Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Byggmax.se, Granngården & Gardenstore.se.

För dig som arbetar mycket i trädgården är en kompostkvarn ett given produkt att införskaffa. Det är ett verktyg som tar grenar och kvistar och maler ner dessa. Du kan sedan använda de nermalda grenarna som kompost eller använda de som marktäckare under exempelvis en häck. Att välja rätt produkt innebär att du kan använda grenar och kvistar på ett bättre sätt. Istället för att försöka att göra dig av med dessa kan du istället använda dem som kompost. Ett ypperligt sätt att använda de resurser som trots allt finns i trädgården och som man sällan utnyttjar. På det här sättet kan du använda grenarna och kvistarna från när du använt grensaxen..

I vårt test blev drömprodukten Kompostkvarn Bosch AXT 25 D, mellanprodukten Kompostkvarn SDE 2800 EVO WOLF-GARTEN och budgetprodukten Kompostkvarn Stiga BIo Master 2200. Vi har även en specialare: Kompostkvarn Solo by AL-KO TCS Duo-Tec 3000.

Slutligen har vi fyra bubblare: Kompostkvarn Stihl GHE 150, Kompostkvarn Black & Decker 2800W, Kompostkvarn Stiga Bio Silent 2500 och Kompostkvarn Stihl GHE 140.

Ta del av vår köpguide nedan för att få hjälp, tips och inspiration då du vill hitta den bästa kompostkvarnen för dig. Vi har samlat ett antal olika modeller i olika prisklasser för att alla ska ha chansen att hitta en favorit här! 


Vad är en kompostkvarn?

Det är en kvarn som maler ner dina grenar och kvistar och gör om dessa till kompostmaterial. Ett enklare sätt att bli av med grenar och kvistar än att försöka att slänga dem.


Drömprodukten: Kompostkvarn Bosch AXT 25 D

Kompostkvarn Bosch AXT 25 D

Kompostkvarn Bosch AXT 25 D har en 2500 watt motor som reducerar kvistar och grenar med en 40mm tjocklek utan problem. Vår absoluta drömprodukt som klarar av det mesta.


Mellanprodukten: Kompostkvarn SDE 2800 EVO WOLF-GARTEN

Kompostkvarn SDE 2800 EVO WOLF-GARTEN

Kompostkvarn SDE 2800 EVO WOLF-GARTEN har en motor på hela 2800 watt och reducerar kvistar och grenar med en tjocklek på 45mm utan problem.


Budgetprodukten: Kompostkvarn Stiga BIo Master 2200

Kompostkvarn Stiga BIo Master 2200

Kompostkvarn Stiga BIo Master 2200 klarar av grenar och kvistar med 40 mm tjocklek och har en effekt på 2200 watt för effektiv finfördelning.


Specialaren: Kompostkvarn Solo by AL-KO TCS Duo-Tec 3000

Kompostkvarn Solo by AL-KO TCS Duo-Tec 3000

Kompostkvarn Solo by AL-KO TCS Duo-Tec 3000 gör om kvistar och grenar till kompostmaterial med en effekt på 2500 watt och klarar även av mjukare material.


Så här genomförde vi testerna för bästa kompostkvarnen:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa kompostkvarnen

Drömprodukten: Kompostkvarn Bosch AXT 25 D

Kompostkvarn Bosch AXT 25 D

Kompostkvarn Bosch AXT 25 D är kompostkvarnen som gör ett snabbt arbete av både grenar och kvistar. Du kan enkelt ta allt restmaterial som kommit av arbetet i trädgården och göra om det till ett kompostmaterial. Alternativt kan du använda det som marktäckare runt en häck. Att helt enkelt veta hur man ska hantera material som kommit av trädgårdsarbete gör allt lättare. När du har en kompost kan du vara säker på att du får ny jord att använda.

Information om produkten:

 • Klarar en tjocklek på 40mm.
 • Har en motor med 2500w i effekt.
 • Avtagbar tratt för enklare förvaring.
 • Låg bullernivå.

Att välja den bästa kompostkvarnen är alltid ett bra alternativ. Du kommer på det här sättet att kunna vara säker på att du får ut det mesta av restmaterialet i trädgården. Dessutom blir det lättare att göra sig av med sådant som annars bara ligger och skräpar och använda det på ett bra sätt. Man ska trots allt inte underskatta hur mycket lättare trädgårdsarbetet blir med den bästa kompostkvarnen.


Mellanprodukten: Kompostkvarn SDE 2800 EVO WOLF-GARTEN

Kompostkvarn SDE 2800 EVO WOLF-GARTEN

Kompostkvarn SDE 2800 EVO WOLF-GARTEN ger dig optimalt flis och kompostmaterial av både kvistar och grenar. Att arbeta i trädgården genererar trots allt en del restmaterial som du med rätt kompostkvarn kan göra dig av med. Du får då ett nedbrytningsbart material att lägga på komposten. Det ger dig också tillgång till näringsrik jord i framtiden.

Information om produkten:

 • Effekt på 2800w.
 • Fungerar enligt hyvlingsprincipen.
 • Ger optimalt flis.
 • Väger 24 kilo.

Du har alltid möjligheten att bli av med grenar och kvistar om du använder dig av den bästa kompostkvarnen. Det är trots allt viktigt att välja ut det bästa alternativet. På det här sättet kan du vara säker på att du får kompostmaterial av det restmaterial som bildats av trädgårdsarbetet.


Budgetprodukten: Kompostkvarn Stiga BIo Master 2200

Kompostkvarn Stiga BIo Master 2200

Kompostkvarn Stiga BIo Master 2200 är vårt budgetalternativ men fungerar minst lika bra som många dyrare maskiner. Den kommer med vändbara knivar och reducerar enkelt grenar och kvistar på upp till 40 mm. Dessutom har den en motor med en effekt på 2200 watt och klarar av att göra arbetet snabbt och enkelt. Kommer med en uppsamlingsbehållare i textil på 50 liter.


Specialaren: Kompostkvarn Solo by AL-KO TCS Duo-Tec 3000

Kompostkvarn Solo by AL-KO TCS Duo-Tec 3000

Kompostkvarn Solo by AL-KO TCS Duo-Tec 3000 kommer med en riktigt stor huvudtratt som också är avtagbar för enklare förvaring. Använder sig av ett knivsystem för att skära sönder både grenar och kvistar till ett flis som kan användas som kompost. Klarar av grenar med en diameter på 43mm. Du kan därmed göra arbetet enklare och smidigare för dig själv. Den bästa kompostkvarnen är trots allt den du använder dig av och som fungerar för dina behov.

Den väger 57 kilo och kan lätt förvaras för dig som har plats för den. Bli av med ditt trädgårdsavfall utan en massa krångel och få ett lättare liv i slutändan. Det är trots allt viktigt att du kan välja ut den kompostkvarnen som gör allt bättre för just dig och dina behov.


Våra bubblare

Kompostkvarn Stihl GHE 150

Kompostkvarn Stihl GHE 150

Kompostkvarn Stihl GHE 150 har blivit utvald till bäst i test under flera recensioner och gör ett snabbt arbete av både grenar och kvistar. Den kommer med en motor på 2500 watt och använder sig av ett knivsystem för att flisa sönder trädgårdsavfall. Kompostkvarnen klarar dock bara grenar på upp till 35mm i diameter. Det är dock något som räcker för de allra flesta. Alla behöver trots allt inte en kompostkvarn som klarar av riktigt tjocka grenar. Du väljer själv vad som passar för dina behov.

Den här kompostkvarnen väger 26 kilo och kommer med extra säkerhetsfunktioner. Dubbla strömbrytare stänger motorn direkt om kåpan öppnas. Vilket ger dig en extra trygghet och innebär att det går att använda den utan oro.


Kompostkvarn Black & Decker 2800W

Kompostkvarn Black & Decker 2800W

Kompostkvarn Black & Decker 2800W är en riktigt tyst kompostkvarn som kommer med en stark motor på 2800 watt. Den gör snabbt om dina kvistar och grenar till näringsrik kompost att använda dig av eller som marktäckning under vintern. Att välja den bästa kompostkvarnen kan göra det lättare för dig att hitta ett alternativ som passar för just dina behov. Det är trots allt du som ska kunna få den produkten som uppfyller dina krav. Väljer du det här alternativet kan du vara säker på att du får ett bra alternativ.

Kompostkvarn Stiga Bio Silent 2500

Kompostkvarn Stiga Bio Silent 2500

Kompostkvarn Stiga Bio Silent 2500 har en 45l uppsamlingsbox och är både tystlåten och effektiv. Den har en motor på 2500 watt för att effektivt och snabbt reducera både grenar och kvistar till kompost. Den har en överbelastningsströmbrytare och väger 29 kilo. Ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha en riktigt bra kompostkvarn. Den klarar av en diameter på upp till 45mm för att du ska bli av med även de tjockaste grenarna. Att bli av med trädgårdsavfall behöver inte vara svårt om du väljer det här alternativet.

Kompostkvarn Stihl GHE 140

Kompostkvarn Stihl GHE 140

Kompostkvarn Stihl GHE 140 klarar av 40mm i diameter när det gäller både grenar och kvistar. Du kan därmed snabbt och enkelt klara av arbetet utan krångel. Den har en kompostbehållare på 60 liter och du behöver inte tömma den speciellt ofta när du arbetar. Dessutom har den en motor med en effekt på 2500 watt och en unik hopfällningsmekanism. Det gör att du kan få plats med den även om det inte riktigt finns plats.

Sammanfattning

Att välja den bästa kompostkvarnen bygger helt och hållet på vilka behov du har. Det är du som ska få ett lättare liv och ett verktyg som uppfyller dina krav. I vårt test hitta du flera varianter som kan passa för alla typer av trädgårdar och behov. Utgå ifrån vilka behov du har och välj den kompostkvarnen som uppfyller dessa och som passar för just din plånbok.

I vårt test blev drömprodukten Kompostkvarn Bosch AXT 25 D, mellanprodukten Kompostkvarn SDE 2800 EVO WOLF-GARTEN och budgetprodukten Kompostkvarn Stiga BIo Master 2200. Vi har även en specialare: Kompostkvarn Solo by AL-KO TCS Duo-Tec 3000.

Slutligen har vi fyra bubblare: Kompostkvarn Stihl GHE 150, Kompostkvarn Black & Decker 2800W, Kompostkvarn Stiga Bio Silent 2500 och Kompostkvarn Stihl GHE 140.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa kompostkvarnen.

Behöver jag en kompostkvarn?

Om du får mycket restavfall från ditt trädgårdsarbete i form av grenar och kvistar kan det verkligen vara en bra idé. Du kan då vara säker på att du får näringsrik kompost av detta. Istället för att du slänger bort material som kan användas.

Vilken kompostkvarn är den bästa?

Det beror på flera faktorer och framförallt handlar det om hur mycket plats du har för en sådan. Alla kompostkvarnar i vårt test är bra och klarar av arbetet med att göra om kvistar och grenar till kompost. Välj bara det alternativet som passar för dina behov.

Är motoreffekten viktig i valet av kompostkvarn?

Att välja en kompostkvarn som passar för dina behov är viktigt. Motoreffekten gör dock en skillnad. Starkare motor klarar av arbetet snabbare och även större grenar och kvistar.

Källor
 • https://www.gardenstore.se/kompostkvarn-bosch-axt-25-d
 • https://www.byggmax.se/tr%C3%A4dg%C3%A5rd/tr%C3%A4dg%C3%A5rdsmaskiner/%C3%B6vriga-tr%C3%A4dg%C3%A5rdsmaskiner/kompostkvarn-sde-2800-evo-wolf-garten-p7038662
 • https://www.gardenstore.se/kompostkvarn-stiga-bio-master-2200
 • https://www.gardenstore.se/kompostkvarn-solo-by-al-ko-tcs-duo-tec-3000
 • https://www.granngarden.se/kompostkvarn-stihl-ghe-150/p/1263168
 • https://www.gardenstore.se/kompostkvarn-stiga-bio-silent-2500
 • https://www.gardenstore.se/kompostkvarn-black-decker-2800w
 • https://www.granngarden.se/kompostkvarn-stihl-ghe-140/p/1263167
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Bosch
Produktnamn
AXT 25 D