Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det är något visst med att ha en vinkyl hemma. Kanske skulle det gå att kalla det för vuxenpoäng eller så går det även att kalla det för god smak och inredningsintresse, vid sidan om ett gediget intresse för vin. För en vinkyl är inte bara en mycket god förvaring för vin och ett sätt att samla sina viner tryggt och vackert. Det är även en inredningsdetalj som sticker ut och som tar hemmet till en högre nivå. Det är heller inte bara för vin, utan också andra drycker som kolsyrat vatten.

Inom sortimentet finns det vinkylar som passar för alla hem och plånböcker. Det finnsmindre kylar till lägre pris som ändå klarar av att visa upp och skapa ett tryggt bo till några få vinflaskor. Vill man så kan man även investera i en vinkyl som har en mängd funktioner,stor skönhet och som passar in i samma mått som övriga köksskåp.


Drömprodukten: LIEBHERR WTes 5872-21 001 , Vinkyl

LIEBHERR WTes 5872-21 001 , Vinkyl

En körbärsröd skönhet som snabbt och lätt skapar näringsrika juicer, puréer och smoothies av frukt och grönsaker.


Mellanprodukten: LiebHerr WKT 5552 Vinkyl

LiebHerr WKT 5552 Vinkyl

Förvara ditt vin i samma förhållanden som i en vinkällare och med en kapacitet som är mycket rejäl och ovanlig.


Budgetprodukten: CASO CS606, Vinkyl

CASO CS606, Vinkyl

Liten och prisvärd, men vacker och fyller både sin funktion och plats. En produkt som är lätt att placera och ger hemmet det lilla extra.


Specialaren: Asko RWFN2684BL, Vinkyl

Asko RWFN2684BL, Vinkyl

En stor skönhet som dessutom har en hel del finesser och funktioner där allt sammantaget gör det till en riktig specialare.


Så här genomförde vi testerna för bästa vinkylen:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa vinkylen

Drömprodukten: LIEBHERR WTes 5872-21 001, Vinkyl

LIEBHERR WTes 5872-21 001 , Vinkyl

Antingen har du en hel vinkällare eller endast ett begränsat utrymme så är det svårt att inte imponeras av LIEBHERR WTes 5872-21 001, Vinkyl. Med en kapacitet på ändå upp till 178 Bordeaux-flaskor är det en dröm för vinentusiaster ända upp till de mer garvade som har stora samlingar vin på lager. Vinkylen har ett pris som kräver en viss entusiasm, men då får du också 13 hyllor att fylla med allt du önskar och vill visa upp.

Ljudnivån är på blygsamma 37 dB och dörren kan vändas, vilket borgar för en enkel placering av skåpet precis där du vill. Energiklass är A och årlig energiförbrukning ligger på 180 kWh. Möjliga temperaturer är 10 – 38 grader celsius. Skåpet är tillverkat av rostfritt stål och är inte bara en fantastisk förvaring av goda viner utan även ett smycke för hemmet.


Mellanprodukten:  LiebHerr WKT 5552 Vinkyl

LiebHerr WKT 5552 Vinkyl

Vill du ha en vinkyl som har samma förvaringsförhållanden som en vinkällare? Då är LiebHerr WKT 5552 Vinkyl rätt val för dig. Här kan du själv välja temperaturer via en LED-display mellan 5 till 20 grader, för anpassning efter vinsort och smak. LED är även använt som belysning i kylen för mysfaktor och en lyxig uppvisning av din vinsamling. Priset är inte listans högsta, men troligen ändå i en klass som passar vinentusiasten mest.

I gengäld får du en mycket stor förvaringsmöjlighet för inte mindre än 253 flaskor, på 0,75 l. Energiklass är mycket bra med ett A+, vilket gör det till en god investering både för miljön och ekonomin. Måtten är rejäla 192 cm i höjd, 70 cm i bredd och 74,2 cm i djup. Det gör att det är ett mycket rejält skåp, men samtidigt lätt att placera.


Budgetprodukten: CASO CS606, Vinkyl

CASO CS606, Vinkyl

Även om du inte har det brinnande intresset eller den djupa plånboken så är det en lyxig och mysig detalj i ett hem att ha en ordentlig vinkyl. Med CASO CS606, Vinkyl kan du få precis det du önskar. Vinkylen är av det mindre slaget med endast plats för 6 flaskor, men det gör egentligen att det känns lite extra exklusivt och genomtänkt att inreda sitt hem med. Skåpet är 405 mm högt och har en kylzon, vilket är fullt tillräckligt för den mindre vinsamlingen.

3 hyllor gör att det är två flaskor som förvaras per hylla och att det är en vinkyl som trots sin storlek håller samma tanke gällande format som de större kollegorna. Energiklass är högst godkända A med en årlig energiförbrukning på 132 kWh och ljudnivån ligger på endast 30 dB. Allt som allt är det en användbar och mycket snygg vinkyl.


Specialaren: Asko RWFN2684BL, Vinkyl

Asko RWFN2684BL, Vinkyl

Som specialare har vi valt en vinkyl, Asko RWFN2684BL, som bara för sin skönhets skull är värd både listans plats och sitt pris i det övre segmentet. Även den som inte är intresserad av vin kan få något lyriskt i ögonen av den mycket vackra vinkylen som har en design som passar alla inredningsstilar. Men det är inte bara utseendet som gör att det är en riktig specialare.

Höjden är rejäl med sina 1850 mm och här kan 30 lyckliga vinflaskor få vila ut på en av de 6 hyllorna som ändå har en kylzon. Energiklassen är mycket god med A+ och den årliga förbrukningen ligger på 270 kWh. Temperaturen ställer du in efter behov mellan 10 till 43 grader, vilket även det är ett spann som sticker ut bland vinkylar. Bredd 595 cm och djup 595 cm gör att vinkylen har passande mått för ett kök.


Våra bubblare

Witt WCI60281BG Vinkylskåp

Witt WCI60281BG Vinkylskåp

Med en elegans skapar Witt WCI60281BG Vinkylskåp ett hem för upp till 28 Bordeaux-flaskor i en justerbar temperatur mellan 5 till 20 grader. Prismässigt hamnar skåpet i den nedre fjärdedelen och det är bra gjort av ett vinkylskåp i så hög klass som denna. Energiförbrukningen ligger på energiklass A och håller en låg ljudnivå som gör att den kan placeras i kök eller andra mer frekventerade rum. Här kan du stolt visa upp din vinsamling genom en mörk glasdörr som har 3 lager av isolerande UV-glas, för att uppnå samma skydd som i en vinkällare.


CLIMADIFF CLS12H, Vinkyl

CLIMADIFF CLS12H, Vinkyl

På listans plats för bubblare nummer två hamnar en vinkyl som inte ligger prismässigt långt ifrån listans budgetalternativ. CLIMADIFF CLS12H, Vinkyl är ett vackert och fristående svart skåp som rymmer 12 flaskor. Vikten är mycket låg på endast 11,6 kg, dimensionerna är 34,5 x 51 x 48 cm och den har energiklass A. Här kan du förvara vin i egen vald temperatur mellan 12 till 18 grader, vilket är tillräckligt för en mindre vinkyl. Med en insida som även den är svart är detta ett skåp som ser lyxigt och modernt ut.


LiebHerr WTES 5972-20 001 Vinkyl

LiebHerr WTES 5972-20 001 Vinkyl

Med listans bubblare nummer tre hoppar vi allra högst upp i listans prissegment. Vinkylen LiebHerr WTES 5972-20 001 Vinkyl kan mycket väl vara det som är vad alla vinälskare ser som drömmen inom området. Vinsamlingen får ett lyxigt boende i ett vackert skåp där alla förutsättningar är de bästa för lång hållbarhet och en perfekt temperatur och smak. Men flaskorna behöver inte slåss för att få flytta in för här ryms hela 211 flaskor som får en perfekt temperatur med två individuella kylenheter. Skåpet lyses upp med en LED-belysning som har en lyxig dimmer.


VESTFROST FZ 365 W sølv, Vinkyl

VESTFROST FZ 365 W sølv, Vinkyl

Listans sista bubblare är en rejäl vinkyl som rymmer hela 197 flaskor, fördelat på 6 hyllor. VESTFROST FZ 365 W sølv, Vinkyl hamnar prismässigt i mitten av segmentet, men det märks inte på finesser och funktioner. Två kylzoner borgar för rätt temperatur på alla flaskor, där varje kylzon kan ställas in på valfri temperatur mellan 10 till 38 grader.  Höjden är 1850 mm, ljudnivån ligger på 42 dB och energiklassen är B. Glaset i dörren har UV-skydd och skåpet kan antingen byggas in eller vara fristående.


Sammanfattning

Vinkylar kan ses som något lyxigt och kanske onödigt, men det är inte bara en perfekt förvaring för vinsamlingen utan även en mycket vacker inredningsdetalj. Vinkylar finns i mindre och större storlekar. Det finns de som passar in i köksinredningen och de som går att bygga in eller låta stå fristående. Priset skiljer sig mycket mellan den billigaste och den dyraste, men det är inte bara storleken som gör att vissa skåp är dyrare utan även design och funktioner. Det går till och med att ha olika kylzoner med olika temperaturer i vinkylen för olika viner.


Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa vinkylen.

Vad ska jag tänka på när jag väljer den här produkten?

Börja med att fundera över var du vill placera vinkylen och hur många vinflaskor du vill att den ska rymma. Även om en stor vinkyl kan kännas väldigt snygg och lyxig så ska den också fyllas med vin och inte gapa tom. Välj därför hellre en mindre kyl om du inte har så många flaskor och placera den på en plats där den kan känna sig hemma och skina lite extra.

Vad är en bra vinkyl?

Det är viktigt att du väljer en vinkyl som har möjlighet till rätt temperatur för de viner du ska förvara. Har du önskemål om två olika temperaturer så är det klokt att köpa ett skåp med två kylzoner.

Vad är en dålig vinkyl?

En vinkyl som har hög ljudnivå och drar mycket energi kan innebära mer irritation än glädje. Välj inte heller en vinkyl som tar för mycket plats i hemmet.

Källor
  • https://www.whiteaway.se/vitvaror/kylskap/vinkyl/product/liebherr-wtes-5872-21-001/
  • https://bagarenochkocken.se/vitvaror/vinkyl/liebherr-wkt-5552-vinkyl/
  • https://www.tretti.se/vitvaror/kylskap/vinkyl/product/caso-cs606/
  • https://www.whiteaway.se/vitvaror/kylskap/vinkyl/product/asko-rwfn2684bl/
  • https://bagarenochkocken.se/vitvaror/vinkyl/witt-wci60281bg-vinkylskap/
  • https://www.tretti.se/vitvaror/kylskap/vinkyl/product/climadiff-cls12h/
  • https://bagarenochkocken.se/vitvaror/vinkyl/liebherr-wtes-5972-20-001-vinkyl/
  • https://www.tretti.se/vitvaror/kylskap/vinkyl/product/vestfrost-fz-365-w-soelv/                                                        
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
LIEBHERR
Produktnamn
WTes 5872-21 001 , Vinkyl