Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Byggmax, Gardenstore, Proffsmagasinet, Skanskabyggvaror & Beijerbygg.

En bra skottkärra kan göra arbetet i trädgården mycket lättare och smidigare. En skottkärra hjälper primärt dig att flytta tunga saker och otympliga saker på ett bra sätt. Med en bra funktionell skottkärra kan du flytta jord, växter och redskap utan att behöva gå fram och tillbaka. Det gör att du slipper belasta rygg och axlar med då arbetet går enklare med skottkärran. Det finns lite olika varianter på skottkärror och därför har vi valt att göra en guide där vi tar fram exempel på de bästa skottkärrorna just nu.

I vårt test blev drömprodukten Hörby Bruk Ekeby 110 Pfg, mellanprodukten Skottkärra H103 och budgetprodukten Skottkärra 1305x620x585, Punkterfritt Däck. Vi har även en specialare: Batteridriven Skottkärra Makita Dcu180z 18v Utan Batteri.

Slutligen har vi fyra bubblare Skottkärra Hörby Bruk 210 L Plast, Skottkärra Galvaniserad Skål, Ekeby 160 L Galv Pfg Skottkärra Hörby Bruk och Trädgårdskärra H77.

Ta del av vår köpguide nedan för att få hjälp, tips och inspiration då du vill hitta den bästa skottkärran för dig. Vi har samlat ett antal olika modeller i olika prisklasser för att alla ska ha chansen att hitta en favorit här! 


Vad är en skottkärra?

En skottkärra är en behållare på ett hjul som du kan fylla med jord, växter och redskap. Genom att du sedan lägger all vikt på hjulet kan du flytta tunga saker på ett enkelt sätt. Där du inte behöver känna att ryggen tar stryk av att du bär saker. Använd skottkärran för att flytta saker och ting på bästa sätt.


Drömprodukten: Hörby Bruk Ekeby 110 Pfg

Hörby Bruk Ekeby 110 Pfg

Hörby Bruk Ekeby 110 Pfg är vår drömprodukt som kommer utrustad med punkterfritt däck och galvaniserat underrede. Det gör verkligen att du kan flytta saker på ett enklare sätt och utan att riskera att däcket får punktering.


Mellanprodukten: Skottkärra H103

Skottkärra H103

Skottkärra H103 kommer med träskalmar och ett galvaniserat underrede. Ett bra mellanalternativ som gör det lättare att flytta växter, redskap och mycket annat utan krångel och problem. Skottkärran som gör att du får ett lättare arbete i trädgården.


Budgetprodukten: Skottkärra 1305x620x585, Punkterfritt Däck

Skottkärra 1305x620x585, Punkterfritt Däck

Skottkärra 1305x620x585, Punkterfritt Däck har en maxbelastning på 100 kg och kommer med ett punkterfritt däck. Arbeta utan att oroa dig över att få punktering och känn hur enklare arbetet blir med hjälp av rätt redskap.


Specialaren: Batteridriven Skottkärra Makita Dcu180z 18v Utan Batteri

Batteridriven Skottkärra Makita Dcu180z 18v Utan Batteri

Batteridriven Skottkärra Makita Dcu180z 18v Utan Batteri är ett optimalt alternativ för dig som flyttar tunga saker då det här batteridrivna alternativet gör allt lättare. Du måste dock köpa till ett batteri men kan då få hjälp när du flyttar saker och ting upp till 130 kg.


Så här genomförde vi testerna för bästa skottkärran:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa skottkärran

Drömprodukten: Hörby Bruk Ekeby 110 Pfg

Hörby Bruk Ekeby 110 Pfg

Hörby Bruk Ekeby 110 Pfg är vårt absoluta drömalternativ som ser till att du enkelt och smidigt kan flytta saker i trädgården. Oavsett om det handlar om att forsla bort jord eller flytta växter och redskap, kan du med vårt drömalternativ enkelt göra detta. Du kan vara säker på att du får en lättare och smidigare arbetsupplevelse. I trädgården eller under byggnationen, oavsett vad du använder skottkärran till blir allt smidigare och lättare. Du kan trots allt vara säker på att du slipper bära allt helt själv.

Information om produkten:

 • Maxbelastning på 200 kg.
 • Punkterfritt däck.
 • Träskalmar.
 • Galvaniserat underrede.
 • Väger 22 kilo.

Det här är drömprodukten för dig som behöver en pålitlig skottkärra att använda dig av i trädgården. Du kan alltid vara säker på att du utan krångel eller problem kan göra arbetet lättare. För det är trots allt något som verkligen kan göra allt smidigare om du har rätt verktyg och redskap. På många sätt kan det innebära att arbetet går betydligt snabbare. Framförallt minskar det påverkar på din rygg, axlar och ben. Något som gör att arbetet inte innebär att du har ont efteråt och det är vad den bästa skottkärran kan påverka.


Mellanprodukten: Skottkärra H103

Skottkärra H103

Skottkärra H103 är ett bra mellanalternativ som passar för dig som vill ha en skottkärra att använda dig av i arbetet i trädgården. Det gör allt smidigare och lättare men innebär också att du slipper bära allt helt själv. Ett utmärkt alternativ för dig som vill forsla bort jord, flytta växter eller ta med dig redskapen ut i trädgården. Den gör arbetet i trädgården mycket enklare och ser till att du inte behöver slita ut dig när du ska göra något.

Information om produkten:

 • Rymmer 90 liter.
 • Träskalmar.
 • Galvaniserat plåt.
 • Luftgummihjul.
 • Vikt 12,3 kilo.

Det här är ett alternativ som kan passa för dina behov. Den uppfyller de flesta kraven du kan tänkas att ha när det gäller en skottkärra. Se bara till att du väljer ut det alternativet som gör ditt liv och arbetet i trädgården lättare. För det är trots allt det allra viktigaste i slutändan. Att du kan känna att du har fått den bästa skottkärran som passar för dig.


Budgetprodukten: Skottkärra 1305x620x585, Punkterfritt Däck

Skottkärra 1305x620x585, Punkterfritt Däck

Skottkärra 1305x620x585, Punkterfritt Däck är ett budgetalternativ men som fortfarande kommer med allt det du kan tänkas att behöva. Du får ett punkteringsfritt däck som gör att du aldrig behöver tänka på punktering. Den har en maxbelastning på 100 kg och en volym på 65 liter. Passar utmärkt för trädgårdsarbeten av alla dess slag. Något som trots allt gör en riktigt stor skillnad i slutändan för dig som vill kunna minska belastningen av trädgårdsarbetet.


Specialaren: Batteridriven Skottkärra Makita Dcu180z 18v Utan Batteri

Batteridriven Skottkärra Makita Dcu180z 18v Utan Batteri

Batteridriven Skottkärra Makita Dcu180z 18v Utan Batteri är en riktig specialare som drivs av ett batteri som du måste köpa till. Det innebär att en elmotor hjälper dig att flytta saker och ting. Det motverkar ökad belastning på rygg och axlar. Dessutom innebär det att du enkelt och smidigt kan flytta tunga saker.

Den har en maxbelastning på 130 kg och hastigheten ligger på 1,5 km per timme med batteriet. Det gör att du enkelt och smidigt kan flytta tunga saker utan att all vikt ligger på dig. För det är viktigt att du kan göra arbetet lättare om du ständigt flyttar tunga saker. Det finns ingen anledning till att du ska slita ut din kropp när det finns hjälp att få av den bästa skottkärran.


Våra bubblare

Skottkärra Hörby Bruk 210 L Plast

Skottkärra Hörby Bruk 210 L Plast

Skottkärra Hörby Bruk 210 L Plast är tillverkad i Sverige och kommer med en volym på 210 liter. Den är tillverkad av plast med träskalmar och kommer färdigmonterad. Passar utmärkt i trädgården, stallet eller där du behöver den. För det är viktigt att du får en skottkärra som uppfyller dina krav och behov.


Skottkärra Galvaniserad Skål

Skottkärra Galvaniserad Skål

Skottkärra Galvaniserad Skål klarar av en maxbelastning på 150 kilo och kommer med en galvaniserad skål. Det gör att du lätt och smidigt kan flytta det du behöver utan en massa krångel eller problem. Man ska trots allt göra det bästa valet som uppfyller ens egna behov. Den här skottkärran kan vara ett bra alternativ som passar för dig.


Ekeby 160 L Galv Pfg Skottkärra Hörby Bruk

Ekeby 160 L Galv Pfg Skottkärra Hörby Bruk

Ekeby 160 L Galv Pfg Skottkärra Hörby Bruk passar perfekt för dig som kör stora volymer av lättare material. Har en volym på 160 liter och korgen är tillverkad av plast med galvaniserade skalmar. Se till att du väljer den skottkärran som passar för dina behov. Det här alternativet kan vara det som passar för dina.


Trädgårdskärra H77

Trädgårdskärra H77

Trädgårdskärra H77 är tillverkad av galvaniserade skalmar och skålen i galvaniserat stål. En riktig arbetshäst som har en volym på 90 liter. Den klarar av det mesta och väger bara 8,7 kg. Det gör att den är enkel att flytta och att använda sig av. Se till att du väljer ut det alternativet som uppfyller dina krav och behov.  


Sammanfattning

Den bästa skottkärran är den som passar för dina behov och som uppfyller dina krav. Man ska nämligen inte underskatta betydelsen av att arbeta med de bästa verktygen. Det leder till att arbetet går snabbare och smidigare. Därför är den bästa skottkärran den som gör ditt arbete lättare och som låter dig flytta det du vill. Oavsett om det är en stor volym som väger lite eller en mindre volym som väger mer. Du hittar olika alternativ i testet som passar för alla tänkbara behov och plånböcker.

I vårt test blev drömprodukten Hörby Bruk Ekeby 110 Pfg, mellanprodukten Skottkärra H103 och budgetprodukten Skottkärra 1305x620x585, Punkterfritt Däck. Vi har även en specialare: Batteridriven Skottkärra Makita Dcu180z 18v Utan Batteri.

Slutligen har vi fyra bubblare Skottkärra Hörby Bruk 210 L Plast, Skottkärra Galvaniserad Skål, Ekeby 160 L Galv Pfg Skottkärra Hörby Bruk och Trädgårdskärra H77.


Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa skottkärran.

Vilken skottkärra passar för mina behov?

Det är utifrån dina behov du måste titta på de olika alternativen av skottkärror. Det finns en mängd olika varianter och det finns även ett batteridrivet alternativ. Välj det som passar för dina behov och krav.

Hur stor skottkärra behöver jag?

Det beror helt och hållet på vilka behov du har. En större skottkärra kan flytta en större volym men inte alltid saker som väger mycket. Därför är det beroende på vad du ska flytta som du ska utgå ifrån när du ska välja en skottkärra.

Behöver jag en batteridriven skottkärra?

Alla behöver inte en batteridriven skottkärra. Om du bara använder den lite då och då, finns det ingen anledning till att välja ett batteridrivet alternativ. Arbetar du mycket och flyttar tunga saker kan det dock vara en bra investering.

Källor
 • https://www.proffsmagasinet.se/tradgard-fritid/tradgardsredskap/karror-och-vagnar/skottkarror/horby-bruk-ekeby-110-pfg-skottkarra-punkteringsfritt-hjul-110-liter-2620043
 • https://www.beijerbygg.se/privat/sv/produkter/f%C3%B6rn%C3%B6denheter/transport-skottk%C3%A4rror/k%C3%A4rror/skottk%C3%A4rra-tr%C3%A4dg%C3%A5rd-h103-900124590
 • https://www.byggmax.se/skottk%C3%A4rra-p28701
 • https://www.gardenstore.se/batteridriven-skottkarra-makita-dcu180z-18v-utan-batteri
 • https://www.gardenstore.se/skottkarra-horby-bruk-210-l-plast
 • https://www.beijerbygg.se/privat/sv/produkter/f%C3%B6rn%C3%B6denheter/transport-skottk%C3%A4rror/skottk%C3%A4rra-galvaniserad-sk%C3%A5l-006060590
 • https://www.skanskabyggvaror.se/utemiljo/tradgardsredskap/ekeby-160-l-galv-pfg-416598/
 • https://www.beijerbygg.se/privat/sv/produkter/f%C3%B6rn%C3%B6denheter/transport-skottk%C3%A4rror/k%C3%A4rror/tr%C3%A4dg%C3%A5rdsk%C3%A4rra-h77
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Hörby Bruk
Produktnamn
Ekeby 110 Pfg