 kW. Det porslinsemaljerade gjutjärnsgallret är såklart ett stort plus som ger maten de där aptitiretliga grillränderna.  

Denna grill är designad att avge ett vindskydd som innebär att värmen håller sig jämn och inte sprids när du grillar på en blåsig plats, till exempel på stranden nere vid havet. Tack vare det låsbara locket och de infällbara benen står den stadigt på de flesta underlag. På ovansidan av locket kan du följa temperaturstigningen genom den synliga termometern. Du rengör grillen enkelt genom att ta loss fettsamlingsskålen och diskar som vilken skål som helst. Garantin på tio år insinuerar att Napoleon Gasolgrill TQ285-1 är en grill som du kan njuta av långt och länge.

Specialaren: Napoleon Napoleon Gasolgrill TQ285-1 Svart Bärbar

Våra bubblare

Grillstation Bluegaz Z-Island

Grillstation Bluegaz Z-Island

Grillstation Bluegaz Z-Island är en grillstation i mästarklass och hade kunnat konkurrera även med vår drömprodukt. För den som inte är en person som kompromissar kring kvalité bör man definitivt överväga Grillstation Bluegaz Z-Island. Detta är en rejäl arbetsplats med en bredd på 170 centimeter, tillhörande förvaring och med den unika finessen att det till och med finns en vask tillgänglig. Med andra ord kan du rengöra galler och bestick snabbt innan maten hunnit torka in. Detta är ett ultimat utekök som erbjuder en variation av matlagning. Denna grillstation från Bluegaz erbjuder så mycket mer än enbart grillning.  

Enbart funktionen med hela fyra brännare i rostfritt stål gör den här grillstationen till en toppkonkurrent bland gasolgrillare. Lägg därtill även den infraröda brännaren men framför allt sidobrännaren så är den svårslagen. Kom ihåg i sammanhanget att det är en mäktig grill som behöver mycket plats. Den kan vara en utmaning att montera och få på plats, men belöningen är av sällan skådat slag. Samtidigt är den någorlunda lättviktad jämfört med drömprodukten – enbart 88 kilo. Med en grillyta på 64 x 50 centimeter är det runt denna grillstation som du numera får organisera grannskapets kommande grillfester.  


Gasolgrill Loge Champion 4G med sidobrännare

Gasolgrill Loge Champion 4G med sidobrännare

Precis som ovanstående modell består även Loge Champion 4G av fyra brännare samt sidobrännare. Detta är dock en gasolgrill av smalare modell med mindre ytor att jobba på. Samtidigt levererar själva gasolgrillen utmärkta resultat och det går att laga en hel del varierad kost vid denna station. Lyft på locket och du slås av det stora utrymmet att förvara allt från pizzor till gjutjärnsgrytor på. Locket har den smarta funktionen att generera ett stabilt luftflöde som gynnar en jämn grillning. Lita på att detta är en gedigen och hållbar grill. Bäst-i-test.se lät grillen stå ute under ett helt år och trots det var plåten helt fri från rost. Denna bubblare representerar med andra ord den hållbara gasolgrillen.  

Man blir positivt överraskad av hur mycket förvaringsmöjligheter det finns i grillstationen som först tycks gå obemärkt förbi. Det finns både sidohyllor för avlastning där du kan förvara det som ska eller har grillats, tillhörande smårätter, kryddor eller din svalkande dricka medan du grillar. Naturligtvis finner du även hängare där du kan smidigt kan placera dina grytlappar och grillbestick när du inte använder dem. Utöver dessa funktionaliteter finns även ett skåp under grillen där du kan förvara dina tillbehör som hör till grillen. 

Gasolgrill Loge Champion 4G med sidobrännare

Gasolgrill Landmann Rexon PTS 4.1

Gasolgrill Landmann Rexon PTS 4.1

Denna Rexon gasolgrillare av leverantören Landmann är en station i mellanklassen och fantastiskt mycket grill för pengarna. Med arbetshöjden på 90 centimeter är den för de flesta i komfortabelt läge för att vända flintastekarna och majskolvarna på grillen utan att behöva böja på ryggen och fördärva hållningen. Grillen är slitstark tack vare sina varmhållningsgaller och flametamers i emalj. Lägg dina hamburgare, korvar, stekar eller grönsaker på ett gjutjärnsgaller av robust kvalité och låt dem värmas upp av Landmanns eget värmesystem. En jämn grillnivå är garanterad med denna bubblare. 

Gasolgrill Landmann Rexon PTS 4.1 klarar av att stå utomhus i regnet i den mån att locket, handtagen, skåpen under grillen samt de fyra huvudbrännarna inte kommer att rosta. De utgör gasolgrillens känsligaste beståndsdelar och är därför medvetet konstruerade i rostfritt stål. Att brännarna är producerade av rostfritt stål utgör den mest unika egenskap med denna grillstation som i övrigt erbjuder en stabil, estetisk och ordentlig grillplats till ett lägre pris än många av dess konkurrenter. Sidobrännaren fyller även den en mycket praktisk funktion som innebär att du kan slå två flugor i en smäll i din matlagning. Koka potatisen på sidobrännaren samtidigt som du grillar flintasteken på grillgallret.  


Dangrill Gasgrill Gefion 3 Brännare inkl. bord

Dangrill Gasgrill Gefion 3 Brännare inkl. bord

Dangrill Gasgrill Gefion med tre brännare är den minsta modellen av de fyra bubblarna. Det innebär inte på något vis att det inte är en grill som klarar av större måltider och objekt att grilla. Denna grill är praktisk av flera skäl. Att den är något mindre i storleken och enbart väger 20 kilo gör att du kan grilla ståendes även om du har en mindre uteplats eller balkong. Samtidigt är den för stor för att bära med sig på utflykter. Med grillen följer två stycken avlastande sidobord så att du enkelt kan lägga på och lägga av maten från grillen samtidigt som du har någonstans att ställa tillbehör och din kalla dryck som du avnjuter tillsammans med grillningen.  

Dangrill Gasgrill Gefion 3 Brännare inkl. bord

Eftersom grillgallret är konstruerat av emaljerat gjutjärn som möjliggör flexibel grillning innebär det att du utan konstigheter även kan använda wokpannor eller kokkastruller. Gasolgrillen Dangrill Gefion erbjuder dig med andra ord i princip en hel köksutrustning i form av en och nätt och tjusig grill som får plats i ett hörn på uteplatsen eller balkongen. Perfekt för dig som inte vill missa fördelarna med gasolgrillning men samtidigt inte kan göra mer plats på din tomt än åt ett mindre alternativ.

Dangrill Gasgrill Gefion 3 Brännare inkl. bord

Sammanfattning

För gasolgrillaren kan vi konstatera att det finns någonting för alla. Från den som vill ha ett helt kök i en robust och bred grillstation där man kan grilla åt större delen av grannskapet till den som vill ha en liten och enkel gasolgrill på balkongen och som är i storleken att den går att ta med på semestern eller utflykten. Man kan lugnt säga att man får vad man betalar för när det kommer till gasolgrillar och inte minst deras storlek. Som med mycket annat handlar det om att möta produkt efter behov.  

I testerna av årets bästa gasolgrillar kom vi fram till följande: Drömprodukten är Utomhuskök Boretti Gasol Inkl Kylskåp Luciano, mellanprodukten består av Gasolgrill Broil King Baron 490 och budgetprodukten är Portabel Gasolgrill Landmann. Vi fann även en specialare, nämligen Napoleon Napoleon Gasolgrill TQ285-1 Svart Bärbar.

Fyra bubblare som kämpade om en plats på listan var Grillstation Bluegaz Z-Island, Gasolgrill Loge Champion 4G med Sidobrännare, Gasolgrill Landmann Rexon PTS 4.1 samt Dangrill Gasgrill Gefion 3 Brännare inklusive bord.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa gasolgrillen.

Vad är viktigt att tänka på när jag köper en gasolgrill?

Det kan vara en rejäl investering att bestämma sig för att skaffa en gasolgrill. Alla tycker det är himmelskt att känna doften av grillat om sommarkvällarna, men det du bör tänka på är hur mycket du egentligen förväntar dig att grilla – och vad. Är du en person som mest gillar att grilla korv lite som ett mellanmål och för det är mysigt – då kanske det räcker med en mindre och portabel grill. Är du däremot en person som älskar att laga mat till fler än dig själv och har stor trädgård, då kan det vara ditt bästa köp någonsin att investera i den ultimata grillstationen! 

Vad är en bra gasolgrill?

En gasolgrill med brännare som ger en jämn grillning. Det är också bra med mycket yta att placera tillbehör på. 

Vad är en dålig gasolgrill?

Undvik gasolgrillare med lågeffektiv värme. Det ska gå snabbt att reglera temperaturen på en gasolgrill. Den får inte heller vara svår att rengöra.

Källor

  • https://www.gardenstore.se/utomhuskok-boretti-gasol-inkl-kylskap-luciano?refSrc=57421&nosto=nosto-page-product2
  • https://www.gardenstore.se/gasolgrill-broil-king-baron-490
  • https://www.byggmax.se/portabel-gasolgrill-landmann-svart-p7040085
  • https://bagarenochkocken.se/grillar/gasolgrillar/napoleon-napoleon-gasolgrill-tq285-1-svart-barbar/
  • https://www.byggmax.se/tr%C3%A4dg%C3%A5rd/grill/gasolgrillar/grillstation-bluegaz-z-island-p70400005
  • https://www.gardenstore.se/gg010999-gasolgrill-loge-champion-4g-med-sidobrannare
  • https://www.gardenstore.se/gasolgrill-landmann-rexon-pts-4-1
  • https://bagarenochkocken.se/grillar/gasolgrillar/dangrill-gasgrill-gefion-3-brannare-inkl-bord/
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Boretti
Produktnamn
Gasol Inkl Kylskåp Luciano