Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Hulténs.se & Bagarenochkocken.se.

Det bästa resultatet fås av de bästa förutsättningarna. I vissa fall kan det vara kunskap, i andra kan det vara utrustning och det kan även vara andra förutsättningar som utförarens kroppsliga skick eller väderleken. Oftast är det en kombination av en eller flera förutsättningar som får fram det där allra bästa resultatet. Men om man inte kan så får man fuska, som en mycket känd sångare en gång sa när han glömde låttexten.

Något liknande gäller när det kommer till grillning. För även om det är svårt att laga mat i världsklass hemma i trädgården på fritiden så går det ändå att öka möjligheterna att få till det riktigt bra. Där kunskapen och handlaget kanske brister får det kompenseras med riktigt bra utrustning istället. Det är till och med så att vissa grillar är så pass bra att det är svårt att misslyckas. Om du inte går och lägger dig i hängmattan med en god bok mitt i grillningen.

Glöm bort den gamla rostiga grillen som får pallas upp på krukor eftersom ett ben sedan länge gått av daga. Satsa på en riktigt bra grill som kommer att hålla under många år framöver. För en bra grill kommer göra att hela grillningen blir så mycket roligare!

I vårt test blev drömprodukten Weber Summit® Charcoal Grilling Center, mellanprodukten Napoleon Rogue 525 gasolgrill och budgetprodukten Weber Compact kolgrill Ø47 cm svart. Vi har även en specialare: Go-Anywhere bärbar grill Weber.

Slutligen har vi fyra bubblare: Landmann Vinson Barrel kolgrill, Traeger Timberline D2 1300 WiFi, Weber Smokey Joe Premium Svart Bärbar Kolgrill och Weber Genesis® II E-330 GBS Gasolgrill svart.


Drömprodukten: Weber Summit® Charcoal Grilling Center

Drömprodukten: Weber Summit® Charcoal Grilling Center

I listans drömprodukt förenas det bästa av två världar: gasol och kol. Alla gasolens fördelar i kombination med kolens smak ger en grill som grannarna kommer avundas!


Mellanprodukten: Napoleon Rogue 525 gasolgrill

Mellanprodukten: Napoleon Rogue 525 gasolgrill

Listans mellan är en gasolgrill som vet att ta plats. Med sin rejäla storlek och fantastiska tillagningsmöjligheter är den väl värd att titta lite extra på.


Budgetprodukten: Weber Compact kolgrill Ø47 cm svart

Budgetprodukten: Weber Compact kolgrill Ø47 cm svart

En prisvärd kolgrill som är i en lagom storlek men som har alla finesser och den kvalitet som tillverkarens namn står för. Budget men ändå bra.


Specialaren: Go-Anywhere bärbar grill Weber

Specialaren: Go-Anywhere bärbar grill Weber

Istället för en stor och dyr grill har vi valt en liten och praktisk som har alla fördelar med en engångsgrill och en hel del överraskningar som är bra att ha.


Så här genomförde vi testerna för bästa grillen:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa grillen

Drömprodukten: Weber Summit® Charcoal Grilling Center

Drömprodukten: Weber Summit® Charcoal Grilling Center

Det är mycket lätt att förälska sig i Weber Summit® Charcoal Grilling Center. För här presenteras det bästa av två världar i en förpackning som är både traditionell och snygg. Alla gamla åsikter och tankar flyr lätt sin kosa när den här grillen gör sin entré. Det går ju inte att opponera sig mot en grill som har både gasolens fördelar och kolens rustika smak och känsla i en kombination. Med den 61 cm breda grillytan är det mer än nog plats att grilla maten för festen. Och den enda risken är att du själv får backa när gästerna vill ta plats vid den snygga svarta grillen.

Prismässigt känns den här grillen av. Det är en lång väg från kolgrillar i samma storlek. Och även många gasolgrillar. Men om du tänker dig att det är två grillar i en så blir det plötsligt en fullkomligt rimlig prisbild. Till och med en som inte är högre än att den kommer locka de flesta till sommarens grillningar. Men här finns också en bra avställningsyta vid sidan om grillen och hjul som gör att grillen är lätt att flytta. Det finns även en del finesser som en inbyggd termometer i det vackra porslinsemaljerade locket.


Mellanprodukten: Napoleon Rogue 525 gasolgrill

Mellanprodukten: Napoleon Rogue 525 gasolgrill

Med denna gasolgrill i listans mellanprisklass är det lätt att ta grillningen till nästa nivå. Napoleon Rogue 525 gasolgrill är tillverkad i rostfritt stål med en grillyta som är generös. Grillens mått är 64 cm djup och 144 cm bred vilket gör den ganska normal i sin storlek. Men det är också en storlek som är lätt att placera och fullt tillräcklig till och med för normalstora bjudningar. Det här är en snygg grill som fyller sin plats och som inte stör under tiden som den inte används. Vill du så finns det också en hel del tillbehör som exempelvis en övertäckning för regniga dagar eller diverse grilltillbehör för matlagningen. Detta är med andra ord en grill som det går att laga den mesta maten på.

Mellanprodukten: Napoleon Rogue 525 gasolgrill

Grillgallret är i gjutjärn och grillen har fällbara sidobord som underlättar förvaring när den inte används. Och speciellt under vintersäsongen. Med en temperaturmätare integrerad i locket och låsningsbara hjul finns det inget mer att önska med denna modell. För precis som med andra gasolgrillar är det svårt att misslyckas med grillningen. Så det är bara att bjuda in släkt och vänner för en trevlig grillafton med många goda rätter och glada skratt. Tänk dock på att gasolflaskan inte ingår!

Mellanprodukten: Napoleon Rogue 525 gasolgrill

Budgetprodukten: Weber Compact kolgrill Ø47 cm svart

Budgetprodukten: Weber Compact kolgrill Ø47 cm svart

För mindre än en tusenlapp går det att få en traditionell och snygg grill från Weber. Med Weber Compact kolgrill Ø47 cm svart får du det bästa av tillverkarens kvalitet och funktion men i sin enklaste version. Porslinsemaljerat lock och balja är bara de av en kvalitet som är värt priset. Men dessutom finns det finesser som nylonhandtag och värmesköld som effektivt skyddar händerna mot värmen. Detaljer som egentligen borde vara standard på alla grillar! Allvädershjulen gör att grillen är enkel att flytta när det behövs. Men välj gärna ut en grillplats där du har allt som behövs. Det kommer underlätta och göra grillningen roligare.

Med sina aluminiumspjäll upptill och undertill är det lätt att kunna reglera värmen under grillningen. Och askfatet i aluminium fyller sin funktion på bästa sätt. En annan liten finess är måttkoppen som hjälper till att mäta upp mängden briketter i grillen. Något som många har väldigt svårt att bedöma. Som kolgrill av det enklare slaget är detta absolut en modell att räkna med. Och de extra hundralapparna mot de billigaste grillarna på snabbköpet får du igen med råge i och med den goda kvaliteten. En budgetvariant av grill som inte på något sätt har dålig kvalitet eller bristande funktion.


Specialaren: Go-Anywhere bärbar grill Weber

Specialaren: Go-Anywhere bärbar grill Weber

Som specialare tar vi upp en grill som har det där lilla extra. I det här fallet har vi valt en grill som inte är den dyraste eller lyxigaste. Istället en grill som underlättar tillvaron vid den typ av grillning som oftast är den svåraste. Nämligen den portabla grillningen. Go-Anywhere bärbar grill Weber har ett pris som kanske kan få många att backa när det gäller portabla grillar. Men om du väl har provat den en gång så kommer du aldrig mer köpa engångsgrillar. Och att grilla på en annan plats än hemma kommer att bli en vana.

Summit® Charcoal Grilling Center

Här är grillen som passar perfekt att ta med i bilen, husvagnen eller var du än vill ha den. Med sin kompakta storlek och smarta konstruktion är detta en brikettgrill som är både gedigen och pålitlig. Roligt med denna lilla grill är att den kan ställas på bordet. Så medan ni börjar äta så kan nästa portion lätt tillagas sittandes. Tänk bara på att noga följa alla instruktioner och att inte tömma ut varma briketter i sanden eller så att människor eller djur kan bränna sig. Var också noga med att låta grillen svalna i lugn och ro och försök inte svalka ner den för hastigt eftersom det medför slitage.


Våra bubblare

Landmann Vinson Barrel kolgrill

Landmann Vinson Barrel kolgrill

Det finns snygga grillar och sen finns det Landmann Vinson Barrel kolgrill. En grill som bara med sitt utseende är så pass snygg att den kan få pryda varje uteplats. Även om den inte används. Men väljer du ändå att använda grillen till sitt syfte så har du något speciellt framför dig. Här har det inte sparats på något inom kvalitet och utrustning, vilket det ganska höga priset för en kolgrill också kan signalera. Men med en generös grillyta, förvaringsutrymme under grillen, sidobord, hjul och sidohandtag finns mycket lite kvar att önska.

Landmann Vinson Barrel kolgrill

Men det är inte slut där, för med den integrerade termometern är det lätt att laga bra mat. Det är en utrustning som mer och mer dyker upp på alla grillar och det är fullt förståeligt. För hur smidigt är det inte att kunna följa temperaturen utan att behöva öppna locket och kämpa med fristående termometrar? Med hjälp av den generösa grillytan och den integrerade termometern blir det lätt att laga allt du önskar. Här behöver det inte stanna vid hamburgare eller kotletter utan hela stekar kan lätt tillagas helt efter ditt tycke och smak. Varför inte helt enkelt flytta ut hela köket under sommarhalvåret? Med alla tillbehör som finns så är det inga gränser för vad som går att göra.

Landmann Vinson Barrel kolgrill

Traeger Timberline D2 1300 WiFi

Traeger Timberline D2 1300 WiFi

Som bubblare nummer 2 har vi valt Traeger Timberline D2 1300 WiFi. En grill som inte förvånande kallas för framtidens grill av sin tillverkare. För vad sägs om en grill som du kan styra via telefonen? Jo, du hörde rätt! Det går att koppla upp grillen via det trådlösa nätverket och styra grillens alla funktioner via en app som du har nedladdad i din telefon. En möjlighet som kan få mångas ögon att glänsa av drömsk lyriskhet. Tänk att kunna starta grillen redan på väg hem från jobbet! Lägga på maten, ta en löprunda och en dusch och sedan sätta sig vid dukat bord.

Traeger Timberline D2 1300 WiFi
Traeger Timberline D2 1300 WiFi

Ja, dukningen får du sköta själv. Men i övrigt så sköter grillen allt du kan önska. Med ett lufttätt lock håller pelletsgrillen värmen längre och med de tre gallren i rostfritt stål får du mer grillyta än i de flesta grillar. Så det går mer eller mindre att grilla allt till måltiden på en och samma gång. För med denna grill går det också att välja exakt vilken temperatur du vill. Som max är temperaturen 260 grader, men allt därunder går att ordna. Prismässigt syns det förstås att det här är en grill med många finesser. Men förvånansvärt nog så är denna grill inte dyrare än många enklare alternativ.

Traeger Timberline D2 1300 WiFi

Weber Smokey Joe Premium Svart Bärbar Kolgrill

Weber Smokey Joe Premium Svart Bärbar Kolgrill

Här är ytterligare en bärbar grill men med ett lite annat utseende och kvaliteter. Prismässigt så ligger även denna grill på en lite högre nivå än konkurrenternas enklare grillar. Men Weber Smokey Joe Premium Svart Bärbar Kolgrill är trots allt en Weber med all kvalitet och funktionalitet som tillverkaren står för. Du kommer med andra ord inte bli missnöjd! Det är också en garantitid på inte mindre än 10 år när det gäller lock och balja, 5 år på handtag och 2 år på övriga delar. En garanti som billigare konkurrenter aldrig skulle våga ha.

Weber Smokey Joe Premium Svart Bärbar Kolgrill

Finesser som värmesköld vid handtag och invändigt gör att det här är en smidig grill som går att ställa på bordet eller andra platser utan risk för att brand ska uppstå. Med en grillyta på 37 cm är det en grill som är mycket generös i jämförelse med engångsgrillar. Och även andra konkurrenter. Precis som tillverkarens övriga sortiment så består grillen av ett rejält porslinsemaljerat lock och balja. Kvalitet när den är som bäst! Tänk bara på att vara försiktig vid grillning under torra perioder och att följa alla restriktioner för grillning i naturen. Var också noga med att följa tillverkarens råd gällande hantering, rengöring och förvaring av denna bärbara grill.


Weber Genesis® II E-330 GBS Gasolgrill svart

Weber Genesis® II E-330 GBS Gasolgrill svart

Det vi valt som bubblare nummer 4, och därmed den sista grillen på vår lista, är kanske en av de mest användbara grillarna i hela listan. Till ett pris som är rimligt för en gasolgrill från Weber är Weber Genesis® II E-330 GBS Gasolgrill svart inte bara en vanlig gasolgrill som du kan använda till helgens korvgrillning eller möjligen något grillspett. Nej, det här är alla grillars urmoder! För nu kan du kasta ut köket och börja laga all mat utomhus framöver!

Den första kolgrillen uppfanns 1952 och sedan dess har det hänt en hel del. Vad sägs om pizza? Helgrillad kyckling? Wok? En god höstgryta? Eller varför inte söndagsvåfflorna? Med den här gasolgrillen är det bara din fantasi som sätter gränser. För här finns alla tillbehör du kan tänka dig och mer därtill. Men självklart är det också en hel del andra finesser under huven. Infinity-tändare som tänder de 3 brännarna extra snabbt och grillsystemet GS4 som förenklar grillningen. Varför inte kasta i några Flavorizers bars för att ge maten lite extra grillsmak? Antingen du är grillmästare eller inte så är det svårt att inte se alla möjligheter som finns med den här grillen.


Sammanfattning

När man talar om att grilla så brukar det vara en kolgrill eller gasolgrill och några korvar, hamburgare eller köttbitar som kastas på. Men numera har tillverkarna tagit grillningen till en helt ny nivå. Det går att välja om du vill ha en gammal traditionell grill eller kanske en högteknologisk grill som det till och med går att ringa upp. Blir det de där vanliga korvarna på grillen eller kanske en pizza eller våffla? På vår lista finns det något för alla sorters mat, smaker och tycken. Till och med bärbara alternativ för den som vill grilla någon annanstans än hemma.

I vårt test blev drömprodukten Weber Summit® Charcoal Grilling Center, mellanprodukten Napoleon Rogue 525 gasolgrill och budgetprodukten Weber Compact kolgrill Ø47 cm svart. Vi har även en specialare: Go-Anywhere bärbar grill Weber.

Slutligen har vi fyra bubblare: Landmann Vinson Barrel kolgrill, Traeger Timberline D2 1300 WiFi, Weber Smokey Joe Premium Svart Bärbar Kolgrill och Weber Genesis® II E-330 GBS Gasolgrill svart.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av det bästa grillen.

Vad är annorlunda med en bärbar grill?

Egentligen är det ingen skillnad på matlagningen på en bärbar grill mot en mer permanent och större grill. För den som önskar finns alla finesser och möjligheter som finns hos de större grillarna som finns i hemmet. Så den enda skillnaden är egentligen att det är en mindre grill som är lättare att bära och att packa med sig på resan.

Vilken grill är bäst?

Den bästa grillen för dig är den du använder. Skaffa inte en grill med en massa finesser som du får betala för men ändå aldrig använder. Men om du är en hängiven grillare så satsa gärna på de finesser som kan ta din grillning till en högre nivå och göra det roligare.v

Vilken grill är dålig?

Ingen grill som är ny är dålig. Men var noga med att inte använda dig av trasiga gamla grillar utan köp en ny när det är dags. Satsa gärna på lite bättre kvalitet som sparar pengar i längden. Och var noga med skötseln av grillen. Köp till exempel ett hölje att lägga över när grillen inte används.

Källor
  • https://bagarenochkocken.se/grillar/kolgrillar/weber-summit-charcoal-grilling-center/
  • https://www.hultens.se/grillar/napoleon-rogue-525-gasolgrill
  • https://www.hultens.se/grillar/weber-compact-kolgrill-o47-cm-svart
  • https://www.hultens.se/go-anywhere-barbar-grill-weber
  • https://bagarenochkocken.se/grillar/kolgrillar/landmann-vinson-barrel-kolgrill/
  • https://www.hultens.se/grillar/traeger-timberline-d2-1300-wifi
  • https://bagarenochkocken.se/grillar/kolgrillar/weber-smokey-joe-premium-svart-barbar-kolgrill/
  • https://www.hultens.se/grillar/weber-genesisr-ii-e-330-gbs-gasolgrill-svart
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Weber
Produktnamn
Summit® Charcoal Grilling Center