Det finns en elektriker i Malmö som har snöat in sig på det här med elförbrukning. Det är ju ingen hemlighet att Sveriges elpriser gick upp i taket under vintern 2021. Därav har efterfrågan för att sänka sin elförbrukning ökat.

Elektrikern har i denna artikeln delat med sig om sina bästa tips för att spara in på din elförbrukning. Tipsen är en blandning på åtgärder du kan göra själv och åtgärder som du måste anlita en elektriker för att åtgärda.

Tips för att sänka elräkningen själv:

Se över ditt elavtal

Först och främst, se över ditt elavtal. Många elavtal är på tok för dyra. Bolagen kapitaliserar på att ellbranschen är komplicerad. Ärligt talat nu, har du koll på ”rörligt pris” och ”kilowatt-timmar”. Gemeneman betalar sin elräkning och ser glad ut. Men du borde definitivt sätta dig in i hur ditt elavtal fungerar och vad du faktiskt betalar för din el. Det finns stora pengar att spara. 

Dessutom ger de flesta elbolagen en saftig rabatt när du blir kund hos dem.

Skippa golvvärmen!

Golvvärme är fruktansvärt dyrt om du har en stor yta som ska värmas. Detta kan enkelt fördubbla din elräkning under vintertid. 

Investera i en timer

En timer som stänger av dina elektriska enheter på kvällstid. Exempelvis så stängs routern av i vårt hushåll varje kväll med hjälp av en timer.

Investera i Solceller / värmepump

Här kommer tipsen som du behöver anlita en elektriker och takläggare. Solceller blir fort självförsörjande, dessutom gör diu miljön en tjänst. 

Det finns även stora pengar att tjäna genom att investera i en effektiv värmepump

Om du vill ha hjälp med att sänka din elräkning så är du varmt välkommen att ringa oss på Elektriker Malmö.