Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Byggmax.se.

Har du funderat på att bygga till ett lite mindre hus på er tomt? Då är attefallshus ett riktigt bra alternativ att se över! För att placera ett attefallshus på tomten krävs det nämligen inget bygglov, något som verkligen kan underlätta processen och spara er både tid och energi. 

Att placera ett attefallshus på en tomt är inte heller överdrivet krångligt då husen inte får vara så stora. Och trots att de endast får vara på 25kvm och inte högre än 4 meter kan de vara väldigt trivsamma att bo i, ha som gäststuga eller extra förråd. Det bästa är att det idag finns färdiga attehallshus för alla behov, önskemål och personliga preferenser.

Ta del av vår köpguide nedan för att få hjälp, tips och inspiration då du vill hitta det bästa attefallshuset för dig. Vi har samlat ett antal olika modeller i olika prisklasser för att alla ska ha chansen att hitta en favorit här! 


Drömprodukten: Attefallshus Louise 24,6kvm Polhus

För dig som vill slå på stort när det kommer till att bygga ett attefallshus bör kolla in vår drömprodukt från PolhusLouise är ett knuttimrat attefallshus på 24,6kvm med 90mm tjocka väggar, högt i tak och ett trivsam sovloft med trappa. Stilrent, behändigt och lyxigt. 


Mellanprodukten: Stuga Trähuset Paulina 25 M² Loft

Ett attefallhus i mellanprisklassen, men som håller hög kvalité och är riktigt snyggt. Paulina är ett attefallshus på 25kvm i obehandlat trä. Fina detaljer, väl genomtänkt och otroligt trivsamt. Vi är nöjda!


Budgetprodukten: Attefallshus Britta 20,4kvm Palmako Obehandlad

För dig som är på jakt efter ett charmigt attefallshus i budgetklassen kan vi verkligen rekommendera Britta från Palmako. Trots generöst pris är denna knuttimrade stuga en riktig klassiker – tillverkad i ett hållbart material för att skapa en rejält stadig grund med vackra detaljer.


Specialaren: Attefallshus Claudia 20,1kvm Palmako Obehandlad

Här har vi en fantastisk specialare när det kommer till attefallshus. Gillar du generösa ljusinsläpp från stora fönster, kombinerat med fina detaljer kan Claudia attefallshus göra sig riktigt bra. Dessutom är det tåligt, hållbart och lätt att bygga ihop. 


Så här genomförde vi testerna för bästa attefallshus:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa attefallshuset

Drömprodukten: Attefallshus Louise 24,6kvm Polhus

Denna variant av attefallshus är ett mycket exklusivt och lyxigt alternativ för dig som vill investera lite extra. Trots att Louise attefallshus från Polhus kommer till ett rätt högt pris anser vi att det är ett prisvärt alternativ för dig som vill slå på stort.

Huset i sig mäter 24,6 kvm, vilket innebär att det inte kräver bygglov för montering. Dessutom är det mycket stadigt, tåligt och behagligt att vistas i tack vare dess 90mm tjocka väggar. Inuti huset är takhöjden generös, vilket ger gott om plats för det praktiska loftet med trappa. 

Utöver det känns denna modell av attefallshus lite extra smidigt och behändigt i och med att det är knuttimrat. Det underlättar montering och uppbyggnad väldigt mycket. Kort sagt ett mångsidigt, behagligt hus som är både stilrent, funktionellt och trivsamt. Två inner


Mellanprodukten: Stuga Trähuset Paulina 25 M² Loft

Som mellanvinnare valde vi detta attefallshus från Trähuset, i modellen Paulina. Trots att huset endast är på 25kvm anser vi att det känns rymligt och generöst tilltaget, det inte minst tack vare ett väl genomtänkt bygge med praktisk planlösning. Huset mäter 6,64×3,69m och har en höjd på 3,9m – precis enligt de krav som ställs på bygglovsfria hus. 

Det som gjorde att vi fastnade lite extra för just den här varianten var dock inte bara dess välplanerade utformning, utan vi gillar också husets snygga och stilrean yttre. Det känns modern och fräscht men samtidigt enkelt och funktionellt. De fina detaljerna de flera fönstrena sätter pricken över i:et!


Budgetprodukten: Attefallshus Britta 20,4kvm Palmako Obehandlad

Attefallshuset Britta från Palmako är ett perfekt alternativ för dig som vill köpa en elegant knuttimrad klassiker till ett väldigt bra pris. Här är det dock inte bara det yttre som tilltalar oss, med de vackra detaljerna och välgjorda finesserna i form av dubbeldörr, stora fönster och fin spröjs.

Utan här anser vi även att husets bas såväl som de inre ytorna är otroligt välgjorda. Tillverkad av långsamtväxande nordisk gran med 40mm tjocka väggar kan du känna dig säker på att huset står på sin plats i alla väder. Det håller hög kvalité vilket även medför en stadig och trygg grund som håller länge. 

Vid köp levereras huset i hela delar som endast kräver att du knuttimrar ihop dem – tillbehör och nödvändiga redskap till detta ingår, precis som alla detaljer och småbitar. Det är med andra ord ett riktigt prisvärt attefallshus som kan passa de flesta, oavsett stil och byggerfarenhet. 


Specialaren: Attefallshus Claudia 20,1kvm Palmako Obehandlad

Ett attefallshus med stora fönster och halvglasade dörrar innebär egentligen bara en sak – ett otroligt generöst och trivsamt ljusinsläpp i hela huset! Och det är precis vad detta attefallshus ger. Claudia från Palmako kommer göra sig riktigt bra för dig som söker ett unikt hus med stilrena, eleganta detaljer och fina ytor. Takkupan med sadeltak går verkligen hem!

Tack vare material i långsamtväxande nordisk gran kan vi garantera dig att stugan kommer stå på sin plats i alla väder och klimat. Detta material håller otroligt hög kvalité och tål väldigt mycket, vilket innebär att huset håller länge. Dessutom är det enkelt att slå upp då det är knuttimrat. Det mesta som behövs ingår vid köp. 


Våra bubblare

Attefallshus Torp 24kvm Sorselestugan

Torp Attefallshus från Sorselestugan kan göra sig riktigt bra för dig som vill köpa en lätthanterlig och praktisk liten stuga med två rum. Vill du är det också möjligt att sätta in en extravägg utan problem, för ytterligare avdelning.

Trots att det bara mäter 24kvm känns det rymligt och generöst tilltaget, där kvalitén är riktigt hög. Tillverkad av svensk senvuxen fura känns det hållbart och stabilt, vilket i kombination med de fina detaljerna på fönster och dörrar gör att det känns stilrent och elegant. Ett klassiskt svenskt sommartorp i fin men funktionell design är en mycket bra beskrivning.  


Attefallshus Saga 25kvm Trähuset

Här har vi ett lite enklare attefallshus från Trähuset. Deras modell Saga är av en något avlång design, utformad med 2 enkeldörrar och en dubbeldörr. Med sina 25kvm finns det gott om plats för förvaring och fritidssysslor – perfekt som extra utrymme i form av förråd, snickarbod, bastu eller matrum. 

Utrymmet inuti stugan delas upp med två mellanväggar för att ge flera valmöjligheter när det kommer till användning. Huset levereras monteringsfärdigt. Trots enkel design känns det kvalitativt och trivsamt, inte minst då det är så mångsidigt. Vi är nöjda!


Attefallshus Njuta 25kvm Vibostugan Obehandlad

För dig som gillar när det går snabbt och smidigt kan detta obehandlade attefallshus Njuta från Vibostugan vara ett passande val. Detta levereras nämligen som en komplett monteringssats där både väggmoduler och gavelspetsar är färdiga för direkt placering. 

Attefallshuset i sig är robust, rejält och samtidigt väldigt gulligt. Vid köp finns det många varierande tillval att välja mellan så att du enkelt kan få den utformning som passar dig. Smarta och flexibla lösningar även inne i huset underlättar lite extra. 


Attefallshus Lea 20,1kvm Palmako Obehandlad

Här har vi ett lite mindre attefallshus på 20,1kmv från Palmako. Deras Lea Attefallshus är dock trots dess mindre storlek väldigt tåligt och hållbart tack vare de 44cm tjocka väggarna av långsamtväxande nordisk gran. 

Trots en rejäl bas kommer huset passa perfekt för dig som vill placera en klassisk, elegant stuga med glasad vikdörr på tomten. Fönstren i den breda dörröppningen löper ända ner till golvet, vilket i kombination med stilrena detaljer och raka linjer skapar en känsla av ett modern rumt i naturen. Lätt att bygga upp och enkelt att anpassa efter behov. 

Sammanfattning

Tanken är att attefallshus ska underlätta för dig som vill bygga till eller bygga nya bostäder, vilket är precis vad det gör. Oavsett om du vill bygga till ett extra gästhus, ett förråd eller påbörja ett helt nytt projekt på en orörd tomt kan ett attefallshus vara en bra lösning. 

Med tanke på att du slipper ansöka om bygglov då huset mäter 25kvm och inte är över 4m högt är processen ofta också rätt smidig och enkel – det krävs bara att du beställer den modell du önskar placera på din tomt, och sen är det bara att slå upp det. Vi hoppas att vår köpguide om bästa attefallshuset kan hjälpa dig att hitta en favorit på marknaden!

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av det bästa attefallshuset.

Varför ska jag investera i ett attefallshus?

Genom att investera i ett attefallshus kan du få tillgång till en extra bostad utan att behöva ansöka om bygglov. Oavsett om det gäller ett gästhus på tomten, olika uthyrningsbostäder, en mindre verksamhet eller en mysig stuga för er att bo i så kommer ett attefallshus funka riktigt bra. 

De är dessutom lagom stora, hyffsat prisvärda och enkla att bygga upp. Det gäller bara att du väljer den modell som passar dig bäst, både vad gäller utformning, uppbyggnad och pris, för att sen påbörja ditt nästa projekt enligt önskemål. Det finns något för alla!

Vad ska jag tänka på inför köp av attefallshus?

Att köpa ett attefallshus är dock inte alltid helt enkelt, speciellt inte med tanke på alla de modeller som finns att välja på idag. Det ska matcha din budget och dina önskemål, och så ska de inte vara alldeles för svåra att varken bygga upp eller designa. 

Det viktigaste för att det ska bli rätt är att du utgår från vad huset ska användas till, sen kan du påbörja din planering vad gäller innehåll, design och placering. Det är rätt stor skillnad att bygga ett attefallshus för eget bruk och för uthyrning, för vinter och sommar, samt för olika typer av intressen och behov. 

Vad utmärker ett bra attefallshus?

Ett bra attefallshus är ett sådant där investeringen ger dig mycket för pengarna enligt det du själv efterfrågar. Huset bör vara av hög kvalité i tåliga och hållbara material, med smidig uppbyggnad och praktiska funktioner som underlättar hantering. Ett tips är att se över de modeller vi tipsat om för att få en bild av vad som är viktigt och extra bra. 

Källor
  • https://www.gardenstore.se/stuga-trahuset-paulina-25-m-loft
  • https://www.byggmax.se/attefallshus-britta-204kvm-palmako-p7103716
  • https://www.byggmax.se/attefallshus-claudia-201kvm-palmako-p7103743
  • https://www.byggmax.se/attefallshus-njuta-25-1-vibostugan-p7103533
  • https://www.byggmax.se/attefallshus-lea-201kvm-palmako-p7103762
  • https://www.byggmax.se/attefallshus-louise-246kvm-polhus-p7103038
  • https://www.byggmax.se/attefallshus-torp-24m²-sorselestugan-p7101358
  • https://www.byggmax.se/attefallshus-saga-25kvm-trähuset-p7103195
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Polhus
Produktnamn
Attefallshus Louise 24,6kvm