Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Byggmax.se & Gardenstore.se.

Rätt verktyg gör en stor skillnad när det kommer till arbete i trädgården och den bästa grensaxen är ett alternativ som gör allt lättare. Trädgårdsarbetet kan göras betydligt lättare om du har en grensax som låter dig klippa av grenar eller annat som måste klippas av i trädgården. Det är något som krävs för att få bort grenar som är i vägen men kan också vara bra för att trädet ska växa ordentligt. Att beskära ett träd kan göra det stadigare och om det är ett fruktträd kan det innebära en bättre skörd. Grensaxen låter dig klippa tjocka grenar och ger ett bättre snitt än om du använder en såg.

När det kommer till den bästa grensaxen har vi i vårt test tittar närmare på flera produkter. I vårt test blev drömprodukten Grensax Felco 22, mellanprodukten Grensax ARS PRO Medium och budgetprodukten GRENSAX L38 SINGLESTEP SS FISKARS. Vi har även en specialare: Grensax Bosch Keo Li.

Slutligen har vi fyra bubblare: Grensax ARS Power Anvil, Grensax WOLF-Garten RS 900 T Power Cut, Grensax Felco 210C-60 och Stångsax Gardena StarCut 160 Plus.

Ta del av vår köpguide nedan för att få hjälp, tips och inspiration då du vill hitta den bästa grensaxen för dig. Vi har samlat ett antal olika modeller i olika prisklasser för att alla ska ha chansen att hitta en favorit här! 


Vad är en grensax?

En grensax är ett verktyg som låter dig klippa eller kapa grenar både på träd och buskar. Ett verktyg som hjälper dig att enklare kunna beskära träden för en bättre skörd och ett vackrare träd.


Drömprodukten: Grensax Felco 22

Grensax Felco 22

Grensax Felco 22 klarar av grenar med en diameter upp till 45mm och den är 84 cm lång, vilket ger dig möjligheten att nå grenarna på ett enkelt sätt.


Mellanprodukten: Grensax ARS PRO Medium

Grensax ARS PRO Medium

Grensax ARS PRO Medium är en mindre grensax som har ett ergonomiskt grepp och har även en förbättrad stötdämpning som minskar vibrationer.


Budgetprodukten: Grensax L38 Singlestep Ss Fiskars

GRENSAX L38 SINGLESTEP SS FISKARS

Grensax L38 Singlestep Ss Fiskars klarar av grenar med en diameter upp till 40mm, tillverkad av härdat stål med en nonstick beläggning för att underlätta kapningen.


Specialaren: Grensax Bosch Keo Li

Grensax Bosch Keo Li

Grensax Bosch Keo Li är en trädgårdssåg som är perfekt att använda till att kapa grenar och mycket annat. Sladdlös och drivs av ett 10,8 v batteri samt har ett softgrip.


Så här genomförde vi testerna för bästa grensaxen:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa grensaxen

Drömprodukten: Grensax Felco 22

Grensax Felco 22

Vår drömprodukt är Grensax Felco 22 som är perfekt för dig som behöver kapa eller klippa grenar som är lite grövre. Den kan klippa grenar med en diameter om 45mm. Det långa handtaget gör också att du enkelt kan komma åt grenar som sitter lite högre upp. Eller där det kan vara svårt att komma åt på annat vis. Den bästa grensaxen i vårt test som verkligen gör det enkelt för dig att kunna beskära träd och buskar på ett effektivt sätt.

Information om produkten:

 • Klipper grenar med en diameter om 45mm.
 • Skärlängd: 84 cm.
 • Utbytbara delar.
 • Tvåhandsgrensax.

Att kunna hitta precis den produkten du behöver är viktigt. Det gäller självklart även när du ska välja den bästa grensaxen. För det är något som i längden kan påverka mycket mer än du kan tro. För att dina fruktträd ska växa ordentligt behöver de beskäras. Genom att du då har en grensax som gör arbetet lättare kan du utan problem klippa grenarna på ett ergonomiskt och smidigt sätt. Det gäller helt enkelt att inte underskatta värdet av att välja rätt grensax.


Mellanprodukten: Grensax ARS PRO Medium

Grensax ARS PRO Medium

Grensax ARS PRO Medium är vår mellanprodukt men som fortfarande passar för de flesta behoven du kan ha av en grensax. Den kommer i tre storlekar för att du ska kunna välja precis det alternativet som bäst passar för dig. Det är trots allt viktigt att du kan känna att du har möjligheten att klippa eller beskära både buskar och träd på ett effektivt sätt. Den kan användas med en eller två händer.

Information om produkten:

 • Rörformad profil.
 • Inbyggda stötdämpare.
 • Ergonomiskt utformad.

Det här är en av de bästa grensaxarna på marknaden. Den kan användas på ett enkelt och smidigt sätt när det passar för dig. Du kan också med hjälp av den här grensaxen beskära både buskar och träd på ett enkelt sätt. På många sätt och vis är det trots allt viktigt att du har möjligheten att klippa grenarna på ett enkelt sätt. Det ger ett bättre snitt och gör det lättare för dig att få det resultatet du vill ha.


Budgetprodukten: Grensax L38 Singlestep Ss Fiskars

GRENSAX L38 SINGLESTEP SS FISKARS

Grensax L38 Singlestep Ss Fiskars är ett utmärkt budgetalternativ som är tillverkad av härdat stål. Det gör att den är både hållbar och klarar av riktigt tuffa grenar. Den kan kapa grenar med en diameter på 40mm. Vilket gör det lättare och smidigare för dig att beskära buskar och träd på ett enkelt sätt. Något som i längden trots allt kan påverka mer än du kan tro då det gör att de får en bättre stabilitet och växer mer. Det är därmed viktigt att du väljer det bästa alternativet för att kunna arbeta på rätt sätt i trädgården.


Specialaren: Grensax Bosch Keo Li

Grensax Bosch Keo Li

Grensax Bosch Keo Li kommer från den välkända tillverkaren Bosch så du vet att den håller en riktig hög kvalitet. Det är trots allt viktigt att du får möjligheten att kunna arbeta med ett riktigt bra verktyg. Även fast vår specialare inte är en grensax utan en trädgårdssåg är det ett bra alternativ som passar för de flesta behoven. Man kan nämligen med den här sågen skära igenom även de tjockaste grenarna. Ett perfekt komplement till när grensaxen inte räcker till.

Du har även ett starkt batteri på 10,8 v som driver sågen. Det innebär att inga grenar innebär ett problem. Fördelen med att välja den bästa grensaxen är att snittet blir renare och innebär ett bättre slutresultat. Ibland har man dock inte den möjligheten då grenarna är för stora eller tjocka.


Våra bubblare

Grensax ARS Power Anvil

Grensax ARS Power Anvil

Grensax ARS Power Anvil är ett riktigt kraftfullt alternativ som passar för det tuffa arbetet att klippa och beskära grenar. Det är grensaxen som klarar av en diameter på 45mm och därmed även de tjockaste grenarna. Den används med två händer och har helt utbytbara delar. Allt för att underlätta och förenkla för dig som vill kunna komma åt även där det är som svårast. Grenar som sitter dåligt till eller som är svåra att nå. Ett riktigt bra alternativ som passar för de flesta som behöver den bästa grensaxen.


Grensax WOLF-Garten RS 900 T Power Cut

Grensax WOLF-Garten RS 900 T Power Cut

Grensax WOLF-Garten RS 900 T Power Cut är en teleskopisk grensax som kommer åt grenarna som du behöver klippa utan krångel eller problem. Det är ett riktigt bra alternativ som du inte ska underskatta värdet av när du behöver beskära grenar som sitter högt upp. Du kommer med den här grensaxen att kunna kapa grenar på upp till 50mm. Det gör att det är en riktig bra grensax som klarar av även de tjockaste grenarna som behövs beskäras.

Grensax Felco 210C-60

Grensax Felco 210C-60

Grensax Felco 210C-60 har en skärdiameter på 35mm och kommer med ett ergonomiskt handtag. Man ska verkligen inte underskatta värdet av att arbeta med rätt verktyg. Framförallt när det kommer till att kapa grenar på ett effektivt sätt. På många sätt och vis är det trots allt något som inte ska underskattas. Därför ska man se till att välja den bästa grensaxen som uppfyller alla ens behov. Den här grensaxen kan då vara ett riktigt bra alternativ som uppfyller dina behov.

Stångsax Gardena StarCut 160 Plus

Stångsax Gardena StarCut 160 Plus

Stångsax Gardena StarCut 160 Plus är ett optimalt verktyg för dig som behöver komma åt att beskära grenar som sitter högt upp. Den har en räckvidd på 160 cm och du kan verkligen nå upp till riktigt högt satta grenar med hjälp av den. Diametern den kan klara av att kapa är 35mm och passar därmed utmärkt för träd som är högre och där du behöver en längre räckvidd. Ett alternativ som passar för dig som behöver en bra grensax som kommer åt överallt.

Sammanfattning

Att välja den bästa grensaxen kan innebära att du enklare och smidigare kan kapa grenar på både buskar och träd. Ett utmärkt verktyg för dig som behöver beskära träden för att de ska växa till sig och bli mer stabila. Fruktträd behöver oftast beskäras regelbundet och vid vissa specifika tidpunkter för att skörden ska bli optimal. Genom att läsa igenom vårt test och välja det bästa alternativet för dig kan du hitta en grensax som passar för dina behov.

I vårt test blev drömprodukten Grensax Felco 22, mellanprodukten Grensax ARS PRO Medium och budgetprodukten GRENSAX L38 SINGLESTEP SS FISKARS. Vi har även en specialare: Grensax Bosch Keo Li.

Slutligen har vi fyra bubblare: Grensax ARS Power Anvil, Grensax WOLF-Garten RS 900 T Power Cut, Grensax Felco 210C-60 och Stångsax Gardena StarCut 160 Plus.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa grensaxen.

Måste man ha en grensax?

En grensax är ett bra verktyg för dig som har många fruktträd och buskar som behöver beskäras. Det är ett verktyg som underlättar kapningen av grenar markant. Framförallt gör det att du får ett bättre snitt än om du använder sig av en såg.

Ska man beskära träd med grensaxen?

Grensaxen är tillverkad för att göra arbetet enkelt och smidigt när det kommer till att beskära ett träd eller en buske. Se till att du gör det regelbundet när det behövs för att få det bästa resultatet.

Vilket alternativ är den bästa grensaxen?

Det beror helt och hållet på vilka behov du har. I vårt test hittar du flera olika alternativ som kan passa för just dina behov. Se till att du inte underskattar värdet av att välja rätt alternativ som uppfyller dina behov.

Källor
 • https://www.gardenstore.se/grensax-felco-22
 • https://www.gardenstore.se/grensax-ars-pro-medium
 • https://www.byggmax.se/fiskars-grensax-l38-p159155
 • https://www.gardenstore.se/grensax-bosch-keo-li
 • https://www.gardenstore.se/grensax-ars-power-anvil
 • https://www.gardenstore.se/grensax-wolf-garten-rs-900-t-power-cut
 • https://www.gardenstore.se/grensax-felco-210c-60
 • https://www.gardenstore.se/stangsax-gardena-starcut-160-plus
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Felco
Produktnamn
22