Nästa gång du handlar på nätet så ska du hålla utkik efter rabattkoder till ditt köp. En rabattkod ger dig något extra till ditt köp när du handlar på nätet. Det bästa du kan göra är att hitta ett ställe som samlar alla rabattkoder på nätet. På så vis får du en övergripande koll på vart du kan hitta rabatter, aktivera din rabattkod och hur den används.

Många gånger förknippas rabattkoden med ett lägre pris på ditt köp. Rabattkoder kan finnas offentliga och användas av många, alltså generella kampanjer och erbjudanden. Men det finns också de rabattkoder som är lite mer personliga, och även exklusiva på vissa rabattsidor.

Rabattkoder kommer i många olika former och behöver inte alltid vara en viss procent av rabatt på ditt köp. Om du till exempel ska handla elektronik online, då gäller det att hålla sig till sidor som erbjuder rabattkoder till elektronik. Tänk på att rabatterna kan se annorlunda ut och skilja sig från varandra.

Vi tittar på några exempel utav rabattkoder:

  • Procentrabatt – Den klassiska rabattkoden som ger dig en viss procent avdraget på summan
  • Fri frakt – En rabatt som helt enkelt tar bor fraktavgiften på ditt köp
  • Fast rabattbelopp – En fast summa du får avdragen om du handlar för ett visst belopp
  • Köp tre men betala för två – En klassiker när du till exempel handlar kläder på nätet, få den billigaste på köpet.

Detta är bara ett smakprov av alla rabattkoder som finns på nätet och självklart finns det några fler att ta del utav. Men dessa är några utav de vanligaste man kan se och som faller de flesta i smaken. Samma sak gäller om du ska handla något till hemmet i en butik på nätet, kila då in till kassan och se om man kan använda en giltig rabattkod som du kan nyttja.

Tips till rabattkoder!

Rabattkoder kan verkligen finnas till det mesta som du handlar på nätet idag. Säkerställ att sidan du handlar på kan ta emot en rabattkod, detta sker oftast vid kassan där du ska betala. Många gånger finns inte heller någon rabattkod att erbjuda, utan det är ett riktigt erbjudande direkt via en länk. Dessutom kan det vara som så att sidan du handlar på är såpass billig att det inte lönar sig med att erbjuda rabattkoder. Lycka till med ditt köp!