Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Kitchentime & Bagarenochkocken.se.

Det är nog få som kan tänka sig att börja morgonen utan rostat bröd och för det behöver man självklart den bästa brödrosten. Man ska trots allt inte underskatta hur stor skillnad det kan finnas mellan olika brödrostar. Framförallt om man är väldigt petig med hur väl brödet ska vara rostat. Vi har alla en helt egen smak och det gör att vi också har möjligheten att välja rätt brödrost. Där man alltid har möjligheten att få precis det brödet man vill ha på morgonen. Alla saker vi har i köket gör nämligen en väldigt stor skillnad. De underlättar matlagning och gör det möjligt för oss att verkligen koppla av och njuta av tiden i köket. Att välja den rätt våffeljärn innebär att du alltid har möjligheten att göra våfflor när det passar dig. Det är precis samma princip som gäller när du ska köpa den bästa brödrosten.

För du vill verkligen kunna vara säker på att du alltid har möjligheten att äta rostat bröd på morgonen, eftermiddagen eller kvällen. Helt enkelt när det passar dig själv. Alla verktyg och maskiner för köket eller till matlagningen är sådant som trots allt gör ditt liv bättre. Att använda rätt kastrull gör det lättare att laga mat eller koka upp vatten för pasta. Därför ska du alltid välja det bästa alternativet som passar just dig. Precis det ska du även göra när du ska välja den bästa brödrosten.

Vi hoppas kunna hjälpa er att hitta den bästa brödrosten som passar era specifika behov bäst. 

I vårt test blev drömprodukten: KitchenAid Artisan Brödrost Grafit Metallic 2 skivor, mellanprodukten KitchenAid Brödrost Contour Silver 2 skivor och budgetprodukten Princess Brödrost Long Slot Toaster Cool White. Vi har även en specialare: Ariete Brödrost Blå.

Slutligen har vi fyra bubblare: Severin Brödrost Borstat Stål-Svart Lång, Ariete Brödrost till 2 skivor koppar, Severin 2514 Brödrost och Philips Brødrister, metal/sort HD4825/90.


Drömprodukten: KitchenAid Artisan Brödrost Grafit Metallic 2 skivor

KitchenAid Artisan Brödrost Grafit Metallic 2 skivor

KitchenAid Artisan Brödrost Grafit Metallic 2 skivor är en riktigt stilren brödrost som rostar 2 skivor åt gången och kommer med en sensor för varmhållning.


Mellanprodukten: KitchenAid Brödrost Contour Silver 2 skivor

KitchenAid Brödrost Contour Silver 2 skivor

KitchenAid Brödrost Contour Silver 2 skivor har hela 7 inställningar för att ge dig precis den rostningen på ditt bröd som du vill ha, rostar 2 skivor åt gången.


Budgetprodukten: Princess Brödrost Long Slot Toaster Cool White

Princess Brödrost Long Slot Toaster Cool White

Princess Brödrost Long Slot Toaster Cool White är trots sitt enklare format en riktigt bra brödrost med en återuppvärmningsfunktion.


Specialaren: Ariete Brödrost Blå

Ariete Brödrost Blå

Ariete Brödrost Blå låter dig rosta 2 skivor åt gången och kommer med 6 olika inställningar för att verkligen passa för just dig och hur du vill ha ditt rostade bröd.


Så här genomförde vi testerna för bästa brödrosten:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa brödrosten

Drömprodukten: KitchenAid Artisan Brödrost Grafit Metallic 2 skivor

KitchenAid Artisan Brödrost Grafit Metallic 2 skivor

KitchenAid Artisan Brödrost Grafit Metallic 2 skivor är brödrosten för dig som vill ha perfekt rostat bröd varje gång och varje morgon. Du vill inte stå där med rostat bröd som inte håller måttet och då är det här ett absolut drömalternativ. Den kommer med 7 stycken olika inställningar för att du ska kunna få ditt bröd rostat på precis rätt sätt. Något som trots allt är väldigt viktigt för dig som vet precis hur rostat brödet ska vara för att passa dig. Alla har vi trots allt olika smak och vissa vill ha lättrostat och andra vill att det nästan ska vara bränt.

Information om produkten:

 • 7 inställningar för rostning
 • Autosensor för varmhållning
 • Passar för 2 skivor åt gången
 • Kommer med sandwichhållare

Det här är brödrosten som är så mycket mer än enbart en brödrost. Du kan nämligen göra grillade mackor i den med hjälp av den medföljande sandwichhållaren. Vilket gör att du alltid har möjligheten att få brödet på precis det sättet som det passar dig. Något som verkligen är det allra viktigaste. Ett bra alternativ som ser till att du kan äta ditt bröd rostat på precis rätt sätt.  


Mellanprodukten: KitchenAid Brödrost Contour Silver 2 skivor

KitchenAid Brödrost Contour Silver 2 skivor

KitchenAid Brödrost Contour Silver 2 skivor har två extra breda brödfack för att du verkligen ska kunna rosta precis det brödet som bäst passar för dig. Den har även en upptiningsfunktion för dig som fryser in brödet för att det ska hålla längre. Det är trots allt viktigt att du väljer den brödrosten som passar för just dina behov. Vilket det här alternativet kan göra. Brödrosten har 7 inställning för rostning och kan även rosta en bagel.

Alla har vi som sagt olika smak av rostat bröd. Vilket gör att det är extra viktigt att välja rätt brödrost. Det är trots allt något som verkligen underlättar livet markant. Man ska inte underskatta hur mycket godare brödet blir om det är rostat precis som man vill ha det. För det kan man vara säker på att man får med den här brödrosten.


Budgetprodukten: Princess Brödrost Long Slot Toaster Cool White

Princess Brödrost Long Slot Toaster Cool White

Princess Brödrost Long Slot Toaster Cool White är en enklare brödrost som dock kan vara precis det alternativet som bäst passar för dina rostade mackor. Du kanske inte alls är lika kräsen på att brödet har precis den där rätta rostningen. Det här alternativet låter dig rosta 2 skivor åt gången och har en återuppvärmningsfunktion. Vilket gör det möjligt att äta varmt rostat bröd även om du behövt göra något annat. Det finns 8 olika inställningar för hur du vill ha ditt rostade bröd på den här brödrosten.


Specialaren: Ariete Brödrost Blå

Ariete Brödrost Blå

Ariete Brödrost Blå är en brödrost i en klassisk och vacker design som passar in i de allra flesta hemmen. Det är dessutom en brödrost som kommer med 6 olika inställningar för att du ska kunna få det rostade bröd du vill ha. Du kan rosta två skivor åt gången och verkligen se till att du har möjligheten att äta gott rostat bröd.

Ett alternativ som passar för de allra flesta och där man inte kräver en massa specialfunktioner. Istället får du en riktigt bra brödrost som alltid ger dig rostat bröd, varje morgon eller när det passar just dig.


Våra bubblare

Severin Brödrost Borstat Stål-Svart Lång

Severin Brödrost Borstat Stål-Svart Lång

Severin Brödrost Borstat Stål-Svart Lång är en riktigt stilfull brödrost som passar in i alla hem och som kan rosta två skivor åt gången. Det finns både en upptiningsfunktion och även en stoppknapp. För att du verkligen ska kunna få det rostade brödet på precis det sättet som passar för dig. Det är trots allt det allra viktigaste, att du ska kunna avnjuta ditt rostade bröd med precis rätt rostning. Kommer med 5 olika inställningar för att du ska få möjligheten att välja det som passar just för dig.


Ariete Brödrost till 2 skivor koppar

Ariete Brödrost till 2 skivor koppar

Ariete Brödrost till 2 skivor koppar har en otroligt elegant design som kan passa för de allra flesta hem och framförallt om du gillar en mer stilfull design. Har tre olika funktioner och sex olika inställningar. Det här är en brödrost som alltid ger dig det rostade brödet som passar dig. Samtidigt som det också är en brödrost som ser fin ut och passar in utan att sticka ut på något sätt.


Severin 2514 Brödrost

Severin 2514 Brödrost

Severin 2514 Brödrost kommer med en upptiningsfunktion, plats för två skivor, stoppknapp och det medföljer självklart en smulbricka. En trevlig brödrost som passar i de flesta hemmen och ser till att du enkelt kan få det brödet som passar dig. Har 6 olika inställningar för hur du vill att brödet ska rostas. Det är trots allt väldigt viktigt att du får precis det rostade brödet du vill ha. Där brödet inte bränns eller rostas för lite så att du måste göra om det flera gånger.


Philips Brødrister, metal/sort HD4825/90

Philips Brødrister, metal/sort HD4825/90

Philips Brødrister, metal/sort HD4825/90 har en modern och kompakt design som gör att den passar in även i det minsta köket. Det finns plats för två skivor och den har en upphöjningsfunktion för att du lättare ska få ur brödet ur brödrosten. Du hittar 7 olika inställningar för hur rostat brödet ska bli och en smart stoppknapp. Allt för att du enkelt och smidigt ska kunna rosta brödet på det sättet som passar dig. Där du alltid har möjligheten att börja dagen med rostat bröd. För man ska trots allt inte underskatta värdet av en riktigt bra frukost.


Sammanfattning

Att välja den bästa brödrosten är precis som med allt annat väldigt viktigt. Det handlar trots allt om att du ska kunna rosta brödet och njuta av det utan krångel eller problem. Däremot ska man inte underskatta hur stora skillnader det finns mellan olika brödrostar. Alla har inte samma smak och vissa är mer kräsna när det gäller själva rostningen. Välj därför det alternativ som bäst passar för dig, din plånbok och din smak.

I vårt test blev drömprodukten: KitchenAid Artisan Brödrost Grafit Metallic 2 skivor, mellanprodukten KitchenAid Brödrost Contour Silver 2 skivor och budgetprodukten Princess Brödrost Long Slot Toaster Cool White. Vi har även en specialare: Ariete Brödrost Blå.

Slutligen har vi fyra bubblare: Severin Brödrost Borstat Stål-Svart Lång, Ariete Brödrost till 2 skivor koppar, Severin 2514 Brödrost och Philips Brødrister, metal/sort HD4825/90.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa brödrosten.

Vilken brödrost passar mig?

Det är viktigt att du väljer en brödrost som passar just dina behov och din plånbok. Tänk på hur många inställningar du behöver och om det är något som är viktigt för dig.

Behöver jag en upptiningsfunktion på min brödrost?

Det beror helt och hållet på om du fryser in ditt bröd eller inte. Om du gör det ska du alltid välja en brödrost med upptiningsfunktion.

Kan brödrosten hålla brödet varmt?

Välj en brödrost som har en funktion för att hålla brödet varmt och du kan alltid njuta av varm rostat bröd på morgonen.

Källor
 • https://www.kitchentime.se/p/artisan-brodrost-grafit-metallic-2-skivor
 • https://www.kitchentime.se/p/brodrost-contour-silver-2-skivor
 • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/brodrostar/princess-brodrost-long-slot-toaster-cool-white/
 • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/brodrostar/ariete-brodrost-bla/
 • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/brodrostar/severin-2515-brodrost/
 • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/brodrostar/ariete-brodrost-till-2-skivor-koppar/
 • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/brodrostar/severin-2514-brodrost/
 • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/brodrostar/philips-brodrister-metalsort-hd482590/
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 5 votes
Varumärke
KitchenAid
Produktnamn
Artisan Brödrost Grafit Metallic 2 skivor