Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Tre, Telenor, Hallon, & Chilimobil.

Alla använder idag en mobiltelefon och du behöver det bästa mobilabonnemanget för att använda den på ett optimalt sätt. Det handlar trots allt om att inte underskatta värdet av att välja ut det som gör ditt liv bättre och enklare. Att ringa, smsa och att surfa på mobilen kräver trots allt ett abonnemang. På samma sätt som du behöver en uppkoppling för att kunna använda en ljudbokstjänst. Alternativt för att se på filmer och serier på telefonen. Att ha det bästa mobilabonnemanget gör därmed en riktigt stor skillnad i slutändan. Du kan helt enkelt se till att du alltid har möjligheten att använda telefonen på ett effektivt sätt. Det gör i slutändan en väldigt stor skillnad.

Se därför till att du väljer det bästa tänkbara alternativet. För att du ska kunna ringa, surfa och smsa utan en massa krångel. Att du helt enkelt ser till att du slipper en massa problem och aldrig får slut på surfen. För det är trots allt den största skillnaden idag när det gäller olika mobilabonnemang. Att du får olika mängder surf och därmed kan surfa på det bästa tänkbara sättet i slutändan.

I vårt test blev drömprodukten Telenor 4GB, mellanprodukten Tre 5GB och budgetprodukten Hallon – 8GB. Vi har även en specialare: Chili mobil – 6GB.

Ta del av vår köpguide nedan för att få hjälp, tips och inspiration då du vill hitta den bästa mobilabonnemanget för dig. Vi har samlat ett antal olika modeller i olika prisklasser för att alla ska ha chansen att hitta en favorit här! 


Vad är ett mobilabonnemang?

Alla telefoner behöver idag ett mobilabonnemang. Det är något som gör att man kan ringa, surfa och smsa. På många sätt är det något som man inte kommer undan att man behöver. Att välja ett sådant är dock inte helt enkel, även om skillnaderna inte är speciellt stora idag. Då det framförallt är surfmängden som är den största skillnaden mellan olika abonnemang.


Drömprodukten: Telenor 4GB

Telenor 4GB

Telenor 4GB är vårt absoluta drömalternativ som passar perfekt för dig som vill kunna ringa och smsa utan problem men samtidigt få tillgång till en surfmängd på 4GB. Du kan även välja att dela surfen med flera personer för att underlätta för dig och hela familjen att få det lättare att surfa utan flera fakturor. Fria samtal, mms och sms inom Sverige ingår i abonnemanget.


Mellanprodukten: Tre 5GB

Tre 5GB

Tre 5GB är ett riktigt bra alternativ för dig som vill kunna surfa ordentligt och samtidigt ha tillgång till obegränsade samtal, MMS och SMS. Du kan helt enkelt vara säker på att du på ett enkelt sätt kan hålla kontakten med alla du känner utan att surfmängden tar slut. Passar utmärkt för dig som vill kunna surfa enklare och smidigare.


Budgetprodukten: Hallon – 8GB

Hallon - 8GB

Hallon – 8GB ger dig fria samtal och sms, dessutom får du en surfmängd på 8GB som du kan spara om du inte använder allt på en månad. Ingen bindningstid och det är ett riktigt bra alternativ för dig som vill kunna använda mobilen när och hur det passar dig. Utan att surfmängden ska begränsa dig eller bli ett problem.  


Specialaren: Chili mobil – 6GB

Chili mobil - 6GB

Chili mobil – 6GB är Sveriges nyaste mobiloperatör som ger dig 6GB i surf och i abonnemanget ingår Viaplay. Ett riktigt bra alternativ som självklart ger dig fria samtal och sms inom Sverige och det har inte heller någon bindningstid. Ett perfekt alternativ som ger dig en större frihet att använda mobilen på det sättet som det passar för dig.


Så här genomförde vi testerna för bästa mobilabonnemanget:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Hemguide.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Våra rekommendationer för bästa mobilabonnemanget

Drömprodukten: Telenor 4GB

Telenor 4GB

Telenor 4GB att välja det bästa mobilabonnemanget gör en stor skillnad och vår drömprodukt kommer därmed från Telenor. Det ger dig en större frihet när det kommer till att använda dig av din telefon på det sättet som det passar dig. Du kan vara säker på att du får möjligheten att kunna surfa, ringa och smsa utan problem. Det är trots allt viktigt att du kan känna att du har möjligheten att kunna vara säker på att du aldrig behöver stå utan surf. Då kan det här alternativet vara ett bra val för dig.

Information om produkten:

 • Fria samtal, SMS och MMS inom Sverige.
 • 4 GB i surfmängd.
 • Ingen bindningstid.
 • 99,9% täckning i Sverige.
 • Telenor Stream ingår.
 • Dela surfen med flera personer.

Det här är mobilabonnemanget som underlättar för dig som vill kunna surfa i lugn och ro. Som inte vill bli begränsad av kostnaden för samtal eller SMS. Då detta ingår i abonnemanget. Detta gör att du alltid har möjligheten att surfa på precis det sättet som det passar för dig. Med 4 GB kan du surfa rätt mycket men det är inte lämpligt för dig som tittar på serier och filmer. Istället är det ett bra abonnemang när du vill kunna surfa lagom men där samtal och sms ingår. Ett riktigt bra alternativ som passar för de flesta.


Mellanprodukten: Tre 5GB

Tre 5GB

Tre 5GB är abonnemanget för dig som vill upptäcka fördelarna med att kunna surfa, ringa och smsa utan problem. För det är precis vad du får när du väljer Tre, en operatör som gjort det lättare för dig att använda telefonen när det passar dig. Du kan själv avgöra om 5GB är tillräckligt för dina behov och på många sätt räcker det för de flesta. Att helt enkelt välja rätt mobilabonnemang gör trots allt en riktigt stor skillnad. Därför kan det här abonnemanget göra att du enklare kan ringa, surfa och smsa när det passar för dig. Du behöver inte oroa dig över onödiga kostnader då fria samtal och sms ingår i abonnemanget.

Information om produkten:

 • Fria samtal, MMS och SMS inom Sverige.
 • 5 GB i surfmängd både i Sverige och inom EU.
 • Ingen bindningstid.
 • Lägg till extra användare.
 • Dela surfen med flera personer.

Det här är ett riktigt bra mellanalternativ som låter dig surfa på bästa tänkbara sätt och vis. Allt handlar helt enkelt om att välja ut det bästa abonnemanget. Det ger dig en större möjlighet att få en lättare tillvaro. Då du kan använda appar, hitta information och ringa till vem som helst utan extra kostnader. 5 GB passar utmärkt för de flest användare som inte tittar på väldigt mycket film eller serier på mobilen.


Budgetprodukten: Hallon – 8GB

Hallon - 8GB

Hallon – 8GB är vårt budgetalternativ men är fortfarande ett riktigt bra alternativ som ger dig den största surfmängden i vårt test. Du kan använda upp till 8 GB utan problem och i priset ingår då även fria samtal och sms. På det här viset kan du vara säker på att du kan använda telefonen på precis det sättet som det passar för dig. Där du inte behöver oroa dig över om surfmängden kommer att ta slut. Dessutom kan du spara surfmängden du inte använder under en månad och använda den senare. Vi har alla olika perioder då vi använder mer eller mindre surf.

Genom att välja Hallon som operatör använder du dig av samma nät som Tre. Det finns ingen bindningstid. Om du väljer Hallon får du även en engångssurfmängd på 40 GB att använda hur du vill. Det ger dig möjligheten att spara surf men samtidigt också få riktigt mycket surf på en och samma gång. Vilket trots allt kan göra valet av mobiloperatör både enklare och smidigare. Ett riktigt bra alternativ som passar för de allra flesta som vill få en riktigt stor surfmängd.

Alltid i mobilabonnemang från Hallon:

 • Fria samtal & SMS
 • Ingen bindningstid
 • Spara oanvänd surf
 • SIM-kort hem i brevlådan

Hur långt räcker surfen?

Här är ett par exempel på vad du kan göra med 8 GB surf.

 • Streama ca 16 timmar musik
 • Streama ca 4 timmar video

Specialaren: Chili mobil – 6GB

Chili mobil - 6GB

Chili mobil – 6GB är en helt ny mobiloperatör i Sverige som erbjuder mycket till sina kunder. Du får som kund hos Chili Viaplay under två månader helt utan kostnad. Självklart ingår fria samtal och sms i abonnemanget och du kan surfa i både Sverige och inom EU. Inte heller finns det någon bindningstid utan du avbryter abonnemanget när det passar för dig.

Det är trots allt viktigt att du kan känna att du fått ett mobilabonnemang som passar för just dina behov. När du får 6 GB att surfa med kan du vara säker på att du inte behöver tänka speciellt mycket på dina surfbehov. För det är trots allt något som i längden gör en riktigt stor skillnad. Underskatta inte möjligheten som finns med att surfa utan krångel eller problem. Det är trots allt den största skillnaden mellan de olika mobilabonnemangen.

Ingår hos Chilimobil:

 • Fria samtal, sms och mms inom Sverige 
 • Upp till 25 GB EU/EES roaming 
 • Ingen bindningstid 
 • Max 1 månads uppsägningstid
 • Behåll ditt nummer eller välj ett nytt
 • Viaplay och Chili Kompisar ingår

Sammanfattning

Att välja det bästa mobilabonnemanget är väldigt viktigt. Det är trots allt på det här sättet du kan kontakta andra människor och surfa när det passar dig. Den största skillnaden mellan de olika mobilabonnemangen i vårt test är surfmängden. Välj därför det alternativet som bäst uppfyller dina krav och behov. På det här sättet kan du också se till att du väljer ett alternativ som passar för just din plånbok.

I vårt test blev drömprodukten Telenor 4GB, mellanprodukten Tre 5GB och budgetprodukten Hallon – 8GB. Vi har även en specialare: Chili mobil – 6GB.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av den bästa mobilabonnemanget.

Behöver jag ett mobilabonnemang?

Alla som har en telefon de vill använda sig av behöver ett mobilabonnemang. Både för att ringa, smsa och surfa. Välj därför det alternativet som bäst uppfyller dina krav och behov. För det är nämligen det allra viktigaste.

Vilket mobilabonnemang passar för mina behov?

Du ska alltid utgå ifrån hur mycket du surfar när du väljer ett mobilabonnemang. För det är trots allt den största skillnaden mellan olika operatörer. Se därför till att du får det abonnemanget som uppfyller dina krav och behov.

Är priset viktigt vid val av mobilabonnemang?

Priset gör en stor skillnad då det faktiskt är få skillnader mellan de olika mobilabonnemangen. Priset och surfmängden du kan använda är numera det som skiljer dem åt. Välj därför det som uppfyller dina krav.

Källor
 • https://www.telenor.se/handla/mobilabonnemang/kop-mobilabonnemang-4gb
 • https://www.tre.se/handla/mobilabonnemang
 • https://www.hallon.se/mobilabonnemang
 • https://chilimobil.se/mobilabonnemang/6gb/
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 4 votes
Varumärke
Telenor
Produktnamn
4GB