Det är ett vanligt problem för husägare som inte vet hur man fixar ett stopp i avloppet. De vanligaste orsakerna till detta problem är: -en propp i röret -en trasig avloppsledning – en felaktig toalett -ett läckage i röret som går från huset till gatan.

Vänta med att ringa rörmokaren, rörmokaren från linköping tipsar oss om hur du kan försöka att fixa det på egen hand med hjälp av några enkla tekniker.

Det första vi gör när vi kommer till en kund som har stopp i avloppet är att ta fram toalettpropp. En toalettpropp kostar ca 40 kronor och löser upp till 50% av alla stopp i avloppen.

Det är dessutom väldigt enkelt att använda en toalettpropp.

Om inte det skulle fungera finns det en del husmorstips du kan prova, så som propplösare eller att hälla vatten i toalettholken från en hög höjd.

Efter det så kan det vara bra att prova med rensband, men här brukar gränsen gå på vad man orkar göra själv. Vi rekommenderar att du ringer en rörmokare i detta stadie. 

En rörmokare fakturerar fixar oftast problemet under 30 minuter. Men du får räkna med att betala för 1 timme. Så räkna med 600-800 kronor.