Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Kitchentime, Bagarenochkocken.se & Cervera.

Att laga mat är något vi måste göra men för att göra om ett måste till något som både är spännande och roligt krävs den bästa matberederaren. Det handlar trots allt om att göra det man kan för att hitta nya sätt att laga välsmakande mat på. Där man alltid kan känna att man är stolt över slutresultatet och att man faktiskt har möjligheten att njuta av sin matlagning. Man ska inte behöva känna att det är krångligt eller svårt att hinna med att laga god mat. Istället ska man med hjälp av de verktyg som trots allt finns göra det enkelt och roligt. Det är trots allt mycket viktigare än vad man kan tro att det ska vara. Att laga mat behöver sällan kräva en massa komplicerade verktyg utan en riktigt bra kniv är grunden för all matlagning. Att använda den bästa matberedaren kan däremot spara dig en massa tid och energi.

Genom att den skär maten på det sättet som passar dig, kan du få en hjälp i köket när du inte orkar göra allt själv. För det är vanligt att det kan vara mycket att skära, hacka eller fixa med innan man kan börja laga maten. När du använt dig av matberedaren kan du enkelt föra över det du behöver till en kastrull eller en stekpanna. På det här sättet kan du snabbt komma igång och slipper göra allt själv. För det är trots allt grunden för att det ska vara enkelt och smidigt att laga mat.

Vi hoppas kunna hjälpa er att hitta den bästa matberedaren som passar era specifika behov bäst. 

I vårt test blev drömprodukten Sage Matberedare The Kitchen Wizz Pro, mellanprodukten Power Fuel Blender BPF-1200B och budgetprodukten OBH Nordica Mini Chopper 6721 Quick Black. Vi har även en specialare: Magimix CS 4200 XL Matberedare.

Slutligen har vi fyra bubblare: Philips Matberedare HR7778/00 med 32 funktioner Rostfritt stål, Morphy Richards Matberedare Prepstar, OBH Nordica Matberedare DoubleForce Vit och Severin Matberedare Mini.


Drömprodukten: Sage Matberedare The Kitchen Wizz Pro

Sage Matberedare The Kitchen Wizz Pro

Sage Matberedare The Kitchen Wizz Pro är en stabil hjälpreda i köket som ger dig kontroll över tjockleken på skivorna då det finns 24 stycken att välja mellan.


Mellanprodukten: Power Fuel Blender BPF-1200B

Power Fuel Blender BPF-1200B

Power Fuel Blender BPF-1200B är en riktigt stor hjälp i köket och ser till att du alltid har möjligheten att kunna förbereda maten på precis det sättet som passar för dig. 


Budgetprodukten: OBH Nordica Mini Chopper 6721 Quick Black

OBH Nordica Mini Chopper 6721 Quick Black

OBH Nordica Mini Chopper 6721 Quick Black är en matberedare i miniformat som verkligen kan underlätta för dig som inte har speciellt mycket plats i ditt kök men fortfarande behöver en matberedare.


Specialaren: Magimix CS 4200 XL Matberedare

Magimix CS 4200 XL Matberedare

Magimix CS 4200 XL Matberedare ger dig gott om funktioner att välja mellan och som verkligen kan spara dig en massa tid i köket samtidigt som resultatet blir helt perfekt.


Så här genomförde vi testerna för bästa matberedaren:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa matberedaren

Drömprodukten: Sage Matberedare The Kitchen Wizz Pro

Sage Matberedare The Kitchen Wizz Pro

Sage Matberedare The Kitchen Wizz Pro är det ultimata hjälpmedlet i köket som verkligen kan göra det enklare för dig att förbereda allt som ska göras under matlagningen. Det handlar trots allt om att inte underskatta hur mycket enklare det blir om du slipper hacka, skära och mala saker och ting för hand. Med 24 exakta storlekar från 0,5 mm upp till 8mm kan du vara säker på att du alltid har möjligheten att få precis det du behöver för att göra matlagningen enklare och smidigare. Dessutom har den en riktigt kraftig motor på 2000 W och du kan därmed vara säker på att den alltid fungerar för det du behöver den till. Underskatta inte hur mycket enklare det blir i köket med rätt hjälp.

Information om produkten:

 • Behållare på 3,7l och behållare på 1l
 • Flera knivar
 • Visp
 • Degblandare
 • Rivskiva

Du får med den här produkten en matberedare som alltid hjälper dig att klara av även de svåraste uppgifterna i köket. Vilket underlättar markant för dig som trots allt vill känna att arbetet i köket kan göras lättare och smidigare.


Mellanprodukten: Power Fuel Blender BPF-1200B

Power Fuel Blender BPF-1200B

Power Fuel Blender BPF-1200B ger dig hjälpen du behöver för att hinna med allt som ska göras under matlagningen. Det är en ypperlig hjälp när du vill göra soppor, smoothies och mycket annat. Den har en kraftfull motor på hela 1200w och har en kanna av tritanplast som tål temperaturer upp till 100 grader. Vilket gör den perfekt för att hantera varma soppor eller något annat du vill blanda, mixa eller bereda. Det höga varvtalet gör även att du kan värma upp innehållet i kannan upp till 100 grader och det tar mellan 7 – 8 minuter.

Ett bra verktyg som verkligen underlättar arbetet i köket. Framförallt för dig som behöver en riktigt bra matberedare. Då du med hjälp av den här maskinen kan klara av även de svåraste uppgifterna som att krossa is eller förbereda barnmat. Något som annars kan vara väldigt svårt att klara av om man saknar en riktigt bra matberedare.  


Budgetprodukten: OBH Nordica Mini Chopper 6721 Quick Black

OBH Nordica Mini Chopper 6721 Quick Black

OBH Nordica Mini Chopper 6721 Quick Black är ett bra alternativ för dig som inte har speciellt mycket plats i ditt kök och inte behöver en fullvärdig matberedare. Det här är nämligen en minimodell som gör det enkelt att hacka, skära och mala. Det lilla formatet gör att den får plats i alla kök och kan användas för småarbeten. Vilket verkligen kan göra ditt liv enklare och smidigare. Man ska nämligen inte underskatta hur mycket enklare livet blir med den bästa matberedaren som passar en själv.  


Specialaren: Magimix CS 4200 XL Matberedare

Magimix CS 4200 XL Matberedare

Magimix CS 4200 XL Matberedare kommer med ett stort antal funktioner och det här är verkligen ett riktigt bra alternativ för dig som letar efter den bästa matberedaren. Den kommer med en 30-årig garanti och har en tystgående induktionsmotor på 950 watt. Det ingår tre skålar i flexibel och stark plast. Samt alla andra verktyg du kan behöva för att förbereda allt inför matlagningen. En visp, kniv samt en degkniv gör att du alltid har möjligheten att laga precis det du vill på ett enklare sätt.

Slösa inte bort din tid på att hacka, mala eller skära när du har den här matberedaren som gör arbetet åt dig. För det är trots allt något som verkligen underlättar för dig som vill kunna göra mat på ett enklare sätt utan att spendera all tid i köket med att hacka. Då den här matberedaren kommer fullutrustad behöver du inte heller oroa dig över att det tar alldeles för lång tid att laga mat.


Våra bubblare

Philips Matberedare HR7778/00 med 32 funktioner Rostfritt stål

Philips Matberedare HR7778/00 med 32 funktioner Rostfritt stål

Philips Matberedare HR7778/00 med 32 funktioner Rostfritt stål kommer med hela 32 olika funktioner för dig som vill slippa det tuffa arbetet i köket. Du kan göra egna pommes, göra juice och mycket annat med hjälp av den. Det är trots allt otroligt viktigt att inte underskatta hur mycket enklare det blir om du bara har rätt verktyg. Vilket det här verkligen är och det är en matberedare som passar för alla kök och hem. Citruspress, motor på 1000 watt och mycket annat gör den till ett bra alternativ för dig som vill ha en bra matberedare.


Morphy Richards Matberedare Prepstar

Morphy Richards Matberedare Prepstar

Morphy Richards Matberedare Prepstar är både en smart och lite matberedare som hjälper dig i köket med allt det du behöver hjälp med. Riva, hacka och skära är självklart saker som den här matberedaren klarar av. Något som trots allt är hela vitsen med att köpa en matberedare. Du kan vara säker på att arbetet blir utfört på rätt sätt och trots sin lilla storlek kan du enkelt klara av även det som större maskiner klarar av. Den kommer med en motor på 350 watt.


OBH Nordica Matberedare DoubleForce Vit

OBH Nordica Matberedare DoubleForce Vit

OBH Nordica Matberedare DoubleForce Vit är en innovativ matberedare som kommer med två motorer för bästa resultat. En motor för rivning, skivning och deg samt en motor för mixning. För att du helt enkelt ska vara säker på bästa möjliga resultat. Något som trots allt är det allra viktigaste. Den har en motor på 1000 watt samt kommer med en massa tillbehör för att underlätta matlagningen.


Severin Matberedare Mini

Severin Matberedare Mini

Severin Matberedare Mini är en minimodell av en stor matberedare men som fortfarande klarar av nästan lika tuffa situationer som en fullstor variant. Passar perfekt för röror, pesto och såser av olika slag. Då den är så pass liten har du alltid plats för den i köket och det gör allt mycket lättare för dig som inte har stora ytor att använda. Den har en 50cl stor behållare och en motor på 400 watt.


Sammanfattning

Det är otroligt viktigt att välja den bästa matberedaren som passar för ens egna behov. Det är trots allt grunden för att matlagningen ska bli både lättare och smidigare. Dessutom kan du med hjälp av en matberedare se till att du snabbt och enkelt kan komma igång med matlagningen. Då du slipper hacka, mala och skiva kan du snabbare börja med maten och dessutom slipper du det hårda arbetet bakom matlagningen. Välj den matberedaren som bäst passar för dig och din plånbok.

I vårt test blev drömprodukten Sage Matberedare The Kitchen Wizz Pro, mellanprodukten Power Fuel Blender BPF-1200B och budgetprodukten OBH Nordica Mini Chopper 6721 Quick Black. Vi har även en specialare: Magimix CS 4200 XL Matberedare.

Slutligen har vi fyra bubblare: Philips Matberedare HR7778/00 med 32 funktioner Rostfritt stål, Morphy Richards Matberedare Prepstar, OBH Nordica Matberedare DoubleForce Vit och Severin Matberedare Mini.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa matberedaren.

Går det snabbare att laga mat med en matberedare?

Det går mycket snabbare att laga mat om du använder dig av en matberedare som hackar, skivar och hanterar deg. Framförallt om du annars måste hacka allt helt själv.

Vilken matberedare ska jag välja?

Välj den matberedare som bäst passar för dig och dina behov. Det är trots allt det allra viktigaste i slutändan. Underskatta inte hur mycket enklare det blir om du väljer att använda rätt verktyg.

Vilken storlek på matberedare behöver jag?

Det finns en mängd olika matberedare att välja mellan. Välj den som ger dig störst möjligheter att få det lättare i köket.  

Källor
 • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/matberedare/sage-matberedare-the-kitchen-wizz-pro/
 • https://www.cervera.se/produkt/power-fuel-wilfa-blender-bpf-1200b
 • https://www.kitchentime.se/p/mini-chopper-6721-quick-black
 • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/matberedare/magimix-cs-4200-xl-matberedare/
 • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/matberedare/philips-matberedare-hr777800-med-32-funktioner-rostfritt-stal/
 • https://www.kitchentime.se/p/matberedare-prepstar
 • https://www.kitchentime.se/p/matberedare-doubleforce-vit
 • https://www.kitchentime.se/p/matberedare-mini-64623622
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Sage
Produktnamn
Matberedare The Kitchen Wizz Pro