Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Gardenstore & Granngården.

Den bästa fågelholken hjälper dig att ge fåglarna hjälpen de behöver för att hitta ett bra ställe att bo på. Det är en detalj i trädgården som kan göra den vackrare, samtidigt som du gör en insats för att fåglarna ska ha det bra. För det är viktigt att du ser till att du gör det du kan för att göra en insats både för miljön och fåglarna. De får någonstans att bo och kan även ge dig ett trevligt fågelkvitter att höra på morgonen. Man ska verkligen inte underskatta värdet av en fågelholk i trädgården. För det är en sådan sak som gör allt mer hemtrevligt. Det gör också att du kan koppla av och njuta av tiden i din trädgård tillsammans med fåglar som kvittrar.

I vårt test blev drömprodukten Fågelholk Granngården Stare Stort Tak, Grå, mellanprodukten Vägghängd Fågelmatare Eva Solo och budgetprodukten Fågelholk Granngården Greta. Vi har även en specialare: Hängande Fågelbad Eva Solo.

Slutligen har vi tre bubblare: Fågelmatare Eva Solo Hängande, Fågelholk Granngården Koltrast och Fågelmatare Nelson Garden Frö Xl Svart.

Ta del av vår köpguide nedan för att få hjälp, tips och inspiration då du vill hitta den bästa fågelholken för dig. Vi har samlat ett antal olika modeller i olika prisklasser för att alla ska ha chansen att hitta en favorit här! 


Vad är en fågelholk?

En fågelholk är en liten bostad för fåglar i trädgården. Den förser fåglarna med en säker och trygg plats att bo på, något som vi människor har gjort svårare. Vi har tagit bort många naturliga platser där de kan vistas och bygga bon på. Genom att du har en fågelholk i din trädgård förser du fåglar med en plats att vistas på och bygga bon i. Det är sådant som trots allt gör en skillnad och är en viktig del av den biologiska mångfalden.


Drömprodukten: Fågelholk Granngården Stare Stort Tak, Grå

Fågelholk Granngården Stare Stort Tak, Grå

Fågelholk Granngården Stare Stort Tak, Grå är en snygg fågelholk i en grå färg med en fågel målad på den. Den har en ingång skyddad med metall som skydd mot hackspettar samt har en räfflad insida som gör det lättare för ungarna att komma ut.  


Mellanprodukten: Vägghängd Fågelmatare Eva Solo

Vägghängd Fågelmatare Eva Solo

Vägghängd Fågelmatare Eva Solo är en fågelmatare som förser småfåglar med livsviktig näring året om med en elegant och stilren design som passar in i alla trädgårdar och tomter. Du kan verkligen göra en skillnad genom att ha en fågelmatare i trädgården.


Budgetprodukten: Fågelholk Granngården Greta

Fågelholk Granngården Greta

Fågelholk Granngården Greta är hemtrevlig och i en snygg design som är framtagen framförallt för mesfågar och den är väldigt enkel att rengöra.


Specialaren: Hängande Fågelbad Eva Solo

Hängande Fågelbad Eva Solo

Hängande Fågelbad Eva Solo är ett hängande fågelbad som skämmer bort småfåglarna i din trädgård och ger dem tillgång till livsviktigt vatten. Det gör att du verkligen gör en insats för miljön och för dina småfåglars liv.


Så här genomförde vi testerna för bästa fågelholken:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa fågelholken

Drömprodukten: Fågelholk Granngården Stare Stort Tak, Grå

Fågelholk Granngården Stare Stort Tak, Grå

Fågelholk Granngården Stare Stort Tak, Grå är vår absoluta drömprodukt som ger dig en snygg och elegant fågelholk att hänga upp på tomten eller i trädgården. För det är viktigt att du kan känna att du har möjligheten att göra en insats för miljön, klimatet och fåglarna. En viktig beståndsdel av den biologiska mångfalden. Utan småfåglar skulle vi snart överösas med en massa mygg och andra små insekter. De gör därmed en stor nytta och det är något som man verkligen inte ska underskatta.

Information om produkten:

 • Grå.
 • Metall kring ingången mot hackspettar.
 • Räfflad insida.
 • Enkel att rengöra.
 • Avrinningshål.
 • Ventilation.

Det här är den bästa fågelholken i vårt test. Den lever upp till de krav du kan ha på en fågelholk. Framförallt kan den se till att du får en snygg och elegant sådan att hänga upp där det passar dig. Du ska trots allt inte underskatta betydelsen av att göra en insats. Hjälp dina småfåglar att överleva vintern och att få någonstans att bo under hela året. Det är de små insatserna som i längden kan göra en väldigt stor skillnad.


Mellanprodukten: Vägghängd Fågelmatare Eva Solo

Vägghängd Fågelmatare Eva Solo

Vägghängd Fågelmatare Eva Solo är en riktigt snygg fågelmatare som du kan placera vart det passar dig. Den kan hängas direkt på väggen och den eleganta designen gör att den passar in precis överallt. Se till att du ger fåglarna den livsviktiga näringen de behöver för att överleva vintern. På många sätt har vi människor gjort det svårare för fåglarna att överleva. Därför är det här det minsta vi kan göra för dem. Att ge dem tillgång till näring under tiden de har svårt att hitta den själv.

Information om produkten:

 • Lätt att fylla på.
 • Gjord i keramik och gummi.
 • Enkel att rengöra.
 • Småfåglarna kan förse sig själva.

Det här är visserligen inte en fågelholk men en viktig del av att göra en insats för fåglarna. Du kan med hjälp av en fågelmatare se till att de håller sig vid liv under vintern. Vilket gör att du även i framtiden kan höra det vackra ljudet av fågelkvitter. Det är trots allt en sådan sak man inte vill ska försvinna. Därför är det bra om vi alla gör en insats för att uppnå det målet om att behålla småfåglarna.


Budgetprodukten: Fågelholk Granngården Greta

Fågelholk Granngården Greta

Fågelholk Granngården Greta är både enkel att rengöra och kommer i en hemtrevlig och elegant design. Passar verkligen in i alla hem och trädgårdar då designen är väldigt fin. Framtagen åt Granngården av Mejk Design och framtagen framförallt för mesfåglar. Du kan ge dem en plats att bo på och övervintra. Det är trots allt viktigt att du gör den insatsen du kan för att behålla fåglarna.


Specialaren: Hängande Fågelbad Eva Solo

Hängande Fågelbad Eva Solo

Hängande Fågelbad Eva Solo är ett fågelbad som verkligen skämmer bort småfåglarna i din trädgård. De får tillgång till livsviktigt vatten, något inget djur klarar sig utan och samtidigt passar in i trädgården. För det är en vacker detalj som kan passa in överallt. Du kan därmed både göra din trädgård finare och samtidigt ge småfåglarna en chans att dricka vatten.

På många sätt är vi alla beroende av att naturen fungerar ordentligt. Om småfåglarna försvinner innebär det en massa problem vi nog inte ens kan tänka oss. Därför är det bara bra om vi alla gör små insatser för att behålla fåglarna. Det gör trots allt en större skillnad än vad vi kan tro att det ska göra.


Våra bubblare

Fågelmatare Eva Solo Hängande

Fågelmatare Eva Solo Hängande

Fågelmatare Eva Solo Hängande är fin och elegant fågelmatare som är anpassad för talgoxar och mesar att få tillgång till näring från. På det här sättet gör du en insats som gör att vi behåller de småfåglarna som finns i naturen. Något som vi trots allt inte ska underskatta värdet av. Det är en sådan sak som verkligen gör att naturens kretslopp fortsätter som det ska.


Fågelholk Granngården Koltrast

Fågelholk Granngården Koltrast

Fågelholk Granngården Koltrast ger även koltrasten en plats att bo och att bygga bo i. Det är viktigt att man ser till att göra det man kan när man har möjligheten. För det är sådant som verkligen kan påverka mycket mer än vad man kan tro. Den här fågelholken är både fin och placeras nära marken för att koltrasten ska trivas.


Fågelmatare Nelson Garden Frö Xl Svart

Fågelmatare Nelson Garden Frö Xl Svart

Fågelmatare Nelson Garden Frö Xl Svart är en större fågelmatare än många andra alternativ i vårt test. Du kan vara säker på att du med det här alternativet och den bästa fågelholken har gjort en ordentlig insats för fåglarna i din trädgård. Se till att du väljer ut det som passar för dina behov. Den här fågelmataren är riktigt stor och svart, samt matchar med flera fågelholkar i vårt test. Se till att du väljer den bästa fågelholken du kan.


Sammanfattning

Du vill självklart göra en insats för klimatet, miljön och fåglarna med den bästa fågelholken. Du kan på det här sättet se till att hålla småfåglarna vid liv och ge dem en plats att bo på. Det gäller självklart även för större fåglar. Du hittar i testet flera olika alternativ som kan vara den bästa fågelholken för dig. Det är i slutändan dina behov och din plånbok som avgör vilken den bästa fågelholken är. Välj det som passar för just dina behov.

I vårt test blev drömprodukten Fågelholk Granngården Stare Stort Tak, Grå, mellanprodukten Vägghängd Fågelmatare Eva Solo och budgetprodukten Fågelholk Granngården Greta. Vi har även en specialare: Hängande Fågelbad Eva Solo.

Slutligen har vi tre bubblare: Fågelmatare Eva Solo Hängande, Fågelholk Granngården Koltrast och Fågelmatare Nelson Garden Frö Xl Svart.


Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa fågelholken.

Varför ska jag köpa en fågelholk?

Det ger fåglarna i trädgården någonstans att bygga ett bo och att överleva vintern. Vi människor har gjort det svårare för fåglarna att överleva genom att vi tagit bort deras naturliga boplatser.

Vilken är den fågelholken jag behöver?

Vilken fågelholk du behöver beror helt och hållet på vilka fåglar som ska använda den, är det småfåglar behöver du ett alternativ men om det är större fåglar ett annat.

Vilken är den bästa fågelholken?

Det beror helt och hållet på vilka behov du har och vi har i vårt test flera olika alternativ. Den bästa fågelholken är den som passar för dig och dina behov. Det är trots allt viktigt att välja det alternativet som du vill ha.

Källor
 • https://www.granngarden.se/fagelholk-granngarden-stare-stort-tak-gra
 • https://www.gardenstore.se/571006-vagghangd-fagelmatare-eva-solo
 • https://www.granngarden.se/fagelholk-granngarden-greta
 • https://www.gardenstore.se/571007-hangande-fagelbad-eva-solo
 • https://www.gardenstore.se/571005-fagelmatare-eva-solo-hangande
 • https://www.granngarden.se/fagelholk-granngarden-koltrast
 • https://www.gardenstore.se/fagelmatare-fro-nelson-garden-xl-svart-45cm
 • https://www.granngarden.se/tradgard/smafaglar-vildfagel/fagelholkar
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Granngården
Produktnamn
Stare Stort Tak, Grå