Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Kitchentime, Bagarenochkocken.se & Cervera.

Alla älskar vi våfflor och för att kunna få de där perfekta hemmagjorda frasiga våfflorna behöver du självklart det bästa våffeljärnet. Det är trots allt med hjälp av ett våffeljärn som du gör våfflor och kan njuta av ett helt perfekt resultat. Dock är det viktigt att komma ihåg att det finns stora skillnader mellan de olika alternativen. För man ska verkligen inte missa att det finns gott om olika våffeljärn att välja mellan. Det bästa våffeljärnet är det som ger dig precis de våfflorna du vill ha. Precis som med all köksutrustning ska man tänka på att välja det som bäst passar för en själv. Om du vill ha de bästa våfflorna behöver du därmed det bästa våffeljärnet. Precis som med den bästa matberedaren krävs det därför att du tänker igenom dina behov.

Du kan med mycket i köket välja det som bäst passar dig. Dock är det alltid stora skillnader när det kommer till kvalitet och mycket annat. Att använda en kniv kan vara väldigt enkelt men om den är i dålig kvalitet kan den snabbt bli slö. På samma sätt ska man tänka när man ska välja ett våffeljärn. För det är mycket som påverkar valet och du ska alltid välja det bästa alternativet som bäst passar för dina behov.

Vi hoppas kunna hjälpa er att hitta det bästa våffeljärnet som passar era specifika behov bäst. 

I vårt test blev drömprodukten The No Mess Waffle Våffeljärn Belgiska Våfflor, mellanprodukten Wilfa WAS-623 – Våffeljärn och budgetprodukten OBH Elite Single Stål. Vi har även en specialare: Cloer Dubbelt våffeljärn.

Slutligen har vi fyra bubblare: Wilfa WDWA-516 Dubbelt våffeljärn, Graef Våffeljärn Elektronisk Temperaturreglering, Steba Belgiskt Våffeljärn med Toppfyllning Svart och Åviken Våffeljärn Elegance 910.


Drömprodukten: The No Mess Waffle Våffeljärn Belgiska Våfflor

The No Mess Waffle Våffeljärn Belgiska Våfflor

The No Mess Waffle Våffeljärn Belgiska Våfflor gör det enkelt och kladdfritt att göra belgiska våfflor hemma och det här våffeljärnet hållet till och med koll på gräddtiden åt dig.


Mellanprodukten: Wilfa WAS-623 – Våffeljärn

Wilfa WAS-623 – Våffeljärn

Wilfa WAS-623 – Våffeljärn ger en väldigt jämn stekning med sina konformerade stekplattor och genom att pressa smeten mot mitten och luften utåt kommer det att bli perfekta våfflor varje gång.


Budgetprodukten: OBH Elite Single Stål

OBH Elite Single Stål

OBH Elite Single Stål ger dig fyra hjärtformade våfflor vid varje stekning och du kan därmed njuta av våfflor själv eller tillsammans med dina nära och kära.


Specialaren: Cloer Dubbelt våffeljärn

Cloer Dubbelt våffeljärn

Cloer Dubbelt våffeljärn är perfekt för dig som ska göra våfflor åt hela familjen på en och samma gång då den har två våffeljärn i ett. Du kan därmed göra två våfflor åt gången.


Så här genomförde vi testerna för bästa våffeljärnet:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa våffeljärnet

Drömprodukten: The No Mess Waffle Våffeljärn Belgiska Våfflor

The No Mess Waffle Våffeljärn Belgiska Våfflor

The No Mess Waffle Våffeljärn Belgiska Våfflor är ett praktiskt våffeljärn som håller koll på gräddtiden åt dig för att du aldrig ska riskera att bränna våfflorna. Man ska nämligen inte underskatta hur mycket enklare det blir om man använder sig av det bästa våffeljärnet. Vilket det här verkligen är. Det finns gott om olika inställningar för att ge dig de våfflorna som passar för just din smak från välgräddade till mindre gräddade. Allt för att ge dig ett våffeljärn som alltid ger dig precis de våfflorna du vill ha.

Att det dessutom är ett våffeljärn som minskar hur kladdigt allt blir går det också enklare att rengöra köket efteråt. Det är trots allt en sådan sak man inte ska underskatta hur mycket det betyder. Därför att du vill kunna göra våfflor men utan att det blir stökigt i köket helt i onödan. Det beror på att det finns en kant runt gräddytan för att du ska slippa kladd. Dessutom är det här våffeljärnet gjort i non-stick för att det enklare ska kunna rengöras. Vilket man aldrig ska underskatta värdet av då det gör allt mycket smidigare. Du vill ha dina våfflor på ett enkelt sätt och då är det här ett riktigt drömalternativ.


Mellanprodukten: Wilfa WAS-623 – Våffeljärn

Wilfa WAS-623 – Våffeljärn

Wilfa WAS-623 – Våffeljärn är ett kraftfullt våffeljärn på 1400 watt som kommer utrustad med non-stick yta för praktisk rengöring men också för att du enklare ska kunna grädda våfflorna. Smeten trycks in mot centret av det undre våffeljärnet samtidigt som det övre pressar bort smeten och det tar bort all luft. Vilket ger dig precis det resultatet du vill ha. Något som du verkligen inte ska underskatta värdet av. Det handlar trots allt om att göra saker och ting på ett smidigt och enkelt sätt. Där våfflorna blir perfekta varje gång.

Det är också något du kan vara säker på när du använder dig av det här våffeljärnet. Då det ser till att du får våfflorna frasiga och smakrika varje gång. Varje stekning ger dig 6 hjärtformade våfflor att dela med andra eller äta själv. Signallamporna på våffeljärnet berättar för dig när våfflan är färdiggräddat. Allt för att göra det lättare för dig och för att du inte ska behöva öppna våffeljärnet hela tiden för att kontrollera om våfflan är klar.


Budgetprodukten: OBH Elite Single Stål

OBH Elite Single Stål

OBH Elite Single Stål kommer med 5 temperatursinställningar för att underlätta för dig som vill ha dina våfflor välgräddade eller mindre gräddade. Vi har alla olika smak och det här våffeljärnet från OBH Nordica ser till att du inte bara får ett snyggt våffeljärn utan även ett som alltid levererar våfflor i toppklass. Har en effekt på 1000 watt och kommer självklart med non-stick beläggning för att minska krånglet med rengöring efteråt. Den berättar för dig när den är klar att användas med hjälp av signallampor. Ett riktigt bra våffeljärn som passar för de allra flesta.


Specialaren: Cloer Dubbelt våffeljärn

Cloer Dubbelt våffeljärn

Cloer Dubbelt våffeljärn är det bästa möjliga alternativet för dig som ska göra många våfflor åt gången. Den har nämligen två våffeljärn i ett och du kan därmed grädda två våfflor samtidigt. Passar utmärkt för dig som ska göra våfflor för hela familjen eller bara vill kunna äta flera åt gången. Kommer självklart med non-stick beläggning för att underlätta för dig när det gäller rengöring. Du behöver inte heller oroa dig över att våfflorna kommer att fastna i våffeljärnet. Vilket gör att du inte behöver använda lika mycket olja eller fett när du gräddar våfflorna.

Kommer med flera olika temperatursinställningar för att underlätta gräddningen så att det blir precis de våfflorna du vill ha. Ett bra alternativ som garanterar dig perfekta våfflor varje gång. Något som trots allt är det allra viktigaste.


Våra bubblare

Wilfa WDWA-516 Dubbelt våffeljärn

Wilfa WDWA-516 Dubbelt våffeljärn

Wilfa WDWA-516 Dubbelt våffeljärn är ett våffeljärn som passar för hela familjen och som gör allt mycket lättare och smidigare då det kan göra två våfflor åt gången. Det halverar gräddningstiden och du kan vara säker på att du får ett perfekt resultat varje gång. Något som man trots allt inte ska underskatta värdet av. Det här våffeljärnet kommer med 5 temperatursinställningar för att ge dig precis de våfflorna du vill ha.


Graef Våffeljärn Elektronisk Temperaturreglering

Graef Våffeljärn Elektronisk Temperaturreglering

Graef Våffeljärn Elektronisk Temperaturreglering är ett riktigt snyggt och stilrent våffeljärn som kommer i rostfritt stål och som gräddar hjärtformade våfflor. Kommer med en liten kontrollpanel där du kan ställa in en av de 6 temperatursinställningarna. Enkel rengöring och det här våffeljärnet har en kant som minskar kladd när du gräddar våfflorna. Har en effekt på 850 watt samt en elektronisk temperaturkontroll.


Steba Belgiskt Våffeljärn med Toppfyllning Svart

Steba Belgiskt Våffeljärn med Toppfyllning Svart

Steba Belgiskt Våffeljärn med Toppfyllning Svart ger perfekta våfflor varje gång då du fyller på smeten från toppen vilket minskar risken för spill. Har en riktigt bra non-stick beläggning som motverkar att våfflorna fastnar och gör det lättare att rengöra våffeljärnet. Det här är en helt ny form av våffeljärn som verkligen gör att du varje gång kan få den perfekta våfflan som passar för just dig och din smak. Konstruerad av rostfritt stål vilket gör att den passar in i alla kök, även om den står framme.


Åviken Våffeljärn Elegance 910

Åviken Våffeljärn Elegance 910

Åviken Våffeljärn Elegance 910 har en effekt på hela 1600 w och gör två våfflor åt gången med ett perfekt resultat varje gång. Har en teflonbeläggning som gör att våfflorna inte fastnar samt gör att rengöringen efteråt går snabbt och enkelt. Den har en platt baksida vilket gör att den kan förvaras på högkant och sparar därmed utrymme i dina skåp och lådor. För man ska inte underskatta hur snabbt köket fylls av alla köksmaskiner som finns. Du kan grädda två hela våfflor eller 8 hjärtformade våfflor samtidigt och se till att det hela tiden finns våfflor att äta för en hel familj. Vilket trots allt är det allra viktigaste.


Sammanfattning

Att välja det bästa våffeljärnet är otroligt viktigt om du är en våffelälskare. Du ska verkligen inte underskatta skillnaden mellan de olika våffeljärnen. För det finns verkligen stora skillnader mellan de olika alternativen. Alla våffeljärn i vårt test är sådana vi verkligen anser ger dig perfekta våfflor varje gång. Men tänk på att det går enklare om du väljer en modell som inte innebär en massa kladd och spill.

I vårt test blev drömprodukten The No Mess Waffle Våffeljärn Belgiska Våfflor, mellanprodukten Wilfa WAS-623 – Våffeljärn och budgetprodukten OBH Elite Single Stål. Vi har även en specialare: Cloer Dubbelt våffeljärn.

Slutligen har vi fyra bubblare: Wilfa WDWA-516 Dubbelt våffeljärn, Graef Våffeljärn Elektronisk Temperaturreglering, Steba Belgiskt Våffeljärn med Toppfyllning Svart och Åviken Våffeljärn Elegance 910.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av det bästa våffeljärnet.

Vad ska jag tänka på när jag ska välja det bästa våffeljärnet?

Tänk alltid på att välja det våffeljärn som passar för dig och din smak samt att det passar för din plånbok. Välj det alternativet som gör det lättare för dig att grädda våfflor.

Hur stor skillnad är det mellan de olika våffeljärnen?

Det finns stora skillnader i funktioner men också hur snabbt du kan grädda våfflorna. Välj ett alternativ med flera temperatursinställningar för att få de bästa våfflorna varje gång.

Ska jag välja ett våffeljärn som gräddar två våfflor samtidigt?

Det är alltid att rekommendera att välja ett våffeljärn som gräddar två våfflor samtidigt då du snabbt och enkelt kan grädda så många du behöver.

Källor
  • https://www.cervera.se/produkt/the-no-mess-waffle-vaffeljarn-belgiska-vafflor
  • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/vaffeljarn/wilfa-was-623-vaffeljarn/
  • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/vaffeljarn/obh-elite-single-stal/
  • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/vaffeljarn/cloer-dubbelt-vaffeljarn/
  • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/vaffeljarn/wilfa-wdwa-516-dubbelt-vaffeljarn/
  • https://www.kitchentime.se/p/vaffeljarn-elektronisk-temperaturreglering
  • https://www.kitchentime.se/p/belgiskt-vaffeljarn-med-toppfyllning-svart
  • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/vaffeljarn/aviken-vaffeljarn-elegance-910/
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
The No Mess Waffle
Produktnamn
Våffeljärn Belgiska Våfflor