Denna veckan har vi intervjuat en professionell rörmokare. Firman heter Rörmokare Trollhättan och är baserade i…. Trollhättan (duh).

Vi vill ta reda på hur mycket en rörmokare kan tjäna år 2022-2023, och kommer därför att göra allt för att lista ut svaret på detta.

”Din lön kommer vara beroende på flera faktorer. ”

De mest uppenbara är:

  • Tidigare erfarenhet av vvs/rörmokeri
  • Vilken tider du arbetar (jobbar du jour och helger tjänar du såklart mer)
  • Arbetsuppgifter (Exempelvis så tjänar du mer som teamleader / arbetsledare)
  • Hur länge du har arbetat i företaget
  • Vilken firma du arbetar för (Rörmokare som riktar sig till industri fakturerar oftast mer, och kan därför betala sina anställda mer)

Rörmokaryrket är ett väldigt tacksamt yrke eftersom att efterfrågan alltid är mycket hög (även nu under kristider)

Så hur mycket tjänar en genomsnittlig rörmokare egentligen?

Enligt lönestatistiken från 2022 är den genomsnittliga lönen på 36 000,- innan skatt. Om du räknar med en 160 timmars arbetsmånad så ligger timmpengen på 225,- per timme.

Kom ihåg att detta enbart är ett genomsnitt, om du väljer arbetsgivare strategiskt så kan jag nästan garantera att du kommer kunna komma upp i 40 000,- ganska fort. Och om du har 5 år eller mer så kan du begära 50 000,- innan skatt.

Är det enkelt att bli rörmokare?

För dig som funderar på att bli rörmokare så har jag två ord till dig: Kör på. Rörmokeri är ett riktigt framtidsyrke. Efterfrågan blir bara högre medans tillgången blir mindre. Alla rörmokare har jobb upp i öronen, och timdebiteringen stiger för varje år som går. Det är dessutom väldigt enkelt att bli en rörmokare. Antingen så pluggar du på gymnasiet och påbörjar din lärlingsperiod därefter, eller så kan du utbilda dig på yrkeshögskola + lärlingsperiod (Ca 2 år)

Vi hoppas att vi har svarat på dina funderingar om rörmokeri i denna artikel.