I dagens samhälle är det många som känner att det fattas tid för avkoppling när arbetspassen är över.

Du kanske arbetar dagtid, kvällstid eller nätter. Vilka tider på dygnet du än jobbar så är du värd att ge dig själv tid att koppla av. Det är vanligt att ta med sig jobbet hem i tankarna. Det är inget fel i det, det tyder snarare på att det finns ett engagemang, som garanterat gagnar många.

Ibland är det mindre lätt att ställa om från arbete till fritid. Det kan kräva lite övning om du är van att ha många bollar i luften, men du har allt att vinna på att koppla av mellan varven.

Om du kopplar av, vad gör du då? Ger du dig ut i joggingspåret, tar en extra runda med hunden, skrattar med barnen eller nojsar med din kärlek? Kanske läser du en bok? Alla sätt som känns bra är  bra.

Att sätta av tid för matinköp

Mat är jätteviktigt. Det är vad som håller våra fysiska och mentala motorer igång. Maten är med andra ord livsnödvändig för alla. Här i Sverige är det alltid mest folk i matbutikerna i slutet på veckan. De flesta vill ju ha inköpen klara till helgen.

Det är tungt att handla även om en scanner används. Varorna ska ändå ner i kassar och forslas till hemmet på ett eller annat sätt. Sedan ska varorna upp och in i kyl/frys/skafferi och till sist tillagas.

Tänk dig att få en Matkasse full med härliga varor som du har beställt, levererad direkt hem till dig. Eller varför inte beställa årstiderna matkasse med till exempel fina primörer på våren.

Du har fortfarande några moment att göra men du har sparat mycket tid och i och med det så har du ”helt plötsligt” tid över. Det här kan blir din tid till avkoppling. Det känns kanske ovant först men blir snart en god vana.

Vår, sommar, höst och vinter

Ja det är Sveriges årstider med alla skiftningar. Det är unikt att ha det så. Men vilken årstid det än är så behöver du bra, god och nyttig mat och du behöver tid för avkoppling under alla årstiderna. Så ge dig tid för någon hobby efter jobbet, något som får dig att koppla av.

Kom ihåg att det är du verkligen värd!