Bästa snöslungan 2024 – För effektiv snöröjning
Innehåll
ToggleInlägget innehåller reklam genom annonslänkar.
Snö är en sådan företeelse som frambringar många olika känslor hos olika människor. Visst vill säkert de flesta ha en vit jul och även kunna göra alla de aktiviteter som snö är en förutsättning för. Men samtidigt innebär snö många gånger ett hinder i trafiken och för villaägare. Med en suck ser du kanske fram emot många dagar i bitande kyla med en snöskyffel där svetten lackar och ryggen värker. Satsa istället på en hjälpreda som lätt och smärtfritt kan röja undan snön så att den där skyffeln får fortsätta sin vila i garaget.
På marknaden finns det snöslungor som passar för den lilla plånboken ellerdet stora behovet som kanske även blir en snöslunga som hela kvarteret delar på? En snöslunga med uppvärmt handtag och elstart gör arbetet effektivt och trevligt. Varför inte satsa på en snöslunga som har batteridrift och ett mycket tyst arbetssätt? Har du mindre snö eller vill blåsa bort löv är en lövblåsare också något att kolla på.
Drömprodukten: Snöslunga Husqvarna ST 224
Ett riktigt kraftpaket som är stabil och som har allt som krävs för ett enkelt och användarvänligt utförande.
Mellanprodukten: Snöslunga Ariens Classic ST 24 E
Snöslungan som skickar iväg snön långt och som klarar av stora mängder snö per timme. Den är trygg och gör jobbet med glans.
Budgetprodukten: Snöslunga Snowline 48 Li Al-ko
Snöslungan som är ett bra budgetval på grund av sitt låga pris, men som ändå får jobbet gjort och som dessutom är både tyst och miljövänligt.
Specialaren: Snöslunga Power Max Hd 1028 Oxhe Toro
Mastodonten som äter sig igenom all typ av snö och som dessutom gör det snabbt och lätt med en mängd finesser.
Så här genomförde vi testerna för bästa snöslungan:
1. Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2. Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3. Sammanställning och utvärdering av informationen
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.
Våra rekommendationer för bästa snöslungan
Drömprodukten: Snöslunga Husqvarna ST 224
Ett kraftpaket med hög prestanda och enkel hantering blir självklart listans drömprodukt! Snöslunga Husqvarna ST 224 är en maskin som är speciellt framtagen för att hjälpa dig få de där perfekta gångarna och en fungerande och användbar garageuppfart. Med hjälp av justerbara släpskor kan du enkelt skifta läge beroende på vilket underlag du ska snöröja. En finess som är mycket ovanlig bland snöslungor.
Tillverkaren har också haft olika snöförhållanden i åtanke vid konstruktionen och lagt till ett effektivt tvåstegssystem som används för att kasta iväg snön långt bort. Arbetsbredden är 61 cm och snöslungan drivs med bensin med en effekt av 4,7 kW. Styret har elektriskt uppvärmda handtag för ökad bekvämlighet och kan även justeras i höjdled för att passa användaren. LED-strålkastare gör att du ser i mörker och en elstart som underlättar användningen. Detta är helt enkelt ett 90 kg kraftpaket som gör jobbet smidigt och enkelt.
Mellanprodukten: Snöslunga Ariens Classic ST 24 E
Snöslungan som kommer bli ett köp du aldrig ångrar är Snöslunga Ariens Classic ST 24 E. Priset ligger på hälften av många andra modeller. Det är trots det en robust snöslunga som har en hög användarvänlighet och är enkel att manövrera. Motorn är på 208 cc och har elstart vilket gör den enklare att starta. En finess som är mycket välkommen när du står i isande kyla och bara vill få jobbet gjort så fort som möjligt.
Designen är kompakt och vikten är förhållandevis låg med sina 79,8 kg. Här får du en snöslunga som skickar iväg snön hela 12 meter och som har en kapacitet för att röja undan 58 ton snö per timme. Det innebär att du snabbt och enkelt öppnar upp uppfart eller gångar. En enhandsfattning gör arbetet ännu lättare och skapar sammantaget en riktigt bra snöslunga.
Budgetprodukten: Snöslunga Snowline 48 Li Al-ko
Ingen ska behöva vara utan en snöslunga, men det kan vara lätt hänt att du hoppar över ett köp om du sällan får snö eller helt enkelt inte har möjlighet eller vill lägga tiotusentals kronor på det. Då har vi snöslungan för dig! Snöslunga Snowline 48 Li Al-ko har ett pris som ligger på en tiondel av de vanligaste snöslungorna och är även till vikten lätt med sina endast 17,7 kg. Men det är ändå en snöslunga som vet hur jobbet ska göras.
Batteridrift gör att snöslungan är tystlåten och miljövänlig. Med en motor som är borstlös och ett 40 V batteri har tillverkaren skapat en snöslunga som ändå har hög kapacitet och lång arbetstid. Arbetsbredden är 48 cm och kastlängden är 6 m. Båda måtten är fullt tillräckliga för att röja en gång eller att få undan snö från uppfarten.
Specialaren: Snöslunga Power Max Hd 1028 Oxhe Toro
Specialare kan en produkt bli av många olika anledningar, men här har vi valt en produkt som är en riktig mastodont! Med sina 147 kg är det lätt att bli imponerad av Snöslunga Power Max Hd 1028 Oxhe Toro redan vid första anblicken. Priset är också i det högre segmentet för en privatperson, men det du får är också vad du betalar för.
Här kan du röja hela 1090 kilo snö per minut! Detta är också en snöslunga som klarar av att röja både isig skare och frusen, packad snö. Ett jobb som annars brukar hamna på större maskiner som traktorer eller liknande. Kastlängden är också 13,5 m vilket är långt och bra för att riktigt bestående kunna få undan snön från ytorna. Enhandsgrepp, LED-belysning, Quick Stick-funktion och ACS. Helt enkelt snöslungan som har allt!
Våra bubblare
Snöslunga AL-KO Snowline 700 E
Som listans bubblare nummer ett hamnar en snöslunga som snabbt och lätt arbetar sig igenom snön med en arbetsbredd på 70 cm och ett snödjup på 54,5 cm. Snöslunga AL-KO Snowline 700 E heter kraftpaketet som även klarar frusen snö med sina motorer på 7,8 kW och 375 cc. OHV -teknik och överliggande ventiler ger maskinen en hög verkningsgrad i kombination med en låg bränsleförbrukning. Det är därför ett både miljövänligare och mer ekonomiskt val av snöslunga som skickar iväg snön upp till 15 m i ett utkast som är roterbart i 190 grader.
Snöslunga Power Curve 1800 Toro
För den som inte vill lägga så mycket pengar på en snöslunga, men ändå behöver en rejäl maskin finns Snöslunga Power Curve 1800 Toro. Med denna går snöröjningen enkelt då den har en kapacitet på 318 kg snö per minut och en kastlängd på 9 meter. Maskinen startar enkelt och drivs med el via sladd. Det finns ett sladdlås som gör att du inte behöver oroa dig för att sladden ska lossna under arbetet. Utkastarröret är lätthanterat och kommer med en snöriktare så att du har full kontroll över var snön hamnar.
Snöslunga AL-KO Snowline 46 E
Ytterligare en snöslunga i det lägre prissegmentet presenteras som bubblare nummer tre. Detta är en snöslunga som är snabb, enkel och som passar bäst för användning nära huset. Snöslunga AL-KO Snowline 46 E har ett ställbart handtag och är utrustad med ett elektriskt dödmansgrepp. Elmotorn på 230 V och 2000 W möjliggör ett tyst arbetssätt och en miljövänligare maskin. Arbetsbredden är 46 cm och snöhöjden är 20 cm, vilket gör det till en lättviktare inom snöslungor. Samtidigt är det en så pass enkel och smidig maskin att du kan använda den oftare.
Snöslunga 568tg Texas
Listans sista snöslunga, bubblare nummer fyra, är Snöslunga 568tg Texas. Detta är en maskin som tar steget upp i kapacitet och med sin arbetsbredd på 56 cm och arbetshöjd på 51 cm kan den klara större mängder snö, på större områden. Den klarar även av snö som är mycket kompakt och kan skicka iväg den mycket precist med en utkastare som är roterbar 190 grader. Kastavståndet är 15 m beroende på snötyp och snöslungan på 75 kg tar sig lätt fram på alla underlag med hjälp av sina justerbara medar.
Sammanfattning
Mycket snö eller lite snö. Nära huset eller längre bort. Stora mängder eller lite under få dagar. Högre pris eller lägre. Många finesser eller det allra mest basala. Idag finns det snöslungor som passar för alla behov och plånböcker. Det är inte bara de som har snö under hela vintern som kan unna sig en snöslunga utan till de priser som idag finns går det att investera i en, även om den vissa vintrar får fortsätta ligga i ide. För de som har stor snöbelastning finns det riktigt rejäla maskiner som snabbt och lätt gör jobbet.
Frågor och svar
Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa snöslungan.
Vad ska jag tänka på när jag väljer snöslunga?
Välj snöslunga efter hur stor snöbelastning du har och hur mycket du vill röja, samt var. Det finns ingen anledning att lägga en månadslön på en mastodont om du endast har snö ett par dagar per år. Den enklaste budgetvarianten kan dock kännas klen om du har stora mängder snö som ska röjas återkommande. Tänk gärna även på ifall du behöver en maskin med belysning eller ej.
Vad är en bra snöslunga?
En bra snöslunga är en snöslunga som röjer undan så mycket snö som du önskar, på ett sätt du önskar och på den tid du önskar. Så börja med att tänka igenom ditt behov och hur mycket den får kosta.
Vad är en dålig snöslunga?
Det finns ett flertal olika snöslungor inom alla prissegment, så lägg hellre ett par hundralappar till för att få en maskin som passar dig och som du kommer att använda.
Källor
- https://www.gardenstore.se/snoslunga-husqvarna-st-224
- https://www.granngarden.se/snoslunga-ariens-classic-st-24-e/p/1262843
- https://www.proffsmagasinet.se/tradgard-fritid/snoredskap/snoslungor/al-ko-snowline-48-li-snoslunga-med-batteri-och-laddare-1180060
- https://www.byggmax.se/sn%C3%B6slunga-power-max-hd-1028-oxhe-toro-p7039018
- https://www.gardenstore.se/snoslunga-al-ko-snowline-700-e
- https://www.byggmax.se/sn%C3%B6slunga-power-curve-1800-toro-p7039013
- https://www.proffsmagasinet.se/tradgard-fritid/snoredskap/snoslungor/al-ko-snowline-46-e-snoslunga-1180049
- https://www.byggmax.se/sn%C3%B6slunga-568tg-texas-p70398041