Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Sova.se.

Vilken bäddmadrass man har är på många sätt avgörande för vilken kvalitet man får på sin sömn, hur pass utvilad man känner sig när man vaknar och huruvida kroppen belastas på ett skonsamt sätt eller inte när man sover. Många lägger mycket fokus på att välja rätt sängbotten, sköna kuddar och bekväma täcken – men glömmer ofta bort vikten av en riktigt bra bäddmadrass. Upplever man till exempel att man ofta vaknar med ont i ryggen eller att det är alldeles för varmt om nätterna trots öppna fönster och tunna täcken, kan det många gånger faktiskt räcka med att byta bäddmadrass. 

En bra bäddmadrass bör ge adekvat stöd åt kroppen, bidra till en jämn belastning och se till att det inte blir för varmt i sängen. För somliga räcker det med en lite tunnare modell, medan andra har behov av en rejält tjock bäddmadrass för att få det så bekvämt som möjligt. Vilken slags bäddmadrass som fungerar bäst för dig och din kropp kan du egentligen bara ta reda på genom att testa olika varianter och känna dig fram. Som lite extra hjälp på vägen till rätt val, presenteras här en topplista med några av de bästa bäddmadrasserna 2020.

Drömprodukten? I vårt test gick den finaste utmärkelsen till Hästens BJX Luxury. Tätt efter kom Jensen Softline II som bästa mellanprodukt, 24SJU BM1 som bästa budgetprodukt och slutligen en specialare i form av Viking Premium Flex

I testet utsågs även några bubblare som förvisso inte nådde riktigt hela vägen fram, men som är produkter väl värda att spana in ändå: Carpe Diem Beds Prestige, Jensen Softline I och Tempur Breeze 9cm

Läs hela testet nedan och ta del av fler detaljer om respektive produkt. 


Drömprodukten: Hästens BJX Luxury bäddmadrass

Drömprodukten: Hästens BJX Luxury bäddmadrass

BJX Luxury bäddmadrass är en lyxig bäddmadrass från Hästens, med naturstoppning av finaste bomull, mohair, ull och tagel för maximal komfort, bästa möjliga stöd och ett optimalt sovklimat. Specialbehandlad för att eliminera förekomsten av allergener. 


Mellanprodukten: Jensen Softline II bäddmadrass

Mellanprodukten: Jensen Softline II bäddmadrass

Jensen Softline II bäddmadrass är en högkvalitativ bäddmadrass med möjlighet att välja mellan en fast, jämn sida, eller en mjukare och mer profilerad sida. Stoppad med Cellex XO 6,5 cm för ordentligt stöd och hög komfort.


Budgetprodukten: 24SJU BM1 bäddmadrass

Budgetprodukten: 24SJU BM1 bäddmadrass

24SJU BM1 bäddmadrass är en mycket prisvärd och svensktillverkad bäddmadrass i klassisk design och med fokus på komfort, stöd samt ett sunt sovklimat. Stoppning av polyeterskum.


Specialaren: Viking Premium Flex bäddmadrass

Specialaren: Viking Premium Flex bäddmadrass

Viking Premium Flex bäddmadrass är en flexibel bäddmadrass speciellt framtagen för att passa en ställbar säng. Kärna av högelastisk polyeter samt kanaler av polyesterfiber leder bort överskottsvärme och fukt, och ser till att du sover bekvämt. 


Så här genomförde vi testerna för bästa bäddmadrassen:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.

Vi rekommenderar

Drömprodukten: Hästens BJX Luxury bäddmadrass

Drömprodukten: Hästens BJX Luxury bäddmadrass

Hästens är ett av världens mest kända och välrenommerade varumärken när det kommer till sängar, madrasser och bäddmadrasser. Bäddmadrassen BJX Luxury är framtagen med sovkvalitet och komfort i fokus, och passar dig som vill unna dig en riktigt exklusiv, vältillverkad och högkvalitativ madrass. 

Hemligheten bakom BJX Luxury hittas inuti madrassen – alltså själva stoppningen. Med naturmaterial som ull, mohair, bomull och tagel får du en sovupplevelse på en helt annan nivå än vad som är möjligt med syntetiska material. Detta eftersom naturmaterialen andas och har en naturligt ventilerande funktion, vilket ser till att din säng förblir både sval och torr natten igenom. All stoppning är dessutom specialbehandlad i syfte att eliminera eventuella allergener och göra produkten tillgänglig för alla. Madrassen finns att beställa i en mängd olika storlekar och utföranden, varav den klassiska blåvit-rutiga designen förstås är ett av alternativen.

Hästens BJX Luxury ligger prismässigt en bit högre än många andra bäddmadrasser på marknaden. För pengarna får du dock en bäddmadrass som med största sannolikhet revolutionerar din sömnupplevelse och som behåller kvaliteten i många år framöver. Är du ute efter en riktig Rolls Royce av bäddmadrasser, är denna således ett utmärkt val och absolut en produkt du bör ta en titt på. 


Mellanprodukten: Jensen Softline II bäddmadrass

Mellanprodukten: Jensen Softline II bäddmadrass

Ett toppval för dig som ställer höga krav på kvalitet, komfort och hållbarhet – men som önskar något i en lite lägre prisklass än drömprodukten här ovan. Jensen Softline II är en flexibel madrass i vändbar design. Den ena sidan har en jämn, slät yta och passar dig som föredrar ett fastare underlag. Den andra sidan är mer profilerad med en mjukare struktur. Detta ger dig bra valmöjligheter och flexibilitet att kunna vända madrassen och byta sida om behov skulle uppstå. Det kommer dessutom väl till pass om man är två i samma säng och den ena föredrar en mjukare madrass, medan den andra behöver en fastare.

Jensen Softline II är stoppad med 6,5 cm polyeterskum Cellex XO, är hela 9 cm tjock och innehåller även Lyocell Sensitive vilket effektivt leder bort värme och fukt och håller madrassen fräsch längre. 

Även denna madrass finns förstås i flera olika storlekar, kommer i stilren vit design och kan tvättas i maskin i 60 grader. 

Norska varumärket Jensen är sedan många år tillbaka en av Nordens ledande tillverkare av sängar och sängtillbehör. Likt Jensens övriga produkter är bäddmadrassen Softline II framtagen med komfort, hållbarhet och sovkvalitet i fokus – och resultatet sticker ut. Det här är en investering väl värd pengarna. 


Budgetprodukten: 24SJU BM1 bäddmadrass

Budgetprodukten: 24SJU BM1 bäddmadrass

24SJU BM1 bäddmadrass är ett mycket prisvärt alternativ för dig som söker en bäddmadrass av hög kvalitet, men som vill ha ett lite mer plånboksvänligt pris. 24SJU BMI är en svensktillverkad bäddmadrass, designad och framtagen i hjärtat av Småland. Varumärket 24SJU står för kvalitet och komfort till överkomliga priser, vilket också tydligt exemplifieras i just denna produkt. 

Madrassen är stoppad med polyeterskum – ett material som både behåller stadga och stöd år efter år, och som effektivt avlägsnar överskott av värme och fukt. Designen är klassiskt skandinavisk, med överdragstyg i vit bomull och en dekorativ grå kant. Den vågmönstrade ytan tillför ytterligare till madrassens estetik och ger den ett exklusivt, stilrent uttryck som smälter väl ihop med de flesta sängar. Bäddmadrassens överdrag är avtagbart och går utmärkt att tvätta i maskin på 40 grader, vilket förstås gör det enkelt och bekvämt att hålla madrassen ren och fräsch. 

24SJU BM1 bäddmadrass är ett ypperligt exempel på att kvalitet inte nödvändigtvis måste kosta mycket pengar. Madrassens utformning samt de genomtänkta detaljerna i såväl design som material gör att 24SJU BM1 bäddmadrass levererar en sömnupplevelse i klass med en riktigt dyr madrass, för ett riktigt budgetpris. 


Specialaren: Viking Premium Flex bäddmadrass

Specialaren: Viking Premium Flex bäddmadrass

Viking Premium Flex bäddmadrass är en exklusiv bäddmadrass i dubbelmått speciellt framtagen för ställbara sängar. Viking Premium Flex kommer i mått om 160×200 cm, 160×210 cm, 180×200 cm, 180×210 cm, 200×210 cm samt 210×210 cm. I syfte att kunna fungera väl tillsammans med ställbara sängar, har den en splittad design så att man enkelt kan reglera lutning och läge på den ena sänghalvan, utan att det ställer till det med madrassen på den andra. 

Viking Premium Flex har ett stilrent vitt bomullsöverdrag och en pikerad kärna tillverkad av elastiskt, komfortabelt polyeterskum som ger bra stöd och avlastar kroppen på precis rätt ställen. Madrassens inre komfortlager har fyra kanaler vilka effektivt absorberar och leder bort överskottsvärme och fukt och ger dig en behagligare sovmiljö. 

Att hitta en riktigt bra bäddmadrass till en ställbar säng kan ibland visa sig vara en utmaning. Med Viking Premium Flex får man en mycket prisvärd och komfortabel produkt, som håller sängen sval och torr hela natten – oavsett i vilket läge du väljer att ha den – och hjälper dig att vakna mer utvilad. Detta är en flexibel premiummadrass som verkligen gör skäl för sitt namn – Premium Flex – och som absolut bör övervägas att testas av alla som har en ställbar dubbelsäng. Mycket madrass och mycket komfort för pengarna. 


Våra bubblare

Carpe Diem beds Prestige bäddmadrass

Carpe Diem beds Prestige bäddmadrass

Den prestigefyllda säng- och madrasstillverkaren Carpe Diem representerar bästa möjliga komfort, noggrant utvalda material, design och funktion i perfekt samspel samt kvalitativa konstruktioner som håller år efter år. Prestige bäddmadrass får anses vara en mycket prisvärd produkt i förhållande till vilken kvalitet man faktiskt får för pengarna. 

Carpe Diem Prestige bäddmadrass är en av få bäddmadrasser på marknaden som faktiskt är Svanenmärkt och där stoppningen är 100% kontrollerad, godkänd och certifierad av ÖKO-Tex. Kärnan är skapad av följsamt naturlatex vilket effektivt avlastar kroppen och minskar risken för ond rygg, onda axlar och ömmande höfter. Quiltad fibervadd tillför ännu mer komfort, bättre temperaturreglering och mer stöd. Ett stort plus för att madrassen inte innehåller några ämnen som kan vara skadliga eller allergiframkallande. 

Ytterst är Carpe Diem Prestige omgiven av ett överdragstyg i vit bomull med en smakfull passpoal i kontrasterande tyg. En snygg och stilren design som passar till så gott som alla sängar och resårbottnar. Tjockleken på 5 cm gör den lämplig till många olika kroppstyper, och det faktum att överdraget kan tas av och tvättas i 60 grader bidrar förstås till enklare rengöring och uppfräschning.


Jensen Softline I bäddmadrass

Jensen Softline I bäddmadrass

En tunnare variant av Jensen Softline II, med en stoppning av 5 cm Cellex istället för 6,5 cm. Liksom Softline II har även denna modell två olika sidor – en med en slätare, mer fast  yta och en med en något mer profilerad och mjukare yta. Detta blir naturligtvis mycket smidigt om man har behov av att variera mellan ett fastare och ett mjukare underlag ibland, varför denna finess definitivt får anses vara ett stort plus. 

Stoppningsmaterialet Cellex leder effektivt bort överskottsvärme och fukt, vilket gör att madrassen känns behagligt sval och skön natten igenom. Madrassen består också av Lyocell med Sensitive-funktion vilket är ett material speciellt framtaget för att hålla madrassen fräschare, bättre och – som tillverkaren själv uttrycker det – friskare under en längre tid. Det här är en bekväm bäddmadrass som avlastar kroppen på rätt ställen, som ger bra med stöd (olika mycket beroende på vilken sida du väljer att ha uppåt) och som håller lika bra om många år, som den gör nu. Med Jensen Softline I får du en mycket kvalitativ madrass för en relativt billig peng. Ett mycket bra val för en optimal sömnupplevelse. 


Tempur Breeze 9 cm bäddmadrass

Tempur Breeze 9 cm bäddmadrass

Listans enda kandidat från det populära märket Tempur – men en given sådan med tanke på madrassens kvalitet. Likt drömprodukten från Hästens är även denna en bäddmadrass i det övre prisskiktet, men produkten är framtagen med mycket eftertanke, hög precision och stort fokus på att skapa sundast möjliga sovmiljö. 

Tempur Breeze är en rejält tjock och mycket bekväm madrass delvis tillverkad i ett speciellt funktionsmaterial som hjälper till att transportera värme och fukt bort från kroppen, och på så sätt skapar ett behagligt sovklimat i sängen. Madrassen finns att beställa i tre olika varianter – Original som har en fast känsla, Sensation med vilken du får en resårkänsla och så Cloud som är extra mjuk. Samtliga tre är mycket bekväma, och det faktum att modellen finns att få i just olika varianter (och storlekar) gör den förstås till ett väldigt flexibelt val. Gemensamt för samtliga tre varianter är den unika tryckavlastande funktionen, vilken kommit att bli synonym med Tempur som varumärke. Komforten är synnerligen bra, man ligger bekvämt på både rygg, mage och sida utan att utsatta partier som axlar eller höfter blir felbelastade. En otroligt lyxig och bekväm bäddmadrass för dig som vill unna dig något extra. 


Sammanfattning

Att köpa en ny bäddmadrass är något som bör göras med lika stor omsorg som när man köper en ny säng. Olika bäddmadrasser passar olika väl för olika kroppstyper och sovställningar, varför det är viktigt att man verkligen provar sig fram innan man bestämmer sig. Bäddmadrasser finns i många olika utföranden och till både höga och låga priser, och det är viktigt att komma ihåg att man inte nödvändigtvis måste betala ett skyhögt pris för att få en riktigt bra och komfortabel produkt. I topplistan ovan har vi presenterat ett flertal högkvalitativa bäddmadrasser i olika prisklasser, i syfte att erbjuda valmöjligheter och alternativ som passar alla. 

Drömprodukten? I vårt test gick den finaste utmärkelsen till Hästens BJX Luxury. Tätt efter kom Jensen Softline II som bästa mellanprodukt, 24SJU BM1 som bästa budgetprodukt och slutligen en specialare i form av Viking Premium Flex

I testet utsågs även några bubblare som förvisso inte nådde riktigt hela vägen fram, men som är produkter väl värda att spana in ändå: Carpe Diem Beds Prestige, Jensen Softline I och Tempur Breeze 9cm.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa bäddmadrassen.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en bäddmadrass?

Komfort är a och o när det kommer till val av bäddmadrass. Här gäller det att testa sig fram och tänka över sådant som i vilken ställning du oftast sover, och om du exempelvis brukar uppleva att det blir väldigt varmt eller kallt på nätterna. Har du besvär med rygg, höfter eller axlar är det också viktigt att väga in. Att hitta rätt bäddmadrass kan ibland vara lättare sagt än gjort. Ta gärna hjälp av en kunnig sängförsäljare om du känner dig osäker på vilken modell som kan passa dig. 

Vad är en bra bäddmadrass?

En bra bäddmadrass bör avlasta kroppen, motverka felbelastningar av utsatta delar som axlar och höfter samt avleda fukt och överskottsvärme så att sovmiljön hålls sval och torr natten igenom. 

Vad är en dålig bäddmadrass?

Vaknar du med ont i ryggen, ömmande axlar eller stela höfter har du förmodligen en dålig bäddmadrass. En bäddmadrass kan också vara mindre bra på så sätt att den inte har någon ventilerande funktion. Då blir det lätt väldigt varmt i sängen vilket i sin tur riskerar att störa din sömn. 

Källor

  • https://www.sova.se/hastens-bjx-luxury-baddmadrass/10019997.html
  • https://www.sova.se/jensen-softline-ii-baddmadrass/10031356.html
  • https://www.sova.se/24sju-bm1-baddmadrass/11000313.html
  • https://www.sova.se/viking-premium-flex-baddmadrass/10038993.html
  • https://www.sova.se/carpe-diem-beds-prestige-baddmadrass/10004492.html
  • https://www.sova.se/jensen-softline-i-baddmadrass/10031305.html
  • https://www.sova.se/tempur-breeze-9cm-baddmadrass/10036315.html
  • https://se.tempur.com/baddmadrasser-TSE1029M.html
  • https://www.carpediembeds.se/sangtillbehor/baddmadrasser/prestige-baddmadrass-stretch-white
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Hästens
Produktnamn
BJX Luxury bäddmadrass