Att elpriser kan variera beroende på var i Sverige du råkar bo är nog ingen direkt hemlighet. Men visste du att du kan få ner din månadskostnad genom att välja en bra elleverantör? Idag finns det ganska många olika tjänster som hjälper dig att hitta elbolag och pressa elpriset ytterligare.

I den här artikeln tänkte vi gå igenom ett par steg som kan vara bra att ha koll på när man går i tankarna att hitta en elleverantör som är både billig, pålitlig och trygg.

Välja rätt elleverantör

Det är ett par steg som innefattar processen att välja en ny elleverantör. Nedan har vi skapat en övergripande lista över dessa steg, så att du på ett enkelt sätt kan komma igång med ditt nya elbolag; och förhoppningsvis ta del av billigare el.

Kontrollera bindningstiden

Det första steget du bör bocka av när det är dags för ett nytt elavtal är såklart att kontrollera så att du ej är låst till ett elavtal idag. Detta gör du enklast genom att höra av dig till din nuvarande elleverantör, alternativt logga in på deras hemsida med hjälp av ett BankID.

Använd dig av jämförelsesidor

När du har kontrollerat så att du ej är låst till ett specifikt elavtal kan du börja jämföra aktörer med varandra. Oftast finns det ganska bra sajter för det här ändamålet. Genom att använda sig av övergripande webbplatser som informerar om alla avgifter, påslag och andra kostnader är det enklare att göra ett bra val.

Ta del av en kampanj hos din nya elleverantör

Alla elbolag och elleverantörer i Sverige vill förstås ha dig som kund. Oftast, brukar det här innebära att nya kunder får ta del av schyssta rabatter och erbjudanden. Exakt hur stor rabatt eller erbjudande du får ta del av varierar givetvis mellan olika aktörer. Men det vanligaste brukar vara att du kan få ta del av ett presentkort, få ett reducerat pris eller en viss summa avdragen från ditt elavtal varje månad.

Sammanfattning

Att välja en ny elleverantör brukar i regel betyda att man som kund får ta del av båda bättre och billigare priset. Det ligger därför i mångas intresse att ständigt jämföra sina elpriser mot andras. Vilket givetvis är en bra grej.

Om du inte hittar ett billigare elavtal än ditt nuvarande betyder det helt enkelt att du har en bra elleverantör idag; och då finns det inga incitament att byta bort dem, håller du inte med?