Tyngdtäcken har cirkulerat inom vården under en längre tid som behandling mot diverse psykiska problem. Behandling mot ADHD har visat sig vara mycket effektivt med tyngdtäcke när det kommer till sömn kvalité och generella sömnrutiner.  

Nu på senare tid har intresset exploderat och många har fått upp ögonen för tyngdtäcken och hur de påverkar våra kroppar och det är därför du borde passa på att köpa ett tyngdtäcke och känna av alla dess positiva effekter på kroppen. 

Hur tyngdtäcket påverkar din kropp

Tyngdtäcket är egentligen exakt vad det låter som, ett tungt täcke som lägger sig följsamt runt din kropp och det blir som en behaglig kram. Denna känsla utlöser oxytocin och serotonin vilket är vårt naturliga sömnhormon som får oss att sova mycket bättre! 

Olika användningsområden med tyngdtäcken

Det är inte ovanligt att folk får ta ut ett tyngdtäcke som en del av deras behandling inom vården. En bra natts sömn hjälper faktiskt mot väldigt mycket när det kommer till psyket och därför går detta att applicera på de flesta behandlingar som ett komplement som bara kan ge positiva effekter. 

Generellt så behandlar man psykiska åkommor som ADHD, demens, Alzheimers och diverse sömnstörningar. 

Lista på populära tyngdtäcken

  • Cura tyngdtäcke
  • Heavy sleeper
  • Zenkuru
  • Borganäs

Så här väljer du rätt tyngdtäcke

Det finns en generell regel som lyder att du ska välja ett tyngdtäcke som är ungefär 10-15% av din egna kroppsvikt och följer man detta så får man ett vikttäcke som är perfekt utformat att krama om din kropp med bästa resultat.