Utanför skiner solen och påminner om varma sommardagar och semester. Det här året längtar jag särskilt mycket efter semestern då det börjar bli väldigt långtråkigt att bara sitta hemma och försöka att få ihop vardagspusslet utan att bli helt tokig. 

Så, vad gör jag när jag längtar efter sommaren lite extra mycket? Jag fixar en riktigt god drink! När jag tänker på sommaren så föreställer jag mig alltid att jag sitter på någon solig terrass med en drink i handen, och när jag dricker drinkar så blir jag direkt påmind om sommaren. Därför är det så perfekt att blanda till sig en drink med lite spritsad grädde uppe på när man längtar extra mycket efter sommaren! 

Den perfekta sommardrinken är helt klart Rosa Pantern. Den är som allra bäst när den har lite grädde ovanpå och gärna med lite rosa strössel så att det ser alldeles perfekt ut. Jag är ju lite av en perfektionist så jag gillar att använda mig av min gräddsifon så att grädden blir helt perfekt till mina drinkar. 

Det här behöver du till en perfekt Rosa Pantern: 

  • 2 cl vodka 
  • 2 cl Licor 43
  • 1,5 cl grenadin 
  • 12 cl mjölk 
  • 1 skvätt grädde 

Gör så här: 

  1. Häll ner alla ingredienser i en shaker och skaka om. 
  2. Fyll ett glas med massor av is, gärna krossad. 
  3. Häll över drinken i glaset. 
  4. Toppa med grädde, gärna med en gräddsifon för bästa resultat! 

Så lätt är det att blanda till sig en utsökt drink! Det brukar bli rätt många om jag ska vara ärlig, så det är bäst att man har samlat på sig ett litet förråd av alla ingredienser. Mitt tips är att alltid ha flera patroner hemma till grädden så att man inte står där helt plötsligt och inte kan använda gräddsifonen! Som tur är så finns det billiga patroner till gräddsifoner så jag har faktiskt köpt på mig flera stycken … Testa gärna drinken när du också längtar efter semestern!