Har du en serveringsvagn hemma som du gärna skulle vilja ha mer användning för? Eller är det snarare så att du har fått upp ögonen för serveringsvagnar och tycker att de är väldigt snygga, men har svårt att komma fram till hur de ska användas rent praktiskt? Vi ska nu titta på olika sätt som en serveringsvagn kan användas på. Kanske hittar du något som passar hemma hos dig, och på så sätt kan du få användning för den här snygga möbeln hemma hos dig. 

Perfekt som just serveringsvagn

En serveringsvagn är förstås perfekt som just serveringsvagn. Du kanske brukar anordna middagar för släkt eller vänner då och då, och då kan det vara väldigt praktiskt att ha en vagn att placera alla tallrikar, glas och karaffer på innan det är dags att placera ut dem på bordet. Även när det ska dukas undan efter middagen är det praktiskt att kunna samla allt på vagnen och transportera in den med allt innehåll till köket. På så sätt sparar du tid, och du slipper gå fram och tillbaka mellan rummen flera gånger med tallrikar och glas i händerna. Det minskar också risken för att du ska tappa något som då kan gå sönder. Vissa väljer också att låta porslin stå framme på serveringsvagnen i väntan på att bli använt. Fint porslin behöver inte döljas inne i skåpen, utan kan mycket väl visas upp i matsalen eller det rum där du vill ha det. Kanske vill du visa upp de finaste glasen eller de vackraste karafferna och då passar det utmärkt att låta dem stå på vagnen. 

Fungerar bra som sidobord

En serveringsvagn kan med fördel användas som sidobord eller avlastningsbord. Precis som med vanliga sådana väljer du hur du vill använda det. Kanske vill du ha en fin bordslampa stående på vagnen, tillsammans med några fina inredningsdetaljer. Eller så kanske du är typen som tycker mycket om att ha levande ljus hemma och då kanske du föredrar att placera en vacker ljuslykta på vagnen, där den kan lysa upp mörka vinterkvällar. Du kan också ställa en bukett med snittblommor på vagnens yta, eftersom färska blommor alltid livar upp ett hem. Det är helt enkelt upp till dig att avgöra hur bordsytan ska användas på bästa sätt. 

Perfekt förvaring i badrummet

Ett smart sätt att använda serveringsvagnen är som förvaringsutrymme i badrummet. Placera vagnen där det finns ledig väggyta i badrummet och placera sådant som du behöver ha nära till hands på den. Det kan vara rena handdukar men det kan även vara schampo, balsam, tvål och sådant du behöver när du ska ta en dusch eller ett bad. I badrummet finns det en hel del produkter som kan tänkas komma till användning, men ofta är förvaringsmöjligheterna begränsade. Genom att flytta in en serveringsvagn löser du det problemet, samtidigt som du får in en snygg och lättplacerad möbel i rummet. Att den har hjul gör förstås det hela ännu mer praktiskt, eftersom det gör att du kan flytta den vid behov.