Sverige är ett av de allra mest framgångsrika länderna genom tiden inom Esport. I denna artikel ska vi berätta om varför det har blivit just så. Esportlandet är Sveriges ledande portal för nyheter inom esport.

Gamingkulturen har alltid varit stor

Sverige har alltid haft en stark gaming kultur. Redan på 90-talet hölls det tävlingar inom Quake och spel som Counter Strike slog stenhårt redan från början.

Förebilder inom Esport

Svenska kids har alltid haft stora förebilder att se upp till. Den största av de alla är nog Heaton, som under tidigt 2000-tal uppnådde stjärnstatus tillsammans med Ninjas in Pyjamas. Andra svenska legender är Patrik ”f0rest” Lindberg, Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund och Ludwig ”Zai” Wåhlberg.

Dreamhack

Världens största lan-turnering Dreamhack gav många något att sträva till. Att få möjlighet att visa upp sig på den scenen var, och är än idag mångas stora dröm. Dreamhack startade i en källarlokal i Malung och lyckades växa till en turnering som idag fyller arenor ibland annat Texas, Montreal och Valencia. Dreamhack har uppnått sann legendstatus inom Esport.

Esport ses som en karriär

Sverige är en av de allra första länderna där talanger inom Esport har kunnat vara just det – talanger inom Esport. Esport som en karriär började i Sverige redan under tidigt 2000-tal där de största stjärnorna blev signade av organisationer som hade kapaciteten att betala ut löner.

Gaming tillbehör för att lyckas inom esport

För att lyckas inom Esport och PC gaming är det viktigt att ha rätt utrustning. På Esportlandet kan ni läsa om de allra bästa gaming tillbehören från en rad olika tillverkare. Gaming skärmar, gaming headset och mycket annat. De hjälper dig att skapa en komplett gaming setup för krävande situationer.