Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Gardenstore.se & Hemfint.se.

Det är något speciellt som händer när en kropp sänks ned i vatten. En känsla av välbehag och harmoni infinner sig, som är svår att få på något annat sätt. Men det innebär inte att all kontakt med vatten behöver vara vila och återhämtning. För vatten är också något som gärna lockar till stoj och lek av olika slag.

Så fort det finns en gräsyta i en trädgård så är den idag ofta möblerad med en pool av något slag. Det kan vara en variant som mer lockar de äldre i hushållet, som en jacuzzi. Eller så är det en pool som hela familjen kan njuta av under varma sommardagar. En ordentlig nedgrävd pool är ofta det som familjen drömmer om. Men eftersom det krävs en hel del arbete och en välfylld plånbok, så är alternativet ovanjordspool något som mer och mer börjat dyka upp i trädgårdarna. Det är också ett alternativ som är smidigt eftersom poolen går att plocka ner inför vintern och stuva undan till nästa säsong.

På många sätt är det enklare med en ovanjordspool än med en nedgrävd. Det krävs mindre underhåll, eftersom poolen används under kortare del av året. Dessa pooler är också ofta mindre än de nedgrävda. Dessutom är det färre risker med en ovanjordspool än med nedgrävda. När de inte används så tar man helt enkelt bort stegen så inga små barn eller djur kan trilla i.

I vår test blev drömprodukten Poolset Clear Pool Ancona Rund Ø450 Djup 120 cm, följt av mellanprodukten Pool Ø360 cm och vår budgetprodukt Uppblåsbar pool 300 x 76 cm. Vi har även specialaren Pool 5,4×2,5 m + Tak.

Slutligen har vi även fyra bubblare: Pool 4×2 m Premium, Ovanmarkspool med ramkonstruktion – 360 x 76 cm, Uppblåsbar pool – 360 x 90 cm & Pool 5,4×2,5 m Premium.


Drömprodukten: Poolset Clear Pool Ancona Rund Ø450 Djup 120 cm

Drömprodukten: Poolset Clear Pool Ancona Rund Ø450 Djup 120 cm

En stabil pool med stålvägg som går att använda för såväl vuxna som barn. Den är lagom djup och tillräckligt stor för att man till och med ska kunna ta ett simtag eller två.


Mellanprodukten: Pool ø360 cm

Mellanprodukten: Pool ø360 cm

Stilren rund pool i pvc med stålram som pryder sin plats i trädgården. Djupet passar bättre för familjen som både har stora barn och små.


Budgetprodukten: Uppblåsbar pool 300 x 76 cm

Budgetprodukten: Uppblåsbar pool 300 x 76 cm

Enkel pool utan pump och ram, men allt man kan önska hos en ovanjordspool som endast används under sommarsäsongen.


Specialaren: Pool 5,4×2,5 m + Tak

Specialaren: Pool 5,4x2,5 m + Tak

En specialare ska vara något som sticker ut och det gör verkligen denna ovanjordspool. Med sin rektangulära form och tak är den lätt att placera och behåller värmen bättre.


Så här genomförde vi testerna för bästa poolen:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa poolen

Drömprodukten: Poolset Clear Pool Ancona Rund Ø450 Djup 120 cm

Drömprodukten: Poolset Clear Pool Ancona Rund Ø450 Djup 120 cm

Ofta talas det om de lata sommardagarna när man vill komma hem och kunna njuta av ledighet. Men varför inte skaffa sig ett hem och trädgård som gör att du kan njuta även av vanliga helger? Och tänk hur härligt det är att komma hem efter en hård arbetsdag och kunna gå raka vägen ut i trädgården och slänga dig i en härlig pool med ljummet vatten! Det kan till och med vara så att det är doppet efter arbetsdagen som är det bästa. En stund på dagen när du kan tillåta dig att stänga av allt vad telefoner och datorer heter.

Med Poolset Clear Pool Ancona Rund Ø450 Djup 120 cm får du en pool som inte bara kommer fungera för familjen i många år. Det är också en pool som du väljer oavsett om du vill ha ovanjord eller nedgrävd. För med sin generösa storlek och galvaniserade stålväggar är det en pool som fungerar hur du än önskar placera den. Det är också en pool som är betydligt billigare än de flesta nedgrävda konkurrenterna, så kanske är det ett alternativ även för dem som önskar en nedgrävd pool. En pump med sandfilter medföljer också.


Mellanprodukten: Pool ø360 cm

Mellanprodukten: Pool ø360 cm

Det är få saker som är så rogivande som ljudet av porlande vatten eller skrattet från plaskande barn. Med en pool i trädgården kan hela grannskapets barn få en plats att samlas och njuta av härliga sommardagar. Och när barnen går och lägger sig så kan föräldrarna få en chans att mjuka upp trötta ryggar och ömmande muskler. Kanske till och med i sällskap med en granne eller två. De samtal som sker i ett bad brukar vara avslappnade och kan göra att man både varvar ner och kommer varandra närmare. Även rent fysiskt eftersom det är en pool som är lite mindre i storlek.

Mellanprodukten: Pool ø360 cm

Den runda Pool Ø360 cm med stålram är en av de två vanligaste typerna av pooler. Prismässigt hamnar denna typ av pool i mellanläget. Den är lika stabil som en pool med stålsidor men också lika enkel och smidig som den uppblåsbara varianten. Speciellt när det kommer till montering och förvaring. Med hjälp av en filterpump hålls vattnet rent och vill man så kan man även använda sig av en mängd olika tillbehör för extra god vattenkvalitet. Höjden på 760 mm är kanske lite låg för vuxna men det är ändå en pool som fungerar för alla åldrars nöje och avkoppling.

Mellanprodukten: Pool ø360 cm

Budgetprodukten: Uppblåsbar pool 300 x 76 cm

Budgetprodukten: Uppblåsbar pool 300 x 76 cm

När man väljer en budgetvariant så ska det vara något som är billigare än övriga alternativ. Men den brukar även hålla en kvalitet som är lägre. Gällande pooler så är det däremot svårt att hitta någon som hamnar i en dålig kvalitet eftersom alla måste kunna bli stående och behålla vattnet som finns inuti. Det man gällande pooler brukar kalla för budget blir därför de som har lite mindre tillbehör och som kanske även ligger i underkant när det gäller storlek och kvalitet. Men det innebär ändå att det kan vara en pool som kan ha en lång livslängd om den bara sköts om korrekt.

Priset kan nästan inte bli lägre än Uppblåsbar pool 300 x 76 cm, men det innebär inte att det tummas på kvaliteten. Om du är på jakt efter en bra pool som är lätt att sköta och där hela familjen kan njuta så är detta poolen för dig. Eftersom det är en pool där pump inte ingår så får den antingen köpas till eller så tar du helt enkelt ner poolen mellan varje tillfälle. Det är alltså mer ett val för den som vill ha en pool när barnbarnen hälsar på eller om du mer sällan vill njuta av ett bad för egen del.


Specialaren: Pool 5,4×2,5 m + Tak  

Specialaren: Pool 5,4x2,5 m + Tak

De flesta tycker att det är en väldigt härlig sak att ha en pool i trädgården. Och även om du inte själv vill bada i den så är den ett smycke och rofylld att titta på. Argumenten som brukar dyka upp är att det är dyrt att köpa in en pool. Övriga argument är att den är svår att värma upp och att rengöringen är väldigt jobbig. För att en pool ska hållas ren och behålla värmen så ska ett överdrag dras över. Eller så får du manuellt kämpa med alla insekter och löv som letar sig ner i vattnet.

Specialaren: Pool 5,4x2,5 m + Tak

Som specialare i listan över pooler kommer en ny design som är mycket ovanlig. Det är en rektangulär ovanjordspool som har ett tak och väggar som kan monteras eller tas bort allt efter önskemål. Priset blir lite därefter, men i jämförelse med andra pooler av liknande storlek så är det ingen stor skillnad. Så här får du en pool som är tillräckligt lång för att till och med kunna simmas i. Plus att hela familjen får plats. Dessutom stannar värmen i vattnet över de svalare nätterna. Men med hjälp av taket hålls poolen också ren och du kan lägga din tid på annat än rengöring.

Specialaren: Pool 5,4x2,5 m + Tak
Specialaren: Pool 5,4x2,5 m + Tak

Våra bubblare

Pool 4×2 m Premium

Pool 4x2 m Premium

Om du vill ha en pool som ligger i ett mellanläge gällande storlek så är det vår bubblare nummer ett Pool 4×2 m Premium som du ska välja. Med sina dryga fyra meter i längd och två meter i bredd utgör den ett alternativ som passar i de flesta trädgårdar. Djupet på en meter är också lagom för att både vuxna och barn ska kunna känna sig bekväma. Även om de minsta behöver passning och flythjälp. Det här är en pool som enkelt monteras och som inte tar så stor plats gällande förvaring. Med sin liner av pvc och kraftiga stålram är det en stor pool som är mjuk att vara i men som samtidigt är stabil och hållbar.

Pool 4x2 m Premium

I och med den medföljande sandfilterpumpen renas vattnet och det enda du behöver hålla koll på är ph-värdet i vattnet samt eventuella löv som letat sig ner. En stege ingår och vill man så finns det en mängd olika tillbehör att köpa till. Antingen man önskar hjälpmedel till underhåll eller något som kan aktivera de badande. Detta är en pool som på alla sätt erbjuder många härliga bad och vattenlekar. Kanske blir det till och med en turnering med vattenbasket eller vattenhandboll i grannskapet framöver?

Pool 4x2 m Premium
Pool 4x2 m Premium

Ovanmarkspool med ramkonstruktion – 360 x 76 cm

Ovanmarkspool med ramkonstruktion - 360 x 76 cm

Vår bubblare nummer två Ovanmarkspool med ramkonstruktion – 360 x 76 cm är en pool som trots sin storlek tar mycket liten plats. Till skillnad mot andra pooler med stålramar så står denna stålram helt upprätt. Vilket innebär att ramen inte tar mer plats än vad poolen är stor. Men det innebär inte att poolen är mindre stabil. För de galvaniserade och pulverlackerade stålprofilerna är inte bara rostfria utan dessutom mycket stabila. Det ingår inte någon stege men om man önskar så finns det stege som man kan köpa till separat.

För många är det en pool i blått som lockar och här får man verkligen sitt lystmäte. Den djupblåa färgen på poolens liner i pvc är så pass djup att den i sig kan locka till spontana bad. Och med en storlek på 360 cm i diameter och 76 cm i djup är det en pool som passar de flesta. Här går det att samlas hela familjen för såväl avkoppling som lek och stoj. Även för de barn som är tillräckligt stora att kunna bottna på egen hand. Har man inte redan fallit för denna bastanta pool så kommer det mycket rimliga priset säkert få upp intresset.


Uppblåsbar pool – 360 x 90 cm

För de mindre barnen är den uppblåsbara poolen mer eller mindre en självklarhet. Det är en pool som är lätt att ställa upp och ta bort helt efter önskemål. Men det finns pooler av ganska avsevärd storlek som kan vara av intresse även för de större barnen eller vuxna. Med Uppblåsbar pool – 360 x 90 cm får du en pool som med sin kombination av ljusblått och vitt är en fröjd för ögat. Men den är också som bubblare nummer tre vårt val av en pool som är förvånansvärt användbar och hållbar trots sin enkelhet och sitt pris.

Med en diameter på 360 cm och ett djup på 90 cm är detta inte en pool som du ska använda till de minsta barnen. Det är faktiskt en pool som du som vuxen kan använda dig av om du vill ha något lite mer tillfälligt att njuta av. Poolen har ingen pump eller stege och är därför till för de som kan komma i och ur poolen på egen hand. Så om du vill bada med dina barn så bör du vara med och inte lämna dem utan uppsyn! Det är en pool som är uppblåsbar men materialet är kraftigt och ett mindre reparationskit medföljer.


Pool 5,4×2,5 m Premium

Pool 5,4x2,5 m Premium

När man presenterar en premiumprodukt så ska den ha något som är lite mer speciellt än övriga produkter. Så är det också med vår bubblare nummer fyra Pool 5,4 x 2,5 m Premium som skickar med den dyrare och mer effektiva sandfilterpumpen i paketet. Detta är en pool som har en generös storlek med sina 540 cm i längd och 250 cm i bredd. Men med ett vattendjup på endast 60 cm är det en pool som passar familjer som har lite mindre barn. Även om du som förälder alltid ska vara på plats då barnen badar!

Pool 5,4x2,5 m Premium

Den rektangulära poolen med pvc som liner och stålprofiler som är galvaniserade och pulverlackerade är ett smycke för trädgården. Med sin rektangulära form tillhör denna pool dem som är mer lättplacerade och som inte tar mer yta än vad som nyttjas. Fast den är en ovanjordspool så finns det de som bygger in denna typ av pool i sina trädäck. Men om man önskar en nedgrävd pool så är det inte ett av de bästa alternativen på marknaden. Prismässigt är detta en pool som ligger i det övre mellanskiktet. Men så är det också en pool som har en stor stabilitet och lång hållbarhet.


Sammanfattning

En egen pool i trädgården är något som många drömmer om att ha. Men det är en dröm som de flesta kan unna sig och som inte behöver kosta så mycket. För att få en pool som passar dig bör du noga tänka igenom vilken form och storlek som fungerar. Men det är även viktigt att du skaffar en pool som passar din lust att lägga tid till rengöring och din tillgång till vinterförvaring. Om du är osäker så kan det vara en god idé att börja med en billigare och mindre pool och sedan skaffa en dyrare och större till kommande år.

I vår test blev drömprodukten Poolset Clear Pool Ancona Rund Ø450 Djup 120 cm, följt av mellanprodukten Pool Ø360 cm och vår budgetprodukt Uppblåsbar pool 300 x 76 cm. Vi har även specialaren Pool 5,4×2,5 m + Tak.

Slutligen har vi även fyra bubblare: Pool 4×2 m Premium, Ovanmarkspool med ramkonstruktion – 360 x 76 cm, Uppblåsbar pool – 360 x 90 cm & Pool 5,4×2,5 m Premium.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av de bästa poolen.

Vilken pool är bäst?

Alla pooler som finns på marknaden håller en så pass god kvalitet att de går att använda under ett flertal år. Vilken som passar dig bäst beror på din trädgårds storlek, tiden på underhåll som du vill lägga ner samt ålder på de som ska bada.

Vilken pool är billigast?

För att räkna ut totalpriset på en pool bör du räkna ut priset och fundera över poolens livslängd.

Hur väljer jag snyggaste poolen till min trädgård?

Smaken är personlig och därför är det endast upp till dig själv att välja. Det finns pooler som har den traditionella blå färgen men det finns även pooler i mer moderna varianter. Välj den som passar dig och din smak.

Källor
  • https://www.gardenstore.se/poolset-clear-pool-ancona-rund-o450-djup-120-cm
  • https://www.hemfint.se/pool-360-cm
  • https://www.hemfint.se/uppblasbar-pool-300-x-76-cm-p-42079
  • https://www.hemfint.se/pool-5-4×2-5tak-p-53161
  • https://www.hemfint.se/pool-4x2premium
  • https://www.hemfint.se/ovanmarkspool-med-ramkonstruktion-360-x-76-cm
  • https://www.hemfint.se/uppblasbar-pool-360-x-90-cm
  • https://www.hemfint.se/pool-5-4×2-5premium
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Clear Pool
Produktnamn
Poolset Clear Pool Ancona Rund Ø450 Djup 120 cm