Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Byggmax, Hemfint & Gardenstore.

Trädgården är en helt fantastisk plats i hemmet och med den bästa paviljongen kan du njuta av din trädgård på bästa sätt. Det skapar en mysig och trevlig plats att sitta. Oavsett om det regnar eller om det blåser kan man sitta och njuta av sin trädgård. Du kan självklart sitta där på både soliga och molniga dagar. Ett sätt för dig att få en plats i trädgården som är din egen och där man verkligen kan njuta av sin fritid. Den bästa paviljongen gör en stor skillnad då det skapar en mysig och trevlig plats i trädgården där man kan sitta. En plats där man tillsammans med vänner och familj kan njuta av sin tid tillsammans oavsett hur vädret ser ut. Kombinerar man paviljongen med den bästa terrassvärmaren kan man även sitta ute när det är kallt.

I vårt test blev drömprodukten Paviljong Tjusby Plus, mellanprodukten Paviljong Dallas 4300 – Grå och budgetprodukten Lerhaga paviljong 190 – Vit. Vi har även en specialare: Paviljong Dorotea – 14,5 m².

Slutligen har vi fyra bubblare: Paviljong Betty 9,0 m², Paviljong 5000 Grå Palram, Paviljong Julie 10,5 m² och Paviljong Palermo 3600.

Ta del av vår köpguide nedan för att få hjälp, tips och inspiration då du vill hitta den bästa paviljongen för dig. Vi har samlat ett antal olika modeller i olika prisklasser för att alla ska ha chansen att hitta en favorit här! 


Vad är en paviljong?

En paviljong är en konstruktion som oftast är öppen på sidorna men har ett tak. Det gör att man kan sitta relativt skyddat under taket och njuta av frisk luft eller sin trädgård. De är tillräckligt stora för att rymma flera personer och ofta både bord och stolar. Ett bra sätt att få mer plats där man exempelvis kan sitta och äta utomhus.


Drömprodukten: Paviljong Tjusby Plus

Paviljong Tjusby Plus

Paviljong Tjusby Plus är vårt drömalternativ som är både snygg och väldesignad med en yta på 14 kvm och samt 14 glaselement i designen som gör den både vacker och stilren. Ett bra alternativ för dig som vill ha en riktigt fin paviljong.


Mellanprodukten: Paviljong Dallas 4300 – Grå

Paviljong Dallas 4300 – Grå

Paviljong Dallas 4300 – Grå är robust men samtidigt rymlig och tillverkad i aluminium som är pulverlackerad och rostresistent. Taket är vattentätt och byggt för att tåla alla typer av väderförhållanden. Ett bra alternativ som passar in i en riktigt stor och fin trädgård.


Budgetprodukten: Borganäs Tyngdtäcke 150×210 7kg

Lerhaga paviljong 190 – Vit

Lerhaga paviljong 190 – Vit har en diameter på 190 cm och en höjd på 270 cm för att du ska kunna få plats ordentligt. Har sex sidor och tillverkad av polyester. Ett bra alternativ för dig som vill ha en rymlig paviljong som passar in i trädgården.  


Specialaren: Paviljong Dorotea – 14,5 m²

Paviljong Dorotea - 14,5 m²

Paviljong Dorotea – 14,5 m² är ett riktigt vackert alternativ som påminner i designen om en stuga med öppna fönster med en yta på 14,5 kvm och levereras obehandlad. Ett bra och rymligt alternativ för dig som vill ha en passande paviljong i trädgården som inte sticker ut för mycket.


Så här genomförde vi testerna för bästa paviljongen:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa paviljongen

Drömprodukten: Paviljong Tjusby Plus

Paviljong Tjusby Plus

Paviljong Tjusby Plus är verkligen vårt drömalternativ som passar för alla tänkbara trädgårdar. Du får en paviljong som lever upp till även de högst ställda kraven du kan tänkas ha. En yta som ger dig skydd mot väder och vind. Samtidigt som det är en sådan sak som gör trädgården och hemmet vackrare. Du kan känna dig bekväm och trygg med att du får plats med flera personer och även både bord och stolar. Det gör trots allt en stor skillnad när du ska välja den bästa paviljongen om den är tillräckligt stor för dina behov. Underskatta inte vilka möjligheter det innebär att du kan sitta och njuta av din lediga tid utomhus.

Information om produkten:

 • 387×387 cm.
 • 14 kvm.
 • Skjutdörr med glas.
 • 14 glaselement.
 • Takduk i vattentät polyester.
 • 294 cm hög.

Det här är paviljongen som uppfyller dina krav och behov. Där du verkligen kan koppla av och njuta av de vackra detaljerna. Den kommer utan att vara grundmålad och ger dig en mysig plats att sitta i trädgården. För att få den bästa tänkbara upplevelsen kan du behöva bygga till ett golv eller placera den på ett sätt som gör att det inte behövs. På många sätt kan det här vara ett riktigt bra alternativ som passar för alla tänkbara trädgårdar och stora uteplatser.


Mellanprodukten: Paviljong Dallas 4300 – Grå

Paviljong Dallas 4300 – Grå

Paviljong Dallas 4300 – Grå är ett riktigt robust och rymligt alternativ. Du kan verkligen vara säker på att den håller för alla tänkbara väderförhållanden. Den är tillverkad av pulverlackerad aluminium som är rostresistent. Det gör att den klarar av vindar på upp till 100 km/h och därmed även klarar av en mindre storm. Du får ett stort utrymme att placera bord, stolar och mycket annat under. Flera personer kan sitta tillsammans och ha en trevlig stund under den här paviljongen.

Information om produkten:

 • 363,5×425,5 cm
 • 296 cm hög.
 • Tillverkad av aluminium.
 • Behövs ej monteras ner för vintern.

Du får med vårt mellanalternativ en riktigt bra paviljong som uppfyller de krav man kan tänkas att ha. En yta som passar för de flesta behoven och som samtidigt gör det lätt att sitta under den även när det är vinter. I kombination med en värmare av något slag kan det vara en plats att njuta av trädgården under hela året. Ett riktigt bra alternativ som är robust samtidigt som det också är snyggt.


Budgetprodukten: Lerhaga paviljong 190 – Vit

Lerhaga paviljong 190 – Vit

Lerhaga paviljong 190 – Vit är en enklare paviljong tillverkad av polyester med 6 sidor. Den har en diameter på 190cm och kan därmed passa för dig som vill ha en paviljong utan krångel. Genom att den kan placeras nästan överallt och flyttas efter behov blir det lättare för dig med en mindre trädgård. Där du inte behöver en stor paviljong utan den bästa paviljongen som passar för just dina behov.


Specialaren: Paviljong Dorotea – 14,5 m²

Paviljong Dorotea - 14,5 m²

Paviljong Dorotea – 14,5 m² är vår specialare som i design och stil påminner om en liten stuga. Du kan få plats med väldigt mycket i den här paviljongen som har en yta på 14,5 kvm. Det gör att du både får plats med bord och stolar samt att flera kan sitta under taket. Att den både är snygg och välanpassad för de flesta trädgårdar gör allt bättre.

Därför kan det här vara ett alternativ att överväga för dig som vill ha den bästa paviljongen. Där du vill ha ett alternativ som påminner om ditt eget hem. Där den helt enkelt passar in och inte sticker ut. För det är precis vad vår specialare kan göra men den kan också sticka ut om det är något du vill att den ska göra. Kommer obehandlad.


Våra bubblare

Paviljong Betty 9,0 m²

Paviljong Betty 9,0 m²

Paviljong Betty 9,0 m² är en liten och snygg paviljong som passar in överallt. Har en yta på 9 kvm och gör det lätt för flera personer att sitta under taket. Är en klassisk design men samtidigt stilren design som låter dig njuta av att ha en paviljong i trädgården. Passar utmärkt för dig som inte behöver en stor paviljong.


Paviljong 5000 Grå Palram

Paviljong 5000 Grå Palram

Paviljong 5000 Grå Palram är ett helt fantastiskt alternativ som kan täcka altanen eller uteplatsen. Är tillverkad med en aluminiumkonstruktion. Den behöver inte monteras ner inför vintern utan kan sitta uppe året om. Klarar av alla vanliga vindar och väderförhållanden samt har integrerade byglar för att myggnät ska kunna monteras.


Paviljong Julie 10,5 m²

Paviljong Julie 10,5 m²

Paviljong Julie 10,5 m² är ett vackert och fint alternativ som både skyddar från väder och vind. Påminner i sin design om en stuga men kommer obehandlad. Har en yta på 10,5 kvm och passar in i både stora och mellanstora trädgårdar. Där du behöver en yta där du kan sitta utan att störas av exempelvis regn och snö.


Paviljong Palermo 3600

Paviljong Palermo 3600

Paviljong Palermo 3600 är gjord för att skapa en elegant yta i trädgården under hela året. Tillverkad med en tålig aluminiumkonstruktion och taket är gjord av en okrossbar polykarbonat. Det gör att du kan vara säker på att den håller för alla tänkbara väderförhållanden.


Sammanfattning

Ska du välja den bästa paviljongen är det viktigt att utgå ifrån dina egna behov. Du kan alltid se över vilken yta du behöver och vilken budget du har. För vi har flera alternativ som vi provat som kan passa för alla tänkbara behov och möjligheter. Upptäck hur fin din trädgård blir med den bästa paviljongen som uppfyller alla dina krav och behov. Det gör trots allt en väldigt stor skillnad i slutändan.


Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa paviljongen.

Behöver jag bygglov för paviljongen?

Det behövs inget bygglov så länge som paviljongen är mindre än 15 kvm och att byggnaden inte ligger mer än 3,6 meter från hemmet.

Ska jag välja en fast eller flyttbar paviljong?

Det viktiga är att du väljer den bästa paviljongen som uppfyller dina krav och behov. Du kan på det här sättet se till att du får en plats att mysa i trädgården när det passar dig.

Måste jag montera ner paviljongen under vintern?

En del paviljonger måste monteras ner under vintern och andra ska stå på samma plats året om utan några problem. Välj det alternativet som bäst passar för just dina behov och krav.

Källor
 • https://www.byggmax.se/paviljong-tjusby-plus-p680969
 • https://www.hemfint.se/paviljong-dallas-4300-gra
 • https://www.hemfint.se/lerhaga-paviljong-190-vit
 • https://www.hemfint.se/paviljong-dorotea-14-5
 • https://www.gardenstore.se/pa-3030-paviljong-betty-90-m
 • https://www.byggmax.se/paviljong-5000-gr%C3%A5-palram-p712695
 • https://www.hemfint.se/paviljong-julie-10-5-p-50710
 • https://www.hemfint.se/paviljong-palermo-3600

Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Plus
Produktnamn
Tjusby