Spara pengar genom att använda kreditkort

Vi på hemguide.se försöker alltid skapa bra guider som kan hjälpa dig som konsument. Oavsett om det gäller hemelektronik, köksredskap eller i detta fall kreditkort. 

Många kan känna instinktivt att kreditkort är något som kan kännas läskigt och inget som är bra.

Men när vi studerar kreditkort lite närmre kan vi snart se att det kan vara något som kan vara väldigt positivt om det används korrekt.

Och i den här guiden ska vi gå igenom hur du använder ett kreditkort till din fördel.

Lär dig mer om hur kreditkort kan spara dig pengar

Det finns olika typer av kreditkort som passar för olika ändamål. I den här artikeln kommer vi använda resekort som exempel, men det finns som sagt andra inriktningar på kreditkort som kanske passar dig som läser detta bättre.

Hur som helst gäller samma metodik.

Använd kreditkort för att betala räkningar

Efter att läst rubriken undrar du säkert vad jag menar med detta? Varför skulle detta vara bra?

Det finns kreditkort så som Norwegian kreditkort som är utsett till bästa kreditkortet för 2021. Där du samlar flygpoäng varje gång du använder ditt kreditkort. Varje krona du spenderar får du 0,5 procent i bonuspoäng. 

Det innebär att skulle du samla alla dina räkningar som låt säga uppgår till 10 000 kr per månad. Det innebär på ett år har du spenderat 120 000 kr via deras kreditkort och du börjat bygga poäng. 

Över tid kommer du på så vis samla tillräckligt mycket poäng för att kunna köpa en flygbiljett gratis.

Värt att notera att det finns andra resekort så som SAS med flera. Norwegian verkar dock vara utsett till det bästa kreditkortet för resor enligt många andra källor.