Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Byggmax, Hemfint & Gardenstore.

För att festen ska bli lyckad krävs det bästa partytält som du kan hitta för att festen ska bli trevlig och lyckad oberoende av väder och vind. Det är enkelt att planera ett party och upptäcka att det kommer att regna och förstöra allt. Har du då ett partytält är det inga problem att ha festen trots detta. För det är ibland skönt att kunna sitta utomhus och njuta av vädret som början på ett party. Att kunna vistas utomhus är ibland nödvändigt om man ska ha många som kommer på festen. Genom att välja ett partytält där alla får plats behöver man aldrig tänka på om vädret kommer att första festen. För dig som har en paviljong är det inte nödvändigt att ha ett separat partytält om alla får plats i paviljongen.

I vårt test blev drömprodukten Partytält i PVC – 4 x 60 m, mellanprodukten Partytält Outfit 5x4m och budgetprodukten Pavillon Aluminium / Polyester. Vi har även en specialare: Paviljong Outfit DELUXE 3x4m.

Slutligen har vi fyra bubblare: Partytält i PVC – 4 x 8 m, Partytält i PVC – 5 x 20 m, Sidovägg Pavillon och Partytält i PVC – 4 x 50 m.

Ta del av vår köpguide nedan för att få hjälp, tips och inspiration då du vill hitta det bästa partytält för dig. Vi har samlat ett antal olika modeller i olika prisklasser för att alla ska ha chansen att hitta en favorit här! 


Vad är ett partytält?

Ett partytält är ett stort tält som fungerar på samma sätt som en paviljong. Den skyddar mot väder och vind men också för starkt solsken. Det gör att man kan sitta ute och njuta av sommaren, hösten eller våren utan att påverkas av om det regnar. Ett perfekt alternativ när man vill ge människor på partyt ett skydd mot vädret. Gör det även trevligare när man ska ha en middag utomhus.


Drömprodukten: Partytält i PVC – 4 x 60 m

Partytält i PVC - 4 x 60 m

Partytält i PVC – 4 x 60 m är ett enormt partytält gjort i PVC som har samma storlek som ett mindre hus och som kan användas under alla årstider. Både sommar och vinter är det här partytältet passande för och det kan rymma många människor med sina 240 kvm.


Mellanprodukten: Partytält Outfit 5x4m

Partytält Outfit 5x4m

Partytält Outfit 5x4m är ett perfekt mellanalternativ som ser till att du kan ha festen utomhus även när det är blåsigt eller när det regnar. 20 kvm räcker gott för de flesta fester där man inte har hundratals gäster.


Budgetprodukten: Pavillon Aluminium / Polyester

Pavillon Aluminium / Polyester

Pavillon Aluminium / Polyester är enkelt att sätta upp och ta ner efter behov. Ger ett bra skydd mot regniga dagar och gör att man kan ha en skyddad yta på 9 kvm utomhus.


Specialaren: Paviljong Outfit DELUXE 3x4m

Paviljong Outfit DELUXE 3x4m

Paviljong Outfit DELUXE 3x4m är ett otroligt partytält som ser helt fantastiskt ut och är utrustad med myggnät med en yta på 12 kvm. Ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha ett vackrare partytält.


Så här genomförde vi testerna för bästa partytält:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa partytält

Drömprodukten: Partytält i PVC – 4 x 60 m

Partytält i PVC - 4 x 60 m

Partytält i PVC – 4 x 60 m är vårt absoluta drömalternativ som mäter hela 240 kvm och därmed är ett riktigt stort partytält. Passar utmärkt för dig som vill kunna ha ett riktigt party utomhus utan att vara begränsad av ditt partytält. Det här alternativet kommer utrustad med ventiler för att du ska kunna undvika bastueffekten. Något som annars kan vara väldigt vanligt med många människor som befinner sig i ett partytält. Du kan också vara säker på att det blir en trevlig fest oavsett årstid då du även under vintern kan använda dig av det här tältet. Det ger dig flera möjligheter att känna att du har möjligheten att ha en fest på precis dina egna villkor.

Information om produkten:

 • Tillverkad i PVC.
 • Yta på 240 kvm.
 • Välj ram som passar dina behov.
 • Dubbla ventiler.
 • Möjlighet att välja tak.

Det här är ett partytält som kan uppfylla alla tänkbara krav och behov. Du har valmöjligheter när det gäller ram och tak. För att den ska klara av vinterhalvåret krävs det att du väljer rätt ram för detta. Vill du bara kunna använda partytältet under sommaren kan du välja en annan ram.


Mellanprodukten: Partytält Outfit 5x4m

Partytält Outfit 5x4m

Partytält Outfit 5x4m är ett bra alternativ för dig som behöver ett stort och rymligt partytält som inte är enormt. Det här alternativet har en yta på 20 kvm och klarar av de flesta väderlekar. Du kan vara säker på att festen blir lyckad även om det regnar eller är blåsigt ute. Då det här partytältet skyddar på alla sidor och skapar en trevlig miljö för alla som deltar på festen.

Information om produkten:

 • 20 kvm.
 • Klarar de flesta väderlekar.
 • Tak i PE.
 • Sidoväggar i PE.

Du kan vara säker på att du med det här partytältet ser till att få en riktigt trevlig fest. Var förberedd på att vädret kan slå om. Det är trots allt vanligt i Sverige att det börjar regna, även under sommaren. Om du då har rätt partytält kan du vara säker på att du fortfarande kan ha en trevlig fest utan att alla deltagare är dyngsura i slutet av kvällen.


Budgetprodukten: Pavillon Aluminium / Polyester

Pavillon Aluminium / Polyester

Pavillon Aluminium / Polyester är vårt budgetalternativ och passar utmärkt för en massa olika behov. Ett perfekt sätt att skydda en liten bar eller bord från regnet. Partytältet täcker en yta på 9 kvm och passar även utmärkt för att ge människor en skyddad plats att vistas på. På många sätt kan det vara skönt att kunna vistas ute när man välj har möjligheten att göra det.


Specialaren: Paviljong Outfit DELUXE 3x4m

Paviljong Outfit DELUXE 3x4m

Paviljong Outfit DELUXE 3x4m är ett otroligt vackert partytält som verkligen kan göra festen lyckad. Den har ett utseende som drar till sig uppmärksamhet och har en takhöjd på 2,75 meter. Det gör att alla kan vistas under partytältet om det börjar regna. Kommer med myggnät som gör att man kan hålla myggorna borta.

Tillverkad i Polyester och har sidoväggar som kan skydda mot väder och vind om det krävs. Om det är en vindstilla dag kan man ta bort sidoväggarna. Det gör att man alltid har möjligheten att få en skyddad plats för människor att vistas på under en fest utomhus.


Våra bubblare

Partytält i PVC – 4 x 8 m

Partytält i PVC - 4 x 8 m

Partytält i PVC – 4 x 8 m ger dig en yta på 32 kvm där man kan vistas under en fest och det är tillräckligt med plats för väldigt många människor. Framförallt finns det dubbla ventiler som gör att det inte blir en bastueffekt i partytältet. Du kan välja olika ramar som passar för alla årets årstider. Ett utmärkt alternativ för dig som vill ha ett lite större partytält.


Partytält i PVC – 5 x 20 m

Partytält i PVC - 5 x 20 m

Partytält i PVC – 5 x 20 m ger dig en yta på 100 kvm och på många sätt är det ett helt hem du kan smälla upp vid behov. Det ger dig en yta som räcker för gott om människor att sitta och äta eller att dansa. Kommer med flera valbara ramar som gör att partytältet kan användas året om. Få möjligheten att ha en fest som passar för just dina behov även när det finns risk för regn och vind.


Sidovägg Pavillon

Sidovägg Pavillon

Sidovägg Pavillon är ett bra alternativ för dig som vill skapa en skyddad yta med för exempelvis en bar eller för ett matbord. Det här partytältet är öppen på ena sidan och har en vägg på andra. Det skapar en öppnare miljö som gör det möjligt för människor att röra på sig ut och in.


Partytält i PVC – 4 x 50 m

Partytält i PVC - 4 x 50 m

Partytält i PVC – 4 x 50 m är ett riktigt stort partytält med en yta på 200 kvm och som ser till att du kan smälla upp ett hem tillfälligt. Ha en stor fest med många människor utan att oroa dig över om alla får plats. För i ett partytält på 200 kvm är det ingen brist på yta. Du kan välja olika ramar som gör att tältet kan användas året om. Om det behövs.


Sammanfattning

Om du ska ha en fest behöver du det bästa partytält som uppfyller dina krav och behov. Du kan med de olika alternativen du hittar i testet välja ut precis det som passar för dig. Om du behöver ett partytält som kan användas året om finns det. Är det ett mindre partytält för att skydda en bar eller ett bord med mat finns det också. Det enda viktiga är att du väljer ett alternativ som passar för just dina behov och din plånbok.

I vårt test blev drömprodukten Partytält i PVC – 4 x 60 m, mellanprodukten Partytält Outfit 5x4m och budgetprodukten Pavillon Aluminium / Polyester. Vi har även en specialare: Paviljong Outfit DELUXE 3x4m.

Slutligen har vi fyra bubblare: Partytält i PVC – 4 x 8 m, Partytält i PVC – 5 x 20 m, Sidovägg Pavillon och Partytält i PVC – 4 x 50 m.


Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av det bästa partytält.

Behöver jag ett partytält?

Planerar du att ha en fest utomhus är ett partytält nästan ett måste. Det gör att risken för att regn eller vind ska förstöra festen mindre. Framförallt kan det bli en varmare och trevligare stämningen med ett partytält

Hur stort partytält behöver jag?

Det finns partytält i alla tänkbara storlekar och som uppfyller alla behov. Du kan hitta ett alternativ på 260 kvm eller ett på 9 kvm. Det enda viktiga är att utgå ifrån behoven du har och då gäller det att tänka på hur många gäster som kommer.

Vilket är det bästa partytältet?

I testet hittar du flera alternativ och det bästa partytält du kan hitta är det som passar för dig. Där du får en skyddad yta som uppfyller dina krav och behov. Det är trots allt viktigt att du väljer det alternativet som passar för just dig.

Källor
 • https://www.hemfint.se/partytalt-i-pvc-4-x-60
 • https://www.gardenstore.se/partytalt-outfit-5x4m
 • https://www.byggmax.se/pavillon-p156838
 • https://www.gardenstore.se/paviljong-outfit-deluxe-3x4m
 • https://www.hemfint.se/partytalt-i-pvc-4-x-8
 • https://www.hemfint.se/partytalt-i-pvc-5-x-20
 • https://www.byggmax.se/sidov%C3%A4gg-pavillon-p156839
 • https://www.hemfint.se/partytalt-i-pvc-4-x-50

Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Gardeney
Produktnamn
Partytält i PVC - 4 x 60 m