Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från KitchenTime.se och Bagarenochkocken.se.

Gillar du att laga mat utomhus? Då kan vi verkligen rekommendera dig att kolla in våra rekommendationer av stekhällar! Här har vi nämligen samlat olika ett antal olika deltagare, där våra favoriter minst sagt går under kategorin bästa stekhällen. 

Att investera i en stekhäll är inte bara väldigt praktiskt, utan i och med att stekhällen erbjuder dig att laga mängder av varierande mat utomhus är det också väldigt roligt, mångsidigt och kreativt. Visst, att grilla är riktigt trevligt. Men med en stekhäll kan du ta din utomhusmatlagning till en ny nivå!

För att du ska hitta den bästa stekhällen för dig bör du ta del av våra tips, råd och rekommendationer nedan. Sen är det bara att bjuda in dina nära och kära på en rolig och social utomhusaktivitet tillsammans, där du sannerligen kan bjuda på fantastisk mat av alla möjliga slag. 

Som lyxig drömprodukt blev Muurikka Stekhäll 100 cm med Vindskydd och Brännare D-500 vår vinnare, medan Muurikka Stekhäll 78 cm med Ställning och Brännare D-500 tog hem vinsten som mellanfavorit. Är du ute efter en riktigt billig stekhäll rekommenderar vi Muurikka Stekhäll 48 cm med ben, eller Muurikka Stekhäll 100 cm med vindskydd och brännare om du vill investera i en häftig och unik variant. 

Utöver våra vinnare har vi även valt ut ett par bubblare; Hällmark Stekhäll 78 cmMuurikka Stekhäll 58 cm med Ställning och D-400 BrännareMuurikka Stekgryta (Wok) med ben och Muurikka Stekhäll 78 cm med ben. Stort lycka till i jakten om att hitta bästa stekhällen för dig!


Vad är en stekhäll?

En stekhäll kan i princip ses som en riktigt stor och robust stekpanna för utomhusbruk. Med en stekhäll kan du alltså utan problem steka köttet eller woka grönsakerna utomhus, och dessutom i väldigt mycket större portioner (om du vill). Perfekt då du vill bjuda över grannarna, släkten eller kompisgänget på annat än grillat!


Drömprodukten: Muurikka Stekhäll 100 cm med Vindskydd och Brännare D-500

Muurikka Stekhäll 100cm med Vindskydd och Brännare D-500 är en riktigt bjässe på marknaden. Här kan du utan tvekan laga mat till stora(!) sällskap utan problem. Tack vare dess stadiga ben och vindskydd kan den användas i alla väder och på de flesta platser.


Mellanprodukten: Muurikka Stekhäll 78 cm med Ställning och Brännare D-500

Muurikka Stekhäll 100cm med Vindskydd och Brännare D-500 är en riktigt bjässe på marknaden. Här kan du utan tvekan laga mat till stora(!) sällskap utan problem. Tack vare dess stadiga ben och vindskydd kan den användas i alla väder och på de flesta platser.


Budgetprodukten: Muurikka Stekhäll 48 cm med ben

För dig som vill investera i en något enklare, och också väldigt mycket billigare, stekhäll kan vi varmt rekommendera vår budgetfavorit. Muurikka stekhäll 48cm med ben är både smidig och trygg att använda, där du trots dess nätta utformning kan laga mycket (och god) mat!


Specialaren: Muurikka Stekhäll 100 cm med vindskydd och brännare

Denna specialare erbjuder dig att köpa ett komplett kit med både stekhäll, tillhörande ben, brännare och vindskydd. Dessutom är hällen i sig på hela 100cm, vilket verkligen är generöst. Perfekt för stora fester med matlagning utomhus!


Så här genomförde vi testerna för bästa stekhällen:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa stekhällen

Drömprodukten: Muurikka Stekhäll 100 cm med Vindskydd och Brännare D-500

Vill du investera i en stekhäll av hög klass? Kolla då in vår drömprodukt Muurikka Stekhäll 100 cm med Vindskydd och Brännare D-500. Denna variant av stekhäll är både robust, rejäl och riktigt bekväm. 

Tack vare de stadiga benen och det skyddande vindskyddet kan du laga mat utomhus i alla väder. Benen gör att du får en arbetshöjd på ca 70cm, vilket är väldigt bra förhållandevis. Benen kan dock tas av för smidig förvaring och transport. 

Dessutom är den behaglig att använda och hantera, tillräckligt stabil för att placera på de flesta platser, och så är själva stekytan också generös. Perfekt för de gånger du vill laga riktigt god mat utomhus till stora sällskap. Stekhällen kommer även i ett komplett set med tillhörande brännare för enklare och mer säker användning. Dyr, men riktigt bra!


Mellanprodukten: Muurikka Stekhäll 78 cm med Ställning och Brännare D-500

Att vi valde just den här stekhällen som mellanvinnare beror inte minst på att du här får ett komplett kit med allt du behöver för att laga mat utomhus. Muurikka Stekhäll 78 cm med Ställning och Brännare D-500 kommer nämligen inte bara med ben, ställning och brännare, utan den kommer även med vindskydd. 

Med andra ord kan den här stekhällen användas på de flesta platser, miljöer och i alla väder. Mångsidigt och flexibelt! Utöver det är den här stekhällen av riktigt hög kvalité, säker att använda och behändig när det kommer till såväl hantering som förvaring. Den är lätt att rengöra och erbjuder dig att laga fantastisk mat till alla. Dessutom är den så prisvärd!


Budgetprodukten: Muurikka Stekhäll 48 cm med ben

Detta är utan tvekan en av de mest prisvärda stekhällarna vi har sett på marknaden! Muurikka Stekhäll 48 cm med ben är dock inte bara väldigt billig, utan denna modell är också riktigt bra. Till att börja med kommer den i en något nättare och lättare design, vilket verkligen underlättar hantering såväl som förvaring och transport. 

Trots att stekhällen ”bara” är på 48cm finns det gott om plats för att laga större portioner mat. Tack vare den skålformade hällan behöver du inte oroa dig för att vätska ska rinna ut. Dessutom har hällen perfekt tjocklek för optimal värmespridning. Utöver det får du med tillhörande ben på 22cm för lite extra höjd och stadga. För dess låga pris är vi minst sagt nöjda!


Specialaren: Muurikka Stekhäll 100 cm med vindskydd och brännare

Muurikka Stekhäll 100 cm med vindskydd och brännare är enligt oss den perfekta specialaren i detta test av bästa stekhällen. Det beror inte minst på att stekhällen är utformad i en otroligt generös modell, som mäter hela 100cm. Det finns med andra ord gott om plats för att laga fantastisk mat till riktigt stora sällskap utomhus.

Tack vare dess rejäla och robusta design kan denne stekhäll även placeras i princip var som helst. Väl på sin plats står den stadigt och tryggt. I och med att denna variant även kommer som ett komplett kit med tillhörande ben, brännare och vindskydd är det också väldigt enkelt att laga maten oavsett väder. Väldigt dyr, men å andra sidan har den allt du behöver för att lyckas!


Våra bubblare

Hällmark Stekhäll 78 cm

Denna stekhäll från Hällmark är minst sagt ett bra alternativ då du gillar att laga mat utomhus. Stekhällen är både stor, rymlig och riktigt behaglig att använda tack vare de tillhörande benen som du kan sätta dit vid behov. Med dessa är det inte heller svårt att placera den rakt över elden. 

Den är även enkel att hantera, lätt att flytta runt och smidig att rengöra, vilket verkligen underlättar när du har stått och lagat stora portioner mat i flera timmar. Materialet är även speciellt utformat för att hålla sig fräscht längre. Det finns ingen tvekan om att den här modellen bjuder på genomgående hög kvalité, trots dess väldigt generösa pris. 


Muurikka Stekhäll 58 cm med Ställning och D-400 Brännare

Här får du en stekhäll med kompletterande ställning, brännare och vindskydd. Muurikka Stekhäll 58 cm med Ställning och D-400 Brännare är både rymlig, robust och behändig på samma gång. Perfekt för användning i de flesta väder och miljöer. 

Tack vare dess något mindre storlek känns den varken klumpig eller svår att hantera, vilket är perfekt för dig som vill ha möjligheten att flytta runt den i trädgården. Väl på sin plats står den dock mycket stadigt och erbjuder dig att laga mat till väldigt många. Hög kvalité och långvarig användning kan vi minst sagt garantera här.  


Muurikka Stekgryta (Wok) med ben

Detta är lite av en specialare från Murrikka när det kommer till stekhällar, då just den här modellen är utformad som en stekgryta. Är du ett stort fan av att woka och steka såväl kött som grönsaker i lite djupare formar kommer den här vara riktigt bra. 

Vid köp får du med tre stadiga, och löstagbara, ben som möjliggör smidig användning direkt över elden. Dessutom är den inte allt för stor och tung, men är samtidigt mycket rymlig. Väldigt prisvärd för dess kvalité och utformning!

Muurikka Stekhäll 78 cm med ben

Återigen en riktigt bra och stor stekhäll från Murrikka. Deras modell Muurikka Stekhäll 78 cm med ben är, precis som utlovat, stekhäll på 78cm som kommer med tillhörande ben. På så sätt kan du utan problem placera denna över elden, i trädgården eller på en ojämn grusgång. 

I och med att hällen i sig också är skålformad är det möjligt att behålla vätskan utan risk för att det rinner ut. Tack vare att stekhällen utformats i varmvalsad plåt kommer den hålla sig fräscht och snygg riktigt länge, där värmespridningen också är mycket bra. Prisvärd och behändig!


Sammanfattning

Det finns ingen tvekan om att en stekhäll är den perfekta investeringen för dig som vill ha möjligheten att laga riktigt goda och generösa portioner med mat utomhus. Att ha en stekhäll på tomten är både roligt och häftigt samtidigt som det bjuder in till kreativitet, sociala umgängen och härliga stunder i naturen. 

Om du har svårt att välja vilken stekhäll just du ska investera i rekommenderar vi dig att ta en titt på våra deltagare i detta test. Det finns ens stekhäll för alla, det gäller bara att du ska veta vad du vill ha; stor eller liten, tung eller lätt, hög eller låg, komplett eller enkel, och så vidare. Vi hoppas att den här texten kan underlätta då du vill hitta en favorit!

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa stekhällen.

Vad är en stekhäll? 

En stekhäll kan i princip ses som en riktigt stor och robust stekpanna för utomhusbruk. Med en stekhäll kan du alltså utan problem steka köttet eller woka grönsakerna utomhus, och dessutom i väldigt mycket större portioner (om du vill). Perfekt då du vill bjuda över grannarna, släkten eller kompisgänget på annat än grillat!

Varför ska jag köpa en stekhäll?

Att grilla kött, korv och hamburgare är både trevligt, roligt och gott. Men efter ett antal grillningar kan man lätta tröttna på både grillsmaken, röken och grillandet i sig – då är en stekhäll det perfekt komplementet. 

Där kan du göra allt från att steka kött och grönsaker till att steka pannkakor, göra woks och flambera. Med tanke på att de flesta stekhällarna också är väldigt stora är det både enkelt och smidigt att laga stora portioner till större sällskap. Den ger gott om rum för mångsidighet, flexibilitet och kreativitet i din matlagning utomhus!

Vilken stekhäll är bäst?

Vi har valt ut de modeller av stekhällar som anses vara de bästa på marknaden i olika kategorier. Däremot är det inte alltid säkert att dessa är de bästa för alla. För att hitta bästa stekhällen för dig gäller det att du utgår från användningsområde, placering, behov av yta och mångsidighet. Se över våra tips och rekommendationer för att få inspiration.  

Källor
  • https://bagarenochkocken.se/grillar/grilltillbehor/muurikka-stekhall-100-cm-med-vindskydd-och-brannare-d-500/
  • https://bagarenochkocken.se/kokkarl-stekpannor/grillpannor/muurikka-stekhall-78-cm-med-stallning-och-brannare-d-500/
  • https://bagarenochkocken.se/kokkarl-stekpannor/grillpannor/muurikka-stekhall-48-cm-med-ben/
  • https://www.kitchentime.se/p/stekhall-100-cm-med-vindskydd-och-brannare
  • https://bagarenochkocken.se/vitvaror/kokplattor/hallmark-stekhall-78-cm/
  • https://bagarenochkocken.se/kokkarl-stekpannor/grillpannor/muurikka-stekhall-58-cm-med-stallning-och-d-400-brannare/
  • https://bagarenochkocken.se/kokkarl-stekpannor/wok/muurikka-stekgryta-wok-med-ben/
  • https://bagarenochkocken.se/kokkarl-stekpannor/grillpannor/muurikka-stekhall-78-cm-med-ben/
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Muurikka
Produktnamn
Stekhäll 100 cm med Vindskydd och Brännare D-500