Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Tretti, Kitchentime, Whiteaway & Bagarenochkocken.se.

Att välja den bästa fritösen är något man ska göra om man vill äta friterad mat hemma. För det är trots allt något som man verkligen inte ska underskatta värdet av. Det handlar trots allt om att göra det man kan för att hitta det bästa alternativet som passar för en själv. Precis som det finns många olika typer av grillar, finns det också många olika typer av fritöser. Du kanske vill ha en som inte använder olja eller en som gör det. Det är trots allt din smak och dina behov som är det viktiga. Att fritera mat är trots allt något som man kan göra saker och ting mycket godare. För man ska verkligen inte missa att man med rätt fritös alltid kan ha pommes redo när man vill ha dem. Fritöser är trots allt en viktig bit för dig som vill ha ett komplett kök med alla redskap och verktyg.

Ingen vill stå där och upptäcka att man inte har möjligheten att laga den maten man vill ha. Det är på många sätt viktigt att därför välja det alternativet som bäst passar för en själv. Precis som vi alla använder en vattenkokare, är det väldigt många som använder sig av en fritös. Se därför till att du väljer det alternativet som bäst passar för dig. Det är nämligen det allra viktigaste i slutändan för att du ska kunna få precis det du vill ha och laga den maten du tycker om.

Vi hoppas kunna hjälpa er att hitta den bästa fritösen som passar era specifika behov bäst. Här nedan ser du alla de produkter som vi tagit fram i testet och vi har sedan graderat dem efter våra olika kategorier.

I vårt test blev drömprodukten FRITEL PF4620 Frituregryde 8L 10 års garanti, Fritös, mellanprodukten Sage BDF500 The Smart Fryer™ fritös och budgetprodukten Severin Mini Fritös. Vi har även en specialare: PHILIPS HD9650/90 XXL Air Fry, Fritös.

Slutligen har vi fyra bubblare: Princess Aerofryer Digital XL New Line 3,2L, OBH Nordica ActiFry Genius XL Varmluftsfritös Svart, TRISTAR FR-6935, Fritös och Tefal Easy Pro Fryer Fritös 3 L.


Drömprodukten: FRITEL PF4620 Frituregryde 8L Fritös

FRITEL PF4620 Frituregryde 8L 10 års garanti, Fritös

FRITEL PF4620 Frituregryde 8L Fritös kommer med en garanti på 10 år och en volym på 8 liter som alltid kan ge dig vårrullarna eller pommes frites som passar just dig och din smak.


Mellanprodukten: Sage BDF500 The Smart Fryer™ fritös

Sage BDF500 The Smart Fryer™ fritös

Sage BDF500 The Smart Fryer™ fritös kommer med 7 olika inställningar som gör det lättare att fritera det du vill på ett smart sätt och har en korg på 1,2 kilo.


Budgetprodukten: Severin Mini Fritös

Severin Mini Fritös

Severin Mini Fritös är ett litet och smidigt alternativ för dig som inte vill ha en enorm fritös framme i köket utan bara vill kunna använda den lite då och då.


Specialaren: PHILIPS HD9650/90 XXL Air Fry, Fritös

PHILIPS HD9650/90 XXL Air Fry, Fritös

PHILIPS HD9650/90 XXL Air Fry, Fritös är en helt oljefri fritös som använder sig av varmluft för att ge dig precis de spröda och krispiga pommes frites du vill ha utan en massa olja.


Så här genomförde vi testerna för bästa fritösen:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa fritösen

Drömprodukten: FRITEL PF4620 Frituregryde 8L Fritös

FRITEL PF4620 Frituregryde 8L 10 års garanti, Fritös

FRITEL PF4620 Frituregryde 8L Fritös använder sig av väldigt lite olja i jämförelse med många andra fritöser. Du behöver därmed inte oroa dig över att maten är allt för ohälsosam, vilket trots allt är en viktig faktor att tänka på när du ska välja den bästa fritösen. Det är vårt absoluta drömalternativ som garanterat ger dig spröda pommes och som även gör vårrullarna på precis det sättet som passar dig. Du vill trots allt kunna få maten tillagad på precis det sättet som passar för dig.

Information om produkten:

 • 8 liter i volym.
 • Stål
 • 3300w i effekt
 • Har Turbo safe frying

Ett alternativ som garanterat ger dig precis den friterade maten du vill ha utan en massa krångel och problem. Turbo safe frying gör det snabbare och säkrare att fritera maten och få den krispighet du trots allt vill ha. Man ska verkligen inte underskatta hur mycket bättre maten blir när man får den på precis det sättet som passar för en själv. Det är också något som den här fritösen ser till att du får.


Mellanprodukten: Sage BDF500 The Smart Fryer™ fritös

Sage BDF500 The Smart Fryer™ fritös

Sage BDF500 The Smart Fryer™ fritös är ett smart alternativ från Sage som ser till att du enkelt och smidigt kan fritera maten på precis rätt sätt. Den kommer med 7 olika inställningar som gör att du snabbt och enkelt kan fritera maten under precis rätt tid. För att du ska kunna uppnå det resultatet du trots allt vill ha. Den har en 1,2 kilo korg som gör att du kan fritera väldigt mycket på en och samma gång. Dessutom finns det en smart LCD-display som ser till att du vet precis hur lång tid det är kvar för att du ska kunna få dina pommes på precis rätt sätt.

Den har även en funktion som heter Cool Zone som förhindrar oljespill. Vilket gör det här alternativet till ett säkert sådant. Då du alltid kan vara säker på att du friterar på ett säkert sätt utan att riskera att bränna dig. För det är verkligen något man ska undvika att göra och dessutom kan du vara säker på att du alltid får den perfekta friteringen. Det är trots allt en smart produkt som levererar ett strålande resultat varje gång.


Budgetprodukten: Severin Mini Fritös

Severin Mini Fritös

Severin Mini Fritös är den perfekta fritösen för dig som inte behöver en stor fritös eller som sällan friterar speciellt mycket. Du kommer med det här mini alternativet att kunna göra mindre mängder av det du vill ha. För det är trots allt viktigt att välja rätt för en själv. Samma storlek som passar för en annan kanske inte alls passar för dig.  Du kan även använda det här alternativet för fondue om du känner att du vill kunna göra det.


Specialaren: PHILIPS HD9650/90 XXL Air Fry, Fritös

PHILIPS HD9650/90 XXL Air Fry, Fritös

PHILIPS HD9650/90 XXL Air Fry, Fritös är en helt ny typ av fritös som helt och hållet gjort sig av med oljan. Det är ett alternativ som använder sig av varmluft för att ge samma krispiga yta du är van vid. För det är trots allt en fritös men ett betydligt mer hälsosamt alternativ. Där du alltid kan vara säker på att du får precis den friterade maten du vill ha men utan de ohälsosamma delarna. För utan oljan kan du vara säker på att du verkligen kan äta det du vill men på ett betydligt hälsosammare sätt.

Den kommer med en korg som rymmer 1,4 liter, en effekt på 2225 watt och med 5 olika program. För att du ska kunna få precis den krispiga yta du vill. Matlagning ska inte behöva vara svårt eller krångligt och med det här alternativet får du det betydligt lättare i köket.


Våra bubblare

Princess Aerofryer Digital XL New Line 3,2L

Princess Aerofryer Digital XL New Line 3,2L

Princess Aerofryer Digital XL New Line 3,2L kommer med 7 olika friteringsprogram för att underlätta för dig att fritera på rätt sätt. Dessutom är det här ett betydligt hälsosammare alternativ som ser till att du slipper använda dig av olja. Det gör att du alltid kan fritera det du vill utan att först behöva köpa olja för friteringen. Du får en volym på 3,2 liter med det här alternativet och därmed får du plats med det allra mesta på en och samma gång. Den kommer självklart med en non-stick beläggning för att du ska slippa mat som bränner fast.


OBH Nordica ActiFry Genius XL Varmluftsfritös Svart

OBH Nordica ActiFry Genius XL Varmluftsfritös Svart

OBH Nordica ActiFry Genius XL Varmluftsfritös Svart ger optimal värmefördelning tack vare Dual motion och den här varmluftsfritösen kommer med ett glas som gör att du kan se hur maten ser ut, utan att öppna fritösen. Då den använder sig av varmluft och inte olja, blir resultatet betydligt mer hälsosamt. Något som verkligen gör det till ett optimalt alternativ för dig som vill undvika att fritera allt i olja men få samma krispiga resultat. Vilket du får av det här alternativet.


TRISTAR FR-6935, Fritös

TRISTAR FR-6935, Fritös

TRISTAR FR-6935, Fritös är en mindre fritös som kommer med en volym på 3 liter och du kan därmed få precis den mängden pommes du vill ha på ett enkelt sätt. Det är trots allt otroligt viktigt att du kan känna att du kan göra den maten som passar dig. Effekten är på 2000 watt och gör att friteringen går både snabbt och enkelt. Något som trots allt är viktigt för dig som vill slippa vänta alltför länge.


Tefal Easy Pro Fryer Fritös 3 L

Tefal Easy Pro Fryer Fritös 3 L

Tefal Easy Pro Fryer Fritös 3 L gör det möjligt för dig att fritera som ett proffs. Kommer med en lucka som hindrar oljespill och stänk. Något som gör det roligare, säkrare och framförallt enklare att fritera på det sättet som passar dig. Den har en volym på 3 liter och en effekt på 2200 watt. Ett hälsosammare alternativ än många andra fritöser.


Sammanfattning

Att välja den bästa fritösen är viktigt för dig som gillar att fritera. Det finns trots allt mycket som skiljer de olika fritöserna åt. Framförallt kan du vara säker på att du kan äta den friterade maten du vill ha utan en massa krångel och problem. För det är trots allt viktigt att du väljer det alternativet som passar för just dig. I vårt test hittar du alla typer av fritöser som kan passa för alla smaker, behov och plånböcker.

I vårt test blev drömprodukten FRITEL PF4620 Frituregryde 8L 10 års garanti, Fritös, mellanprodukten Sage BDF500 The Smart Fryer™ fritös och budgetprodukten Severin Mini Fritös. Vi har även en specialare: PHILIPS HD9650/90 XXL Air Fry, Fritös.

Slutligen har vi fyra bubblare: Princess Aerofryer Digital XL New Line 3,2L, OBH Nordica ActiFry Genius XL Varmluftsfritös Svart, TRISTAR FR-6935, Fritös och Tefal Easy Pro Fryer Fritös 3 L.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa fritösen.

Hur viktig är volymen på fritösen?

Det är ganska viktigt för dig som vill kunna göra stora mängder samtidigt. Dock är det inte helt enkelt att veta vilken volym man behöver då det finns olika fritöser som kan fritera mer men med en mindre volym.

Ger en varmluftsfritös samma krispiga yta som en vanlig fritös?

Det är självklart inte helt och hållet samma sak då det blir ett betydligt mindre oljigt resultat. Dock kanske det är precis det som passar dig.

Ska jag välja en stor eller liten fritös?

Välj den fritösen du kommer att ha användning för, det är trots allt det allra viktigaste. Att den passar för dina behov och din plånbok.

Källor
 • https://www.tretti.se/hushall/matlagning/fritos/product/fritel-pf4620-frituregryde-8l-10-aars-garanti/
 • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/fritoser/sage-bdf500-the-smart-fryer-fritos/
 • https://www.kitchentime.se/p/mini-fritos
 • https://www.tretti.se/hushall/matlagning/fritos/product/philips-hd9650-90/
 • https://www.kitchentime.se/p/aerofryer-digital-xl-new-line-32l
 • https://www.kitchentime.se/p/actifry-genius-xl-varmluftsfritos-svart
 • https://www.whiteaway.se/hushall/matlagning/fritos/product/tristar-fr-6935/
 • https://www.kitchentime.se/p/easy-pro-fryer-fritos-3-l
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
3.5 based on 5 votes
Varumärke
Fritel
Produktnamn
PF4620 Frituregryde 8L 10 års garanti, Fritös