Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Bagarenochkocken.se, Tretti.se, Cervera.se, Whiteaway.se & Kitchentime.se.

I dagens samhälle har blendern tagit sin självklara plats i varje kök med självkänsla. Den passar utmärkt för alla som behöver en snabb och hälsosam start på dagen. Fyll den med ingredienser du gillar. Mixa och det är klart att äta. Har du extra bråttom kan du fylla den kvällen innan och bara trycka på startknappen på morgonen. Var sitt glas åt den lilla familjen eller varför inte ta med i en to-go-vänlig behållare. Ett utmärkt sätt att inta frukost på väg till jobbet eller i lugn och ro när du kommer fram. Lika bra passar det att använda sin blender på kvällen när det ska lagas middag eller serveras ett lättare kvällsmål. Med några grönsaker tillsammans med varmvatten och kryddor kan du mixa till en god och näringsrik soppa på bara några minuter. Desto mer tid kan du ägna åt att inmundiga den medan du välbehövligt varvar ner från dagens alla bestyr. 

Förutom att göra smoothies och mixa maträtter kan du använda en blender till att krossa is till drinkar eller kalla drycker. Med en high speed blender kommer du upp ytterligare en klass och kan göra egen mjölk eller smör av olika nötter. Varför inte mixa ihop några riktigt goda rawfoodbollar till fredagsmyset eller som mellanmål. Sedan har du bara disken kvar. Den gör sig ju inte helt av sig själv, men i det här fallet är det hisnande nära. Efter användning kör du bara några varv med vatten och några droppar av ett skonsamt diskmedel. Alla rester försvinner och sedan är det bara att skölja ur. Disken har aldrig varit enklare eller gått fortare.  

I vår test blev drömprodukten KitchenAid Artisan Power Plus Blender Röd, följd av mellanprodukten HAMILTON BEACH Sound Shield 950, Mixer och vår budgetprodukt Stenfors Blender 1,5 L Svart Anders Petter. Vi har även en specialare: NUTRIBULLET, Nutribullet 600W Black, Mixer.

Slutligen har vi även fyra bubblare MAGICBULLET silver 11 pcs. , Mixer, Vitamix Ascent A2500 Skiffer, Blendtec Blender Classic 575 Polar White, OBH Nordica Pro Mix Blender.

Läs igenom hela guiden för att ta reda på vilken Blender som skulle passa just dig och din plånbok. Vi är övertygade om att du kommer hitta några du gillar.  


Drömprodukten: KitchenAid Artisan Power Plus Blender Röd

KitchenAid Artisan Power Plus Blender Röd

KitchenAid Artisan Power Plus Blender är vår drömprodukt är en av marknadens absolut robustaste och kraftigaste blenders. Hög prestanda, stor och rymlig behållare och asymmetriska knivar som mixar det mesta.  


Mellanprodukten: HAMILTON BEACH Sound Shield 950

Mellanprodukten: HAMILTON BEACH Sound Shield 950

Här presenterar vi en blender med kraftig effekt och en ljuddämpande kåpa som gör det lätt att blanda till sina smoothies även i arla morgonstund utan att förarga grannarna.


Budgetprodukten: Stenfors Blender 1,5 L Svart Anders Petter

Budgetprodukten: Stenfors Blender 1,5 L Svart Anders Petter

Stenfors Blender 1,5 L Svart Anders Petter En riktigt bra och prisvärd blender i budgetklassen. Med sina skarpa knivblad och sin relativt höga effekt löser den dina behov till en helt okey penning.


Specialaren: Nutribullet 600W Black, Mixer

Specialaren: Nutribullet 600W Black, Mixer

Nutribullet 600W Black, Mixer är en mycket användarvänlig och robust blender. Den håller hög kvalité och står stadigt.


Så här genomförde vi testerna för bästa blendern:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.

Vi rekommenderar

Drömprodukten: KitchenAid Artisan Power Plus Blender Röd

KitchenAid Artisan Power Plus Blender Röd

Här kan du njuta av en drömprodukt som i det närmaste beter sig som en riktig assistent. Den fixar allt du behöver på några röda sekunder. KitchenAid Artisan Power Plus blender tar priset som marknadens absolut kraftigaste och mest robusta blender. Inget är för svårt för den här modellen. Den hackar utan bekymmer frusen mat som is, grönsaker och frukt. Tack vare kannans unika design håller den en normal temperatur utåt oavsett vad du stoppat i den. Varmt eller kallt på insidan ger ändå en normal temperatur för händerna när du håller i bringaren.

Drömprodukten: KitchenAid Artisan Power Plus Blender Röd

Det här är en blender som kan leverera maximal prestanda. Den har en kraftfull motor på 3,5 HK som garanterar dig ett suveränt och verkligen professionellt resultat. Vill du göra en smoothie till hela familjen, överraska alla vänner på jobbet eller använda den i arbetet när du lagar mat är det inga problem. Kannan har en kapacitet på 1,65 liter. Det gör att du får ut rejält med portioner varje gång du kör den. Design och funktion när det gäller knivbladen är en annan detalj som ser till att du får ett enastående resultat. Dess asymmetriska knivblad är patenterade. Framtagna för att mixa i olika vinklar och på så sätt få med sig all mat och skapa en jämt och fin mix, utan att något fastnar längs kanterna. En medföljande Flex Edge Tamper gör det lätt att skrapa kanterna eller, om behov skulle uppstå, trycka ner alla ingredienser i kannan. 

Drömprodukten: KitchenAid Artisan Power Plus Blender Röd
Drömprodukten: KitchenAid Artisan Power Plus Blender Röd

Mellanprodukten: HAMILTON BEACH Sound Shield 950, Mixer

Mellanprodukten: HAMILTON BEACH Sound Shield 950

En mixer som den här är nästan omöjligt att vara utan i dessa dagar. Den hjälper dig att snabbt mixa och blanda allt det du behöver. Grönsaker till middagen, frukt och bär till smoothie, Nötter och frön kan hackas och blandas i både mat och delikata efterrätter. Med HAMILTON BEACH Sound Shield 950, mixer följer en speciell kåpa som gör att ljudet dämpas när du använder den. Underbart när du själv är uppe tidigt och inte vill väcka familjen. Ett tips för morgonpigga är att ta fram alla ingredienser, som ligger i frysen redan dagen innan. Då kan de tina i kannan och när det är dags är det bara att trycka på knappen.

Mellanprodukten: HAMILTON BEACH Sound Shield 950

Med en motor på 1,27 HK som levererar en effekt på 950 watt har du en blender som räcker långt även om du har höga krav på effektivitet och prestanda. Det går att välja mellan fem olika hastigheter vilket gör att du får en större möjlighet till variation, beroende på vilket innehåll du vill mixa och blanda. Kannan är stor och rejäl. Den rymmer 1,5 liter, så den lämpar sig för både små och stora portioner. 

Mellanprodukten: HAMILTON BEACH Sound Shield 950

Budgetprodukten: Stenfors Blender 1,5 L Svart Anders Petter

Budgetprodukten: Stenfors Blender 1,5 L Svart Anders Petter

En prisvärd blender tillverkad i Kina. Den är gjord i borstat rostfritt stål och plast med garanti på att den håller ett år. En snygg design som passar in i de allra flesta kök och kan ha sin givna plats på bänken. Där står den lättillgängligt när det är dags att mixa sig en smoothie, fluffa till såsen till proffsnivå eller göra pure av lättkokta grönsaker. En maskin som passar hela familjens behov.

Här har du en bra och rejäl blender i budgetklassen. Med sin höga effekt på 600 W och sina skarpa knivblad klarar den mycket väl att krossa is och mixa frysta bär. Här är det bara att ställa in val av hastighet och köra igång. Det finns hela 5 olika hastigheter att välja mellan och på toppen av det har du även en pulsfunktion. Den kan du använda när du vill köra lite mer intensivt, vilket oftast sker i början av mixningen. Bra funktioner och prestanda till ett lika bra pris. 


Specialaren: Nutribullet 600W Black, Mixer  

Specialaren: Nutribullet 600W Black, Mixer

Vår specialare har valt att hålla en enda hastighet men det gör den med besked. Den klarar till och med frysta bär utan att krångla, så länge man häller i tillräckligt med vätska. Den håller en hög kvalité när du vill ha maten mixad för en snabb och lättlagad måltid. Då designen är enkelt och rejäl utan krångligheter och sköra detaljer blir den oemotståndligt användarvänlig. Det bidrar till att man lätt fattar tycke för den vilket leder till mer och mer experiment i matväg för att ha nytta av den. Vad sägs om att med lätthet göra egna chiliflakes eller din egen gazpacho en varm dag. Med en blender av det här slaget går matlagningen som en dans. 

Produkten har en motoreffekt på 600W vilket är helt okey i de flesta sammanhang. Kapaciteten ligger strax under litern, man får här nöja sig med en kanna som tar 0,7 liter. Helt okey för ett ensamhushåll men är det en stor familj kan man behöva köra i två omgångar. Levereras i en klassisk snygg svart modell som passar in i de flesta miljöer. 

Specialaren: Nutribullet 600W Black, Mixer
Specialaren: Nutribullet 600W Black, Mixer

Våra bubblare

MAGICBULLET silver 11 pcs

MAGICBULLET silver 11 pcs

MAGICBULLET silver 11 pcs håller en lite lägre kapacitet än de andra. Men med en effekt på 200W kommer den ändå långt. Det är inga problem att göra smoothies eller mixa ångkokta grönsaker. Möjligen behöver du vara lite mer förutseende och hinna få fram dina frysvaror i god tid före så att det går att mixa dem och få fram en härlig smoothie eller soppa på bordet. Med en design i silver är det lätt att den kommer till sin rätt i var mans köks. Här har den sin självklara plats och kan användas till dina dagliga behov. Kannan rymmer en dryg halvliter och det är gott och väl tillräckligt för en vuxen måltid. Med en mixer i köket går de lätt att svänga ihop dagens måltid. 

MAGICBULLET silver 11 pcs

Vitamix Ascent A2500 Skiffer

Vitamix Ascent A2500 Skiffer

Vitamix Ascent A2500 Skiffer är en blender med den senaste tekniken där man siktar på att uppnå toppklass och leverera enastående bra resultat under lång tid. Företaget lämnar ända upp till 10 års garanti för detta lilla mästerverk. Med sin banbrytande teknik och exceptionella styrka kommer denna blender vara något att räkna med. Den är utrustad med trådlös teknik och har flera förinställda program färdiga att följas. 

Maskinen kan känna av vilken av de olika behållarna som används och på så sätt anpassa sig efter det. Skulle man hellre vilja ställa in sina program manuellt är det självklart ett val man har. Blendern är utformad för att passa de flesta och mixa det mesta. Knivarna är skarpa och effektiva, slipade med laser. Säkerhetssystemet som driver blendern gör att den bara går igång om allt är korrekt monterat. Kannan rymmer hela 2 liter. En stor och mäktig behållare för rejäla måltider. 


Blendtec Blender Classic 575 Polar White

Blendtec Blender Classic 575 Polar White

Blendtec Blender Classic 575 Polar White är en stilren enkel mixer som ger ett resultat som få andra ger. Med sin helgjutna bottendel och fyrkantiga design är den ämnad att skapa en optimal virvel. Det finns fem olika hastigheter att välja mellan samt en pulsfunktion. För den som så önskar kan man i översta raden även välja förinställda program och låta maskinen gå medan man gör annat. Ett måste när man gillar multitasking. Maxeffekten ligger på 2560 W vilket är mer än de flesta. Kraften och styrkan i maskinen gör det möjligt att ta sig an varenda utmaning som finns att uppbringa. Med sin kraft kan blendern bryta ner cellväggarna i maten och göra den mer lättillgänglig när det gäller att uppta näring. Rawfood, röror, såser, soppor, barnmatspuré, smoothies, är bara några exempel på allt gott du kan trolla fram i köket med en blender. Du får dessutom en garanti på motor och kanna i 8 underbara år.


OBH Nordica Pro Mix Blender

OBH Nordica Pro Mix Blender

Avslutningsvis bubblar det upp en blender runt 1000 lappen som är både stark och smidig. En liten pärla i köket som är både enkelt i sin design och lätt att använda. Få delar gör den lätt att rengöra och du kommer kunna göra smoothies lika väl som att du krossar din is till en härlig drink. Det finns tre förinställda program du kan använda dig av och här kan du krossa is, göra en smoothie och kom ihåg att den kan köras i steglös hastighet. Designen är stilrent snygg. Dess effekt ligger på hela 1000W vilket borgar för dess höga prestanda trots att den är förhållandevis liten. Kannan är helt i glas vilket gör den hållbar och mer eller mindre okänslig för repor. Den är lätt att rengöra och tål dessutom maskindisk.

OBH Nordica Pro Mix Blender

Sammanfattning

En blender kan ge dig ett helt nytt liv. Det blir plötsligt lätt att skapa en hälsosam start på dagen. Mixa dina favoritfrukter eller bär tillsammans med några gröna, näringsrika bladgrönsaker och vips har du en hälsosam frukost. Maskinen diskar sig nästan själv om man kör några varv med vatten och diskmedel vilket gör det lätt att välja den här produkten. Kör ner några lätt kokta grönsaker och fixa en barnmatspuré eller gör en värmande god soppa som ligger lent och fint i munnen. En del av de blenders som finns på marknaden idag erbjuder to-go-behållare som går att mixa direkt i och ta med sig när man är på språng, på väg till jobb, träning eller ska på resa.

I vår test blev drömprodukten KitchenAid Artisan Power Plus Blender Röd, följd av mellanprodukten HAMILTON BEACH Sound Shield 950, Mixer och vår budgetprodukt Stenfors Blender 1,5 L Svart Anders Petter. Vi har även en specialare: NUTRIBULLET, Nutribullet 600W Black, Mixer.

Slutligen har vi även fyra bubblare MAGICBULLET silver 11 pcs. , Mixer, Vitamix Ascent A2500 Skiffer, Blendtec Blender Classic 575 Polar White, OBH Nordica Pro Mix Blender.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa blendern.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en blender?

Välj en modell som passar både plånbok och behov. Har du aldrig använt någon innan kan det vara helt okej att börja med något mindre kostsamt för att kunna laga bra och näringsrik mat. Välj någon med den prestandan du har mest behov av. En design du gillar gör att det blir lättare att ha den framme och det i sin tur bidrar till att du faktiskt använder den. 

Vad är en bra blender?

En bra blender är stabil, lätt att rengöra och har en bra prestanda. Den mixar enkelt med vassa knivar, har flera hastigheter och klarar frysta ingredienser. Den bör också vara tillräckligt snygg för att stå framme så att man slipper ta fram den ur skåpet varje gång den ska användas. 

Vad är en dålig blender?

Är den för lätt kan den bli lite ranglig. Se upp så att knivarna inte är slöa, utan vassa och monterade så att de drar ingredienserna nedåt. 

Källor
  • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/mixer-blender/kitchenaid-artisan-power-plus-blender-rod/
  • https://www.tretti.se/hushall/koksapparat/blender/product/hamilton-beach-sound-shield-950/
  • https://www.cervera.se/produkt/stenfors-blender-15-l-svart
  • https://www.tretti.se/hushall/koksapparat/blender/product/nutribullet-600w-black-5-pcs/
  • https://www.whiteaway.se/hushall/koksapparat/blender/product/magicbullet-silver-11-pcs/
  • https://www.kitchentime.se/p/vitamix-ascent-a2500-skiffer
  • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/mixer-blender/blendtec-blender-classic-575-polar-white/
  • https://www.kitchentime.se/p/pro-mix-blender

Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
KitchenAid
Produktnamn
Artisan Power Plus Blender Röd