Om det är något som jag älskar så är det asiatisk mat! Den känns väldigt varierande med dess olika matkulturer eftersom Asien är en stor världsdel, så det finns massa att välja mellan. Jag tycker speciellt om kinesisk, japansk, sydostasiatisk och indisk mat. Som tur är så är ju faktiskt asiatisk mat populärt bland de flesta svenskar, så det är lätt att få tag i smaker och kryddor som man kan ha hemma i köket, till exempel KHMER peppar som är en stor favorit här hemma. 

Jag tänkte ge er mina 5 bästa tips på asiatiska smaker och kryddor som man kan ha hemma och som är enkelt att få tag i! Vilka är: 

  1. KHMER Peppar: Dessa har jag redan nämnt, men de tåls att nämna igen. KHMER Peppar är peppar som produceras i Kambodja och är av hög kvalitet vilket märks när man använder denna i maten. Min favorit är definitivt Arengpepparn som används flitigt! Det finns både KHMER peppar återförsäljare på nätet och i vissa utvalda butiker. 
  2. Kokosmjölk: Kokosmjölk är något som används flitigt i asiatiska maträtter, och är även något som jag väldigt gärna har i mina grytor. Och kokosmjölk är som bekant väldigt lätt att få tag i, det finns i alla asiatiska hyllor i vilken butik som helst. 
  3. Koriander: Detta är en riktig vattendelare! Koriandern finns i flera asiatiska maträtter till vissas förtjusning och till vissas förskräckelse. För min del så är det till förtjusning och jag har alltid en kruka koriander hemma. 
  4. Citrongräs: Citrongräs ger en syrlig och fräsch smak, speciellt i såser och grytor. 
  5. Wasabi: Vi får inte glömma wasabin! Det är svårt att få tag i äkta wasabi, nästintill omöjligt om man inte befinner sig i Japan. Men så länge kryddpastan man köper på Ica ger det nästan obehagliga stinget i näsan så är jag nöjd! 

Det här var bara en handfull av de asiatiska smaker och kryddor som går att få tag i, men dessa brukar jag alltid ha hemma och är dessutom lätta att få tag i!