Visst är det härligt att resa och komma bort ibland!? Nu under pandemitider har det varit svårt eller i princip omöjligt att kunna resa iväg, vilket har gjort att det var längesedan man packade väskan och reste iväg. Då kan det vara svårt att veta exakt hur man gör och vilka restips som är bäst. Söker du tips på allting kring att resa bör du besöka resedrömmar.se.

Om du har glömt hur du reste har du lite tips här:

  • Vara rörlig
    Vi planerar alltid för förseningar och försöker att inte bli upprörda när saker oundvikligen går fel. Tålamod är oerhört viktigt när du reser!
  • Gör en lista – Ungefär någon vecka före varje resa gör jag en mental lista över saker jag inte vill glömma – som jag kommer att glömma om jag inte skriver ner dem. Jag har lärt mig att när jag tänker på något måste jag skriva ner det
  • Lär dig vanliga fraser i det lokala språket – Ett enkelt ”Snälla”, ”Tack” och ”Jag är ledsen” på det lokala språket räcker långt. Jag gillar också att lära mig ordet för öl, men det är bara jag.
  • Glöm inte ett extra kamerabatteri (eller två) – Har du någonsin kommit till den episka solnedgångsfotoplatsen och insett att ditt kamerabatteri är slut och du inte har någon säkerhetskopia? Jag försöker ta med minst tre kamerabatterier på alla våra resor så att vi inte missar det perfekta skottet.
  • Köp alltid reseförsäkring – En medicinsk nödsituation kan utplåna dina besparingar – eller ännu värre. Vi använder och litar på World Nomads för reseförsäkring.
  • Packa extra underkläder – Undies är små och det är alltid en bra idé att ha några extra par vid nödsituationer. Ett annat alternativ är att packa dessa snabbtorkande underkläder så att du enkelt kan tvätta dem på vägen.
  • Förplanera dina kläder – Jag är en lat packare som ofta packar i sista minuten, så jag har spenderat för många resor med alla svarta eller gråa kläder eftersom jag inte planerade mina kläder innan jag packade. Jag tittar tillbaka på bilderna och önskar att jag hade lagt mer kraft på att packa.

För dig som hellre stannar hemma tycker vi att du ska titta runt på hemguide.se istället för att hitta tips på hur du kan förbättra ditt hem på olika sätt.