Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Byggmax.se & Gardenstore.se.

Grilla är fantastiskt roligt men kräver ibland att man har en stor tomt för att röken inte ska komma in i hemmet, då kan den bästa elgrillen vara ett bra inköp. För på det här sättet får man möjligheten att verkligen kunna känna sig trygg och säker när man grillar. En elgrill är trots allt något som verkligen gör att du kan njuta av grillad mat men utan rök och lukt. För många är det viktigare än den bästa grästrimmern, för även om trädgården ser fin ut är det inget mot grillad mat.

I vårt test blev drömprodukten Elgrill Weber Pulse 2000, mellanprodukten Elgrill Weber Q1400 och budgetprodukten Klotgrill Severin. Vi har även en specialare: Elgrill Landmann Pantera.

Slutligen har vi även två bubblare: Elgrill/Elrök Muurikka 900 W & Elgrill Severin Senoa Digitalboost.

Ta del av vår köpguide nedan för att få hjälp, tips och inspiration då du vill hitta den bästa elgrillen för dig. Vi har samlat ett antal olika modeller i olika prisklasser för att alla ska ha chansen att hitta en favorit här! 


Drömprodukten: Elgrill Weber Pulse 2000

Drömprodukten: Elgrill Weber Pulse 2000

Elektriska grillen Pulse är en helt ny kategori grillning. Pulse passar den moderna livsstilen och ger alla möjligheten att uppleva framtidens sätt att grilla.


Mellanprodukten: Elgrill Weber Q1400

Mellanprodukten: Elgrill Weber Q1400

Elgrill Weber Q1400 är en liten och effektiv elgrill som passar för att snabbt laga till lite grillad mat av olika slag, kan enkelt placeras där det passar dig.


Budgetprodukten: Klotgrill Severin

Budgetprodukten: Klotgrill Severin

Klotgrill Med Lock Severin är ett ypperligt alternativ i form av en klotgrill som har en keramik beläggning för att maten inte ska fastna. Den kommer med en grillplatta med både flat och räfflad del.


Specialaren: Elgrill Landmann Pantera

Specialaren: Elgrill Landmann PanteraSpecialaren: Elgrill Landmann Pantera

Nu finns äntligen Pantera som elektrisk modell! Grillen har samma design och funktion, men är eldriven. E-Pantera är utrustad med ett helgjutet värmeelement som når temperaturer på upp till 300 °C.


Så här genomförde vi testerna för bästa elgrillen:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa elgrillen

Drömprodukten: Elgrill Weber Pulse 2000

Drömprodukten: Elgrill Weber Pulse 2000

Elektriska grillen Pulse är en helt ny kategori grillning. Pulse passar den moderna livsstilen och ger alla möjligheten att uppleva framtidens sätt att grilla. Pulse 2000 har Dual Zone system som gör det möjligt att grilla med två olika temperaturer samtidigt.

Förnya menyn i staden med trädgårdens grill. Var du än bor är elgrillen Pulse 2000 lösningen för en stek med perfekta grillränder och den omisskännliga smaken av grillade grönsaker. Det praktiska, avtagbara sidobordet sparar utrymme medan de dubbla grillzonerna och de senaste smarta funktionerna ser till att grillning i stan aldrig blir som förr.


Mellanprodukten: Elgrill Weber Q1400

Mellanprodukten: Elgrill Weber Q1400

Elgrill Weber Q1400 är en mindre grill som du lätt kan placera där det passar dig utan en massa krångel och problem. Den har en helt okej grillyta och en effekt på 2200w. Kommer självklart med ett lock för att du ska kunna grilla på samma sätt som med en vanlig grill. Ett alternativ som verkligen passar för dig som inte behöver grilla för hela familjen samtidigt. Eller för den mindre familjen. Man ska verkligen inte underskatta värdet av att välja rätt alternativ.

Information om produkten:

 • 2200w
 • Kompakt design
 • Lätt att flytta
 • Gjord i aluminium

Det här är elgrillen som gör det lätt att grilla och som du slipper krångla med. Den blir snabbt varm och snabbt sval igen när du slutat grilla. Vilket gör det lättare att städa undan allt utan att behöva vänta alltför länge. Det är trots allt något som gör att man verkligen kan få den grillade maten man vill ha utan en massa krångel.


Budgetprodukten: Klotgrill Severin

Budgetprodukten: Klotgrill Severin

Klotgrill Med Lock Severin är ett ypperligt alternativ i form av en klotgrill som har en keramik beläggning för att maten inte ska fastna. Den kommer med en grillplatta med både flat och räfflad del.

Allt för att underlätta grillningen och göra det roligare att äta och grilla. Har en riktigt stor grillyta på 41 cm i diameter. Något som gör att maten får plats enklare och att du slipper grilla i en massa omgångar.


Specialaren: Elgrill Landmann Pantera

Specialaren: Elgrill Landmann PanteraSpecialaren: Elgrill Landmann Pantera

Nu finns äntligen Pantera som elektrisk modell! Grillen har samma design och funktion, men är eldriven.

E-Pantera är utrustad med ett helgjutet värmeelement som når temperaturer på upp till 300 °C. Locket är tillverkat i gjuten aluminium och chassit är tillverkat i en lackerad plåt, och ovanpå locket finns en integrerad termometer som är självlysande i mörker. Under locket finner man ett 2-delat grillgaller i gjutjärn, för optimal värmebehållning.


Våra bubblare

Elgrill Muurikka 900 W

Elgrill/Elrök Muurikka 900 W

Elgrill Muurikka 9000W är lätt att använda, snabb och snygg. Med den kan du röka och grilla sommar som vinter.

När du sätter elslingan i den nedre delen så fungerar den som en rökugn där du kan trolla fram smakliga fisk- och kötträtter samt rökta grönsaker. Med slingan i den övre delen fungerar den som en elgrill som inte ryker eftersom slingan är ovanför maten som grillas.


Elgrill Severin Senoa Digitalboost

Elgrill Severin Senoa Digitalboost

Digitalboost är premium modellen i elgrillsserien från Senoa. Stadig och bra elgrill med Safetouch så du inte bränner dig. 500*C grilleffekt vilket genererar bästa grillytan. Produkten har en unik OLED-Display som ger dig möjlighet att ställa in önskad temperatur från 80*C upp till 500*C. Den integrerade stektermometern visar tydligt hur varmt köttet är. Du kan även ställa in timern med hjälp av displayen.

Med en elgrill slipper du nästan allt stekos och produkten får användas på balkong (även om du alltid såklart måste höra med din förening för att se vad som gäller). Snabb uppvärmning 0-500*C på endast 10 minuter. Ny patenterad reflektorbricka för optimal värmefördelning. Snygga kromade detaljer gör den här modellen till en skönhet.

Information om produkten:

 • Funktionell och bra elgrill
 • 3000 W
 • Termostat
 • 0-500*C på endast 10 minuter
 • Digital OLED-display
 • Temperaturkontroll 80-500*C
 • Integrerad stektermometer

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa elgrillen.

Varför ska jag välja en elgrill istället för en vanlig grill?

En elgrill kan användas när som helst och nästan vart som helst. Du får snabbt rätt grilltemperatur och du kan själv avgöra vilken temperatur som passar dig. Något som trots allt är väldigt viktigt.

Är elgrillen lika bra som en kolgrill?

Det enda som saknas är den lite rökiga smaken men annars är det precis samma upplevelse. En del elgrillar ger faktiskt samma smak som en vanlig kolgrill.

Passar elgrillen just mig?

Det beror helt och hållet på dina behov. Om du har en väldigt liten häck behöver du inte en massiv häcksax utan en liten manuell sådan. Välj det alternativet som bäst passar för dig.

Källor
 • https://www.gardenstore.se/elgrill-weber-pulse-2000-inkl-vagn
 • https://www.gardenstore.se/elgrill-weber-q1400
 • https://www.gardenstore.se/klotgrill-severin
 • https://www.gardenstore.se/elgrill-landmann-pantera
 • https://www.byggmax.se/elgrill-senoa-home-severin-p67304
 • https://www.gardenstore.se/elgrill-elrok-muurikka-900-w
 • https://www.gardenstore.se/elgrill-weber-pulse-2000
 • https://www.gardenstore.se/pg8114-elgrill-severin-senoa-digitalboost
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Weber
Produktnamn
Elgrill Pulse 2000