Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Byggmax.se, Granngården & Gardenstore.se.

Att använda saker och ting på rätt sätt är alltid viktigt och det gäller även den bästa komposten. För det finns oanade resurser i ditt matavfall och restavfall från trädgårdsarbetet. Det finns ingen anledning till att du inte ska få näringsrik jord från ditt avfall. Väljer du den bästa kompostkvarnen kan du också se till att du kan använda grenar och kvistar som kompost. Det är trots allt något som gör att du kan arbeta i trädgården på bästa tänkbara sätt och vis. Där du har möjligheten att använda dina resurser på rätt sätt. Släng inte matavfall utan lägg det på komposten istället.

I vårt test blev drömprodukten Snabbkompostor 220 Eco Biolan, mellanprodukten Komposteringsbehållare Eco Master 300 liter Sunwind och budgetprodukten Kompost Urban Garden. Vi har även en specialare: Kompost GreenLine Master+, 375 l.

Slutligen har vi fyra bubblare: Kompostbehållare 280 liter med sockel Sunwind, Kompostbehållare Thermo-King 400 liter Sunwind, Kompost Jabo Horizont 60x60x95 Vit FSC och Trädgårdskompost Garden Easy 300 l Svart.

Ta del av vår köpguide nedan för att få hjälp, tips och inspiration då du vill hitta den bästa komposten för dig. Vi har samlat ett antal olika modeller i olika prisklasser för att alla ska ha chansen att hitta en favorit här! 


Vad är en kompost?

En kompost omvandlar matavfall och restavfall från trädgården till näringsrik och hälsosam kompost. Något du kan använda för att ge växter och plantor i trädgården mer näring.


Drömprodukten: Snabbkompostor 220 Eco Biolan

SNABBKOMPOSTOR 220 ECO BIOLAN

Snabbkompostor 220 Eco Biolan är utvecklad för att kunna användas året runt och har en effektiv ventilation och en volym på 220l.


Mellanprodukten: Komposteringsbehållare Eco Master 300 liter Sunwind

Komposteringsbehållare Eco Master 300 liter Sunwind

Komposteringsbehållare Eco Master 300 liter Sunwind är enkel att montera ihop, enkel att tömma och har en optimal ventilation med en volym på 300 liter.


Budgetprodukten: Kompost Urban Garden

Kompost Urban Garden

Kompost Urban Garden är en liten kompost på 15 liter som kan placeras nästan vart som helst och gör om matavfall till kompost med airproof tekniken både snabbt och luktfritt.


Specialaren: Kompost GreenLine Master+, 375 l

Kompost GreenLine Master+, 375 l

Kompost GreenLine Master+, 375 l är stabil och har en kraftig botten samt luftkanaler för optimal ventilation samt en volym på hela 375 liter.


Så här genomförde vi testerna för bästa komposten:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa komposten

Drömprodukten: Snabbkompostor 220 Eco Biolan

SNABBKOMPOSTOR 220 ECO BIOLAN

Snabbkompostor 220 Eco Biolan är vår absoluta drömprodukt som kommer med en volym på 220 liter. Den tar inte upp alltför mycket plats utan kan placeras nästan vart som helst i trädgården. Du kan snabbt och enkelt göra om matavfall och annat restavfall från trädgården till näringsrik kompost. Ett alternativ som möjliggör att du alltid använder dig av resurserna du har på bästa tänkbara sätt. Den har en optimal ventilation och kan användas året runt.

Information om produkten:

 • 220 liter volym
 • Effektiv ventilation
 • Isolering av toppkvalitet
 • Skyddad mot skadedjur

Att välja den bästa komposten kan göra en stor skillnad. Du har alltid möjligheten att kunna vara säker på att du använder resurserna på bästa sätt. Det finns ingen anledning till att du inte ska använda matrester till att få näringsrik kompost. På det här sättet kan du minska dina kostnader för näring till trädgården. Man ska helt enkelt inte underskatta hur mycket som påverkas av att man tar hand om avfallet på bästa sätt och vis. Framförallt är det ett miljövänligt sätt att hantera avfall på.


Mellanprodukten: Komposteringsbehållare Eco Master 300 liter Sunwind

Komposteringsbehållare Eco Master 300 liter Sunwind

Komposteringsbehållare Eco Master 300 liter Sunwind är en kompakt kompostbehållare som visserligen inte är vår drömprodukt. Det är dock ett väldigt bra mellanalternativ som självklart har en optimal ventilation. Den kan användas året om och har självklart ett vindskydd för inmatningslocket. På det sättet behöver du inte tänka på att vinden ska sprida ut komposten.

Information om produkten:

 • 300 liter volym
 • Kompakt.
 • Tar liten plats
 • Effektiv ventilation
 • Enkel att tömma

Den här komposten är enkel att tömma och skyddad mot vinden. Dessutom tar den inte speciellt stor plats och passar därmed in i alla trädgårdar. Du kan helt enkelt vara säker på att du får en kompost som uppfyller dina krav och behov på bästa tänkbara sätt och vis. Det är trots allt viktigt att du väljer ut den bästa komposten som passar för dina behov.


Budgetprodukten: Kompost Urban Garden

Kompost Urban Garden

Kompost Urban Garden är ett utmärkt alternativ för dig som inte har en stor trädgård och bor i en lägenhet. Den passar in i köket och tar verkligen inte stor plats. Den har en volym på 15 liter och är helt luktfri. Bara för att du inte bor i ett stort hus betyder det inte att du inte har möjligheten att använda dig av kompost. Du har kanske blommor på balkongen eller vill använda komposten i området. Ett bra alternativ som inte luktar och som snabbt gör om matrester till kompost.


Specialaren: Kompost GreenLine Master+, 375 l

Kompost GreenLine Master+, 375 l

Kompost GreenLine Master+, 375 l är ett perfekt alternativ för dig som har både matavfall och restavfall från trädgården. Den klarar av temperaturer på minus 25 grader och självklart är den skyddad mot skadedjur och isolerad ordentligt. Du kan därmed använda den året om och vara säker på att den alltid gör om matavfall till näringsrik kompost. Dessutom har den både en stabil botten och ventilationskanaler.

Du kan därmed vara säker på att du får den komposten som passar för dina behov. Det är också ett av de största alternativen i vårt test med en volym på 375 liter. Vilket innebär att du alltid har möjligheten att vara säker på att den inte blir full alltför fort.


Våra bubblare

Kompostbehållare 280 liter med sockel Sunwind

Kompostbehållare 280 liter med sockel Sunwind

Kompostbehållare 280 liter med sockel Sunwind är konstruerad för optimal kompostering. Den har en design som gör att den lätt får plats i de flesta trädgårdarna. Den har en volym på hela 280 liter och kan därmed användas under lång tid. Du behöver inte heller oroa dig över att den blir full och inte kan användas. Slutligen är det ett alternativ som hanterar allt från toalettavfall till restavfall från trädgården. Den luktar inte och har bra ventilation samt töms väldigt enkelt.


Kompostbehållare Thermo-King 400 liter Sunwind

Kompostbehållare Thermo-King 400 liter Sunwind

Kompostbehållare Thermo-King 400 liter Sunwind är vårt största alternativ i vårt test med en volym på hela 400 liter. Du kan därmed vara säker på att du inte behöver oroa dig över att den blir full. Den kan alltid användas och ger dig näringsrik kompost. För det är trots allt hela vitsen med att välja den bästa komposten. Att matavfall och restavfall från trädgården blir till näringsrik kompost. Det gäller att inte underskatta betydelsen av att använda resurserna som finns på bästa sätt och vis. Självklart gäller det också när du ska välja den bästa komposten att se över vilka behov du har.

Kompost Jabo Horizont 60x60x95 Vit FSC

Kompost Jabo Horizont 60x60x95 Vit FSC

Kompost Jabo Horizont 60x60x95 Vit FSC är ett riktigt fint alternativ. Passar utmärkt för dig som vill ha en mer stilren kompost. Du kan nämligen välja mellan flera olika färger och den är enkel att tömma. Man ska verkligen inte underskatta betydelsen av att välja rätt alternativ. Det är trots allt inte alla som vill ha en plastbehållare som kompost utan ett mer klassiskt alternativ. Då kan det här vara ett bra alternativ. Dock är den inte lika luktskyddad som några av våra andra alternativ är.

Trädgårdskompost Garden Easy 300 l Svart

Trädgårdskompost Garden Easy 300 l Svart

Trädgårdskompost Garden Easy 300 l Svart är ett stort alternativ med en volym på 300 liter som enkelt töms via en sidolucka. Den får plats i trädgården utan några som helst problem. Dessutom kan du vara säker på att du passar till alla dina behov. Både för restavfall från trädgården och till matavfall. Att använda resurserna på bästa sätt gör att du i slutändan får en vackrare och finare trädgård.

Sammanfattning

När du ska välja den bästa komposten är det viktigt att du tänker på dina behov. Du ska trots allt välja ut ett alternativ som gör det lättare för dig att börja med kompostering. Därför ska du läsa igenom vårt test, alla produkter i testet är att rekommendera, välj ut det alternativ som passar dig. Alla har olika förutsättningar och behov, se därför till att du väljer det som passar dig och din plånbok.

I vårt test blev drömprodukten SNABBKOMPOSTOR 220 ECO BIOLAN, mellanprodukten Komposteringsbehållare Eco Master 300 liter Sunwind och budgetprodukten Kompost Urban Garden. Vi har även en specialare: Kompost GreenLine Master+, 375 l.

Slutligen har vi fyra bubblare: Kompostbehållare 280 liter med sockel Sunwind, Kompostbehållare Thermo-King 400 liter Sunwind, Kompost Jabo Horizont 60x60x95 Vit FSC och Trädgårdskompost Garden Easy 300 l Svart.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa komposten.

Varför ska jag ha en kompost?

Du använder dina resurser på bästa tänkbara sätt på det här viset. Det är trots allt näringsrik kompost som gör trädgården vackrare och finare. Samt minskar dina kostnader för växtnäring.

Är det enkelt att sköta en kompost?

Det är väldigt enkelt och det finns olika komposter i alla tänkbara storlekar. Passar utmärkt både för dig i en liten lägenhet och för dig som bor i ett stort hus.

Vilken är den bästa komposten?

Det är den som uppfyller dina krav och behov. För oss är drömprodukten det bästa alternativet men det beror på dina förutsättningar och krav. Du kanske har en större trädgård, mindre trädgård eller behov av en kompost i en speciell färg eller design.

Källor
 • https://www.byggmax.se/tr%C3%A4dg%C3%A5rd/tr%C3%A4dg%C3%A5rdssk%C3%B6tsel/jordprodukter/snabbkompostor-220-eco-biolan-gr%C3%B6n-p692342
 • https://www.gardenstore.se/komposteringsbehallare-eco-master-300-liter-sunwind
 • https://www.gardenstore.se/kompost-urban-garden
 • https://www.granngarden.se/kompost-greenline-master-375-l/p/1002084
 • https://www.gardenstore.se/kompostbehallare-med-sockel-sunwind?refSrc=7818&nosto=nosto-page-product4-fallback-nosto-1
 • https://www.gardenstore.se/kompostbehallare-thermo-king-400-liter-sunwind
 • https://www.gardenstore.se/kompost-jabo-horizont-60x60x95-vit-fsc
 • https://www.gardenstore.se/tradgardskompost-garden-easy-300-l-svart
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
BIOLAN
Produktnamn
SNABBKOMPOSTOR 220 ECO