Går du i tankar om att förnya ditt hem? Kanske du till och med har funderat på att flytta till ett helt nytt boende. Ett nytt hem kan bidra till ett helt nytt ljus på vardagen, som påverkas av bland annat inredning och design val, Oftast kan man redan ha en del favorit möbler som man gärna inte vill göra sig av med, i så fall kan man bland annat använda sig utav denna flyttfirma i helsingborg, om man bor inom närområdet!

Här kommer fem härliga tips på hur du kan inreda ditt hem!

1. Soffan är ofta den största möbeln, och valet av soffans placering gör ofta hela skillnaden i vardagsrummet. En tumregel är att placera soffan så den välkomnar dig när du kommer in i rummet, alltså inte med ryggen mot besökaren. Finns det ingen valmöjlighet till detta, placera ett avlastningsbord med vackra stilleben på mot soffans rygg för att skapa ett välkomnande.

2. Varje rum behöver något som fångar besökarens intresse, det kan vara en eldstad eller en vacker utsikt. Om du inte redan har något som sticker ut i vardagsrummet kan du skapa det genom en stor och maffig tavla, färgglada kuddar i soffan eller en större spegel på en utvald plats i vardagsrummet.

3. Ett härligt vardagsrum kräver en härlig matta. Tänk efter noga hur du vill använda vardagsrummet innan du investerar i en matta. Ska den vara mjuk och fluffig för att skapa en välkomnande mysighet, ska mattan fungera som avgränsare mellan vardagsrummets olika delar? Tänk också på färgerna, hur mattan kommer matcha övrig inredning, ska den smälta in och knappt synas, eller ska mattan vara blickfånget i ditt vardagsrum?

4. Sträva efter att skapa balans i hela rummet. Har du en stor soffgrupp i enda delen av vardagsrummet, skapa en lite mindre sitt- eller myshörna i en annan del för att få upp balansen. Tänk även balans uppifrån och ner, vad har du på väggarna och i taket? Har du en stor taklampa i ena delen, balansera upp det med en golvlampa, lite större tavlor, en spegel, ett avlastningsbord med en större bordslampa osv. Tänk även på färgerna i rummet och hur dessa harmonierar med varandra.

5. För att ditt vardagsrum ska kännas ”färdigt”, mjuka upp med detaljer. Massor av mjuka kuddar och filtar i soffan och gardiner. Våga mixa och matcha mönster! Tänk också på belysningen, istället för en endaste taklampa, möblera med punktbelysning: spotlights för tavlor, bords– och golvlampor för mysbelysning.