Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Cervera & Bagarenochkocken.se.

Alla börjar dagen med te eller kaffe och för många av oss krävs det då den bästa vattenkokaren. En vattenkokare är en förutsättning för att kunna göra sitt te eller kaffe, men produkten kan givetvis användas till mängder av andra ändamål. Man ska inte underskatta hur mycket smidigare och enklare livet blir om man inte behöver vänta alltför länge på att vattnet ska koka. Det är på precis samma sätt som med allt annat i köket, det ska gå snabbt och enkelt. Det är också anledningen till att man alltid ska välja den bästa vattenkokaren.

Den bästa vattenkokaren är den som uppfyller ens behov och fungerar på det sättet som passar en själv. Alla har vi olika krav och därför ska man välja det alternativet som bäst uppfyller de kraven. Allt i köket ska fungera på ett enkelt sätt oavsett om det är en vattenkokare eller ett våffeljärn.

Om du idag använder dig av en kastrull för att koka upp vatten kommer du snabbt att märka hur mycket smidigare det går med en vattenkokare. Du vill trots allt inte behöva vänta på att vattnet ska koka och du vill inte riskera att glömma bort att stänga av plattan. Se därför till att du väljer den vattenkokaren som bäst passar dig. Du kommer i vårt test att hitta flera olika alternativ som kan passa just dig och ditt kök.

Vi hoppas kunna hjälpa er att hitta den bästa vattenkokren som passar era specifika behov bäst. Här nedan ser du alla de produkter som vi tagit fram i testet och vi har sedan graderat dem efter våra olika kategorier.

I vårt test blev drömprodukten The Tea Maker Tekokare/Vattenkokare 1,5 L, mellanprodukten Stelton EM77 Vattenkokare 1,5 liter och budgetprodukten Ariete Vattenkokare 1 liter Blå. Vi har även en specialare: The Smart Kettle Vattenkokare 1,7 L.

Slutligen har vi fyra bubblare: KitchenAid Artisan Vattenkokare 1.5L – Pebble palm, Cuisinart CPK17E Vattenkokare 1,7 l, Philips HD9350/90 Vattenkokare, 1,7 liter, metall och Vattenkokare Rostfri Bosch.


Drömprodukten: The Tea Maker Tekokare/Vattenkokare 1,5 L

The Tea Maker Tekokare/Vattenkokare 1,5 L

The Tea Maker Tekokare/Vattenkokare 1,5 L ger dig möjligheten att inte bara koka upp vattnet snabbt och enkelt utan samtidigt göra te.


Mellanprodukten: Stelton EM77 Vattenkokare 1,5 liter

Stelton EM77 Vattenkokare 1,5 liter

Stelton EM77 Vattenkokare 1,5 liter är en riktigt snygg vattenkokare som snabbt kokar upp vattnet och samtidigt gör ditt kök mycket vackrare.


Budgetprodukten: Ariete Vattenkokare 1 liter Blå

Ariete Vattenkokare 1 liter Blå

Ariete Vattenkokare 1 liter Blå är ett ypperligt alternativ för dig som vill ha en liten men samtidigt snygg vattenkokare i ditt kök.


Specialaren: The Smart Kettle Vattenkokare 1,7 L

The Smart Kettle Vattenkokare 1,7 L

Ariete Brödrost Blå låter dig rosta 2 skivor åt gången och kommer med 6 olika inställningar för att verkligen passa för just dig och hur du vill ha ditt rostade bröd.


Så här genomförde vi testerna för bästa vattenkokaren:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa vattenkokaren

Drömprodukten: The Tea Maker Tekokare/Vattenkokare 1,5 L

The Tea Maker Tekokare/Vattenkokare 1,5 L

The Tea Maker Tekokare/Vattenkokare 1,5 L har gott om funktioner och inställningar som gör det enkelt att få vattnet på precis den graden som passar dig. Det är trots allt olika från person till person men skiljer sig också om du ska göra kaffe eller te. På många sätt vill du trots allt välja den vattenkokaren som gör livet både lättare och smidigare. Det är trots allt en viktig bit som påverkar mycket mer än vad man kan tro att det ska göra. Vårt drömalternativ gör det väldigt enkelt att göra kaffe eller te på morgonen. Det är betydligt lättare att göra te då det finns en behållare för te som sätts i vattenkokaren och därmed kan du göra en hel kanna på en gång.

Information om produkten:

 • 15 olika förprogrammerade inställningar
 • Justera temperaturen mellan 70 och 100 grader
 • LCD skärm
 • Håller drycken varm i 60 minuter
 • Automatisk avstängning och skydd mot torrkokning

Det här är trots allt ett riktigt bra alternativ som ser till att du alltid har möjligheten att göra både te och kaffe. Eller vilken annan dryck som helst som kräver varmt vatten. Det är trots allt viktigt att inte underskatta hur mycket snabbare och lättare det går med rätt redskap.


Mellanprodukten: Stelton EM77 Vattenkokare 1,5 liter

Stelton EM77 Vattenkokare 1,5 liter

Stelton EM77 Vattenkokare 1,5 liter är en otroligt stilren och snygg vattenkokare som passar in i alla hem och som du alltid kan känna dig stolt över. Den har en dansk design och kommer i flera olika färger, för att du ska kunna matcha mot ditt kök. Man ska trots allt inte underskatta värdet av att välja att matcha sina köksredskap om man har den möjligheten. För det är något som verkligen gör att köket ser bättre ut och samtidigt gör det mer hemtrevligt. Det gäller därmed att välja den bästa vattenkokaren.

Det här alternativet har en kapacitet på 1,5 liter och passar för dig som vill göra kaffe åt flera personer samtidigt. Den har självklart automatisk avstängning och ett kalkfilter samt ett torrkokningsskydd. Du vill självklart känna dig trygg och säker när du använder dig av din vattenkokare. Den ska inte stå och koka torrt och riskera att orsaka en brand. Därför är det här ett bra mellanalternativ.


Budgetprodukten: Ariete Vattenkokare 1 liter Blå

Ariete Vattenkokare 1 liter Blå

Ariete Vattenkokare 1 liter Blå är en riktigt snygg vattenkokare med en liten kapacitet på 1 liter. Det kanske inte är den största vattenkokaren i vårt test men den passar för de flesta. På många sätt är det trots allt ganska sällan man behöver mer än 1 liter kokat vatten. Designen är i vintagestuk och kommer med en effektiv motor för snabbare koka upp vattnet. Ett bra alternativ som passar de flesta hem.


Specialaren: The Smart Kettle Vattenkokare 1,7 L

The Smart Kettle Vattenkokare 1,7 L

The Smart Kettle Vattenkokare 1,7 L är en vattenkokare med smarta funktioner som underlättar för dig som ibland måste göra annat på morgonen och därmed måste koka vatten flera gånger. Det är trots allt väldigt lätt att man sätter på vattenkokaren och sedan händer något. När man väl kommer tillbaka är vattnet kallare än vad man vill ha det. Det behöver man inte oroa sig för med det här alternativet då den håller vattnet varmt i upp till 20 minuter.

Den kommer även med ett lock som öppnar sig sakta. För att inte riskera att det stänker varmt vatten när man öppnar locket. Ett alternativ som kommer med funktioner som helt enkelt gör ditt liv både lättare och smidigare. Något som man verkligen inte ska underskatta värdet av.


Våra bubblare

KitchenAid Artisan Vattenkokare 1.5L – Pebble palm

KitchenAid Artisan Vattenkokare 1.5L - Pebble palm

KitchenAid Artisan Vattenkokare 1.5L – Pebble palm är ett trevligt alternativ för dig som vill kunna ha vattenkokaren framme hela tiden. Den ser bra ut och har en slät och rundad design. Vilket gör att den passar in i nästan alla kök. Man ska nämligen inte underskatta hur viktigt det är att välja den bästa vattenkokaren som också passar in i ens eget hem. För det är trots allt något som påverkar mycket mer än vad man kan tro att det ska göra. Kommer med justerbar temperatur och en termometer som visar hur varmt vattnet är. Ett bra alternativ som passar de allra flesta.


Cuisinart CPK17E Vattenkokare 1,7 l

Cuisinart CPK17E Vattenkokare 1,7 l

Cuisinart CPK17E Vattenkokare 1,7 l kommer med 6 olika temperatursinställningar som underlättar för dig som inte vill ha vattnet kokande varmt varje gång. Det kan vara ett bra sätt att koka upp vatten för att använda till potatisen eller pastan. Man ska nämligen inte underskatta hur mycket enklare det blir med rätt redskap i köket. Koka upp hela 1,7 liter åt gången med den här vattenkokaren.


Philips HD9350/90 Vattenkokare, 1,7 liter, metall

Philips HD9350/90 Vattenkokare, 1,7 liter, metall

Philips HD9350/90 Vattenkokare, 1,7 liter, metall är en vattenkokare som gör det enklare för dig. Du kan nämligen vara säker på att den alltid stänger av sig utan krångel eller problem. Den stänger av sig när du tar av den från plattan, när vattnet kokat klar eller när kannan innehåller för lite vatten. På det här sättet får du en trygg och säker vattenkokare du kan använda utan att oroa dig över den. Det är trots allt en fara att använda en vattenkokare som inte har alla skydd man kan tänka sig. Rymmer 1,7 liter och gör det enklare för dig att alltid ha varmt vatten när du behöver det.


Vattenkokare Rostfri Bosch

Vattenkokare Rostfri Bosch

Vattenkokare Rostfri Bosch kommer med 7 olika temperatursinställningar som gör det enkelt att själv välja vilken temperatur vattnet ska ha. Den håller vattnet varmt i upp till 30 minuter och kommer med en touchpanel. Allt för att underlätta för dig att alltid på ett enkelt sätt koka upp vatten till pasta, te, kaffe eller för annan matlagning. Man ska helt enkelt inte underskatta hur mycket smidigare det blir med rätt vattenkokare i hemmet. Den är dessutom väldigt modern och passar verkligen in i köket och rymmer 1,7 liter vatten.


Sammanfattning

Att välja den bästa vattenkokaren är precis som med allt annat väldigt viktigt. Du vill trots allt kunna koka upp vatten både snabbt och säkert. Vilket du kan göra om du väljer ett av de alternativen vi har med i vårt test. Välj bara det alternativ som bäst passar för dig och din plånbok.

I vårt test blev drömprodukten The Tea Maker Tekokare/Vattenkokare 1,5 L, mellanprodukten Stelton EM77 Vattenkokare 1,5 liter och budgetprodukten Ariete Vattenkokare 1 liter Blå. Vi har även en specialare: The Smart Kettle Vattenkokare 1,7 L.

Slutligen har vi fyra bubblare: KitchenAid Artisan Vattenkokare 1.5L – Pebble palm, Cuisinart CPK17E Vattenkokare 1,7 l, Philips HD9350/90 Vattenkokare, 1,7 liter, metall och Vattenkokare Rostfri Bosch.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa vattenkokaren.

Hur stor vattenkokare ska jag välja?

Kapaciteten i en vattenkokare är viktigt och du ska alltid välja rätt storlek. Om du är osäker är det nästan alltid bättre med en större än med en mindre. Då du inte behöver koka upp vatten flera gånger och därmed spara energi.

Vilken design på vattenkokare ska jag välja?

Vattenkokare kommer i alla former och stilar men det är viktigt att du väljer det alternativ som bäst passar in i ditt kök.

Är det skillnad mellan hur snabbt vattnet kokas upp?

Det är numera ytterst få skillnader när det gäller hur snabbt vattnet kokas upp. Istället är det de temperatursinställningar som är den största skillnaden. Du vill trots allt inte behöva vänta på att vattnet ska svalna om du bara vill ha 70 grader.

Källor
 • https://www.cervera.se/produkt/the-tea-maker-tekokare-vattenkokare-15-l
 • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/vattenkokare/stelton-em77-vattenkokare-15-liter/
 • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/vattenkokare/ariete-vattenkokare-1-liter-bla/
 • https://www.cervera.se/produkt/the-smart-kettle-vattenkokare-17-l
 • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/vattenkokare/kitchenaid-artisan-vattenkokare-15l-pebble-palm/
 • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/vattenkokare/cuisinart-cpk17e-vattenkokare-17-l/
 • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/vattenkokare/philips-hd935090-vattenkokare-17-liter-metall/
 • https://www.cervera.se/produkt/vattenkokare-rf-bosch?refSrc=101008&nosto=productpage-nosto-2-fallback-nosto-1
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Sage
Produktnamn
The Tea Maker Tekokare/Vattenkokare 1,5 L