Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Byggmax, Hemfint & Beijerbygg.

Extra förvaring eller som en gäststuga är saker du kan använda en friggebod till. Det är ett bra sätt att få mer plats och som också kan vara en riktigt bra investering. Att välja ut en friggebod som passar för ens behov kan på många sätt göra livet lättare. Både i form av extra förrådsutrymme men också som en gäststuga. Har du en stor familj som kommer på besök kan det vara ett perfekt alternativ. Passar även utmärkt som ens barns egen lilla bostad när de studerar eller precis fått sitt första arbete. Att hitta en friggebod som passar in och gör hemmet vackrare och bättre är trots allt något som verkligen kan göra en stor skillnad. Det gäller bara att välja ut alternativet som bäst uppfyller ens behov.

I vårt test blev drömprodukten Friggebod 15kvm Sorselestugan, mellanprodukten Friggebod Kjell F – 8 M² och budgetprodukten Förråd Anderstorp 4,5kvm Vibostugan. Vi har även en specialare: Friggebod Marina B – 14,2 M².

Slutligen har vi fyra bubblare: Friggebod Klara 5kvm Palmako, Bod Saga, Friggebod 15kvm Sorselestugan och Stuga Lage 14,9kvm.

Ta del av vår köpguide nedan för att få hjälp, tips och inspiration då du vill hitta den bästa friggeboden för dig. Vi har samlat ett antal olika modeller i olika prisklasser för att alla ska ha chansen att hitta en favorit här! 


Vad är en friggebod?

En friggebod är en liten byggnad som maximalt får vara 15 kvm och med en takhöjd på 3 meter. Den kan användas som en liten stuga eller ge dig mer förrådsutrymme. De kan användas på en mängd olika sätt och vis samt kan fungera som en bostad året om. Kan byggas med ett loft för extra utrymme.


Drömprodukten: Friggebod 15kvm Sorselestugan

Friggebod 15kvm Sorselestugan

Friggebod 15kvm Sorselestugan är vår drömprodukt som kommer fullutrustad med ett loft och som även har en veranda för dig som vill välja ett riktigt fint och vackert alternativ. Ger mycket plats på en liten yta på 15 kvm. Tillverkad av svensk senvuxen furu.


Mellanprodukten: Friggebod Kjell F – 8 M²

Friggebod Kjell F - 8 M²

Friggebod Kjell F – 8 M² kan användas som ett förråd eller som ett litet uterum men också till mycket annat. Kommer med en yta på 8 kvm och mycket får plats på den ytan även ett eget litet hus till tonårsbarnen.


Budgetprodukten: Förråd Anderstorp 4,5kvm Vibostugan

Förråd Anderstorp 4,5kvm Vibostugan

Förråd Anderstorp 4,5kvm Vibostugan är ett perfekt förråd som rymmer det mesta med sin yta på 4,5 kvm. Du kan få mycket mer förvaringsutrymme för exempelvis trädgårdsredskap och annat liknande eller förvara vad som helst i den här friggeboden.


Specialaren: Friggebod Marina B – 14,2 M²

Friggebod Marina B - 14,2 M²

Friggebod Marina B – 14,2 M² är ett riktigt vackert alternativ som ser till att du får mer yta och den här friggeboden kan användas till både tonårshus, förvaring eller som gäststuga. Du väljer helt och hållet själv vad du vill använda friggeboden till.


Så här genomförde vi testerna för bästa friggeboden:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa friggeboden

Drömprodukten: Friggebod 15kvm Sorselestugan

Friggebod 15kvm Sorselestugan

Friggebod 15kvm Sorselestugan är vårt drömalternativ som verkligen ger dig en liten stuga eller en bostad som passar för alla tänkbara behov och krav. Kommer med ett eget litet loft för att verkligen använda ytan på bästa tänkbara sätt och vis. Har en yta på 15 kvm och är även utrustad med en liten veranda. Du kan därmed känna att du fått ett riktigt fint litet hus på tomten som kan användas till allt möjligt. För det är viktigt att kunna känna att man fått precis den friggeboden som passar för ens egna behov i slutändan.

Information om produkten:

 • 15 kvm.
 • Kommer med veranda.
 • Två fönsterplatser som du själv väljer ut.
 • Tillverkad av svenskt furu.
 • Fönstren är tvåglasfönster.
 • Hängränna och avrinning.

Det här är verkligen den bästa friggeboden i vårt test som passar för alla tänkbara behov. Du kan alltid känna att du fått ett extra litet hem på tomten. Den kan användas som gäststuga eller för att ge dina tonårsbarn ett eget litet hus. Passar självklart även utmärkt som ett extraförråd om det är vad du letar efter.


Mellanprodukten: Friggebod Kjell F – 8 M²

Friggebod Kjell F - 8 M²

Friggebod Kjell F – 8 M² är alternativet för dig som vill få en friggebod som kan användas till det mesta. Passar utmärkt som extraförvaring, förrådsutrymme eller för att skapa ett utrymme för gäster. Du kan även använda det som ett litet uterum beroende på dina krav och behov. Du kan trots allt med den här friggeboden vara säker på att du får en yta på 8kvm med dörrar och fönster inkluderade. Känn att du kan skapa en mer plats att vistas på med det här alternativet.

Information om produkten:

 • 8 kvm.
 • Kommer med fönster och dörrar.
 • Takbeläggning ingår inte.
 • Monteras enkelt ihop med medföljande ritning.

Det här är friggeboden som passar utmärkt för alla dina tänkbara behov och krav. Det är inte det största alternativet i vårt test men kan fortfarande vara ett utmärkt val. Se bara till att nockhöjden inte överstiger 3 meter när du bygger ihop friggeboden. Annars kan det vara ett sätt för dig att skapa en yta som passar precis med dina behov och krav.


Budgetprodukten: Förråd Anderstorp 4,5kvm Vibostugan

Förråd Anderstorp 4,5kvm Vibostugan

Förråd Anderstorp 4,5kvm Vibostugan är ett förråd i friggebodsutförande som kan användas på många sätt. Du får framförallt massa extra utrymme då den här friggeboden på 4,5 kvm kan rymma mycket. Det gör att du helt enkelt får en extra förvaringsmöjlighet för trädgårdsmaskiner och redskap. Alternativt för annat du inte har plats för i hemmet eller som du vill organisera bättre.


Specialaren: Friggebod Marina B – 14,2 M²

Friggebod Marina B - 14,2 M²

Friggebod Marina B – 14,2 M² ger dig ett extra litet hus som kan användas som gäststuga, sommarstuga eller som ett litet hus för dina tonårsbarn. Din fantasi sätter gränserna och du själv avgör vad som är viktigast för dina behov och krav. Du får en yta på 14,2 kvm och kommer med allt som krävs för att montera ihop det som du enkelt kan göra själv.

Kommer med en massiv dörr i gran och med självstående fönster för att du ska kunna få en ljus och öppen planlösning. På det här sättet kan du se till att du verkligen kan få extra utrymme som uppfyller alla dina krav och behov. Det är trots allt det allra viktigaste, att du kan känna att du får möjligheten att utöka ditt utrymme med friggeboden som passar för dig.


Våra bubblare

Friggebod Klara 5kvm Palmako

Friggebod Klara 5kvm Palmako

Friggebod Klara 5kvm Palmako är tillverkad av nordisk gran som håller en hög kvalitet och som särskilt är anpassat för svenska förhållanden. Ytan är på 5 kvm och du kan använda det här alternativet som ett extra uterum eller som förvaringsutrymme. Kan även fungera som en liten gäststuga efter behov.


Bod Saga

Bod Saga

Bod Saga passar utmärkt för dig som behöver en liten bod där du kan förvara saker och ting. Det är trots allt viktigt att se till att du får ut det mesta av dina val. Att välja den bästa friggeboden som uppfyller dina krav och behov är därmed viktigt. Du kan på det här viset se till att du får en möjlighet att ställa undan trädgårdsmöbler, redskap och mycket annat som bara tar upp plats i hemmet.


Friggebod 15kvm Sorselestugan

Friggebod 15kvm Sorselestugan

Friggebod 15kvm Sorselestugan är en riktigt mysig loftstuga som verkligen kan passa för dina krav och behov. Har en yta på 15 kvm och kommer utrustad med allt du behöver för att montera ihop hemmet. Välj ut vart fönsterna ska sitta själv och få en stuga för gäster eller tonårsbarnen. Du väljer själv vad du ska använda din sommarstuga till.


Stuga Lage 14,9kvm

Stuga Lage 14,9kvm

Stuga Lage 14,9kvm är perfekt för dig som vill ha ett extrarum i trädgården. En liten stuga som har en yta på 14,9 kvm och som är anpassad för att kunna isoleras. Den kommer obehandlad och krävs därmed att allt grundoljas och målas. Kommer med alla delar för att du enkelt ska kunna montera ihop stugan och placera den där du behöver den.


Sammanfattning

Den bästa friggeboden är den som uppfyller dina krav och behov. Är det en liten gäststuga eller extra förrådsutrymme som krävs eller vill du ha ett litet uterum. Allt går att göra med en friggebod men du behöver se över vilka krav och behov du har. Tänk på att om du ska använda friggeboden som bostad måste den isoleras ordentligt. Du hittar flera alternativ som kan uppfylla alla tänkbara behov i det här testet. Välj det alternativet som bäst uppfyller dina krav och behov samt passar för din plånbok.

I vårt test blev drömprodukten Friggebod 15kvm Sorselestugan, mellanprodukten Friggebod Kjell F – 8 M² och budgetprodukten Förråd Anderstorp 4,5kvm Vibostugan. Vi har även en specialare: Friggebod Marina B – 14,2 M².

Slutligen har vi fyra bubblare: Friggebod Klara 5kvm Palmako, Bod Saga, Friggebod 15kvm Sorselestugan och Stuga Lage 14,9kvm.


Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa friggeboden.

Behöver jag bygglov för en friggebod?

Nej, en friggebod kräver inte bygglov om den inte är större än 15 kvm och inte har en nockhöjd på över 3 meter. Det gör att du kan bygga en friggebod utan krångel eller problem så länge som det finns ett bostadshus på tomten.

Är det svårt att bygga en friggebod?

Det kräver en del kunskaper men det följer med en ritning samt nästan allt material som ska användas. Du kan därmed använda byggsatsen även om du inte har alltför stora vana och bygga en friggebod på tomten.

Kan man bo i en friggebod?

Det går att bo i en friggebod om man ser till att vatten, avlopp och el är indraget samt att friggeboden är isolerad. Tänk på att det kan finnas krav som måste uppfyllas om man drar in vatten, avlopp och el i en friggebod. En byggnadsanmälan kan behöva göras.

Källor
 • https://www.byggmax.se/loftstuga-15m%C2%B2-veranda-loft-sorselestugan-p7101347
 • https://www.hemfint.se/friggebod-kjell8-p-50880
 • https://www.byggmax.se/f%C3%B6rr%C3%A5d-anderstorp-45kvm-vibostugan-p7103512
 • https://www.hemfint.se/friggebod-marina-b-14-2
 • https://www.byggmax.se/friggebod-klara-5kvm-palmako-p7103711
 • https://www.beijerbygg.se/privat/sv/produkter/utemilj%C3%B6/stugor/attefallshus-friggebodar/saga-6-1-900231163
 • https://www.byggmax.se/loftstuga-15m%C2%B2-veranda-loft-sorselestugan-p7101347
 • https://www.byggmax.se/stuga-lage-p7103307
 • https://www.byggmax.se/stugor-och-friggebodar/friggebodar
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Sorselestugan
Produktnamn
Friggebod 15kvm