Brr, nu börjar det bli kallt, och det syns på elräkningen. Särskilt i dessa ovanliga tider där elen bara blir dyrare och dyrare.

Därför har vi frågat värmeexperten på Rörmokare Karlskoga om hur du kan göra för att minska din elräkning.

Tips 1:

Se till att vara medveten om din elförbrukning. Släck lampan när du går ut från rummet, undvik elprodukter med hög watt (använder mer el). Stäng av datorn när du inte använder den.

Du bestämmer själv hur långt du vill ta det. Mina grannar brukar exempelvis frysa sin mat på balkongen när det är minusgrader ute. (Istället för att frysa maten i frysen)

Ett annat ”hett” tips är att stänga av värmegolvet. Värmegolv kostar bokstavligen talat skjortan. Det är inte ovanligt att se en fördubbling på din elräkning om du har många kvadratmeter med golvvärme.

Tips 2: Se över din värmekälla

Hur värms ditt hus upp? En av de absolut bästa och mest kostnadseffektiva värmelösningar är att investera i en värmepump.

Värmepumpen blir efter några år helt självförsörjande eftersom du har sparat in så mycket på din elräkning. Så om du inte redan har en värmepump, så kolla på det!

Tips 3: Solceller

Investera i solceller, enda problemet är att solcellsmontörer har 1 år eller mer i kötid eftersom att alla numera vill ha solceller på taket. Det har hänt otroligt mycket de senaste 20 åren på solcellsmarknaden. Numera är solcellerna väldigt bra och kan fort ersätta all el som du idag har från ditt elbolag.

Vi hoppas att dessa 3 tips kan hjälpa dig och din ambition att dra ned elkostnaderna i vintern. Och om du skulle behöva hjälp i Karlskoga med omnejd med att exempelvis installera en värmepump så är du varmt välkommen att kontakta oss.