Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Bagarenochkocken, Cervera & Kitchentime.

En bra stekpanna ska ha en god hållbarhet, fördela värmen på ett jämt och effektivt sätt så att maten inte ska bränna fast i botten på stekpannan. Det är högst avgörande att botten på stekpannan är tjock och gärna tillverkad i rostfritt stål med en kärna av aluminium eller koppar för att ge bästa möjliga värmeöverföring.

Det finns idag en mängd olika sorters stekpannor som är tillverkade i olika material och som har olika typer av beläggningar. Vilken stekpanna du bör köpa beror helt på vilka ambitioner du har med din matlagning, men hur otymplig eller lätthanterlig den är spelar förstås också roll! En stor del i utvärderingen av en stekpanna är storleken på den och det är då viktigt att tänka på vad du ska ha din stekpanna till. Vi har i detta test mest gått igenom stekpannor av modellen större som har en diameterstorlek mellan 26cm-30cm, men det finns även större och betydligt mindre stekpannor.

I vårt test av bästa stekpannan blev drömprodukten Scanpan CTX Stekpanna 28 cm och vår utvalda mellanprodukt blev Fiskars Classic Stekpanna 28 cm följt av budgetprodukten Backaryd Stekpanna Non-stick 28 cm. Vi har även valt ut en specialare i Demeyere Alu Pro Stekpanna Ø 28 cm.

Slutligen har vi även fyra bubblare: Tefal Jamie Oliver Everyday Stekpanna 26 cm, Fiskars All Steel Stekpanna 28 cm Rostfritt stål, Stekpanna 26 cm och Black Steel Stekpanna 30 cm.


Drömprodukten: Scanpan CTX Stekpanna 28 cm

Drömprodukten: Scanpan CTX Stekpanna 28 cm

Scanpans CTX är en stekpanna med extra lyx i en slimmad, minimalistisk design. En produkt av högsta kvalitet och ett givet val som vår drömprodukt i testet!


Mellanprodukten: Fiskars Classic Stekpanna 28 cm

Mellanprodukten: Fiskars Classic Stekpanna 28 cm

Stekpannorna från Fiskars serie Classic är utformad för att fungera på alla spishällar. En härlig produkt och vår utvalda mellanprodukt i testet.


Budgetprodukten: Backaryd Stekpanna Non-stick 28 cm

Budgetprodukten: Backaryd Stekpanna Non-stick 28 cm

Backaryd Stekpanna Non-stick är en användbar och prisvärd stekpanna med många bra funktioner och vår utvalda budgetprodukt i testet.


Specialaren: Demeyere Alu Pro Stekpanna Ø 28 cm

Specialaren: Demeyere Alu Pro Stekpanna Ø 28 cm

Demeyere Alu Pro är en ny serie från stekkärl från Demeyere som är en av de världsledande tillverkarna av stek- & kokkärl.


Så här genomförde vi testerna för bästa stekpanna:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.

Vi rekommenderar

Drömprodukten: Scanpan CTX Stekpanna 28 cm

Drömprodukten: Scanpan CTX Stekpanna 28 cm

Scanpans CTX är en stekpanna med extra lyx i en slimmad, minimalistisk design. En produkt av högsta kvalitet och ett givet val som vår drömprodukt i testet!Sedan 1956 har Scanpan tillverkat sina egendesignade grytor, kastruller och stekpannor. Huvudkontoret ligger utanför Århus i Danmark, där tillverkningen sker i en högteknologisk industri.

Mästerkocken Tommy Myllymäki använder sig av denna stekpanna i världsklass. Scanpan CTX-serien hjälpte honom att prestera på toppnivå i den anrika tävlingen Bocuse d’ Or Europé. Ett utmärkt val för den som enkelt vill bli ett proffs i köket och få ut det bästa av sin stekpanna. CTX eller ”Ceramic Titanium Extreme”- är ett teknologiskt genombrott som kombinerar högklassig beläggning med rostfritt stål och skapar en produkt helt i en klass för sig.

Drömprodukten: Scanpan CTX Stekpanna 28 cm

Information om produkten:

 • Köksverktyg av metall kan användas i denna stekpanna.
 • Fungerar på alla typer av hällar, inklusive induktion
 • Effektiv och jämn värmespridning.
 • Kan användas i ugnen upp till 260 grader C.
 • Kan diskas i diskmaskin men handdisk rekommenderas.
 • Scanpans stek- och kokkärl har 5 års garanti mot fabrikationsfel, förutsatt att normal skötsel har följts.
Drömprodukten: Scanpan CTX Stekpanna 28 cm

Mellanprodukten: Fiskars Classic Stekpanna 28 cm

Mellanprodukten: Fiskars Classic Stekpanna 28 cm

Stekpannorna från Fiskars serie Classic är utformad för att fungera på alla spishällar. Stekpannan är i slitstark rostfritt stål och medför bekymmerslös funktionalitet till köket med slitstarkt material. Med den tjocka 3-skiktsbotten gör att pannan vekar effektivt. 

Information om produkten:

 • Tål masikndisk.
 • Ugnssäker upp till 240°C.

Budgetprodukten: Backaryd Stekpanna Non-stick 28 cm

Budgetprodukten: Backaryd Stekpanna Non-stick 28 cm

Backaryd Stekpanna Non-stick är en användbar och prisvärd stekpanna med många bra funktioner. Vi skulle säga att detta är den stekpannan där du får mest för pengarna och har valt detta till vår bästa budgetprodukt i kategorin!

Stekpannan har en kärna av aluminium som ger en effektiv och jämn värmefördelning. Pannan är även försedd med tre lager Plustek non-stick-beläggning för extra hållbarhet, samt har en praktisk värmeindikator som visar när pannan är lagom varm. Beläggningen är fri från tillsatt PFOA, PFOS, bly och kadmium.

Backaryd är serien för dig som vill ha stilren, modern design utan att behöva göra avkall på funktion. Redskapen är effektiva, pålitliga och slitstarka. Lika trevliga att se på som att använda, oavsett om det är vardag eller fest.

Information om produkten:

 • HEPA-Filter
 • Dubbla sidoborstar
 • Höjd:  8,5 cm  
 • Timerfunktion
 • Trappsensor
 • Automatisk & manuell laddfunktion
 • Låg ljudnivå:  60 dB
 • Fjärrkontroll
 • Kapacitet dammbehållare: 0,5 L
 • Automatisk reglering av städeffekt för olika underlag
 • Moppfunktion med mikrofiber
 • UV-Ljus för ultimat rengöring
 • CE Godkänd
 • ROHS Certifierad
 • Digital display
 • Effektiv våttorkningsfunktion

Specialaren: Demeyere Alu Pro Stekpanna Ø 28 cm

Specialaren: Demeyere Alu Pro Stekpanna Ø 28 cm

Demeyere Alu Pro är en ny serie från stekkärl från Demeyere som är en av de världsledande tillverkarna av stek- & kokkärl. 

Alu Pro är konstruerad med den unika RADIANT® botten som ger en extra stabilitet. Pannorna har även Demeyeres patenterade TRIPLINDUC® botten som ger en bättre kontaktyta och höjer effektiviteten i magnetismen på induktion, och värmebildningen blir upp till 30% bättre jämfört med andra pannor på induktionshällar. Stekpannans kraftfulla beläggning Duraglide Titanium är uppbyggt i fem olika skikt som inkluderar ett skyddande lager med titan för extra hållbarhet. Denna unika non-stick beläggning anses vara ett av dom mest hållbara på marknaden och klarar alla typer utav redskap.

Denna serie kommer med 5 års garanti på material och produktionsfel. För att förlänga pannans livslängd rekommenderar vi mjuka redskap och handdisk men pannan kan även diskas i maskin.

Specialaren: Demeyere Alu Pro Stekpanna Ø 28 cm

Våra bubblare

Tefal Jamie Oliver Everyday Stekpanna 26 cm

Tefal Jamie Oliver Everyday Stekpanna 26 cm

Tefal Jamie Oliver Everyday Stekpanna är en högkvalitativ stekpanna signerat Jamie Oliver som står för allt han uppskattar och älskar. Den är utrustad med non-stickbeläggning och pannan är tillverkad i rostfritt stål. En tjock botten på 5,1 mm, den tål maskindisk och kan användas på alla hällar inklusive induktion.

Tefal uppfann 1954 den revolutionerande och världskända nonstickbeläggningen. Under åren har Tefal erbjudit en rad innovativa lösningar och är idag världsledande inom kok- och stekkärl med nonstickbeläggning som har gjort det mycket enklare att laga mat.

Information om produkten:

 • ThermoSpot® som blir helröd när pannan är perfekt varm för att påbörja tillagning
 • Ultimium Pro non-stick beläggning som håller länge och tål metallredskap
 • Utvsängd kant för att enkelt kunna hälla direkt ur stekpannan
 • Nivåmarkeringar på insidan av stekpannan för att enkel mäta upp mängd
 • Passar alla hällar, inklusive induktion och ugn upp till 260° C
 • Tål maskindisk

Fiskars All Steel Stekpanna 28 cm Rostfritt stål

Fiskars All Steel Stekpanna 28 cm Rostfritt stål

Fiskars All Steel är perfekt för hemmakocken som uppskattar de bästa verktygen i köket. Stekpannan är en utvecklad version av de populära serierna Matador och Rotisser Steel. Serien har en keramisk Ceratec-beläggning. Denna stekpanna är sedan November 2015 märkt med Fiskars istället för Hackman. Ingen annan förändring mer än ett namnbyte. Produkten har samma höga kvalitè som innan.

Tvätta alltid kärlet innan du använder det för första gången, ta bort dekaler och etiketter. Vi rekommenderar att du rengör pannan kort efter användning, dock först efter att den har fått svalna. Trots att kärlen tål tvätt i diskmaskin är handtvätt alltid skonsammare. Nonstick-kärl hålls längre i sitt ursprungliga skick, om du diskar för hand. Kärlen är tillverkade i rostfritt stål 18/10. Använd extra mycket fett för att skydda pannan och få ut det bästa resultatet när du använder den. 

Fiskars All Steel Stekpanna 28 cm Rostfritt stål

Stekpanna från Lodge 26 cm

Stekpanna från Lodge 26 cm

Stekpanna från Lodge är en gjutjärnspanna som passar bra till multipla användningsområden som till exempel stekning av hängmörad entrecote på induktionsspisen som till bakning av äppelkaka i ugnen. Inbränd med olja för en naturlig non-stickbeläggning. Fungerar på alla typer av spisar, induktion och över öppen eld.


Black Steel Stekpanna 30 cm

Black Steel Stekpanna 30 cm

Slitstark stekpanna i kolstål ur BKs serie Black Steel. Den här stekpannan är ett utmärkt val för dig som vill undvika belagda stekkärl men som tycker att gjutjärnspannor är för tunga. Kolstål reagerar snabbt på värmeförändringar, så det här är en stekpanna även för dig som önskar precision i matlagningen, perfekt till biffen eller omeletten!

Kolstålspannor är tillverkade av naturliga material som avger små mängder järn till maten som tillagas. Med tiden blir pannor i kolstål mörkare och mörkare, det är den naturliga non-stickeffekten som förbättras och kolstålet som oxiderar. Kom ihåg att alltid använda fett i pannan, en mindre mängd kan användas när pannan är ordentligt instekt.

Information om produkten:

 • Tillverkad av naturliga material men är lättare än gjutjärn
 • Tål mycket hög värme
 • Får med tiden en naturlig non stick-yta
 • Fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion och grill
 • Tål alla typer av redskap utan att repa
Black Steel Stekpanna 30 cm

Sammanfattning

En bra stekpanna ska ha en god hållbarhet, fördela värmen på ett jämt och effektivt sätt så att maten inte ska bränna fast i botten på stekpannan. Det är högst avgörande att botten på stekpannan är tjock och gärna tillverkad i rostfritt stål med en kärna av aluminium eller koppar för att ge bästa möjliga värmeöverföring.

Det finns idag en mängd olika sorters stekpannor som är tillverkade i olika material och som har olika typer av beläggningar. Vilken stekpanna du bör köpa beror helt på vilka ambitioner du har med din matlagning, men hur otymplig eller lätthanterlig den är spelar förstås också roll! En stor del i utvärderingen av en stekpanna är storleken på den och det är då viktigt att tänka på vad du ska ha din stekpanna till. Vi har i detta test mest gått igenom stekpannor av modellen större som har en diameterstorlek mellan 26cm-30cm, men det finns även större och betydligt mindre stekpannor.

I vårt test av bästa stekpannan blev drömprodukten Scanpan CTX Stekpanna 28 cm och vår utvalda mellanprodukt blev Fiskars Classic Stekpanna 28 cm följt av budgetprodukten Backaryd Stekpanna Non-stick 28 cm. Vi har även valt ut en specialare i Demeyere Alu Pro Stekpanna Ø 28 cm.

Slutligen har vi även fyra bubblare: Tefal Jamie Oliver Everyday Stekpanna 26 cm, Fiskars All Steel Stekpanna 28 cm Rostfritt stål, Stekpanna 26 cm och Black Steel Stekpanna 30 cm.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa stekpannan.

Vad bör jag tänka på när jag köper en stekpanna?

En bra stekpanna ska ha en god hållbarhet, fördela värmen på ett jämt och effektivt sätt och maten ska inte bränna fast i botten. Och botten, ja, den är högst avgörande för en bra stekpanna! För bästa resultat ska den vara tjock och gärna tillverkad i rostfritt stål med en kärna av aluminium eller koppar för att ge bästa möjliga värmeöverföring.

Vad kostar en stekpanna?

När det gäller kostnaden för en stekpanna så beror det på lite olika saker. Dels är det kvaliteten på produkten du köper, men det beror också på vilken typ av stekpanna du köper. Man kan säga att priserna ligger någonstans 200 kronor – 700 kronor.

Borde du köpa en ny stekpanna?

Stekpannan är en av de absolut mest använda köksredskap och som förmodligen finns i alla kök. När man ska investera i en ny stekpanna så bör man först undersöka vilken stekpanna som passar bäst till ens spis men också vilket ändamål man vill ha den till. Olika stekpannor är bra till olika saker, det kan även vara så att man kanske behöver flera olika.

En bra stekpanna förbättrar matlagningen! Vi har väl alla haft en gammal stekpanna där allt bränner fast och värmen är ojämn, det är både tids- och energikrävande. En bra stekpanna gör helt enkelt resultatet på maten man lagar bättre.

När du har en rejäl panna som fördelar värmen bra behöver du aldrig oroa dig om köttet är rosa på ena sidan och knaperstekt på andra. Du behöver aldrig stå och diska i evigheter för att få bort bränd mat.

Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Scanpan
Produktnamn
CTX Stekpanna 28 cm