Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Granngården, Gardenstore & Byggmax.

Det känns ibland som gräset alltid är grönare någon annanstans men det går att åtgärda med de bästa gräsfrö. Du vill trots allt kunna ha en gräsmatta du är stolt över och kan känna dig nöjd med. För man ska verkligen inte underskatta hur mycket det kan göra för hur man trivs i sitt hem. Det handlar nämligen om att få den där gräsmattan man alltid drömt om som gör hemmet vackrare och finare. En vacker gräsmatta kan trots allt påverka mycket mer än vad man kan tro att det ska göra. Tänk dig en grill på din vackra gröna gräsmatta istället för att det ser ut som en trädgård som knappt har något gräs. För man ska verkligen inte underskatta värdet av att välja rätt gräs då det finns många olika alternativ att välja mellan.

Det kan vara enkelt att tro att gräs är samma sak men det finns olika varianter som är anpassade för olika klimat och olika förhållanden. Därför är det ett viktigt val som man inte ska underskatta värdet på. En grön gräsmatta kan trots allt påverka mycket mer än vad man kan tro att det ska göra. Framförallt när det kommer till det framtida värdet av ens hem. För en grön gräsmatta är trots allt något som alla vill ha och det krävs då att du redan nu väljer de bästa gräsfrö på marknaden. Du kommer inte att ångra dig om du lägger ner lite mer tid att välja rätt typ än vad du gjorde när du valde den bästa vattenkokaren. För gräs är trots allt något som kommer att finnas under en väldigt lång tid.

Vi hoppas kunna hjälpa er att hitta de bästa gräsfröna som passar era specifika behov bäst. Här nedan ser du alla de produkter som vi tagit fram i testet och vi har sedan graderat dem efter våra olika kategorier.

I vårt test blev drömprodukten Gräsfrö Masterline Nordic, 15 kg, mellanprodukten Gräsfrö WOLF-Garten L-HG 500 Herrgård 500 kvm och budgetprodukten Gräsfrö 3kg Weibulls. Vi har även en specialare: Gräsfrö Turfline SeedBooster, 10 kg.

Slutligen har vi fyra bubblare: Gräsfrö Granngården Gårdsidyll, 3 kg, Gräsfrö Granngården Villafröjd, 3 kg, Gräsfrö Villabladning 500 kvm Wolf-Garten och Gräsfrö Granngården Slottspark, 3 kg.


Drömprodukten: Gräsfrö Masterline Nordic, 15 kg

Gräsfrö Masterline Nordic, 15 kg ger en tjusig gräsmatta som är framtagen för nordiska förhållanden och du kan vara säker på en riktigt slitstark gräsmatta med de här gräsfröna.


Mellanprodukten: Gräsfrö WOLF-Garten L-HG 500 Herrgård 500 kvm

Gräsfrö WOLF-Garten L-HG 500 Herrgård 500 kvm

Gräsfrö WOLF-Garten L-HG 500 Herrgård 500 kvm är en exklusiv blandning som är helt nyframtagen för svenska förhållanden och som ger hela 500 kvm gräsmatta.


Budgetprodukten: Gräsfrö 3kg Weibulls

Gräsfrö 3kg Weibulls

Gräsfrö 3kg Weibulls är en enklare variant av gräsfrön som dock passar utmärkt för klimatet i Sverige och som är vinterhärdig.


Specialaren: Gräsfrö Turfline SeedBooster, 10 kg

Gräsfrö Turfline SeedBooster, 10 kg hjälper dig att vinna över ogräset och ger upp till 600 kvm gräsmatta och som även nominerats till årets trädgårdsprodukt 2017.


Så här genomförde vi testerna för bästa gräsfrö:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa gräsfrö

Drömprodukten: Gräsfrö Masterline Nordic, 15 kg

Gräsfrö Masterline Nordic, 15 kg

Gräsfrö Masterline Nordic, 15 kg är vår absoluta drömprodukt när det gäller de bästa gräsfröna och du kommer verkligen att bli nöjd med slutresultatet. Det är en blandning som är framtagen för svenska och nordiska förhållanden och klimat. Det skapar även den mest slitstarka ytan du kan tänka dig och därmed kan du få en riktigt vacker gräsmatta. En blandning som ser till att täcka upp till 600 kvm med gräset du alltid drömt om. För gräset behöver inte vara grönare hos grannen om du bara väljer rätt gräsfrön.

Information om produkten:

 • 15 kg
 • Räcker till 600 kvm
 • Skapar en slitstark gräsmatta

Det här är de bästa gräsfröna på marknaden för dig som vill ha en riktigt vacker gräsmatta och som även är anpassad för svenska förhållanden. Man ska trots allt inte underskatta värdet av att välja rätt gräsfrön. En gräsmatta är trots allt en stor del av ens hem och gör en väldigt stor skillnad om det är grönt och fint mot om det knappt finns någon. Tänk dig att du med de bästa gräsfröna kan få precis det hemmet du alltid drömt om med den gräsmatta du förtjänar.


Mellanprodukten: Gräsfrö WOLF-Garten L-HG 500 Herrgård 500 kvm

Gräsfrö WOLF-Garten L-HG 500 Herrgård 500 kvm

Gräsfrö WOLF-Garten L-HG 500 Herrgård 500 kvm ger ett riktigt fantastiskt resultat och täcker upp till 500 kvm med en exklusiv gräsmatta. Blandningen består av 70% rödsvingel och 30% ängsgröe för att ge dig ett resultat som håller för det svenska klimatet. Något som man trots allt måste tänka på då du inte vill behöva göra om samma arbete varje år. Det är därför väldigt viktigt att du väljer precis de gräsfröna som passar för dig och din trädgård. Passar utmärkt för nyanläggning av en gräsmatta.

Det här alternativet är nyframtaget och därför finns det få andra som använt samma blandning för sin gräsmatta. Tänk dig att du inte behöver oroa dig över om gräset är grönare på andra sidan. Du kommer med det här alternativet att kunna vara säker på att du har en riktigt grön och vacker gräsmatta. Något som verkligen gör ditt hem vackrare och finare. Då det inte finns något bättre än ett hem med en helt fantastisk gräsmatta. Vilket du nu kan få om du använder dig av rätt gräsfrön.


Budgetprodukten: Gräsfrö 3kg Weibulls

Gräsfrö 3kg Weibulls

Gräsfrö 3kg Weibulls är ett billigare alternativ som dock fortfarande ger ett fantastiskt resultat. Gräset är grönt och frodigt samtidigt som en påse täcker omkring 90kvm. Har en blandning på 15% engelskt rajgräs och 85% rödsvingel. Vilket skapar en slitstark och vinterhärdad gräsmatta. Allt för att du ska kunna få precis det gräset du vill ha utan att hela tiden snegla in hos grannen. Även om det är vårt budgetalternativ är det ett riktigt bra val för de flesta.


Specialaren: Gräsfrö Turfline SeedBooster, 10 kg

Gräsfrö Turfline SeedBooster, 10 kg

Gräsfrö Turfline SeedBooster, 10 kg är en helt ny och banbrytande teknik för sådd av gräsmatta som hjälper gräset att vinna mot ogräs. Man ska trots allt inte underskatta hur mycket ogräs kan förstöra för dig som vill ha en vacker och grön gräsmatta. Det handlar istället om att välja rätt alternativ som passar just dig. De här gräsfröna blev nominerade till årets trädgårdsprodukt 2017. Slipp mossa och annat ogräs om du väljer det här alternativet.

För man ska trots allt inte underskatta hur mycket som skiljs åt mellan de olika alternativen som finns när det gäller de bästa gräsfröna. Täcker upp till 600 kvm med en vacker, grön och frodig gräsmatta. Varje frö är täckt av en näringskapsel som ger gräset näring under de första 4 månaderna. Vilket gör det enklare att få en riktigt vacker gräsmatta.


Våra bubblare

Gräsfrö Granngården Gårdsidyll, 3 kg

Gräsfrö Granngården Gårdsidyll, 3 kg

Gräsfrö Granngården Gårdsidyll, 3 kg är ett perfekt alternativ för dig som sällan har sol på gräsmattan. De här gräsfröna ger en tålig och slitstark gräsmatta som du kommer att kunna vara stolt över under många år framöver. Den tål skugga och bräckt vatten, är perfekt för en del området i Sverige och en påse räcker till omkring 150 kvm. Ett bra alternativ som garanterar dig en grön och fin gräsmatta som alltid passar för dina behov. Man ska trots allt inte underskatta hur viktigt det är med en fin och vacker gräsmatta.


Gräsfrö Granngården Villafröjd, 3 kg

Gräsfrö Granngården Villafröjd, 3 kg

Gräsfrö Granngården Villafröjd, 3 kg är lättetablerad och slitstark blandning av gräsfrön som ger en väldigt vacker gräsmatta som tål tuffa tag. Har en väldigt bra motståndskraft under hela året. Något som man verkligen inte ska underskatta värdet av. Det handlar trots allt om att göra det man kan för att få precis den gräsmattan man vill ha. En påse räcker till omkring 100 kvm.


Gräsfrö Villabladning 500 kvm Wolf-Garten

Gräsfrö Villabladning 500 kvm Wolf-Garten

Gräsfrö Villabladning 500 kvm Wolf-Garten är en speciell blandning som är framtagen för att klara av nordiska förhållanden. Blandningen består av 30% rajgräs, 50% rödsvingel och 20% ängsgröe. Allt för att du ska få precis den gräsmattan du vill ha och som passar just dina behov. Det är trots allt en blandning som ger omkring 500 kvm med gräs per påse. Den har även en snabb grodd och är väldigt slitstark.


Gräsfrö Granngården Slottspark, 3 kg

Gräsfrö Granngården Slottspark, 3 kg

Gräsfrö Granngården Slottspark, 3 kg är det perfekta alternativet för dig som vill ha en exklusiv gräsmatta. En gräsmatta som är grönare och tätare än vad många andra blandningar ger dig. För det behöver inte vara att gräset är grönare på andra sidan utan du kan ha det grönaste gräset. Om du bara väljer de bästa gräsfröna kan du vara säker på att du alltid har en vacker gräsmatta. Det är trots allt väldigt viktigt.


Sammanfattning

Att välja de bästa gräsfröna är alltid viktigt för dig som vill ha en grön och vacker gräsmatta. Du vill ha en tätare och grönare gräsmatta än tidigare, eller bara få en nyanläggning av en gräsmatta. Underskatta inte skillnaderna som finns mellan de olika alternativen utan välj det som passar dig, dina behov och din plånbok. Du kommer på det sättet att kunna välja det bästa möjlig alternativet.

I vårt test blev drömprodukten Gräsfrö Masterline Nordic, 15 kg, mellanprodukten Gräsfrö WOLF-Garten L-HG 500 Herrgård 500 kvm och budgetprodukten Gräsfrö 3kg Weibulls. Vi har även en specialare: Gräsfrö Turfline SeedBooster, 10 kg.

Slutligen har vi fyra bubblare: Gräsfrö Granngården Gårdsidyll, 3 kg, Gräsfrö Granngården Villafröjd, 3 kg, Gräsfrö Villabladning 500 kvm Wolf-Garten och Gräsfrö Granngården Slottspark, 3 kg.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av de bästa gräsfröna.

Är det viktigt att välja rätt gräsfrön?

Det är väldigt viktigt om du vill kunna vara säker på att du får precis den gräsmattan som passar dig. Beroende på vilka förhållanden som finns kan det vara bra att välja ett alternativ som klarar mycket skugga. Om din gräsmatta sällan får solljus.

Ska jag välja en dyrare blandning av gräsfrön?

Det beror helt och hållet på vad du vill ha, alla alternativ i vårt test passar för nordiska förhållanden.

Vilka är de bästa gräsfröna?

De bästa gräsfröna är de som ger dig gräsmattan du vill ha. Vilket skiljer sig ifrån person till person och du ska alltid välja det alternativet som passar just för dig.

Källor
 • https://www.granngarden.se/grasfro-masterline-nordic-15-kg/p/1169965
 • https://www.gardenstore.se/grasfro-wolf-garten-l-hg-500-herrgard-500-kvm
 • https://www.byggmax.se/tr%C3%A4dg%C3%A5rd/tr%C3%A4dg%C3%A5rdssk%C3%B6tsel/fr%C3%B6er/gr%C3%A4sfr%C3%B6-3-kg-greencare-p151551
 • https://www.granngarden.se/grasfro-turfline-seedbooster-10-kg/p/1261627
 • https://www.granngarden.se/grasfro-granngarden-gardsidyll-3-kg/p/1184111
 • https://www.granngarden.se/grasfro-granngarden-villafrojd-3-kg/p/1184117
 • https://www.byggmax.se/gr%C3%A4sfr%C3%B6-villabladning-500-kvm-wolf-garten-p7038764
 • https://www.granngarden.se/grasfro-granngarden-slottspark-3-kg/p/1184114
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Masterline
Produktnamn
Nordic, 15 kg