Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Åhlens, Proffsmagasinet & Granngården.

Insekterna kämpar under vintern för att överleva och med det bästa insektshotell du kan hitta kan du göra en skillnad. Det är trots allt en stor hjälp att ha insekter som nyckelpigor, fjärilar och vilda bin i trädgården. Genom att ge dem en plats att övervintra kan du bidra till att de överlever vintern och därmed fortsätter sitt arbete i din trädgård. För det är sådant som trots allt gör en riktigt stor skillnad i slutändan. Du kan då vara säker på att du har insekter som pollinerar och som på ett naturligt sätt eliminerar skadeinsekter. Man ska helt enkelt inte underskatta hur mycket ett insektshotell kan påverka. Därför är det viktigt att du ser till att välja ett som passar för dina behov och krav. De kommer i en mängd olika stilar och med utseenden som kan passa in i alla trädgårdar.

I vårt test blev drömprodukten House Of Flowers Insektshotell M Barktak 5 Rum, mellanprodukten Gardena Clickup!  Insektshotell och budgetprodukten Insektshotell Granngården, 67 Cm. Vi har även en specialare: Insektshotell Grouw.

Slutligen har vi tre bubblare Designtorget Bibo – Bihotellet, Grå, Insektshotell Granngården, 35 Cm och Biholk Granngården.

Ta del av vår köpguide nedan för att få hjälp, tips och inspiration då du vill hitta det bästa insektshotell för dig. Vi har samlat ett antal olika modeller i olika prisklasser för att alla ska ha chansen att hitta en favorit här! 


Vad är ett insektshotell?

Ett hotell för insekter är precis vad ett insektshotell är och det är något som gör en stor skillnad. Det kan vara en hjälp för att minska hur många bin som dör varje år. Insekter gör trots allt en stor skillnad och hjälper dig i trädgården. Minska antalet skadeinsekter genom att ge de bra insekterna ett litet hotell att övervintra i.


Drömprodukten: House Of Flowers Insektshotell M Barktak 5 Rum

House Of Flowers Insektshotell M Barktak 5 Rum

House Of Flowers Insektshotell M Barktak 5 Rum är vår drömalternativ som ser till att du kan hjälpa insekterna att övervintra. Kommer med 5 rum som rymmer gott om insekter under vintern och ser till att de överlever. Behåll dina medhjälpare i trädgården genom att låta dem övervintra i ett hotell.


Mellanprodukten: Gardena Clickup!  Insektshotell

Gardena Clickup! Insektshotell

Gardena Clickup!  Insektshotell kombinerar artskydd, trädgårdsskötsel och trädgårdsdekoration i ett. Du kan hjälpa insekterna att överleva och skydda de arter som måste överleva för att trädgården ska må bra på ett enkelt sätt. Ett bra mellanalternativ som ser bra ut och som passar in i alla trädgårdar.  


Budgetprodukten: Insektshotell Granngården, 67 Cm

Insektshotell Granngården, 67 Cm

Insektshotell Granngården, 67 Cm är ett bra alternativ som är tillverkat i furu och som låter nyckelpigor, fjärilar och solitärbin överleva den hårda vintern. Ser bra ut och kombinerar en trädgårdsdekoration med något viktigt.


Specialaren: Insektshotell Grouw

Insektshotell Grouw

Insektshotell Grouw ge insekterna en möjlighet att överleva vintern med det här insektshotellet. Det finns plats för nyttoinsekter som nyckelpigor, bin och fjärilar. Gör en insats och skaffa ett insektshotell som lever upp till dina högt ställda krav.


Så här genomförde vi testerna för bästa insektshotell:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa insektshotell

Drömprodukten: House Of Flowers Insektshotell M Barktak 5 Rum

House Of Flowers Insektshotell M Barktak 5 Rum

House Of Flowers Insektshotell M Barktak 5 Rum är ett insektshotell som verkligen ser till att du kan göra en insats för både din trädgård men också för miljön. Det finns gott om insekter som krävs för att pollinering ska fungera och för att skadeinsekterna ska minska. Man ska helt enkelt inte underskatta betydelsen av att redan från början välja ut det som passar för ens behov. Det kommer på många sätt att göra att insekterna överlever vintern och kan fortsätta sitt arbete i din trädgård. För det är viktigt att inte underskatta betydelsen av att få hjälp i trädgården av de insekter som trots allt är nyttiga.

Information om produkten:

 • 5 rum.
 • Design som passar in i trädgården.
 • Barktak.
 • Trädesign.
 • Låter insekterna övervintra.

Det här är drömhotellet för dina insekter och det är något som verkligen gör en stor skillnad. Du kan vara säker på att du även under våren kommer att ha insekter som hjälper dig. Framförallt kan du minska skadeinsekterna genom att hålla de bra insekterna levande. Något som trots allt gör en riktigt stor skillnad och som innebär att de insekterna som krävs finns kvar i trädgården.


Mellanprodukten: Gardena Clickup!  Insektshotell

Gardena Clickup! Insektshotell

Gardena Clickup!  Insektshotell kombinerar artskydd, trädgårdsskötsel och en trädgårdsdekoration i ett. Det här är ett insektshotell som uppfyller alla tänkbara krav som man kan ha. Den gör att nyttiga insekter som bin, fjärilar och nyckelpigor överlever vintern. Dessutom är den snygg och gör att trädgården ser bättre ut. Sådant som trots allt påverkar mer än vad man kan tro. Därför ska man självklart välja ett insektshotell som passar för ens behov. Där man kan vara säker på att insekterna överlever vintern.

Information om produkten:

 • Flera rum.
 • Snygg design.
 • Boende året om för insekter.
 • Står stadigt.

Ett bra alternativ som uppfyller alla krav man kan ha. Det är trots allt viktigt att inte underskatta betydelsen av att ha insekter i trädgården. De sköter väldigt mycket och utan dessa blir det svårt att hålla ordning på allt. Framförallt när det gäller att bekämpa skadeinsekter.


Budgetprodukten: Insektshotell Granngården, 67 Cm

Insektshotell Granngården, 67 Cm

Insektshotell Granngården, 67 Cm är ett riktigt bra alternativ med en längd på 67 cm som gör det möjligt för dig att vara säker på att alla insekter får plats. Visserligen vårt budgetalternativ men ser fortfarande väldigt bra ut och passar in i alla trädgårdar. Man ska trots allt inte underskatta behoven av att välja ut det som gör trädgården finare. Tillverkad i furu med faluröda detaljer.


Specialaren: Insektshotell Grouw

Insektshotell Grouw

Insektshotell Grouw ger plats för nyckelpigor, solitärbin och fjärilar under vinter. De kan dock bo i insektshotellet under hela året. Upptäck vilken skillnad det gör för den biologiska mångfalden och gör en insats för miljön. Insekterna är trots allt något som gör att världen kan fortsätta att överleva. Utan insekter skulle många växter försvinna och därför är det viktigt att de finns kvar. Dessutom hjälper de dig med trädgårdsskötseln och tar hand om skadeinsekter. Sådant som man kanske inte tänker på men som snabbt upptäcks när insekterna försvinner.

Därför är det viktigt att man väljer det bästa insektshotell man kan hitta. För att ge de nyttiga insekterna en plats att vara och överleva under vintern. För det är viktigt för den biologiska mångfalden och för att garantera att naturen fortsätter att leva runt omkring dig. Utan insekter ingen pollinering och därmed inga växter.


Våra bubblare

Designtorget Bibo – Bihotellet, Grå

Designtorget Bibo - Bihotellet, Grå

Designtorget Bibo – Bihotellet, Grå är ett vackert alternativ för dig som behöver ett bra insektshotell. Det kan målas om och därmed passa in mot alla hus och designer. Det ger dig en plats att hjälpa bin att överleva. Världen har trots allt sett hur bina försvinner och det är något du kan hjälpa till med genom det här bihotellet. Se till att bina inte försvinner och ge dem en plats att övervintra.


Insektshotell Granngården, 35 Cm

Insektshotell Granngården, 35 Cm

Insektshotell Granngården, 35 Cm ger nyttiga insekter ett skydd och en möjlighet att övervintra. Ett bra alternativ som ser till att de nyttiga insekterna inte försvinner. Det är trots allt mycket de hjälper dig med utan att du ens tänker på det. Därför kan du ge dem en plats att övervintra och få skydd för att behålla deras fantastiska arbete i din trädgård.


Biholk Granngården

Biholk Granngården

Biholk Granngården se till att ge solitärbin en möjlighet att övervintra och att hålla dem vid liv. De är en stor del av den biologiska mångfalden och gör ett riktigt stort arbete. Ett arbete som om det inte skulle göras skulle påverka hela världen. Det är ett viktigt inslag att se till att hålla bina vid liv när deras naturliga övervintringsplatser försvinner. En biholk är en bra investering som ser till att du i framtiden kan se bin och framförallt att de kan fortsätta sitt fantastiska arbete.


Sammanfattning

Nyttiga insekter måste överleva för att du ska kunna hålla trädgården vid liv, därför behöver du det bästa insektshotell du kan hitta. Det ger insekterna en möjlighet att överleva vintern och att fortsätta sitt arbete med trädgårdsskötseln. Framförallt ser de till att skadeinsekter hålls borta och det är något du borde tacka dem för. Ge dem ett litet hem att bo i under vintern och se till att de överlever. Du hittar flera olika alternativ i testet som passar för alla tänkbara alternativ och behov.

I vårt test blev drömprodukten House Of Flowers Insektshotell M Barktak 5 Rum, mellanprodukten Gardena Clickup!  Insektshotell och budgetprodukten Insektshotell Granngården, 67 Cm. Vi har även en specialare: Insektshotell Grouw.

Slutligen har vi tre bubblare Designtorget Bibo – Bihotellet, Grå, Insektshotell Granngården, 35 Cm och Biholk Granngården.


Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av det bästa insektshotell.

Vilka insekter bor i ett insektshotell?

Det är framförallt bin, fjärilar och nyckelpigor. De är nyttiga insekter som gör en stor del av det osynliga arbetet som måste skötas i trädgården. Du upptäcker snabbt skillnaden om de försvinner med ökat antal skadeinsekter och att trädgården inte längre mår bra.

Varför behövs ett insektshotell?

Människan har påverkat naturen väldigt mycket och gjort att de naturliga övervintringsplatserna försvunnit eller blivit färre. Genom att ge insekterna en plats att överleva vintern kan vi behålla deras fantastiska arbete även i framtiden.

Vilket insektshotell ska jag välja?

Du kan välja det alternativet som bäst uppfyller dina behov. Det ger dig en möjlighet att se till att hålla de nyttiga insekterna vid liv. Något som alltid är viktigt och som påverkar mer än du kan tro.

Källor
 • https://www.ahlens.se/Inredning/dekoration/blommor-vaxter/blombuketter-snittblommor-1782620/house-of-flowers-insektshotell-m-barktak-5-rum-3b76da86185b4b1ca19e7803d638942f/
 • https://www.proffsmagasinet.se/tradgard-fritid/djur-och-skotsel/djurliv/insektshotell/gardena-clickup-insektshotell-2970669
 • https://www.granngarden.se/insektshotell-granngarden-67-cm
 • https://www.granngarden.se/insektshotell-grouw
 • https://www.ahlens.se/Inredning/uteliv/dekoration-615550/designtorget-bibo-bihotellet-gra-0a19627c7d314ce5bdd6bb5bdb7f5ea1/
 • https://www.granngarden.se/insektshotell-granngarden-35-cm
 • https://www.granngarden.se/biholk-granngarden
 • https://www.granngarden.se/tradgard/utemiljo/insektshotell
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
House Of Flowers
Produktnamn
Insektshotell M Barktak 5 Rum